Jelenleg

21
látogatónk van

2014. október 13. 13:36

M3 Lee - Elemzés

Írta:
(49 szavazat)
31 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 75 mm Gun M3 a top löveg, minek egy adata rögtön szemet szúr: 20 lövés/perc. Töltésgyorsítóval és ventilátorral 2,54 másodperces töltésidőt lehet kicsikarni belőle, ami 2607 DPM-et jelent. Ha valaki extrémen szereti, elit alakulattal és kólával a töltésidő 2,37 mp, a DPM pedig 2780 lesz (ezek csak elméleti adatok, ember nem képes ilyesmit elérni ezzel...).

Átütése AP lőszerrel 92 mm, APCR-el 127 mm, repesz-rombolóval 38 mm, a sebzés pedig páncéltörővel 110, repesszel 175. Pontossága 0,41 m 100 méteren, ami nem teszi egy különlegesen jó fegyverré, de nem is borzalmas. Szűkülése viszont meglepően jó: 2,1 mp.

Lőszerből 50 darabot vihetünk magunkkal, amit nem nagyon lehet ellődözni hála a kevés életerőnknek és a gyakori tier 5-6 elleni csatáknak. Csőkitéríthetősége mint egy jobb td-nek: 15 fok mindkét irányba, fölfelé 20, lefelé 9 fok, ami megfelelő értéknek mondható.

Torony

Van, de minek? Az egész egy hatalmas gyengepont és ráadásul használhatatlan is (a WG elvetette a kéttornyos tankok ötletét). Ha megyünk fölfelé már tudják lőni mielőtt viszonozhatnánk, ha menekülünk lefelé még tudják lőni, mivel ismét az marad kint legtovább. Egy kellően pontos ágyúval pedig simán ementálivá lyuggatják. E mellé a parancsnok persze megpróbálja mellel levenni a lövedékeket, nehogy huzatos legyen a tank.

Felépítmény

51/38/38 páncélzat, amivel pár 4-est még le lehet pattintani, de ne nagyon reménykedjünk, 65-70 körüli pennel már a legerősebb részein is bontható. Látótávja 320 méter, ami tűrhető, lévén az ajánlott játékstílus nem igényel spotolást.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 43 fok/mp, ami egy igazán kiemelkedő érték (úgyis td-ként kell használni). Elég gyakran dobja le a láncot, ami kellemetlen még akkor is ha az ellenfél veled szemben van (és legalább viszonozni tudod a tüzet), mivel nagy valószínűséggel úgyis átüt.

Motor

Egy 440 lóerős Chrysler, amivel a 28 tonnás gép úton 38-40 km/h-val tud menni, de terepen is egész kényelmes sebességet tud tartani. Papíron 20% eséllyel gyullad, de haslövésnél gyakori (mint a német tankoknál).

Ajánlott játékstílus

TD. Csak hozzá kell szokni, hogy nem vagy olyan pontos mint egy TD, nincs olyan jó átütésed és álcád sem. Legjobb próbálkozás, hogy leadsz 2-3 lövést, majd a mobilitásodnak köszönhetően arrébb mész és megint 2-3 lövés.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • közepes kaliberű töltésgyorsító
 • ventilátor
 • periszkóp távcső (álcaháló semmit nem ér a rémes álca miatt)

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Ezt a tankot nem sokan fogják a szívükbe zárni, de aki mégis, az se valószínű, hogy kibírná addig, míg a legénység elér bármilyen képzettséget is... Alapvetően úgy gondolom hogy mindenki saját szája íze szerint állítsa be, de tényleg nem hiszem, hogy erre szükség lesz.

Bevétel

Átlagos bevétel

Kék/lila statra (500 ill. 600 dmg) elég szépen jutalmaz, bár az arany lőszer néha meg tudja enni a profitot.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • remek tűzgyorsaság és DPM
 • jó mobilitás
 • jó csőkitéríthetőség oldalra és lefelé

Hátrányai

 • gyenge páncélzat
 • td álca nélkül
 • torony
 • kicsi átütés

Kiknek ajánlott

Ha az amerikai közepes/nehéz ágat akarod, akkor kikerülhetetlen, ha tetszik, ha nem (persze átugorható szabad TP-ből). Nem mondanám, hogy bárkinek is ajánlom, bár tapasztaltabb kezekben igazán használható kis masina, de mikor először volt meg... juj, jobb arra vissza se gondolni.


Az elemzést írta: Bence0721 [COIMB]

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _HENTES_
  • Tankos
  · 7 éve
  Hujujuj, megláttam a főoldalon, hogy erről a tankról készült elemzés, úgy félre nyeltem, hogy majdnem lenyeltem a poharat a kávémmal együtt :-) Hát nem tudom... Ha lenne a wot ban olyan gomb, hogy "beolvaszt" megnyomtam volna... Azóta is visszatérő rémálmaiban villan fel ez a tank :-)
Tovább a kategóriában: « M4A3E2 Sherman Jumbo - Elemzés
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.