Jelenleg

35
látogatónk van

2014. október 15. 14:26

KV-2 - Elemzés

(81 szavazat)
55 hozzászólás

Bevezető

A KV-2 egy kis szériában gyártott, módosított toronnyal készített KV-1. 1940-ben mindössze 334 darabot gyártottak belőle és 1941 végére jóformán mind harcképtelenné vált. Rettentő lassúak voltak és páncélzatuk jószerivel a háború első felében volt effektív a német PZ III és PZ IV gépek ellen ideértve a KV-1 nehéz harckocsit is. A szovjet hadigépezet sokkal inkább preferálta a T-34 közepes harckocsit és ezt a számok is bizonyítják, a KV-1 és KV-2-ből alig több mint 3.000 készült, míg a T-34 harckocsiból több mint 30.000.

Paraméterek

Ágyú

A fő lövege a 152 mm M-10. A játék hőskorában a 107mm ZiS-6-tal volt rettentő népszerű Tier V-ben, kisebb életerővel. A löveg AP / prémium AP / HE lőszerekkel gazdálkodik. A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, hogy az ember AP-t tölt be. Van olyan helyzet, amikor megéri prémium AP-t lőni, de az nagyon ritka és könnyen visszafelé sülhet el. Alapvetően kijelenthető, hogy ennek a lövegnek a lőszere a HE.

Átlagos sebzése/átütése 910/86 mm(!) a HE lövedékkel, 700/110 mm AP-vel és 700/136 mm a prémium AP lövedékkel.

Az ágyú pontossága 0,6 és a célzási idő is kiemelkedően magas: 4 másodperc. A KV-2-ben a játékos megtanulja a türelem és precizitás képességet, lévén percenként 2,5 lövedéket lehet vele lőni, ami 24 másodperces betöltést jelent. Ez ventilációval, töltésgyorsítóval és testvériséggel levihető 19,81 másodpercre. 36 lőszert tölthetsz a tankba, ami elegendő, hogy akár az egész ellenséges csapatot nagyjából kétszer elimináld, így 1-2 prémium lőszer igazán belefér a készletbe. Az ágyúcső függőleges kitéríthetősége -7°/+18°.

Torony

A torony hatalmas és rendkívül pocsékul páncélozott. 75 mm vastag a front része és a lövegpajzson kívül könnyen sebezhető, lévén teljesen sima a felülete. A torony oldala és hátulja 70 mm páncélt kapott és ez is hasonlóan sima, mint a front. A látótávolsága 330 méter, ami ezen a szinten kínosan alacsony és emiatt sem szabad vele egyedül menni. A torony másodpercenként csupán 16 fokot tud fordulni. A tank körvonala óriási, ezért nagyon könnyű célpontot jelent akárkinek.

Felépítmény

Az életereje 860 HP ami átlagosnak mondható. A törzs páncélzata megegyezik a KV-1 harckocsin megszokottal. 75 mm homlokpáncél, amit 85 mm átütéssel át lehet szakítani, magabiztos átütéshez viszont olyan 110 mm körüli átütés szükséges arra az esetre, ha az ellenfél gyémánt alakzatba állítja a tankot. A lánctalpai hasonlóan jól eszik meg a lőszert mint a KV-1 teszi. Az oldalsó páncél szintén 70 mm, ha sidescrape technikát akarsz alkalmazni, maximum 70° szöget állíthatsz be. A front páncél legnagyobb és legegyszerűbben átlőhető pontja a torony. 

Felfüggesztés

A rettenetesen erős lövege miatt a gép rendkívül lassan tud mozogni a játéktéren, ezzel is kompenzálva az egyetlen erősségét. A test fordulási sebessége 18°/s, ami kínosan alacsony érték és jelentősen csökkenti a túlélési esélyeket közelharc esetén. Az alap lánctalpra minden szükséges felszerelést felpakolhattok, nem fogtok súly limitációba ütközni.

Motor

A legerősebb motorja a V-5, ami a maga 600 lóerős teljesítményével sem képes elfogadható tempóra gyorsítani a tankot. Az alap motorral nehézkesen fogjátok elérni a frontvonalat. Végsebessége 35 km/h, amit kemény és sík terepen hosszú nekifutással elérhet, de a jellemző tempó 8 és 25 km/h között mozog lévén a súly/LE aránya 11,53 LE/t.

Ajánlott játékstílus

Úgy vélem, hogy az egyetlen előnyét sikeresen kompenzálta a Wargaming, azonban megfelelő kezekben rettenetesen OP a szerkezet. Soha se menj egyedül. A tank lassú, lassan fordul, alacsony a látótávolsága, rettenetesen hosszú a betöltés ideje is.

Próbálj meg az 1. vonalba kerülni és csak akkor mutatkozni, amikor az ellenségre fogsz lőni. Érdemes kivárni, amíg az ellenség elsüti az ágyút és a védtelen momentumában lecsapni rá. Ezzel a géppel egyáltalán nem szoktam sidescrape technikát alkalmazni, egyenesen hajtok ki a sarkokon a következő módon:

 • tornyot előre az ellenfél irányába fordítani
 • tempomatot 1. fokozatba
 • megáll
 • amikor a célzó kör rászűkül az ellenfélre azonnal tűz, így kicsi a valószínűsége, hogy sebezni fognak

A játék elején megspórolt életerő a végjátékban kritikus fontossággal bír főleg ebben a lassú bálnában. Ha az ellenfél kellően közel van és izoláltan tudok vele csatázni, akkor mérlegelem azt, hogy van-e olyan gyenge pontja, amit átlövök. Ebben az esetben kivárom a 4 másodpercet és megengedem, hogy 1 lövést leadjon rám.

Egyáltalán nem érzi magát rosszul Tier VIII-ban sem. Ugyanúgy képes 3-400 sebzést leadni, mint tier VI-ban. Személy szerint jobban szeretem VIII-as csatákban használni. Ezekben az esetekben 3.000 sebzés elérése egyáltalán nem extrém és a tank ász megszerzésének egyik legegyszerűbb módja. Stratégia ugyanaz, mint Tier VI-ban.

A fejlesztésről pár szó

Fejlesztése egy faék bonyolultságával vetekszik. Az alap lánctalpra felszerelhető a top löveg, amihez nem kell a fejlesztett MT-2 torony. Ezt követően ki-ki ízlésének megfelelően fejlesztheti tovább a szerkezetet, én a motorral kezdeném.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Csak és kizárólag Ventiláció / Töltésgyorsító / Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / testvériség / javítás
 • Lövész: javítás / testvériség / biztos kéz
 • Sofőr: javítás / testvériség / sima futás
 • Rádiós: javítás / testvériség / helyzetfelismerés
 • Töltő 1: biztonságos elhelyezés / testvériség / javítás *
 • Töltő 2: adrenalin roham / testvériség / javítás *

* ha költesz aranyat a legénységtag képességeinek nullázására, akkor javítás/testvériség után reset, így nem leszel túl sokáig láncolva a csatamezőn.

Bevétel

A KV-2 átlagos bevétele körönként +6.427 kredit standard felhasználói fiók esetén.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Óriásit sebző ágyú

Hátrányai

 • Lassú
 • Gyengén páncélozott
 • Hatalmas profil
 • Hosszú betöltési idő
 • Kicsi látótávolság

Kiknek ajánlott

Tapasztalt játékosoknak, akik jártasak közepes és nehéz tankok kezelésében. Az ő kezükben ez egy halálos fegyver. A megfelelő helyen, a megfelelő időben kell vele megjelenni, úgy lehet vele kiemelkedő eredményeket elérni. Mindenképp csapatjátékosoknak javasolt, egymaga nagyon ritkán tud érvényesülni, lévén páncélzata nagyon gyér.

Ez a tank lehetőséget nyújt átjutni a tüzérségi ágra, így az első 6 önjáró löveget ki lehet kerülni.

Videó

{youtube}AaYfdB2aWD0|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  McCoy_HU
  • Tankos
  · 9 éve
  Én még máig is a Zis6-os 107-essel tolom, bár veszített a hatékonyságából mióta 6-os a tank, de megállja a helyét (kv5-ön ugyanez van. bár nem ennyi hp-val.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RicsiVadzsok
  • Tankos
  · 9 éve
  A kv-2 elemzését olvasva kedvem lett visszavenni,hogy trollkodjak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Compibacsi
  • Tankos
  · 9 éve
  Nagyon sok kedves pillanatot szerzett nekem ez a harckocsi.7.-8. szinten is kitűnően megállja a helyét. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kijönnek a KV-2 elé és mellel levesznek egy lövést tőle, aztán lesnek mint hal a szatyorban amikor 400+ sebzést kapnak. Aki többet is olvasna a történelmi hátteréről annak ajánlom ezt a linket: http://magyartank.gportal.hu/gindex.php?pg=36090369&nid=6490341
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Axteriaa
  • Tankos
  · 9 éve
  Lehet hogy most nagy noob leszek de érdekelne hogy stronghold csatákban mennyire érdemes használni a KV-2-est?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sanyee
  • Tankos
  · 9 éve
  Nagyjából 10-12 nap és rettentő sokat fogok menni 3-as szakaszban a KV-2-vel lévén, sok játékos meg fogja szerezni a TOG II-t és gyanítom ki is akarják majd próbálni, remélem be is tudjuk adni nekik a KV-2 élményt :lol:

  Ellenben van szomorú hír is .. előbb-utóbb kijavítják azt a régen elkövetett hibát, hogy lecsökkentették a lőszer szórást a célzó körön belül, aminek eredménye az lett, hogy a KV-2 is képes volt akármit eltalálni szinte akármilyen távolságról. Addig élvezzétek a masinát amíg lehet :-) nem tudom milyen lesz a sigma érték módosítás után...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  plutoka
  • Tankos
  · 9 éve
  3fős KV2 szakasz szerintem a trollok királya. Nagyon nem szokott zavarni ha t8-ba is pakolja őket. Kedvencek az 1 bázisos Himmelsdorf, mikor hegyre felérve, minumális célzás melett 570-et lő Hellcat-be. Utána 3db KV2 felváltva szépen szétlövi az ellent és lehet menni tovább :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32
  • Tankos
  · 9 éve
  Az irtózatos sebzéséről meg nemigen kell beszélni, 5-ös med tankokat kötelező "elfújni", a néhai hírhedt kv1s-ek is néztek nagyokat, miután ők bevittek 400-at, én meg duplázva küldtem őket a garázsba....szemből is az alsó lemezen közel 100%-os az áthatolás. A szintjén szintén gyakori "fear factor"-tankok, az at-k is egyszerűen megoldhatók, pl. at8-at közvetlenül az ágyú mellé célozva stabilan "egylövésezni" lehet.
  S végül a kedvenc "táplálékai", az új light-ok és az új német td ág. Őszintén szólva, mikor a sturer emil és társai bekerültek, azt hittem, hogy a wg a kv2-es tulajokat akarta megörvendeztetni... :-)
  A "derp"-eléshez még annyit, hogy a lánctalpakat és az atom páncélokat (at-k 200mm+; t29-vonal 280mm-es) részeit kerülni kell, mert lehet bizony HE-vel is pattanni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32
  • Tankos
  · 9 éve
  Némi kiegészítés talán nem árt a teljesség kedvéért...
  Elöljáróban annyit, hogy "kinek a pap, kinek a papné".
  A manapság állítólag annyira támogatott, és népszerű med tankokhoz szokott embereknek SZIGORÚAN TILOS, maximum tartós gyógyszeres kezelés kockázata mellett ajánlott a használata.
  Viszont, aki élvezte a td-heavy stílust, neadjisten "motherf@cker" artys volt, annak melegen ajánlom!
  A "menjünk az első vonalba..." taktika nagy gyakorlottságot és pályaismeretet igényel, ugyanis ÁLLANDÓ FEDEZETRE szorul 2 lövés közt, ami pedig nem minden pályán adatik meg. Ezért, biztosabb megoldás a 2. vonalban való elhelyezkedés, adott esetben -isten bocsássa meg- a camp-elés (legalábbis a csata első felében). Ugyanis - s ezt némileg hiányolom a kommentekből - a papíron 0,6-os "pontosság" a gyakorlatban -igaz fullos, 3,5 skilles legénységgel- közel sem annyira rossz. Ennek ismeretében, s ha nem valószínű közelharc az elkövetkezendő 20 másodpercben, simán megéri rálőni az akár 500 m-en túli célpontokra is!! Nem egy alkalommal "egylövéseztem" már ellenséget a "pálya másik végéből". (Amikor meg 1x megkaptam a "harckocsizó-mesterlövész"-t Sand river támadás módban...háát....én is néztem nagyokat :-x .)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Antimat
  • Tankos
  · 9 éve
  Nagyon bírom Sanyee videóit, szerintem nagyon jól keni, élvezetes.

  A tankról: nekem is nagy kedvencem fun szempontjából, eddigi első és egyetlen Bombardierem is vele van:
  [url]https://www.youtube.com/watch?v=JhOVcnQLUKE[/url]

  Mondjuk képes ilyenekre is, bár ritkán:
  [url]https://www.youtube.com/watch?v=_eY_e1279OM[/url]
  Biztos örült a ChiTo sofőrje a oneshotnak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Udidra
  • Tankos
  · 9 éve
  Sosem felejtem el, amikor egy ilyen "szörnyeteg" kb 250 méterről ! leadott egy lövést a beforgatott M6-osom frontjára. "1 shot, 1 kill" lett belőle.

Kapcsolódó elemek

 • {youtube}6gMkrLfvC4M&hd=1|650|370{/youtube}

   

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.