Jelenleg

27
látogatónk van

2014. november 4. 08:02

M7 - Elemzés

Írta:
(35 szavazat)
40 hozzászólás

Bevezető

Én úgy gondoltam, hogy rövidre fogom az adatok legépelését, mivel a tankról nehéz igazán érdekes dolgokat mondani, helyette inkább kifejtem, hogy miért ilyen nehéz vele boldogulni és miért nem ajánlom senkinek.

Paraméterek

Ágyú

2 löveg is van ezen a tankon, amit lehet top lövegként használni. 

Az egyik egy 75mm-es meggymag köpő, Gun M3 néven. A másik a QF 6. PDR MK III. A választás eléggé egyértelmű, mivel a Gun M3-nak nincs páncélátütése! Alap lőszerrel 92mm-t üt át, szerintem ez semmire sem elég egy Tier 5-ös médium tanknál. Volt, hogy oldalról nem tudtam belőni vele a KV-1-et. 

Tehát a QF 6-os löveget kell használni. Egész kellemes 105 mm-t üt át alap lőszerrel, és 170 mm-es átütési értéket vesz fel prémium lőszerrel. Ezen a lövegen a HE lőszer nem elérhető. 

Töltés ideje igen barátságos, 1,91 másodperc, így érhető el 2318-as sebzés percenként (töltésgyorsítóval). 

Célzás ideje miatt kialakul az a szituáció, hogy gyorsabban tölt, mint céloz, de egy Célzásgyorsító valamelyest segíthet a helyzetünkön. 

Eddig nem tűnik rossznak ez a löveg, de most jön a feketeleves! A löveg elképesztően pontatlan és lassan is száll a lövedék. Közepes távra is komoly célzást igényel, távoli – pláne mozgó  célpontokat külön öröm, ha eltalálsz vele. Én pontatlanabbnak éreztem, mint amit papíron írnak. Papíron 0,41-es értéke van, ez 0,43-44 körül már reálisabb. Az ágyú emellett kellemesen mozog negatív irányba, sok olyan helyről ki lehet kukucskálni, ahonnét mással nem. 

Nem lenne ez az ágyú annyira rossz, de távolról alkalmatlan a támogatásra és letámadni is okosan kell vele, mert mozgás közben is nagy a szórása.

Torony

Páncélról felesleges is beszélni. Nagyon régen hajlamos volt pattanókat generálni, de ma csak díszként funkcionál. A toronynak van egy nagyon jó tulajdonsága, a látótáv. Tierjében a legmesszebb lát el, periszkóppal 475 méterről is képes spotolni. Periszkóp nélkül egyébként 380 méter a látótávja.

Forgási sebessége 48 fok/sec, ez egy elég jó érték, nem fogja tudni semmi se lekörözni.

Felépítmény

Bármi belövi, hisz 40 mm körüli páncélzata van szemből. Az álcára érdemes hagyatkozni, ami az egyik legjobb a Tierjében. Bokor mögött 35% feletti az álcánk, ez passzív felderítésre simán elég kell, hogy legyen.

Felfüggesztés

Elég gyorsan forog a test, 48 fokot tesz meg másodpercenként. A torony se éppen lomha, így nehéz tankokat és a páncélvadászokat le tudja körözni. Emellett talajellenállás értékei is kiválóak.

Motor

460 LE-s motor hajtja az M7-et. Szerencsére nem nagy a tömegünk, így elegendő ez a motor mindenre. A tank végsebessége 60 km/h és ezt el is képes érni.

Ajánlott játékstílus

Több fajta stílusban használják ezt a tankot. Van, aki távcsővel+szellőzéssel játszik aktív stílusban. Én inkább a minél nagyobb látótávra hagyatkozom. 

Az a nagy baj ennél a tanknál, hogy ugyan a látótáv+álca+sebesség értékei jók, de semmi más nem. Gondolná az ember, hogy akkor spotolgatunk majd. Csak ez nem megy olyan egyszerűen Tier 5-ös csatákban. Tier 7-be elég ritkán kerültem vele, tier 6-ban meg ugyanaz a helyzet, mint tier 5-ben. A felderített ellenfeleket igen ritkán sebzik. Emlékszem arra, amikor Malinovkán a házak mögött végiggaloppozott egy BDR és képtelen voltak eltalálni. Ez a baj ezzel a tankkal, hogy hiába spotolsz, ha a társak nem sebzik a célpontokat. 

A lövege egyszerűen nem jó. Sokkal rosszabb, mint ami papíron van feltüntetve és lassan is repül a lövedék. 110-es penetrációs érték nem lenne rossz, de sokra nem megy vele az ember, ha nem oda megy a lövedék, ahova szánják. KV-1 is gondot okoz már 300 méter körül, hiába a gyenge pontot célzod, úgyse találod el. Emlékszem olyan helyzetre, amikor direkt rosszul céloztam és úgy találtam el a gyenge pontját. 

Agresszív stílus valamennyire működik vele, de nagyon oda kell figyelni, mert volt hogy közvetlenül az ellenfél mellől nem talált a löveg. Egyedül lévő nehéz tankokat és páncélvadászokat érdemes lerohanni vele. Nehéz tankokat körözgetve kilőni, a páncélvadászoknál pedig vagy láncot lőni vagy beblokkolni. 

A jó lövegkitéríthetőségnek hála, legalább domboknál ki tudunk kukkantani, lőni egyet, majd visszahúzódni. Ezzel csökkenthetjük a belőhető felületet. 

Az a baj a tankkal, hogy az igazi előnyeit képtelenség kihasználni a szintjén a társak miatt. Én az egyik leggyengébb Tier 5-ös médium tanknak tartom. Free xp pumpálásra viszont kiválóan alkalmas.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Periszkóp
 • Töltésgyorsító
 • Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kézi tűzoltókészülék
 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet

Ajánlott legénységi képzettségek

1. sorba 6. érzék kell a parancsnokra, a többi tagra álca. A 2. sorba mehet javítás, majd újraosztás után BIA. Ezután a 3. sorba kell a javítást rakni.

Átlagos bevétel

Nagyon helyzetfüggő. Ha sikerül elkapni magányos nehéz tankokat vagy páncélvadászokat, akkor 15k-20k között ad. De vannak nála sokkal jobb kreditszerző gépek is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagyon jó látótáv
 • Jó álca érték 
 • Jó végsebesség és mozgékonyság

Hátrányai

 • Sokszor a társak miatt a látótáv haszontalanná válik
 • Fájdalmasan pontatlan a löveg
 • Tovább céloz, mint tölt 
 • Kevés olyan helyzet van, ahol nagyot lehet vele alkotni 

Kiknek ajánlott

Akinek van elég free xp-je kifullozni, majd átlépni a következő tankra. Kezdők gyakorlatilag semmit se fognak vele csinálni, a jobb játékosok meg bosszankodnak majd, hogy senki se lövi a felderített ellenfeleket. 

Néha lehet vele jobb köröket menni, de egy jó körre 4-5 gyenge kör jut. Szenvedős nagyon vele a játék. Sherman, Pz IV, T-34 nagyságrendekkel jobb tankok.


Az elemzést írta: Szu33Flanker

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lynxy
  • Tankos
  · 9 éve
  hát én ezt nem értem! xd én sokat játszottam ezzel a tankkal és nagy élvezet volt vele a játék még úgy is hogy semmilyen felszerelést nem tudtam rá megvenni. és még így is szép köröket lehetett vele lehozni. jobb játékosok is biztosan élvezik ezzel a tankkal való játékot mivel jobb játékosok med-nek használják és nem spotter-nek és nem is td-nek. ajánlom neked is, hogy ha már közepes tankkal játszol akkor ne úgy használd mint egy könnyű tankot vagy nehéz tankot vagy páncélvadászt! és máris nem fogsz vele szenvedni. közepes tank nem arra való, hogy a nehéz tankok elé beállva a frontját lövöldözzük és nem is arra, hogy td-ként távolról lövöldözzük az ellenséges tankokat, MERT EZ 1 KÖZEPES TANK (használd annak ami). bár a 92-es átütés is bőven elég tier 5-ben , én is a 105ös átütéssel rendelkező ágyút használom rajta mindig a jobb dpm miatt. (bár az a te egyéni problémád, hogyha neked nem elég az az átütés ami van) +esik, hogy beadja a -25%-ot. játékban sem lehet 100%-os az átütésed.
  Sajnos sok ehhez hasonló tank elemzést látok az oldalon. :'( Periszkópot meg csak 10-es 9-es szintű közepesre érdemes tenni CW-n, ha passzív spot-ra használjuk... ELŐTTE EZÉRT VANNAK A KÖNNYŰTANKOK!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztare81
  • Tankos
  · 9 éve
  Sziasztok.
  Szerintem a jobb T5 tankok közé tartozik,habár nekem csak 50 egy-kettő meccsem volt vele.Én az elején vártam periszkóp+álcaháló,hogy ritkuljon a mezőny,aztán lecsaptam.Több Topgun-t is sikerült elérni,ha olyan rossz lenne az én képességeimmel ez tuti ,hogy nem sikerült volna.A gyorsaság és az álca sokszor kihúzott a bajból.Nagyon mobil élvezhető kis jószág ez.

  Az elemzésről,nagyjából megfelel szerintem a valóságnak,de az ágyúja sokkal pontosabb mint ahogy leírja.Az az olvasásból kiderült,hogy csak szenvedett vele.De azért köszi az elemzést.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 9 éve
  Vonkurz: én is játszottam vele, nagyjából emlékszem hogy milyen és a cikk is NAGYJÁBÓL ezt írja le. De amikor én játszottam vele, akkor úgy éreztem, én vagyok vele a gyenge. És lehet hogy itt is erről van szó.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 9 éve
  Gyakorlatilag a bevezető elolvasása után számítani lehetett már rá hogy ez nem lesz egy objektív elemzés, de erre azért nem számítottam.
  Eleve miért írna valaki olyanról elemzést amit utál ha csak nem azért hogy kiadja magából a bosszúságot.
  Ezt az elemzést úgy kellett volna megírni kb. mint a Crusader-ét csak fordítva mert ez egy mednek nevezett light és ezt kellene sztem elsőként felfogni/elfogadni.
  Nem vagyok egy kiemelkedő játékos de nekem pl átlag(om) feletti statom van vele és bár kellett a credit nem kizárt hogy visszaveszem mert egyszerűen élvezet vele a játék.

  De csak hogy pár értelmetlen dolgot említsek:
  -A célzási sebessége alapból kevesebb mint a töltés csak akkor tölt gyorsabban ha rakunk rá töltésgyorsítót ami ilyen kis töltésidőnél sztem értelmetlen.
  -ebből kifolyólag töltésgyorsító sem kell
  normálisan felszerelve sztem úgy néz ki hogy venti-optika-álcaháló így mind aktív mind passzív spotra alkalmas.

  megemlíti hogy az ágyú sz@r( messzire pontatlan,kis átütésű), felderíteni nem éri meg ilyen csapatok mellett ennek ellenére elsődleges szempont a látótáv maximalizálása PERISZKÓPPAL ami csak álló helyzetben működik így elvéve a tank azon tulajdonságát hogy baromi mozgékony
  vagy ha magának derítene fel az meg sniperkedést sugall egy általa pontatlannak nevezett ágyúval???
  Most akkor mivan? Kit érdekelnek a tank pozitív tulajdonságai a lényeg hogy campeljünk még ha nem is alkalmas rá?

  Gyakorlatilag ellentmondásos mondatok tömkelege az egész, biztos sok munka volt ezt így összehozni.(és még lehetne sorolni a hibákat/ellentmondásokat)

  Az "Emlékszem ..."részek meg egyenesen viccesek, én emlékszem arra amikor xy tankkal amórekkeltem az YZ tankot akkor most ettől jó lesz az a tank?

  Nem akarok senkit megbántani, de sztem ez a cikk az oldal eddigi színvonalát tekintve nem ide való, maximum egy fórumhozzászólásnak elmegy, de hogy ez a hírek közé kikerült...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz
  • Tankos
  · 9 éve
  Jackal, en mentem vele 20 meccset, es az elemzest abszolut helytallonak erzem, fuggetlenul az iro kepessegeitol volt mogottem mar joparezer 8-10-s med meccs, es ezt alig vartam hogy tullepjem, rettenetes volt,igaz hogy a 105-s agyujat ki se huztam, de nemtom mert :P
  az biztos, hogy nagyon mobil joszag, nagyon nagyon mobil, t34, m4, pz4 meg se kozeliti.
  ami hianyossag maradt bennem az kizarolag az agyu 90-s atutese... de ez a 2 masodpercenkent 105-s atutessel 75 tulajdonkeppen mukodhet tier5-n, hatulrol mondjuk
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem akarok bántó lenni, de ez nem elemzés. Igazából a statok vannak átírva szöveges formára (néha még az sem). Semmi fajta összehasonlítást nem tartalmaz, nem tudjuk milyen a többi T5 tank, nincs egy páncélrajz, nincs videó, kb semmi.

  A képzettségeknél ennyi? Ez kb. bármelyik tankra leírható. Még sok vitatott pont van benne, de szerintem a tank alapvetően olyanok kezében jó, akik tudnak játszani vele, szerintem erről kellene írni.

  Amikor fejtegettem azt, hogy kéne húzni egy határt a cikkírás kapcsán, akkor pont az ilyen helyzetekre gondoltam. Elolvastam a cikket és ez maradt meg bennem: ez a tank szar...ennyi. A kérdés az, hogy azért, mert a szerző nem jól játszik vele, vagy mert generálisan rossz? Ez az ami számomra nem derül ki, de ha tippelnem kellene, akkor az előbbi. 38.000 csata, úgy hogy a recent 634. Ez nagyon alacsony, szerintem itt alapvető játéktechnikai összefüggések hiányoznak.

  Biztos vagyok benne, hogy kapom majd az ívet, amiért ezt írtam, de ez az igazság.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Claymaker52
  • Tankos
  · 9 éve
  Ez az elemzés valóban gyengécske lett. Amúgy is 62 csata után írni valamiről, ráadásul ilyen negatív hangvételben. Inkább vélemény, mint elemzés. Azt pedig fórumon is lehet írni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tank elemző
  · 9 éve
  Kinek a pap, kinek a paplan. Én nagyon bírtam az M7-et, 251 csata után adtam el mert akciós volt a Pershing és kellett a kredit. De lehet hogy majd visszaveszem. Elég gyors, forgolódik is rendesen, igaz hogy a páncél gyenge de azért sikerült 1 acélfalat összehoznom . Spotolni kéne vele? Én sosem erre használtam, nyomultam vele előre. A 6 fontos ágyú szerintem nagyon jó, átütés bőven elég, töltésidő szinte nincs, célzásidő lehetne kevesebb de így sem rossz. Én pontatlannak sem nevezném , egyszerűen nem 400 m-ről kell vele lövöldözni. Ennyi. Ilyen stattal zártam: 251 csata, 56,57% győzelem, 68,42% találati arány ( ami jobb lenne de mivel marha gyorsan tölt, lövöldöz vele az ember ha kell ha nem ), sérülés arány 1,14, megsemmisítési arány 1,15, legtöbb elpusztított 5, legtöbb sebzés 1640, majdnem meglett a második kiválóság jel is (83% ) de visszaestem 79 %-ra. Szerintem nem rossz stat egy " szar " tankkal ( és én sem vagyok valami nagy játékos ). Én csak ajánlani tudom , jó kis tank. Tank elemzést meg szerintem nem olyannak kellene írnia, akinek az adott tankkal 62 csatája van !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  slendyman03
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem rossz elemzés.Bár én annyira nem szeretem az M7-et de remélem lesz elemzés a T69-ről!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LowKillerHun027
  • Tankos
  · 9 éve
  Hát én nekem az egyik kedvenc tankom volt a B1 a jó manőverezhetősége és a lövege miatt saját tierben nem volt ellenfelem
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.