Jelenleg

16
látogatónk van

2014. október 15. 14:26

KV-2 - Elemzés

Írta:
(81 szavazat)
55 hozzászólás

Bevezető

A KV-2 egy kis szériában gyártott, módosított toronnyal készített KV-1. 1940-ben mindössze 334 darabot gyártottak belőle és 1941 végére jóformán mind harcképtelenné vált. Rettentő lassúak voltak és páncélzatuk jószerivel a háború első felében volt effektív a német PZ III és PZ IV gépek ellen ideértve a KV-1 nehéz harckocsit is. A szovjet hadigépezet sokkal inkább preferálta a T-34 közepes harckocsit és ezt a számok is bizonyítják, a KV-1 és KV-2-ből alig több mint 3.000 készült, míg a T-34 harckocsiból több mint 30.000.

Paraméterek

Ágyú

A fő lövege a 152 mm M-10. A játék hőskorában a 107mm ZiS-6-tal volt rettentő népszerű Tier V-ben, kisebb életerővel. A löveg AP / prémium AP / HE lőszerekkel gazdálkodik. A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, hogy az ember AP-t tölt be. Van olyan helyzet, amikor megéri prémium AP-t lőni, de az nagyon ritka és könnyen visszafelé sülhet el. Alapvetően kijelenthető, hogy ennek a lövegnek a lőszere a HE.

Átlagos sebzése/átütése 910/86 mm(!) a HE lövedékkel, 700/110 mm AP-vel és 700/136 mm a prémium AP lövedékkel.

Az ágyú pontossága 0,6 és a célzási idő is kiemelkedően magas: 4 másodperc. A KV-2-ben a játékos megtanulja a türelem és precizitás képességet, lévén percenként 2,5 lövedéket lehet vele lőni, ami 24 másodperces betöltést jelent. Ez ventilációval, töltésgyorsítóval és testvériséggel levihető 19,81 másodpercre. 36 lőszert tölthetsz a tankba, ami elegendő, hogy akár az egész ellenséges csapatot nagyjából kétszer elimináld, így 1-2 prémium lőszer igazán belefér a készletbe. Az ágyúcső függőleges kitéríthetősége -7°/+18°.

Torony

A torony hatalmas és rendkívül pocsékul páncélozott. 75 mm vastag a front része és a lövegpajzson kívül könnyen sebezhető, lévén teljesen sima a felülete. A torony oldala és hátulja 70 mm páncélt kapott és ez is hasonlóan sima, mint a front. A látótávolsága 330 méter, ami ezen a szinten kínosan alacsony és emiatt sem szabad vele egyedül menni. A torony másodpercenként csupán 16 fokot tud fordulni. A tank körvonala óriási, ezért nagyon könnyű célpontot jelent akárkinek.

Felépítmény

Az életereje 860 HP ami átlagosnak mondható. A törzs páncélzata megegyezik a KV-1 harckocsin megszokottal. 75 mm homlokpáncél, amit 85 mm átütéssel át lehet szakítani, magabiztos átütéshez viszont olyan 110 mm körüli átütés szükséges arra az esetre, ha az ellenfél gyémánt alakzatba állítja a tankot. A lánctalpai hasonlóan jól eszik meg a lőszert mint a KV-1 teszi. Az oldalsó páncél szintén 70 mm, ha sidescrape technikát akarsz alkalmazni, maximum 70° szöget állíthatsz be. A front páncél legnagyobb és legegyszerűbben átlőhető pontja a torony. 

Felfüggesztés

A rettenetesen erős lövege miatt a gép rendkívül lassan tud mozogni a játéktéren, ezzel is kompenzálva az egyetlen erősségét. A test fordulási sebessége 18°/s, ami kínosan alacsony érték és jelentősen csökkenti a túlélési esélyeket közelharc esetén. Az alap lánctalpra minden szükséges felszerelést felpakolhattok, nem fogtok súly limitációba ütközni.

Motor

A legerősebb motorja a V-5, ami a maga 600 lóerős teljesítményével sem képes elfogadható tempóra gyorsítani a tankot. Az alap motorral nehézkesen fogjátok elérni a frontvonalat. Végsebessége 35 km/h, amit kemény és sík terepen hosszú nekifutással elérhet, de a jellemző tempó 8 és 25 km/h között mozog lévén a súly/LE aránya 11,53 LE/t.

Ajánlott játékstílus

Úgy vélem, hogy az egyetlen előnyét sikeresen kompenzálta a Wargaming, azonban megfelelő kezekben rettenetesen OP a szerkezet. Soha se menj egyedül. A tank lassú, lassan fordul, alacsony a látótávolsága, rettenetesen hosszú a betöltés ideje is.

Próbálj meg az 1. vonalba kerülni és csak akkor mutatkozni, amikor az ellenségre fogsz lőni. Érdemes kivárni, amíg az ellenség elsüti az ágyút és a védtelen momentumában lecsapni rá. Ezzel a géppel egyáltalán nem szoktam sidescrape technikát alkalmazni, egyenesen hajtok ki a sarkokon a következő módon:

 • tornyot előre az ellenfél irányába fordítani
 • tempomatot 1. fokozatba
 • megáll
 • amikor a célzó kör rászűkül az ellenfélre azonnal tűz, így kicsi a valószínűsége, hogy sebezni fognak

A játék elején megspórolt életerő a végjátékban kritikus fontossággal bír főleg ebben a lassú bálnában. Ha az ellenfél kellően közel van és izoláltan tudok vele csatázni, akkor mérlegelem azt, hogy van-e olyan gyenge pontja, amit átlövök. Ebben az esetben kivárom a 4 másodpercet és megengedem, hogy 1 lövést leadjon rám.

Egyáltalán nem érzi magát rosszul Tier VIII-ban sem. Ugyanúgy képes 3-400 sebzést leadni, mint tier VI-ban. Személy szerint jobban szeretem VIII-as csatákban használni. Ezekben az esetekben 3.000 sebzés elérése egyáltalán nem extrém és a tank ász megszerzésének egyik legegyszerűbb módja. Stratégia ugyanaz, mint Tier VI-ban.

A fejlesztésről pár szó

Fejlesztése egy faék bonyolultságával vetekszik. Az alap lánctalpra felszerelhető a top löveg, amihez nem kell a fejlesztett MT-2 torony. Ezt követően ki-ki ízlésének megfelelően fejlesztheti tovább a szerkezetet, én a motorral kezdeném.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Csak és kizárólag Ventiláció / Töltésgyorsító / Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / testvériség / javítás
 • Lövész: javítás / testvériség / biztos kéz
 • Sofőr: javítás / testvériség / sima futás
 • Rádiós: javítás / testvériség / helyzetfelismerés
 • Töltő 1: biztonságos elhelyezés / testvériség / javítás *
 • Töltő 2: adrenalin roham / testvériség / javítás *

* ha költesz aranyat a legénységtag képességeinek nullázására, akkor javítás/testvériség után reset, így nem leszel túl sokáig láncolva a csatamezőn.

Bevétel

A KV-2 átlagos bevétele körönként +6.427 kredit standard felhasználói fiók esetén.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Óriásit sebző ágyú

Hátrányai

 • Lassú
 • Gyengén páncélozott
 • Hatalmas profil
 • Hosszú betöltési idő
 • Kicsi látótávolság

Kiknek ajánlott

Tapasztalt játékosoknak, akik jártasak közepes és nehéz tankok kezelésében. Az ő kezükben ez egy halálos fegyver. A megfelelő helyen, a megfelelő időben kell vele megjelenni, úgy lehet vele kiemelkedő eredményeket elérni. Mindenképp csapatjátékosoknak javasolt, egymaga nagyon ritkán tud érvényesülni, lévén páncélzata nagyon gyér.

Ez a tank lehetőséget nyújt átjutni a tüzérségi ágra, így az első 6 önjáró löveget ki lehet kerülni.

Videó

{youtube}AaYfdB2aWD0|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TivadarToth
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszönet az elemézésért!
  Ezek szerint én egyike vagyok a kivételeknek: pusztán fun okokból beszereztem annó a 152-es löveggel. Nos és kínlódtam vele. Pontatlan, rettentő lassan tölt, esetleges sebzés. Azután rátettem a 107mm-t, ami már bevált a T-150-en is. Onnantól nagy élmény lett, mivel MINDENKI a 152-est várta. De még így is unalmas volt, most váltam meg tőle, csak porosodott már a garázsban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LordStiggy
  • Tankos
  · 9 éve
  Ezzel jött az első Radley és a második Kolobanov ... mindkét medál egy csatában. :P
  Nagyon poén DE csak trollkodni jó, hatékonysága eléggé megkérdőjelezhető. Szerintem próbálja ki mindenki aki teheti, csak aztán ne tessék nagyon komolyan venni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 9 éve
  [quote name="Jacktor"]Emlékszem mikor megkapta a 152-est és szakaszban csapattuk velük. Lorraine seggébe 1050? Nem volt probléma... 8) Mondjuk a Lori csatája utána kizárólag arra korlátozódott hogy engem megkeressen és levadásszon :lol:[/quote]

  Az még ősidőben volt, mikor még 8-as volt a lorr nem? Abban az időben megláttál 3 type59-et vagy 3 lorrainet egy oldalon és tudtad, hogy game over. :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Galacsin
  • Tankos
  · 9 éve
  Akárki akármit mond ez egy arty: lassú, lassan tölt, lassan céloz, nagyot sebez, ja és arty lőszert használ (talán a SU-8 használ ilyen skulót). 1500 csatám volt vele, életem első Poolja és még megannyi élmény fűződik ehhez a tankhoz. Igazi FUNtank, kötelező kipróbálni mindenkinek. Egy dolog kimaradt az elemzésből pozitívumként: a fear faktor, aki meglát menekül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 9 éve
  Emlékszem mikor megkapta a 152-est és szakaszban csapattuk velük. Lorraine seggébe 1050? Nem volt probléma... 8) Mondjuk a Lori csatája utána kizárólag arra korlátozódott hogy engem megkeressen és levadásszon :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vy3R
  • Tankos
  · 9 éve
  A legjobb A Mester! Imádtam. Most a T49-cel igyekszem pótolni a játékélménybeli hiányt, de többé-kevésbé sikertelenül - a KV2 más vastagságú páncélok ellen harcol... Derp derp!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 9 éve
  Ismét egy szép, korrekt elemzést láthattunk, illetve olvashattunk. Azért az arty ágra átmenés elég érdekes, mert valóban SU-14-1-ig kihagyhatjuk a gépeket, azonban az S-51 is hetes, így a kihagyott artyk száma függ attól, hogy a tankok számát, vagy a kihagyott tiereket nézzük. Amúgy imádom, egyik kedvenc tankom a KV-2, első Pascucci medálomat ezzel szereztem. South Coast, déli oldal, épp az ellenfél bázisára mentünk egy T-34-gyel, amikor az utóbbi leállt harcolni, én meg lövöldöztem a mögé igyekvő artykat. Aranyosak voltak, hagytak időt a töltésre két lövés között :P

Kapcsolódó elemek

 • {youtube}6gMkrLfvC4M&hd=1|650|370{/youtube}

   

Tovább a kategóriában: « T-10 - Elemzés
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.