Jelenleg

21
látogatónk van

2014. október 30. 08:04

Lorraine 155 mle. 51 - Elemzés

(18 szavazat)
22 hozzászólás

Bevezető

Ezt a tüzért a Char de Batille Lorraine 40t közepes tank alapjaira építették. Az első prototípus a II. Világháború után, 1952-ben jelent meg, azonban sorozatgyártására nem került sor.

Paraméterek

Ágyú

Egy Canon de 155 mm mle. 1917 G.P.F. figyel rajta, aminek a neve is tükrözi, hogy csak 155 mm-es. A legnagyobb hátránya a kicsi alfa sebzés (részben a kis átütés miatt), de ez kompenzálva van a gyors újratöltési idővel, jó célzásidővel és pontossággal. Teljesen csupaszon 33 sec alatt tölt be, de ez lejjebb vihető töltésgyorsítóval és 100%-os legénységgel 26 másodpercre. Ventilátort sajnos nem lehet rá szerelni, mivel nem teljesen zárt.

Átlagos sebzése 1250, melyhez 95 mm páncélátütés társul. Az alap HE lövedéken kívül  speciális HE-t és HEAT lövedéket lehet betölteni. A speckó HE annyiban különbözik társától, hogy nagyobb robbanási körrel rendelkezik (3,97m helyett 5,34m). Lőszerből 28 db-ot vihetünk magunkkal, ami nekem egyszer sem fogyott még el. Tehát a sebzése 1250/1250/720, melyekhez 95/95/185 pen tartozik. Áruk 1120/5200/4800 ezüst, míg goldban 13 és 12 gold.

Sajnos igen gyenge teljesítmény nyújt ezen a szinten mind sebzés, mind páncélátütés terén a többi nyolcas artyhoz képest. Ezzel a csővel inkább a közepes, könnyű tankokat és enyhén páncélozott td-ket érdemes támadni, mert így tudsz csak elfogadhatót sebezni. A nehéz harckocsikba (pl. E75) olyan 200-500 körül sebez, míg az előbb említettekbe 700-1300 is sikerülhet. Persze a szerencsén is múlik, hogy hol találod el a tankot (volt már olyan, hogy egy lövésből szedtem ki T28 Prot.-ot és mindenki csak nézett - a lövedék épp beesett a nyitott tetőn).

A pontossága viszont jóra sikerült: 0,74. Az ágyú vízszintes kiteríthetősége úgyszintén jónak mondható: 15° mindkét irányba, ám a "süllyedése" 0°, ami majdnem lehetetlenné teszi a közelharcot vele. A lövedék pályája nem olyan ívelt mint az angoloké, de szerintem kellemesen sikerült eltalálniuk az arany középutat a szovjet és brit társai között.

Felépítmény

Mint már említettem, a Lorr. 40t adja az alapját, melynek mozgékonyságát és sajnos méretét is örökölte. Páncélzata artyhoz híven csekély: 40/35/25, így nem jelent senkinek sem különösebb gondot átlőni. Látótávja 360 méter, ami átlagosnak mondható. Rádió hatótávolsága 750 méter. Álcaértéke az egyik legjobb a szintjén (persze artykra gondolok), annak ellenére hogy nagy testtel rendelkezik.

 

Felfüggesztés

28°/sec, ami társai közt a legjobb értéknek számít (G.W. Tiger (P): 16°/sec, M40/M43: 22°/sec). Leforogni nehezen fognak, de nem árt az elővigyázatosság, ha látod a térképen hogy nincs valami rendben, mentsd az irhádat! Emellett meg lehet előzni a flankelést ha falnak, háznak stb. tolatsz vagy elkezdesz az ellentétes irányba forogni és mire felkapja a fejét a spotter, te már ki is lőtted.

Motor

Egy tier IX-es Maybach CV teljesít szolgálatot, mely 850 lóerős, így valósággal repíti ezt az amúgy is könnyű masinát. Végsebessége 60 km/h, amit gyorsan el tud érni és mocsaras talajon is jól teljesít. Viszont az említett lápos területek igen megviselik a fordulását, de ez nem csak vele van így, hanem minden tankkal.

A motorral elérkeztünk az arty azon részéhez, amely leginkább meghatározza a játékstílusát. Ez a motor elképesztően mobilissá teszi a gépet, melyet kihasználva elképesztő eredményeket lehet vele elérni. Amikor az ellenséges spotter arty-kilövési lázban ég és már alig várja, hogy ezt megtehesse, lélekszakadva rohan a bázis felé, de te már nem állsz ott és bámulsz, mint borjú az újkapura, hanem árkon-bokron túl vagy és csak röhögsz rajta, hát ez az érzés felbecsülhetetlen. Egyébként a LE/t értéke is extrém: 24,79, ami magasan alázza a többi nyolcas SPG-t. Simán lehagyja a medeket 1-2 kivétellel és egyes könnyű tankokat is, nem beszélve a heavykről.

Ajánlott játékstílus

Van egy kicsit sebző, ám pontos ágyúnk, gyors újratöltéssel és célzásidővel, egy iszonyú mobilitásunk és vállalható álcaértékünk. Ezért kicsit hasonlít a játékstílusa az FV304-ére, mert az is közelebb merészkedik az ellenséghez - révén kicsi a lőtávolsága -, csak mi nem elölről támadunk, hanem inkább oldalról. Persze meg kell hagyni a biztonságos távolságot közted és az ellenség között, nehogy váratlan meglepetések érjenek. Sajnos vannak olyan pályák, ahol nem igazán tudsz az ellenség oldalába férkőzni (Kharkov, Himmelsdorf), ezért rászorulsz arra, hogy hátul, a többi arty mellett állj. 

Ez a tank iskolapéldája a repozicionálásnak, melyet már az előtte lévő SPG-k is demonstrálnak. Ha ráérzel erre, akkor nagyon meghálálja, de ha nem, akkor kínszenvedés lesz az egész vonal.

Miután elkezdtem az amerikai arty ágat, azt vettem észre, hogy még mindig inkább a medeket célzom, nem pedig a nehezeket, pedig az amcsikkal érdemesebb őket támadni. Szóval nem nehéz hozzászokni ahhoz, hogy a gyengécske páncéllal rendelkező harckocsikat lődd (AMX 50 100, Rhm. Borsig WT és társaik). Sajnos a robbanási sugár is tipikusan franciás, így nagyrészt a telitalálat fog valamit érni. A splash sebzés ezzel az artyval olyan mint a 4-es a lottón. Nem szabad számítani, építeni rá, de ha beadja lehet neki örülni és ennyi.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

A Töltésgyorsító+Célzásgyorsító+Álcaháló kombót javaslom a leginkább.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet+Kis elsősegélycsomag+Kézi tűzoltó készülék a legideálisabb választás, azonban tétmeccsekre a tűzoltókészülék helyett érdemes ellátmányt tenni.

Ajánlott legénységi képzettségek

Ami szem-szájnak ingere: választható 6. érzék, kuplung égető, biztonságos elhelyezés, pillanatkép, álca stb. De leginkább parancsnoknak 6. érzék, azután a többieknek álca, BiA vagy speciális adott képzettségnek megfelelő perk/skill.

Átlagos bevétel

Nem hoz sokat a konyhára, de nem is ezért tartja az ember, átlagosan a tank.compare.com szerint -2258 a "kredithozama", de ezt megcáfolnám, mert 2500-3000 sebzést már szépen honorál a rendszer, de ez persze nem mindig jön össze, ezért kb. 5000 kredit szerintem reális értéknek mondható.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Iszonyú mobilitás és kezelhetőség
  • Jó vízszintes ágyúkiteríthetőség
  • Gyorsan betöltő és célzó, pontos ágyú
  • Nagy lőtávolság (1350 m)

Hátrányai

  • Kicsi alfa sebzés
  • Kevés HP (390)
  • Nagy test, könnyű eltalálni
  • 0° ágyúsüllyedés, szinte lehetetlen "td módban" használni

Kiknek ajánlott

Elsősorban azoknak, akik szeretik a mozgékony, dinamikus gépeket, de kompromisszumként eltűrik az alacsony sebzést. Azoknak, akik megunták az egy helyben álló artyzást (német ág). Azoknak, akik valami különlegesre vágynak.

Nehéz nem elfogultan beszélni a francia artykról, egyrészt azért mert ők voltak az első tüzéreim, másrészt pedig azért, mert nagyon a szívemhez nőttek. Leginkább az AMX 13 F3-mal (attól a tanktól mai napig kiráz a hideg ha rágondolok :) - Jacktor) és a Lorraine 155 51-gyel volt élmény a játék, de ez is szubjektív. Ez nem egy olyan tank, mint pl. az IS-3 vagy az Rhm., amit mindenki imád és dicsér. A franciákkal meg kell tanulni játszani, rájuk kell érezni, mert ha ez nem sikerül, akkor kegyetlenül bosszús velük a játék. Viszont ha sikerül betörni őket, akkor állítom az egyik legjobb tankok. Nem mondom, nekem is sok gondot okozott pl. a hetes francia, a Lorr 155 50, de idő kell míg megtanulunk velük játszani és mivel ez nem mindenkinek megy, ezért szokták szidni olyan sokszor a francia tankokat.


Az elemzést írta: tornado222

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:56

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 8 éve
    Rohadt jó holmi ez. Ritkán lövök vele 2000 alatt. Tényleg meglepő sebzéseket tud bevinni néha, és élvezetes vele a játék. Csak figyelni kell a térképet és tudni kell vele helyezkedni. Elitalakulat van rajta, ami tovább csökkenti a töltési időt. Egyik kedvenc tankom. Csak a t67 előzi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    thundering
    • Tankos
    · 9 éve
    Okk
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 9 éve
    [quote name="thundering"]Megtennéd? [/quote]
    Kész. Majd emailben küldd el légyszi hogy mely elemzéseket írtad te és azokban is átírom majd valamikor.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    thundering
    • Tankos
    · 9 éve
    Megtennéd?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 9 éve
    [quote name="tornado222"]nem, csak csinalatam egy accountot az eredeti felhasznalonevemen, de arra nem kaptam megerosito emailt, igy csinaltam egy masikat
    az eredeti nevem: thundering[/quote]
    Átírjam ezt a neved arra? Mármint az oldalon... (utána thundering néven tudsz majd belépni)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    thundering
    • Tankos
    · 9 éve
    nem, csak csinalatam egy accountot az eredeti felhasznalonevemen, de arra nem kaptam megerosito emailt, igy csinaltam egy masikat

    az eredeti nevem: thundering
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Camper03
    • Kiképző
    · 9 éve
    [quote name="Jackal_hun"]Tornado: gondolom ez nem a valós accountod

    http://www.noobmeter.com/player/eu/tornado222/517969745/[/quote]

    Valószínűleg nem az övé, 20 csatával elég szép is lenne nyolcas artyról elemzést írni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    Tornado: gondolom ez nem a valós accountod

    http://www.noobmeter.com/player/eu/tornado222/517969745/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    JuniorHun
    • Tankos
    · 9 éve
    Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Csak ajánlani tudom az meg hogy mennyit sebzel vele nagyban függ szerintem attól mennyire tudsz használni egy arty-t... Én spec szeretek arty-zni így már megszoktam hova lődözzek ha nagy sebzést szeretnék elérni! Számomra ez a legjobb 8as arty! (SZÁMOMRA)...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pap32
    • Tankos
    · 9 éve
    Tier 8-tól fölfele kredit ügyileg elsősorban az számít, hogy kilőnek-e, vagy sem...legtöbbször ezen múlik, hogy +-os, vagy -os a csatád...(de ez prémium nélkül minden tankra igaz...)
    A francia, és a brit artyk azok, amik megtanítanak "célozni" artyval, ugyanis ha nem toronytetőre, vagy motorháztetőre céloz az ember, akkor nem fog elérni túl nagy sebzést...
    Valóban, ebben az artyban a mobilitás a lényeg, az adja a plusszt...ha pedig "hagyják" dolgozni, akkor a szép RoF miatt istenes sebzéseket lehet vele összehozni...a splash-sebzésekben pedig a szinte állandó láncolást kell megemlíteni, amivel szép kis dmg-assist-okat kaphat az ember....szóval azt sem kell lebecsülni...
    Véleményem szerint nagyobb fun-faktorral csak az fv304 rendelkezik, ami ezeken felül még annyit hozzátesz, hogy szinte sosem veszteséges a csata vele...kb. 1000 sebzésre megvan a stabil 10-15k kredit...garantáltan, még vesztes csatában is.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.