Jelenleg 192 vendég és 5 tag online

2014. október 15. 14:26

KV-2 - Elemzés

Írta:
(75 szavazat)
55 hozzászólás

Bevezető

A KV-2 egy kis szériában gyártott, módosított toronnyal készített KV-1. 1940-ben mindössze 334 darabot gyártottak belőle és 1941 végére jóformán mind harcképtelenné vált. Rettentő lassúak voltak és páncélzatuk jószerivel a háború első felében volt effektív a német PZ III és PZ IV gépek ellen ideértve a KV-1 nehéz harckocsit is. A szovjet hadigépezet sokkal inkább preferálta a T-34 közepes harckocsit és ezt a számok is bizonyítják, a KV-1 és KV-2-ből alig több mint 3.000 készült, míg a T-34 harckocsiból több mint 30.000.

Paraméterek

Ágyú

A fő lövege a 152 mm M-10. A játék hőskorában a 107mm ZiS-6-tal volt rettentő népszerű Tier V-ben, kisebb életerővel. A löveg AP / prémium AP / HE lőszerekkel gazdálkodik. A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, hogy az ember AP-t tölt be. Van olyan helyzet, amikor megéri prémium AP-t lőni, de az nagyon ritka és könnyen visszafelé sülhet el. Alapvetően kijelenthető, hogy ennek a lövegnek a lőszere a HE.

Átlagos sebzése/átütése 910/86 mm(!) a HE lövedékkel, 700/110 mm AP-vel és 700/136 mm a prémium AP lövedékkel.

Az ágyú pontossága 0,6 és a célzási idő is kiemelkedően magas: 4 másodperc. A KV-2-ben a játékos megtanulja a türelem és precizitás képességet, lévén percenként 2,5 lövedéket lehet vele lőni, ami 24 másodperces betöltést jelent. Ez ventilációval, töltésgyorsítóval és testvériséggel levihető 19,81 másodpercre. 36 lőszert tölthetsz a tankba, ami elegendő, hogy akár az egész ellenséges csapatot nagyjából kétszer elimináld, így 1-2 prémium lőszer igazán belefér a készletbe. Az ágyúcső függőleges kitéríthetősége -7°/+18°.

Torony

A torony hatalmas és rendkívül pocsékul páncélozott. 75 mm vastag a front része és a lövegpajzson kívül könnyen sebezhető, lévén teljesen sima a felülete. A torony oldala és hátulja 70 mm páncélt kapott és ez is hasonlóan sima, mint a front. A látótávolsága 330 méter, ami ezen a szinten kínosan alacsony és emiatt sem szabad vele egyedül menni. A torony másodpercenként csupán 16 fokot tud fordulni. A tank körvonala óriási, ezért nagyon könnyű célpontot jelent akárkinek.

Felépítmény

Az életereje 860 HP ami átlagosnak mondható. A törzs páncélzata megegyezik a KV-1 harckocsin megszokottal. 75 mm homlokpáncél, amit 85 mm átütéssel át lehet szakítani, magabiztos átütéshez viszont olyan 110 mm körüli átütés szükséges arra az esetre, ha az ellenfél gyémánt alakzatba állítja a tankot. A lánctalpai hasonlóan jól eszik meg a lőszert mint a KV-1 teszi. Az oldalsó páncél szintén 70 mm, ha sidescrape technikát akarsz alkalmazni, maximum 70° szöget állíthatsz be. A front páncél legnagyobb és legegyszerűbben átlőhető pontja a torony. 

Felfüggesztés

A rettenetesen erős lövege miatt a gép rendkívül lassan tud mozogni a játéktéren, ezzel is kompenzálva az egyetlen erősségét. A test fordulási sebessége 18°/s, ami kínosan alacsony érték és jelentősen csökkenti a túlélési esélyeket közelharc esetén. Az alap lánctalpra minden szükséges felszerelést felpakolhattok, nem fogtok súly limitációba ütközni.

Motor

A legerősebb motorja a V-5, ami a maga 600 lóerős teljesítményével sem képes elfogadható tempóra gyorsítani a tankot. Az alap motorral nehézkesen fogjátok elérni a frontvonalat. Végsebessége 35 km/h, amit kemény és sík terepen hosszú nekifutással elérhet, de a jellemző tempó 8 és 25 km/h között mozog lévén a súly/LE aránya 11,53 LE/t.

Ajánlott játékstílus

Úgy vélem, hogy az egyetlen előnyét sikeresen kompenzálta a Wargaming, azonban megfelelő kezekben rettenetesen OP a szerkezet. Soha se menj egyedül. A tank lassú, lassan fordul, alacsony a látótávolsága, rettenetesen hosszú a betöltés ideje is.

Próbálj meg az 1. vonalba kerülni és csak akkor mutatkozni, amikor az ellenségre fogsz lőni. Érdemes kivárni, amíg az ellenség elsüti az ágyút és a védtelen momentumában lecsapni rá. Ezzel a géppel egyáltalán nem szoktam sidescrape technikát alkalmazni, egyenesen hajtok ki a sarkokon a következő módon:

 • tornyot előre az ellenfél irányába fordítani
 • tempomatot 1. fokozatba
 • megáll
 • amikor a célzó kör rászűkül az ellenfélre azonnal tűz, így kicsi a valószínűsége, hogy sebezni fognak

A játék elején megspórolt életerő a végjátékban kritikus fontossággal bír főleg ebben a lassú bálnában. Ha az ellenfél kellően közel van és izoláltan tudok vele csatázni, akkor mérlegelem azt, hogy van-e olyan gyenge pontja, amit átlövök. Ebben az esetben kivárom a 4 másodpercet és megengedem, hogy 1 lövést leadjon rám.

Egyáltalán nem érzi magát rosszul Tier VIII-ban sem. Ugyanúgy képes 3-400 sebzést leadni, mint tier VI-ban. Személy szerint jobban szeretem VIII-as csatákban használni. Ezekben az esetekben 3.000 sebzés elérése egyáltalán nem extrém és a tank ász megszerzésének egyik legegyszerűbb módja. Stratégia ugyanaz, mint Tier VI-ban.

A fejlesztésről pár szó

Fejlesztése egy faék bonyolultságával vetekszik. Az alap lánctalpra felszerelhető a top löveg, amihez nem kell a fejlesztett MT-2 torony. Ezt követően ki-ki ízlésének megfelelően fejlesztheti tovább a szerkezetet, én a motorral kezdeném.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Csak és kizárólag Ventiláció / Töltésgyorsító / Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / testvériség / javítás
 • Lövész: javítás / testvériség / biztos kéz
 • Sofőr: javítás / testvériség / sima futás
 • Rádiós: javítás / testvériség / helyzetfelismerés
 • Töltő 1: biztonságos elhelyezés / testvériség / javítás *
 • Töltő 2: adrenalin roham / testvériség / javítás *

* ha költesz aranyat a legénységtag képességeinek nullázására, akkor javítás/testvériség után reset, így nem leszel túl sokáig láncolva a csatamezőn.

Bevétel

A KV-2 átlagos bevétele körönként +6.427 kredit standard felhasználói fiók esetén.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Óriásit sebző ágyú

Hátrányai

 • Lassú
 • Gyengén páncélozott
 • Hatalmas profil
 • Hosszú betöltési idő
 • Kicsi látótávolság

Kiknek ajánlott

Tapasztalt játékosoknak, akik jártasak közepes és nehéz tankok kezelésében. Az ő kezükben ez egy halálos fegyver. A megfelelő helyen, a megfelelő időben kell vele megjelenni, úgy lehet vele kiemelkedő eredményeket elérni. Mindenképp csapatjátékosoknak javasolt, egymaga nagyon ritkán tud érvényesülni, lévén páncélzata nagyon gyér.

Ez a tank lehetőséget nyújt átjutni a tüzérségi ágra, így az első 6 önjáró löveget ki lehet kerülni.

Videó

{youtube}AaYfdB2aWD0|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  karesz1983 · 6 éve
  Nagyon szeretem. Annak ellenére is, hogy két lövés között még egy csésze KV-t is meg lehet inni. Sajna nagyon csapatfüggő. Ha nincs aki fedezzen töltés közben akkor nagyon nehéz vele sokáig életben maradni. De ha minden klappol, és eleresztek egy lövést, akkor azt megérzi akárki is kapja be A kedvencem a 152mm-es Troll-gun. :justwait: Megfelelő kezekben irtó jó kis masina. Imádom...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pongi · 6 éve
  Nekem az a vicces, hogy mikor ellene vagyok, akkor a tetőm kilógó csücskét is képes ellőni a 60 cm-es pontosságú ágyúval
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  laozloanavao · 6 éve
  Nagyon nagy kedvenc számomra ez a tank, én a troll gun-nal játszom és csak repeszt használok, iszonyat jó érzés amikor kb mindenkit egylővésezek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  a9574bc7ceb6637fcb907c9f11f7de36 · 6 éve
  Sokáig a 107mm-es ágyút használtam. De mivel megvan a T-150-is ugyanezzel az ágyúval, mondom itt az ideje trollkodni a KV-2-vel. Garantált a jókedv ezzel a 152mm-es bummolóval.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Joopek · 6 éve
  Most mentem 1 kört Tigris 2-vel és a kv2 megalázot mert voltak páran mögötte. Elég OP gép.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  V3XILLE · 7 éve
  Elég op tank... Tiger I-el félek tőle ha túl közel van... jó kezek alatt szép nagyokat belém tud lőni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  McCoy_HU · 7 éve
  Én még máig is a Zis6-os 107-essel tolom, bár veszített a hatékonyságából mióta 6-os a tank, de megállja a helyét (kv5-ön ugyanez van. bár nem ennyi hp-val.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RicsiVadzsok · 7 éve
  A kv-2 elemzését olvasva kedvem lett visszavenni,hogy trollkodjak.
Tovább a kategóriában: « T-10 - Elemzés
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.