Jelenleg 210 vendég és nincs tag online

2014. október 15. 12:17

E 75 - Elemzés

Írta:
(66 szavazat)
54 hozzászólás

Bevezető

Az E 75 az első a fejlesztési ágon ami szakít a Tigris és Tigris II hagyománnyal és egy abszolút kemény páncélt, illetve egy óriási sebzésű ágyút kap. Innentől fogva kell egy kicsit úgy használni ezt a tankot mint az IS sorozatot az elejétől fogva, és viccesen az IS sorozatban az IS-8 az egyedüli, amit pont nem szabad az ellenség arcába tolni.

Az E 75 csak tervezőasztalt látott, prototípusok sem készültek belőle, a németek a Tigris II utódjául szánták, amiből szintén keveset tudtak már gyártani.

Paraméterek

Ágyú

Az E 75 egy 12,8 cm Kw.K. 44 L/55 löveget kapott, aminek az átütése 246 mm AP lövedékkel. Ehhez egy meglehetősen tekintélyes, 490-es átlagsebzés társul. A löveg pontossága mindössze 0.38 ami átalakítja az eddigi képletet, nem lehet a 2. vonalból küzdeni vele, de nem is erre való! Sajnos percenként csak 3,82 alkalommal lehet elsütni az ágyút, ami majdnem 16 másodperces újratöltést jelent 100%-os legénységgel. Ez viszont levihető akár 13,25 mp-re 105%+116%-os legénységgel, Töltésgyorsítóval és Fokozott szellőzéssel (info by keeper75).

Az löveg képes APCR lövedéket 311 mm átlagos átütéssel és HE lövedéket 630 átlagos sebzéssel és 65 mm átütéssel lőni. Az ágyúcső kitérítés -8°/+15°, ezáltal dombtetőn nem kell (mindig) túl magasra menni, hogy előkerüljön a konzervnyitóval is bontható alsó lemez.

Torony

A tank tornya szemből 252 mm páncéllal van ellátva, ez szinte semmilyen szögben nincs döntve, ellenben a lövegpajzs ennek a kicsi torony frontnak a jelentős részét kiteszi. A torony oldala és hátulja egyaránt 160 mm páncélt kapott, hátul található egy nyílás, ami gyenge pont, azt lőjétek.  A kupola szintén gyenge pont, 160 mm-es átütéssel átlőhető, ha teljesen szembe sikerül eltalálni.

A torony fordulási sebessége keservesen alacsony 18°/sec, a látótávolság viszont 400 méter.

Felépítmény

Az E 75 páncélzata nagyon jó, de néhol hagy kívánnivalót maga után. 1920 HP életerővel büszkélkedhet, ami tier IX nehéz harckocsik között magasnak tekinthető.

Teljesen szemben állva az ellenfelekkel az alsó lemez (ami akkora mint egy AMX 13 90, csak a viszonyítás kedvéért) már 220-230 mm átütéssel átlőhető, a felső lemezhez 270 mm-es átlagos átütésre van szükség (AP lőszert feltételezve). Lévén hogy az E 75 oldal páncéllemeze 120 mm vastag ezért a 70°-nál komolyabb, 60-65° gyémánt alakzatot is meg lehet engedni 230 mm átlag átütésű ellenfelekkel szemben, ezáltal sérthetetlenné válsz velük szemben, amíg elő nem kerül a prémium lőszer.

A tank oldalról és hátulról könnyen sebezhető, bár 200 mm átütés alatt célszerű a torony oldalát mellőzni, lévén az is jól páncélozott.

Felfüggesztés

A motor nerfelésekor (elvesztette az 1200 lóerős hajtóművet) megnövelték a törzs fordulási sebességét 30°/s-ra, ezzel kicsit kompenzálták ezt a jelentős nerfet. Ez sokat segített az E 75 önvédelmi képességein a közepes harckocsik ellen.

Motor

Tehát adott egy magas sebzésű, átlagos átütésű tier X ágyú, ami lassan tölt és pontatlan is, következésképp érdemes közel szállítani az ellenséghez. Ehhez célszerű egy erős motor, amiben nincs hiány. Egy 900 LE teljesítményű Maybach erőművet álmodtak neki a fejlesztők. Ezt a motort sajnos nem osztja meg más tankokkal és 92t tömege sejteti, hogy a 9,78 LE/t súly/lóerő arányával nem fog sebesen hasítani a harcmezőkön.

A végsebessége 40 km/h amit lejtőn el is tud érni. A gyorsulása rendben van, az emelkedőkön azonban rettenetesen lassú. Lejtőn óriási mozgási energiát gyűjt ami miatt kiválóan lehet vele ellenséges tankokat szó szerint elgázolni.

Ajánlott játékstílus

A tankot érdemes a frontvonalba vinni és olyan pozíciót fogni vele, ahol az alsó lemezt rejteni lehet. Sarkokon kiválóan lehet a sidescraping technikát alkalmazni, majd a lövések után a kínosan hosszú újratöltési időre elvonulni.

Alacsonyabb szintű ellenfelek ellen sokszor elég egy gyémánt alakzatot felvenni és percenként 3-4 alkalommal ellátni őket 490 átlagos sebzésű Pzgr 39 AP lövedékekkel.

Tier X csatában meg szoktam engedni a top nehéz tankoknak, hogy fogják fel a lövést helyettem, így „ingyen” lőhetem az ellent vagy amennyiben egy magabiztos hull down pozícióba tudok kerülni úgy szinte sérthetetlenné válik a tank egy 6-7°-os lejtőn lefelé nézve. Ezt a mellékelt videó kiválóan demonstrálja. Azért a nagy kaliberű HE lövedékekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani és még ideje korán visszavonulót fújni!

A lövések után érdemes lehet 5-10°-kal elfordítani a tornyot a célpontról, ezáltal 2 hasznos dolog is történik:

 • megnő a 252 mm effektív toronypáncél
 • a lövegpajzs jó részét ki is fogja takarni a torony frontnak és mindeközben a torony oldala még mindig automata lepattanó marad

A fejlesztésről pár szó

Sajnos az egyik legrosszabb modul fejlesztési fája van a World of Tanks-ban. Az alap lánctalp nem bírja el a nagy tornyot és csak arra szerelhető fel a top löveg.

A fejlesztés helyes menete a következő:

 • Vegyél egy magas teherbírásű futóművet, így sajnos fel kell áldoznod 1 felszerelés helyet
 • Torony
 • Löveg
 • Ezután ki-ki ízlése szerint a többit.

Nagyon erősen javaslom, hogy gyűjtsetek össze annyi szabad tapasztalati pontot amennyit csak lehetséges, mert egy Tigris II ágyú Tier X-ben nem elég versenyképes és én ezt anno a saját bőrömön, kb 160 csata alatt tanultam meg. A torony+löveg 87.450 XP-be kerül.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Vertikális stabilizátor / Töltésgyorsító / Célzásgyorsító (javaslom 1 és 2 képességgel bíró legénységhez)
 • Vertikális stabilizátor / Töltésgyorsító / Ventilátor (javaslom 3 vagy több képességgel bíró legénységhez)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / javítás / testvériség
 • Lövész: javítás / biztos kéz / testvériség
 • Sofőr: javítás / sima futás / testvériség
 • Töltő: javítás / biztonságos elhelyezés / testvériség
 • Rádiós: javítás / helyzetfelismerés / testvériség

Bevétel

Jó játékos kezében standard accounttal sem veszteséges, ezt saját tapasztalatból mondom. A vbaddict szerint a nagy átlag ezzel a tankkal -4.218 kreditet termel, szóval nem kimondottan pénznyelő tank.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jól páncélozott
 • Magas átlagsebzés
 • Kellemes fordulási sebesség (törzs)
 • Jó látótávolság
 • Magas életerő

Hátrányai

 • Pontatlan ágyú
 • Hosszú betöltési idő
 • Hatalmas alsó lemez, ami csak 220 átütésű lövegek ellen véd
 • Elöl van a váltó
 • Kellemetlen fordulási sebesség (torony)

Kiknek ajánlott

Mivel ez egy klasszikus nehéz tank, ezért mindenkinek aki szereti ezt az osztályt. Az E 75 tulajdonképpen egy Tiger III, azaz egy agyonpáncélozott, bivalyágyús Királytigris.

Videó

{youtube}6tp6bZ7nHz0|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Sanyee

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32

NE KONTEÓZZ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 5 éve
  Nekem ST-I van, ami kábé az E-75 testvére és az nagyon bejön. Látatlanban az E-75 is ilyesmi lesz, már várom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  boba_fett · 5 éve
  Nemrég lett meg nekem az E75.Tiger 1-2 maradt,persze elitbe.Nem lenen rossz,csak baromi lomha,még a tiger 2höz lépest is.Sebzése jó,de eddig én nem tudtam csatát úgy tolni vele hogy ne lettem volna minuszba.Töltése gyorsabb 0,1mpel miknt a tiger 2nek,azt tudom.Elég hamar eldurran nálam sajnos Most ta torony és az fullos ágyú jön,azt E100.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muerte188 · 5 éve
  mydgard! Ugyan az a véleményem. Jobb tank az E75 mint az E100. (E100 csak premium lőszerrel ajánlott)
  És szerintem nem drága a fenntartása.
  Eladtam az E100-at és visszavettem az E75 öt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mydgard · 5 éve
  Ez a jatek egyik legjobb tankja, az E-100 kihuzasa utan oly nehezen valtam meg tole. A pancelja nekem gyakorlailag jobbnak is tunt, mint a tier 10-ese es az agyujat sem talaltam pontatlannak, sot... Az a cso a Maus es az E-100 alapcsove is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb · 5 éve
  Ma lövögettem össze az L/55-re való XP-kredit-kombót. MEGÉRTE.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlondSzi · 5 éve
  Azt hiszem egy kicsit elbeszélünk egymás mellett!Ez egy elemzésre írt reakció.Ami nem azt kérdőjelezi meg,hogy jó-e ez a harckocsi!Mert szerintem is jó,csak kell hozzá vásárolni olyan opciókat amivel használható,és ezt nem biztos,hogy mindenki megengedheti magának! Sajnálom,ha valakit ennyire felzaklatott ez az írás!!Valamint itt szeretném megköszönni a fizetős játékosoknak,hogy ingyen tudok játszani!!Hálás köszönet érte. Azért ez mindenképpen a harckocsi mellett szól úgy.hogy még nincs meg fullos löveg!Na meg persze kellettek hozzá pancser ellenfelek.[url]http://wotreplays.eu/site/2385652#stats[/url]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Serious_Threat · 5 éve
  BlondSzi: azért megköszönhetnéd a fizetős playereknek, hogy ingyen játszhatsz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dobilaci · 5 éve
  [quote name="BlondSzi"]Elolvastam ezeket a hozzá szólásokat!! Hmmm... eléggé érdekes,hogy itt mindenki különböző dolgokat emleget.Azért,ha lebontanánk -mondjuk egy 250e nettó fizetést-levonnánk belőle a kiadásokat akkor már lehet az a havi 3000Ft is soknak tűnhet főleg akkor,ha nem is tudsz minden nap játszani. Azt gondolom éppen ebben rejlik a dolgok lényege.Szép apránként,kicsinyenként leszedik az emberek pénzét úgy ,hogy önként dalolva odaadják!!És a Wot csak egy sok közül aki tartja markát.Csak mindenki gondoljon bele ezen kívül még mennyi egyébre kell költeni,hogy az a 22e 22e legyen,ami szerintem csak a jéghegy csúcsa.De nem akarom megváltani a világot.Mindenki azt csinál a pénzével amit akar.Akkor sem tartom helyén valónak ezt a célzott pénzlenyúlást és szelektálást,hogy kiengedheti meg magának,ezzel a harckocsival való játékot és ki csak jobbára a garázsban nézegetheti. A véleményem akkor sem fog megváltozni még annak a tudatában sem,hogy ennek az összegnek a sokszorosát is megengedhetném magamnak mindenféle megerőltetés nélkül.
  Ui:Senkit meg nem bántva! ;-)[/quote]

  Tenyleg nem ertelek... Elvarnad, hogy a fejlesztok ingyen fejlesszek neked a jatekot?

  Ha te sajnalsz havi 3000 Ft-ot a sajat hobbidra, akkor keress valamit ami ingyen van. ;-)
Tovább a kategóriában: « Tiger II - Elemzés E 100 - Elemzés »
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.