Jelenleg

31
látogatónk van

2023. máj. 31. 07:35

[1.21] Megújult statisztikák és harci kitüntetések oldal

Írta:
(45 szavazat)
28 hozzászólás

Sok minden változott a World of Tanksben az elmúlt évek során. Most a Szolgálati feljegyzés oldalon a sor, hogy megújuljon – a fejlesztések egy részét már a következő, 1.21-es frissítéssel megkapja. A felületet átdolgoztuk és kiegészítettük néhány új és hasznos adattal.

Az újratervezett Szolgálati feljegyzés oldalon mostantól hasznos információkat láthatsz az általános teljesítményedről és a csatáidról. Ezenfelül testre szabhatod a harci kitüntetéseidet, és megmutathatod a világnak a legértékesebb elismeréseidet. Nézzük meg közelebbről is!

WTR: Tudj meg többet az általános harci teljesítményedről!

A megújult Szolgálati feljegyzés oldalon azonnal láthatod az aktuális WTR-pontszámod – ez az 1.21-es frissítéssel kerül be a játékba. Az értékelési rendszert vizuálisan átdolgoztuk: ez fogja felváltani a személyes értékelést a statisztikai összefoglalóban.

A személyes értékelés WTR-re való cseréjével a szolgálati feljegyzésen lévő értékelési pontszámok is újraszámításra kerülnek.

A WTR egy dinamikus rendszer, így az értéke bármely irányba változhat, az aktuális harci teljesítményedtől függően. A jobb áttekinthetőség és az elért teljesítmény átláthatóbb megjelenítése érdekében a WTR-et a következő öt csoportra osztottuk:

 • Bronz
 • Ezüst
 • Arany
 • Ász
 • Legenda

Mindegyik csoport 3 kiválósági szintet tartalmaz, összesen tehát 15 szintet érhetnek majd el a játékosok. Mindegyik szinthez egy egyedi vizuális stílus is fog tartozni. Ez jobb képet fog adni a valós teljesítményedről a WTR-rendszerben.

A WTR egy pontosabb, informatívabb és összetettebb értékelés, mint bármely más meglévő rendszer. Rugalmasan reagál a harci eredményeidre, és jobban tükrözi az aktuális teljesítményedet a játékban. A WTR így működik:

Minden egyes járműhöz egy egyéni teljesítményértékelés tartozik, a vereségek és győzelmek figyelembevétele nélkül.

A rendszer a játékos átlagos teljesítményét az adott jármű pontszámát figyelembe véve állapítja meg.

Egy bizonyos járműhöz tartozó értékelés kiszámítása során a következő paramétereket vesszük figyelembe:

 • Okozott sebzés + közreműködési sebzés
 • Felfogott sebzés
 • Megsemmisített ellenséges járművek száma
 • Túlélési arány

A WTR-számításban használt mutatók száma a jármű modelljétől, típusától és harci szerepétől függően változhat. Minden járműnek legalább 2, legfeljebb 4 kulcsfontosságú statisztikája lehet. Például a Maus esetében mind a 4 mutatót figyelembe vesszük (felfogott sebzés, a megsemmisített ellenséges járművek száma, okozott + közreműködési sebzés, túlélési arány), míg a Manticore és a Progetto M40 mod. 65 esetében 3 mutatót veszünk figyelembe (a megsemmisített ellenséges járművek száma, okozott + közreműködési sebzés, túlélési arány).

Azonban a figyelembe vett mutatók számától függetlenül azok összesített súlya azonos. Ez azt jelenti, hogy a mutatók száma nem befolyásolja az összpontszámot, kizárólag a minőség számít.

Emlékeztetőül: Ha csak most csatlakoztál a World of Tankshez, legalább 50 normál csatát le kell játszanod ahhoz, hogy a WTR-pontszámod megjelenjen.

Dióhéjban, a fiók WTR értékének kiszámításához figyelembe vesszük a játékos összes tankjának értékelését. A pontszámok kiszámítása tankonként történik: a jármű értékelését megszorozzuk a szintegyütthatóval és a jármű szerep/típus együtthatójával*. Ezt követően minden tankot a harcok számától függően súlyozunk: minél több csatát vívsz egy tankkal, annál nagyobb a hatása a teljes WTR-értékelésedre. Az összes tank pontszámát összeadjuk, elosztjuk a megvívott csaták összesített számával, majd megszorozzuk a „legjobb” jármű együtthatóval (ez egy további növelő együttható az 5300+ pontszámú tankok esetében). Ez azt jelenti, hogy minél több magas értékelésű tankod van, annál magasabb az általános értékelésed. Így univerzális harcosnak lenni nagyobb érték, mint egy jármű harcosának lenni.

*Minden jármű szerep/típus esetében 1

Minél jobban teljesítesz a csatákban, annál magasabb lesz a WTR-pontszámod és a megjelenített kiválósági szinted. Nézd meg az alábbi videót, ha jobban meg szeretnéd érteni, hogyan számítjuk ki a WTR-pontszámot, és hogyan javíthatod a harci teljesítményedet!

Frissített statisztikai összegzés: Vállald büszkén a harci eredményeidet!

Ha tudni akarod, hogyan teljesítesz a World of Tanksben, részletes statisztikákra van szükséged, hogy tisztában legyél a harci teljesítményeddel. Több, a teljesítményedre vonatkozó kulcsfontosságú paramétert összevontunk a Szolgálati feljegyzés összegzésében.

A bal oldalon továbbra is a megszokott statisztikák láthatók, mint például a megvívott csaták száma, a csatánkénti átlagos/maximális sebzés és XP, a győzelmi arány stb. Ezenfelül azonban számos – a játékban töltött időd kezdetétől számított – harci feljegyzést is beépítettünk ide, amelyek jól kiegészítik ezeket a statisztikákat, és segítenek abban, hogy átfogóbb képet kapj a játékban nyújtott általános teljesítményedről. A jobb oldalon többek között a következő paramétereket láthatod:

 • Legtöbb megsemmisített jármű egy csatában
 • Legtöbb felfogott sebzés
 • Közreműködési rekord

Mivel a felfogott sebzésre és a közreműködési sebzésre vonatkozó adatokat korábban csak a VIII-as és magasabb szintű járművek esetében gyűjtöttük, a frissítés megjelenése után ezek az újonnan hozzáadott mutatók a statisztikai összefoglalóban nulláról indulnak. Használd ki a lehetőséget, hogy kedvenc jól páncélozott vagy éppen könnyű járműveiddel megrohamozd a harcmezőt, és állíts fel új személyes rekordokat!

A felfogott sebzés a nehéz tankok egyik legfontosabb mutatója, míg a könnyű tankoknál ez a közreműködési sebzés. Az átlagok és a rekordok kombinációja világosabb képet ad a harci teljesítményedről, amikor ezekkel a járművekkel játszol.

Mutasd meg a legértékesebb harci kitüntetéseidet!

Végül, de nem utolsósorban, mostantól testre szabhatod a harci kitüntetések panelt, hogy még pompásabb legyen, mint valaha! Látogass el a Szolgálati feljegyzés oldalra, és válaszd ki a legjelentősebb kitüntetéseidet és más, nehezen megszerzett eredményeidet az ott látható kitüntetések listájából. Mutasd meg a World of Tanks-közösségnek, hogy ki az igazi hős!

A jelentős harci eredmények listájának testreszabhatósága akkor nyílik meg, ha már legalább nyolc kitüntetést szereztél.

Utoljára frissítve: 2023. június 1. 10:20

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Zozzy
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Nálam a közreműködési rekord és a maximális felfogott sebzés pl. a frissítés utáni legnagyobb érték, nem a valós. Remélhetőleg lesz ez még frissítve.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Valós az! Korábban nem rögzítettek ilyen statot, az jelenik meg ott, amit a váltás után teljesítettél.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Proxima_hun
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Lol. Ász I lettem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  jagdpanzer78
  • Tankos
  · 3 hónapja
  én az a játékos vagyok aki magának, magában és magáért játszik . ez azért van mert egyre több az olyan játékos aki csak azért jön fel a játékba hogy ő is elmondhassa hogy a WOT-al "JÁTSZIK" , bejön és máris megöli magát, AFK , az olyan tankkal amivel a frontvonalban kellene lenni elbújik hátra ,zéró spot, zéró támogatás , kitol , killt lopkod addig semmit se csinál stb . TANÁCSOM JÁTSZATOK ÉS SZARJÁTOK LE A ZERO GAMER IDIÓTÁKAT. az a baj hogy sokszor leugatom őket én is a csetben aztán jön az 1-2 hét csetbann . elég sokszor én is megyek előre ha meg akarom csinálni a napi küldiket az meg nem megy másként, a sok hülyével és ez gyakran jár avval hogy nem élem túl . elméletileg ez egy csapatjáték azért is vagy egy 15 fős csapatban de ez már rég nem igaz csak magadra számíthatsz mint a való életben . A TÖBBI 14 JÁTÉKOSRA NE SZÁMÍTSATOK KIVÉVE AZOKRA AKIKKEL ELŐRE MEGBESZÉLTEN LÉPTEK SZAKASZBA , VOLT HOGY ELFOGADTAM SZAKASZ FELKÉRÉST ÉS ZERO HELP. A TI JÁTÉKTUDÁSOTOK TÜKRÖZZE A STATOTOK ( EZ ALÓL KIVÉTEL PL A GYŐZELMI ARÁNY , VESZTETTEM MÁR 16000 WN8 AS CSATÁT)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi411
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Azt vettem észre, hogy csata után nem jelzi a játék a csatainformációba a blindshotokat. Vagyis nem mutatja meg, hogy miket találtam el és mennyit sebeztem beléjük. Tegnap prokorovkán 5K sebzés, de csak 3K volt amit kimutatott.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsikatoma
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Belépsz a játékba megnézed milyen rangot kaptál. Ász 3 kerülsz de nem érzed magad azon a szinten, de azért örülsz neki. Roham módban játszunk 5 csatát és abból 4 bukta. Kedves csapattársak elmondanak minden idiótának és semmitérőnek. Kilépsz a játékból idegesen és úgy érzed nem tudsz játszani. 😀 Arra lesz jó az egész hogy statisztika hajcsárok a rang miatt még jobban piszkálni fogják a csapattársaikat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Legyünk őszinték, az ingame értékelés eddig is csak fenntartásokkal volt használható. Klánkeresésre még mindig a külső értékelések számítanak, ráadásul abból is a recent (rövid időszakos - 30 nap vagy 1000 csata).
   Amire jó volt és ezután is jó lesz, hogy 2 játékos pontja összehasonlítható, ha pl osztagba keresel helyet random tagként.
   Az Onslaught még mindig nem kompetitív, a jutalmak nem győzelemre járnak hanem küldetésekre (kivétel ha a küldetés épp a 2 győzelem), és még mindig figyelmen kívül lehet hagyni random játékosként a többi játékost és a véleményüket, ha valakinek úgy jobban tetszik
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kicsirigo
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Hát igen, én nem vagyok túl univerzális, közepes tankokon kívül nem nagyon játszok semmivel, így jó nagyot esett is a WTR-em.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Tankonként nézi a sokoldalúságot,
   amivel nem játszol, az nem számít bele egyáltalán.
   Én a "gyenge" (no offense!) túlélési arányodra tippelek,
   mint ami megzabálta a pontjaidat.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kicsirigo
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Lehet. Nekem 27,23% most, mennyi lenne elfogadható ? Neked most mennyi a túlélésed ?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sixtyfeetofbridge
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Nekem bármi elfogadható,
     de jelen esetben a pontokat adja vagy vonja le a WG
     attól függően, hogy te az adott tankkal a szerver (összes játékos)
     átlaga felett vagy, vagy alatt.
     A 27% az nem katasztrófa, de átlag alatti
     (nem tudom mióta és mennyit játszol), de ez ugye azt jelenti,
     hogy (ha az összes vesztes csatádban kilőnek)
     kb. a győztes csatáid több mint 40%-ában is kilőnek.
     Vagyis túl sokszor meghalsz akkor is, amikor nyertek.
     De miért is? Biztos, hogy a te önfeláldozásod hozza el a győzelmet?
     Mert akkor oké, hogy kilőnek, de máskülönben meg kellene próbálni
     a győztesnek tűnő csatákban többször életben maradni,
     még ha ez sebzés és spot vesztéssel is jár.
     Nem önmagában a túlélésért, hanem, mert ez hosszú távon megtérül.

     Az én túlélési arányomról csak annyit, hogy fölöslegesen nem lövetem szét magam. Olyan csatákban, amit 15-1, 15-2, 15-3, 15-4, 15-5-re nyerünk,
     nem vagyok benne az 1, 2, 3, 4, 5 tankban, amit kilőnek, és te se legyél, ha lehet.

     DE MIÉRT?
     Mert ha kilőnek az azt jelenti, hogy még megy a csata,
     de te már nem vagy ott, tehát a hátralévő időben GARANTÁLTAN
     nullát sebzel, nullát spotolsz, nullát trackelsz.

     Az én tanácsom, hogy próbálj meg kissé óvatosabban játszani,
     sok sikert hozzá!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kicsirigo
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Ez igy jól hangzik, de a játék hevében nem gondol rá az ember, hogy nem megy előre, mert kilőhetik. Eddig ugye semmit nem számított ez, én is csak annyira figyeltem(bár szerintem ezután is), hogy a K/D arányom plusszos legyen, meg többet sebezzek mint a HP-m ha lehet. Egy ilyen badge miatt nem fogok óvatosabban játszani az tuti.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Sixtyfeetofbridge
       • Tankos
       · 3 hónapja
       Nem emiatt a badge miatt kell óvatosabban játszani, hanem,
       mert, ha hosszabb ideig vagy életben egy csatában,
       akkor többet is tudsz hozzátenni, tehát jobbak lesznek az eredményeid.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        szollo
        • Tankos
        · 3 hónapja
        Meg van a másik véglet aki annyira óvatos hogy életben marad ugye,de ló*art se tesz hozzá a csatához.Kinek mi a stílusa én is inkább agresszíven játszom minden tankkal ezért én is gyakrabban otthagyom a fogam.Én azt tanácsolom hogy ha változtatsz a stílusodon ne emiatt a hülye értékelési rendszer miatt tedd hanem azért mert te így látod jól.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MicsBjukenen
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Top sebzésem messze nem a top, Közreműködési és felfogott pedig nulla.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   szollo
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Pedig a top sebzést nem nullázták,csak a közreműködést és a páncél által felfogott sebzést. Tehát annyi az annyi.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen
    • Tankos
    · 3 hónapja
    T95/FV4201-vel volt 10k fölötti sebzős random csatám, most egy 268v4-es tank a top sebző 9,1k-val.T95/FV4201-nél el is tűnt ezt a top sebzés. 8k valamennyi vele a top. Érdekes...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ce1018
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Hali! Nem lehet, hogy nagy csatában mented és nem számolja az új rendszerben azokat?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     szollo
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Akkor nem szóltam..Én néztem ,nekem ezen a téren nem kúrt el semmit.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      MicsBjukenen
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Csináltam egy Ticket-et nekik, kíváncsi vagyok mit reagálnak rá...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sixtyfeetofbridge
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Én tegnap ráfeküdtem erősen a printscreen gombra
     pont emiatt, hogy a WG ne falja fel a legjobb eredményeimet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szollo
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Én ász 2?Valamit jól elk*rtak
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sixtyfeetofbridge
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Szerintem nekem kisebb számot fog így kalkulálni,
  de majd meglátjuk.
  Ezüstbe remélem beleférek, jó volna.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   jagdpanzer78
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Én arany 3 vagyok , nem tudom hogy az a közepes alját jelenti e
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sixtyfeetofbridge
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Mi sem tudjuk, jó volna tudni, mennyi MOST az aktív játékos,
    aki májusban legalább 1 csatát ment randomban,
    és a 15 kategóriából melyik mennyi játékost tartalmaz.

    Hogy te 4800 és 5399 közötti értékkel milyen játékos vagy,
    ahhoz meg tudni kéne, mióta játszol, és összesen mennyit játszottál.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     jagdpanzer78
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Létrehozva: 2013. 01. 06. 14:06 CET csaták : 39780 ebből elmúlt egy hónap : 214 random csata ( de ez nem mérvadó mert közben egy hétig meló miatt nem játszottam semmit .
     ennyi a random + az egyéb
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sixtyfeetofbridge
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Régi motoros vagy tehát, így azt mondom, ha 5000 pont fölött vagy,
      akkor casual játékosként gond egy szál se.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Hohohohó!
   117 pontot ugrottam fölfelé!

   ui.: ezüst liga elfelejtve.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.