Jelenleg

9
látogatónk van

2014. október 15. 14:26

KV-2 - Elemzés

Írta:
(81 szavazat)
55 hozzászólás

Bevezető

A KV-2 egy kis szériában gyártott, módosított toronnyal készített KV-1. 1940-ben mindössze 334 darabot gyártottak belőle és 1941 végére jóformán mind harcképtelenné vált. Rettentő lassúak voltak és páncélzatuk jószerivel a háború első felében volt effektív a német PZ III és PZ IV gépek ellen ideértve a KV-1 nehéz harckocsit is. A szovjet hadigépezet sokkal inkább preferálta a T-34 közepes harckocsit és ezt a számok is bizonyítják, a KV-1 és KV-2-ből alig több mint 3.000 készült, míg a T-34 harckocsiból több mint 30.000.

Paraméterek

Ágyú

A fő lövege a 152 mm M-10. A játék hőskorában a 107mm ZiS-6-tal volt rettentő népszerű Tier V-ben, kisebb életerővel. A löveg AP / prémium AP / HE lőszerekkel gazdálkodik. A legnagyobb hiba, amit el lehet követni, hogy az ember AP-t tölt be. Van olyan helyzet, amikor megéri prémium AP-t lőni, de az nagyon ritka és könnyen visszafelé sülhet el. Alapvetően kijelenthető, hogy ennek a lövegnek a lőszere a HE.

Átlagos sebzése/átütése 910/86 mm(!) a HE lövedékkel, 700/110 mm AP-vel és 700/136 mm a prémium AP lövedékkel.

Az ágyú pontossága 0,6 és a célzási idő is kiemelkedően magas: 4 másodperc. A KV-2-ben a játékos megtanulja a türelem és precizitás képességet, lévén percenként 2,5 lövedéket lehet vele lőni, ami 24 másodperces betöltést jelent. Ez ventilációval, töltésgyorsítóval és testvériséggel levihető 19,81 másodpercre. 36 lőszert tölthetsz a tankba, ami elegendő, hogy akár az egész ellenséges csapatot nagyjából kétszer elimináld, így 1-2 prémium lőszer igazán belefér a készletbe. Az ágyúcső függőleges kitéríthetősége -7°/+18°.

Torony

A torony hatalmas és rendkívül pocsékul páncélozott. 75 mm vastag a front része és a lövegpajzson kívül könnyen sebezhető, lévén teljesen sima a felülete. A torony oldala és hátulja 70 mm páncélt kapott és ez is hasonlóan sima, mint a front. A látótávolsága 330 méter, ami ezen a szinten kínosan alacsony és emiatt sem szabad vele egyedül menni. A torony másodpercenként csupán 16 fokot tud fordulni. A tank körvonala óriási, ezért nagyon könnyű célpontot jelent akárkinek.

Felépítmény

Az életereje 860 HP ami átlagosnak mondható. A törzs páncélzata megegyezik a KV-1 harckocsin megszokottal. 75 mm homlokpáncél, amit 85 mm átütéssel át lehet szakítani, magabiztos átütéshez viszont olyan 110 mm körüli átütés szükséges arra az esetre, ha az ellenfél gyémánt alakzatba állítja a tankot. A lánctalpai hasonlóan jól eszik meg a lőszert mint a KV-1 teszi. Az oldalsó páncél szintén 70 mm, ha sidescrape technikát akarsz alkalmazni, maximum 70° szöget állíthatsz be. A front páncél legnagyobb és legegyszerűbben átlőhető pontja a torony. 

Felfüggesztés

A rettenetesen erős lövege miatt a gép rendkívül lassan tud mozogni a játéktéren, ezzel is kompenzálva az egyetlen erősségét. A test fordulási sebessége 18°/s, ami kínosan alacsony érték és jelentősen csökkenti a túlélési esélyeket közelharc esetén. Az alap lánctalpra minden szükséges felszerelést felpakolhattok, nem fogtok súly limitációba ütközni.

Motor

A legerősebb motorja a V-5, ami a maga 600 lóerős teljesítményével sem képes elfogadható tempóra gyorsítani a tankot. Az alap motorral nehézkesen fogjátok elérni a frontvonalat. Végsebessége 35 km/h, amit kemény és sík terepen hosszú nekifutással elérhet, de a jellemző tempó 8 és 25 km/h között mozog lévén a súly/LE aránya 11,53 LE/t.

Ajánlott játékstílus

Úgy vélem, hogy az egyetlen előnyét sikeresen kompenzálta a Wargaming, azonban megfelelő kezekben rettenetesen OP a szerkezet. Soha se menj egyedül. A tank lassú, lassan fordul, alacsony a látótávolsága, rettenetesen hosszú a betöltés ideje is.

Próbálj meg az 1. vonalba kerülni és csak akkor mutatkozni, amikor az ellenségre fogsz lőni. Érdemes kivárni, amíg az ellenség elsüti az ágyút és a védtelen momentumában lecsapni rá. Ezzel a géppel egyáltalán nem szoktam sidescrape technikát alkalmazni, egyenesen hajtok ki a sarkokon a következő módon:

 • tornyot előre az ellenfél irányába fordítani
 • tempomatot 1. fokozatba
 • megáll
 • amikor a célzó kör rászűkül az ellenfélre azonnal tűz, így kicsi a valószínűsége, hogy sebezni fognak

A játék elején megspórolt életerő a végjátékban kritikus fontossággal bír főleg ebben a lassú bálnában. Ha az ellenfél kellően közel van és izoláltan tudok vele csatázni, akkor mérlegelem azt, hogy van-e olyan gyenge pontja, amit átlövök. Ebben az esetben kivárom a 4 másodpercet és megengedem, hogy 1 lövést leadjon rám.

Egyáltalán nem érzi magát rosszul Tier VIII-ban sem. Ugyanúgy képes 3-400 sebzést leadni, mint tier VI-ban. Személy szerint jobban szeretem VIII-as csatákban használni. Ezekben az esetekben 3.000 sebzés elérése egyáltalán nem extrém és a tank ász megszerzésének egyik legegyszerűbb módja. Stratégia ugyanaz, mint Tier VI-ban.

A fejlesztésről pár szó

Fejlesztése egy faék bonyolultságával vetekszik. Az alap lánctalpra felszerelhető a top löveg, amihez nem kell a fejlesztett MT-2 torony. Ezt követően ki-ki ízlésének megfelelően fejlesztheti tovább a szerkezetet, én a motorral kezdeném.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Csak és kizárólag Ventiláció / Töltésgyorsító / Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / testvériség / javítás
 • Lövész: javítás / testvériség / biztos kéz
 • Sofőr: javítás / testvériség / sima futás
 • Rádiós: javítás / testvériség / helyzetfelismerés
 • Töltő 1: biztonságos elhelyezés / testvériség / javítás *
 • Töltő 2: adrenalin roham / testvériség / javítás *

* ha költesz aranyat a legénységtag képességeinek nullázására, akkor javítás/testvériség után reset, így nem leszel túl sokáig láncolva a csatamezőn.

Bevétel

A KV-2 átlagos bevétele körönként +6.427 kredit standard felhasználói fiók esetén.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Óriásit sebző ágyú

Hátrányai

 • Lassú
 • Gyengén páncélozott
 • Hatalmas profil
 • Hosszú betöltési idő
 • Kicsi látótávolság

Kiknek ajánlott

Tapasztalt játékosoknak, akik jártasak közepes és nehéz tankok kezelésében. Az ő kezükben ez egy halálos fegyver. A megfelelő helyen, a megfelelő időben kell vele megjelenni, úgy lehet vele kiemelkedő eredményeket elérni. Mindenképp csapatjátékosoknak javasolt, egymaga nagyon ritkán tud érvényesülni, lévén páncélzata nagyon gyér.

Ez a tank lehetőséget nyújt átjutni a tüzérségi ágra, így az első 6 önjáró löveget ki lehet kerülni.

Videó

{youtube}AaYfdB2aWD0|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:11

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Oberjunker
  • Tankos
  · 5 éve
  Hali!

  Ez a KV2 (R) ami most a premshopban van, az ugyanez a tank csak mas stílussal igaz?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsi66
  • Tankos
  · 5 éve
  egy rakás szar
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gyuszi0512.
  • Tankos
  · 6 éve
  Köszi a válaszokat! Már játszom néhány éve, de na vagyok jó játékos. Néztem néhány videót erről a masináról, olvastam hozzászólásokat és kedvet kaptam hozzá. Így eljutottam arra a szintre, hogy megveszem és garázdálkodok vele egy kicsit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="gyuszi0512."]Hali! Gondolkozom eme csoga megvételén. Mennyire fun vele a játék egy nem a legjobbak közé tartozó játékosnak?[/quote]

  Tipikusan egy "no skill" tank, annak előnyeivel és hátrányaival.

  Gyakorlatilag az elsődleges erénye, hogy szórakoztató vele a játék és megszűnik a tier-rinya relevanciája, mivel magasabb tier több HP.

  Én kizárólag feszkólevezetőnek tartom, illetve legénységet képeztem benne.

  Ha új játékos vagy és élvezetet találsz benne, hogy egy dög lassú, kerekeken guruló féreggel nyomulsz előre, ami mindenbe sebez amit eltalál, akkor mindenképp tegyél egy próbát, csalódni biztos nem fogsz benne.

  Célozni max annyiban van értelme, hogy eltaláld a célpontot, illetve értelemszerűen a gyengébben páncélozott részeken esélyes az ammo rack - egyhit élvezete.

  Nagyon RNG függő, szóval teljesen más stílust igényel, mint a nehéztankok többsége, ugyanakkor ha tanulni szeretnél és fejleszteni a nehéztank-játéktudásod, akkor ne ezt vedd alapul.

  Ennek a tanknak a lényege a fun factor.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HPeter
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="gyuszi0512."]Hali! Gondolkozom eme csoga megvételén. Mennyire fun vele a játék egy nem a legjobbak közé tartozó játékosnak?[/quote]

  Szia!
  Szerintem nagyon FUN tank, de jamon_serrano írását vedd azért alapul, ne rohanj vele előre játsz ésszel, nézzél esetleg meg egy-két másik videót mások előadásában...akkor élvezni fogod...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gyuszi0512.
  • Tankos
  · 6 éve
  Hali! Gondolkozom eme csoga megvételén. Mennyire fun vele a játék egy nem a legjobbak közé tartozó játékosnak?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 6 éve
  Ekkora élményt kevés tank tud adni. Nem szabad ész nélkül előrerohanni, mindig keresni kell a lehetséges fedezéket(de mivel nem?), és akkor nagyon jó. A tank fenti elemzése nagyon jó, tökéletes a használati utasítás. Ma volt, hogy egy lövéssel két tankot sebeztem. Az egyik splash-ből kapott 185 sebzést. Másik meccs végén elmondhattam, amit a mesterlövészek mondtak a Lopakodókban: 1 lövés, 1 kill. És egy meccs alatt 4x. A pálya túlsó felén a futó E25-öt lőttem meg, hogy alig maradt valami belőle. Szuperpöri oldalába 995. Emil oldalába 880. Skorpió G 915 hp-ról pukk. ARL44 full hp-ról pukk. Egy igazi vadállat. Mai napon 2080 a wn8-am ezzel a tankkal 32 csata után, 1037 átlagos sebzéssel. Az itt ajánlott felszereléssel használom, annyi módosítással, hogy tűzoltó helyett pótellátmányt rakok bele. Én nem érzem gyúlékonynak. Tegnap gyújtottak 1x. Ennyi. Mondjuk, akkor leégtem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pria
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok!
  A napokban kifejlesztettem ezt a böszme masinát és rá is raktam a 152mm-es ágyút.
  A legénységem még nem túl fejlett, de így is jól muzsikálnak a csatamezőn. Én annyiban tértem el a fent említett leírástól, hogy a fogyócikkeknél a kis javító és kis elsősegély mellé automata tűzoltót tettem, mert sokat gyulladt a tankom. A vezetőmnek bajtársak és sima utazás képessége van. Valószínűleg a cikkben említett javítás helyett inkább a megelőző karbantartást választom harmadik képességnek, csökkentve a gyulladási esélyt.

  Összességében nekem nagyon bejön ez a troll ágyú. 0,56-os szórást mutat a garázsomban lévő paraméter lista, de volt már, hogy Sand River pályán 310m-ről eltaláltam vele egy Tiger1 tornyát, ami alig látszott ki a domb mögül (halleluja RNG ) és volt mikor 100m-en belüli O-I-nak mellé lőttem, pedig az nem egy kis célpont...

  Üdv!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Neotilius
  • Tankos
  · 6 éve
  Ez a tank egyszerűen ZSENIÁLIS!!! Tegnap este volt egy kis free xp-m meg kreditem fölösbe és kifejlesztettem. Nem bántam meg. Sajnos a legénység még csak egy alap 100%-os, de így is nagyon nagy fun. Csak tapasztalt játékosoknak!

  Szerintem ennek a tanknak meg van kicsit buherálva az rng-je :d2: távolra olyan lövéseket bead te jó ég. Pedig csak 50 csatát mentem vele. 1082 sebzés 350 m-re lévő STA-1 épphogy kilátszó tornyába...máskor meg célzok egy 400 m-re lévő Nashornt és mellémegy de kilövök egy felspotolatlan Strv 72-őt óriási. Amúgy most ezekkel az új svédekkel annyi papír tank került a játékba. Meg a sok városi pálya...ideje mindenkinek leporolni a KV-2-őt!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kisfiu89HUN
  • Tankos
  · 6 éve
  Kedvenc! Nemrég vettem vissza, és már lassan megvan rá a 2. csillag is. Az érzés amikor a francia tankokba 1000 körüli sebzést viszel az fenomenális. Meg kell szokni a hiányosságait, gyengeségeit, de ha ráérzel akkor hatalmas a FunFaktor

Kapcsolódó elemek

 • {youtube}6gMkrLfvC4M&hd=1|650|370{/youtube}

   

Tovább a kategóriában: « T-10 - Elemzés
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.