Jelenleg

23
látogatónk van

2014. szeptember 4. 10:00

Valentine II - Elemzés

Írta:
(16 szavazat)
24 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Szinte már nekem fáj ismételni, de minő véletlen, sajnos ebben a tankban is a leggyakrabban előforduló Tier II-es besorolású 45 mm-es 20KL ágyút találjuk meg. Sebzése így senki számára nem hoz meglepetést. Normál AP-val és APCR-el (arannyal) 47 HP, HE-vel 62 HP, átütése sima AP-val 51 mm, APCR-el 84 mm, HE-vel 23 mm. Ez még a pl. a T-127, BT-SV, LTP esetében rendben is van, hiszen Tier III-ban nagy szerencsével, és kedvező széllel még sebezhetünk is vele valamennyit, mielőtt arany lőszerre váltunk. Ez Tier IV-ben azonban már édeskevés, így az esetek 99%-ban a standard lőszerünk az arany lesz. Csőlehajlása -6° +25° ami csak egy hangyányival több, mint hasonló tierű társainak, de a már említett gyenge átütés miatt nem oszt, nem szoroz. 

Tűzgyorsasága alap legénységgel 2,29 másodperc, (26,25 lövés/perc), ez elitalakulattal és a fokozott szellőzéssel maximálisan 2,07-re csökkenthető. Az ágyú alap DPM-je 100%-os legénységgel 1233 HP/perc, ami feltuningolt legénységgel maximum 1363 HP/perc lesz. Az ágyú célzási ideje elég jó 1,71 sec, ami azt hozza magával, hogy az ágyú előbb szűkül, mint hogy betöltött volna. Ez mindenképpen előnyünkre lesz akkor ha álló helyben várjuk az ellent, de mozgás közben az eléggé széteső célkereszt miatt nem sokat számít. Pontossága 0,41m-s értékével alapvetően kicsit jobb az átlag orosz könnyű tankokénál, álló helyből az esetek nagy részében el is találjuk vele a célt. Mielőtt azt gondolnánk rosszabb már nem jöhet kiderül, hogy csak 61 db a teljes lőszermennyiségünk, ami pl. az LTP-hez viszonyítva (150 db lőszer) iszonyúan kevés, főleg hevesebb ütközetekben - már ha sikerül túlélnünk az első perceket - oda kell figyelni a lőszer használatra, csak biztos célra tüzeljünk. Az ajánlott javadalmazása a már előbb említett gyenge átütés vs Tier IV miatt 30 db AP, 30 db APCR, 1 db HE.

Torony

Elég kis méretű magához a testhez viszonyítva, de ez ne tévesszen meg senkit. Az esetek többségében hiába vastagabb a toronypáncélunk (65/65/65 mm), ha bekapunk 1-2 lövést akkor a legjobb esetben is sérül a löveg, lőszerrekesz, periszkóp, vagy csak szimplán felrobban a lőszerkészlet. Amellett hogy eléggé sérülékeny a kis méret miatt, ha átlövik biztosan sérül a parancsnok, vagy a töltőkezelő, ami további gondokat fog a cseppet sem tökéletes ágyú mellett okozni. Ráadásul, mivel a tank testének közepére sikerült a tervezőknek tenni, ha ki akarjuk dugni bárhonnan a csövünket, akkor a tank eleje óhatatlanul ki van téve a lövéseknek, nem beszélve a lánctalpról.

Őkegyelmességének forgási sebessége 48,13°/sec ami meglepően jó, a fenti negatívumok azonban ezt a jó értéket erősen lerontják, mivel hiába van egy gyorsan forgó tornyunk, ha végeredményben nem tudjuk jól kihasználni.

Látótávolsága alap legénységgel 350 m, ami fokozott szellőzés + elitalakulat + extra ellátmány + optika használatával 437 m-re növelhetünk, ami meglepően jó ettől a tanktól. Sajnos a fenti és a további kisebb-nagyobb negatívumok miatt nem fogjuk tudni kihasználni a pályák nagy részén. A rádió hatótávja alapból 570 m, amit a megfelelő képzettségekkel és ellátmánnyal 712 m-re növelhetünk, de minek....

Felépítmény

Aki játszott már Matildával, annak ismerős lehet a legendásan pattogós test, amit jelen esetünkben a Valentine II-nél a Matilda kisöcsének nevezhetnénk. Elöl a döntött részeken 30mm, a függőlegesen pedig 60mm vastag. Effektív vastagsága 60-80 mm között van, amit azonban a torony elhelyezkedése miatt nem mindig tudunk kihasználni. Legsérülékenyebb része a hátul a motorteret takaró rész, itt csak 17 mm vastag az egész hóbelefranc (effektív vastagsága 25-28 mm). Ez nem is kell hogy mondjam magával hozza, hogy ha itt meglőnek akkor kalap-kabát és mehetünk gépészkedni. Ergo vagy kigyulladunk, vagy csak szimplán mozgásképtelenek leszünk. Hiába a nagy 380 hp-s életerőnk, ha egy motor lövés ennek nagy részét vinni fogja magával és ezen az automata tűzoltás, vagy a tűzoltás skill sem segíthet. Ehhez jön még pluszba, hogy a lánctalpak és a futógörgők között ha valaki betalál az oldalpáncélba, akkor a lövés nagy eséllyel viszi a lőszerrekeszt, vagy "csak" a motort. 

Felfüggesztés

Bár csak a többi értéke is ilyen jó lenne ennek a tanknak, mint a forgási sebessége, ami nem más, mint 50°/sec. Csak azt nem értem, hogy mi értelme volt ezt az értéket ilyen jóra beállítani, ha a többi specifikációja a tanknak kuka. A torony és a test forgási sebessége miatt nem egykönnyen forognak majd le minket, de az esetek nagy többségében nem kerülünk túl közeli ismeretséget az ellenséggel (nem jutunk el odáig). A test első részének gyors beforgatásával városi pályákon nyerhetünk 1-2 másodpercet, de csak mindaddig amíg nem jön egy jobb ágyúval felszerelt tank és lő át ott ahol nem szégyell. A lánctalp terhelhetőségi 16,85 tonnás értéke ezen a szinten megszokott. Lágy talajon a brit Valentin-nál kicsit rosszabb a talajellenállása, de nem számottevően. Strapabíró, terepmászás közben nem könnyen sérül, de ez nagymértékben a gyengécske motornak és végsebességünknek köszönhető, nem pedig a lánctalp erőssége.

Motor

Nem más, mint a brit Tier III-as AEC A190 motor közel 10%-al felturbózott 140 LE-s változata. A tank kisebb súlya és a jobb felfüggesztése miatt lesz egy kis sebességnövekedésünk, de ezt nem fogjuk játék közben érezni. Előre 32 km/h hátramenetben 12 km/h sebességgel cammoghatunk. Kapaszkodóképessége szinte nincs is, mire felmászik egy dombra addig az ellenség kétszer megkerüli. Sajnos a kisebb 15,71 tonnás súly és a gyenguska motor miatt, jó eséllyel még rammolni sem fogunk tudni. Alapvetően a gyenge ágyú, sérülékeny test megkoronázása egy gyenge motorral. Mindezek miatt kedvelt célpontjai leszünk a tüzéreknek is. Olyan az egész, mintha a hátra kötött kezü boxoló lába is meg lenne kötve. Ha már nem tudsz csapásokat bevinni, legalább ne tudj menekülni sem. 

Ajánlott játékstílus

Halj meg hírtelen... Viccen kívül aki ezt a tankot betette a játékba az nem volt eszénél. Könnyű tank szerepkörére több okból is alkalmatlan. Jóformán se sebessége, se ágyúja nincsen. Hiába van egy kicsit vastagabb páncélja és jó látótávolsága, camója és rádiója, azt nem tudja kihasználni. Pechünkre mivel csak három fős a legénysége, még legénység húzására sem alkalmas. Végeredményben olyan minden mindegy alapon ha bemegyünk az ellen sűrűjébe, akkor van esélyünk rá, hogy bevigyünk egy-két lövést és szerezzünk egy kis spot sebzést mielőtt kivégeznek. 

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ventilátor, Optika/Távcső, Repeszpáncél.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6.érzék, Elitalakulat, Álca
 • Lövész: Javítás, Elitalakulat, Álca
 • Sofőr: Javítás, Elitalakulat, Álca 

Átlagos bevétel

Elvárt sebzése 407 HP, 1,48 kill/csata, 1,57 spot/csata, 56,88% winrate. Ezt kellene hozni ahhoz hogy az átlagot elérjük és keressünk vele 5-8k kreditet. Viszont az alacsony átütés miatti arany lőszer használat és a sérülékeny motor miatti javítások megeszik a bevételünket, így örülhetünk ha nullszaldósra kijövünk. Nem véletlenül lett tier limites (Tier IV) ez a tank. Véleményem szerint Tier III-ban több keresnivalója lenne, ekkor még élvezetes is lenne vele a játék.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Limitált MM (Tier IV)
 • 380 HP-s életerő
 • Vastagabb páncél
 • Gyors test és toronyforgási sebesség
 • Nagy DPM

Hátrányai

 • Alacsony átütés, arany lőszer használata javallott
 • Kevés lőszer
 • Gyenge motor, gyenge kapaszkodóképesség
 • Nem használható legénység húzására
 • Inkább viszi a pénz, mint hozza

Kiknek ajánlott

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy senkinek NEM AJÁNLOM. Maga a Valentine II-t a zárt béta tesztereknek adták bónusz gyanánt annó, aztán bekerült a shopba is 1.000 aranyért, bár ne került volna. Maximum gyűjtőknek érhet valamit, vagy akinek nagyon sok aranya van és nem számít a pénz. Akinek kötél idegei vannak az nyugodtan vegye meg, menjen vele 1-2 kört, aztán meglátja. Sűrű anyázások közepette nagyon hamar a garázsban fog porosodni, vagy hamar eladásra fog kerülni. Én csak azért nem adtam el eddig, mert hátha egyszer felbuffolják valamilyen úton-módon...


Az elemzést írta: beczl

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Andrej72 · 6 éve
  Az első 8-10 meccsen iszonyatos módon kínlódtam vele. Azóta lassacskán kezdek ráérezni. Nem mondom, hogy mester vagyok már vele, de rendszeresen zöld WN8-at hozok vele, ha veszítünk is. Ahogy számolgattam kb. 20 prémium ammoval akkor is nullásra lehet kihozni egy meccset, ha bukta van. Lehet, hogy én is bemegyek vele a Stug küldikre. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tankossanyi · 6 éve
  Én is megvettem reroll accomra. Nem is mertem még vele menni egy csatát sem, nehogy lerontsam a lila wn8-amat meg a winratét. azt se nem tudom milyen maga a tank. Szerintem ki se próbálom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sics · 6 éve
  Én a kis acc-ra vettem meg, Valentine napi leárazáskor 250 goldért. Ennyit bőven megért, az a kis zsebcsatahajó... fun kis masina!

  A STUG4 light küldik kb felét már megcsináltam vele

  A "végezz legjobb XP-szerzőként a csapatban" is megvolt

  A limitált MM miatt egészen használható.

  Kell vele goldozni az tény: Matilda, Pz2B stb ... szóval agyonpáncélozott célponra nem elég az alap-átütése, DE emellett is kitermelek vele 8000 kredit körüli nettó profitot körönként, alap accal (no prém).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  [quote name="PanzerDivisionMarduk"]Hááát...Ez a tank tényleg igazi kihívást jelent.
  Egy csatát toltam vele. Ennyiszer még nem hallottam egyhuzamban az általam egyébként is nagyon utált
  "We didn't penetrate their armour!" szöveget. Ensk. Városrész. Három tank 20-25 méterre, de egyik sem
  akarta benyelni a lövedékeimet. Na, nehogy már aranyat lőjek Tier 3-as tankokra...
  Még egy kicsit lenyugszom és újra nekiveselkedem.[/quote]
  Nem tudom, azóta mennyit próbálgattad, de megéri, csak nem kell arra számítani, hogy sok mindent átüss AP-val. Azt a legtöbb hármas tankra kell tartogatni, a többire ott az APCR, nincs az a tank, amit ne lehessen átütni vele, persze négyes szinten.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  Új eredmény a kis fun járgányommal Alap XP rekord

  [img]http://kepfeltoltes.hu/160425/shot_069_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

  [img]http://kepfeltoltes.hu/160425/shot_070_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]

  [img]http://kepfeltoltes.hu/160425/shot_071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Christofia · 6 éve
  Nagyon elfogult az elemzés. A tank leglényegesebb tulajdonsága, hogy nem megy tier4 fölé, csak erről mintha a szerző teljesen megfeledkezett volna. Egyetlen más tier4-es tank van, ami ezzel a tulajdonsággal rendelkezik, a sokak által -és egy másik elemzésben is- igen nagyra tartott B2. Érdemes ezt a két vasat összehasonlítani (nekem megvan mindkettő). Az ágyú korán sem olyan rossz, mint ahogy itt le van írva, igaz, rosszabb, mint a B2-é - mégis tier4-ben teljesen használható. Páncélja megint csak teljesen rendben van -megint csak- tier4-ben, sőt, éppenséggel itt ütközik ki egy hatalmas előnye a B2-vel szemben, mégpedig hogy ennek van toronypáncélja. Az gondolat, hogy ezt a vasat tier3-ba kellene rakni, meg teljességgel őrült ötlet, már tier4-ben is az egyik legjobban páncélozott tank. Végsebességét is egész korrekt mód tartja.
  Ha normál MM-es lenne, valóban nem sokat érne, viszont így, hogy nem megy négyes szint fölé, határozottan élvezhető vele a játék.
  Úgy érzem, a cikk írójának valahogy nem sikerült ráérezni a Valentinenal való játékra, de ez az iromány mellőz mindenféle objektivitást (egyértelműen a B2-höz lehetne és kellene hasonlítani).
  Nekem személy szerint jobban is tetszik, mint a B2, ez egy picit megforgatva sziklaszilárd, míg a B2-nek a tornyát boldog-boldogtalan is szitává lövi. Plusz jobb látótáv jellemzi, hasonló mobilitás, és némileg gyengébb ágyúkarakterisztika.
  El lehet dönteni mindenkinek, hogy ez kell 250 goldért, vagy B2 20 euróért (nagyon akciósan ennyi volt karácsonykor).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerDivisionMarduk · 6 éve
  Hááát...Ez a tank tényleg igazi kihívást jelent.
  Egy csatát toltam vele. Ennyiszer még nem hallottam egyhuzamban az általam egyébként is nagyon utált
  "We didn't penetrate their armour!" szöveget. Ensk. Városrész. Három tank 20-25 méterre, de egyik sem
  akarta benyelni a lövedékeimet. Na, nehogy már aranyat lőjek Tier 3-as tankokra...
  Még egy kicsit lenyugszom és újra nekiveselkedem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GumiGuppi · 6 éve
  Most le van árazva 1000 goldról 250 goldra. Ennyit igazán nem sajnáltam érte! Humor tank amúgy !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerDivisionMarduk · 6 éve
  767 Ft-ért Valentin napra meglepem magam vele...
  Majd dolgozok rajta, hogy Camper03 eredményét megközelítsem vele. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  Ez nem csak "nem olyan rossz", ez határozottan muri egy gép

  [img]http://kepfeltoltes.hu/151226/shot_171_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
Tovább a kategóriában: « T-127 - Elemzés BT-SV - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.