Jelenleg

8
látogatónk van

2023. február 2. 17:03

Összeszerelő műhely: Csapj le a Lion-re!

Írta:
(56 szavazat)
174 hozzászólás

18 ÓRAKOR INDUL!

Február 2. és február 9. között lehetőséged lesz majd összeszerelni a vadonatúj X-es szintű olasz közepes tankot, a Lion-t. Ebből a limitált szériából csak 65.000 tank lesz elérhető, amelyből ~22.000 harckocsi a fantasztikus, egyedi sorszámmal ellátott "A megjelölt" 3D-stílussal érkezik. Legyél te az első, és szerezd meg ezt a mesterlövész acélszörnyeteget a gyűjteményedbe!

Összeszerelő műhely: Hogyan működik

Használj fel különböző játékbeli nyersanyagokat – például tervrajztöredékeket, szabad XP-t, kreditet, aranyat és kötvényt –, és szereld össze a vadonatúj harckocsit, a Liont. Csakis tőled függ, hogy mennyit használsz fel az egyes nyersanyagtípusokból.
Csak 65 000 harckocsi lesz elérhető az Összeszerelő műhelyben. Az első ~22 000 harckocsi szerencsés tulajdonosai nem csak a járművet fogják megkapni, hanem a látványos „A megjelölt” 3D-stílust is megszerezhetik, amelyen egyedi sorszám is szerepel. Ezeket az egyedi sorszámokat növekvő sorrendben, egymást követően osztjuk ki. Ezzel a 3D-stílussal a Lion hasonlóan fog majd kinézni, mint a legendás OF-40.

li2.jpg
li3.jpg
li4.jpg
li5.jpg
li6.jpg
li7.jpg
li8.jpg
li9.jpg
li10.jpg
previous arrow
next arrow
Exit full screenEnter Full screen
li2.jpg
li3.jpg
li4.jpg
li5.jpg
li6.jpg
li7.jpg
li8.jpg
li9.jpg
li10.jpg
previous arrow
next arrow

Miután a ~22 000, egyedi sorszámmal ellátott stílus és a hozzájuk tartozó járművek elfogytak, még további 43 000 járművet lehet majd összeszerelni. Ezek a járművek már hagyományos konfigurációval érkeznek – a 3D-stílus és az egyedi sorszám nélkül –, és a készlet erejéig egészen az esemény végéig össze lehet majd szerelni őket.

Kombináld az egyes nyersanyagokat, és használd fel őket különböző arányban!

A következő 5 játékbeli nyersanyagot használhatod majd fel a Lion elfogásához:

 • Szabad XP
 • Arany
 • Nemzeti és univerzális tervrajztöredék*
 • Kötvény
 • Kredit

*A tervrajztöredékekkel a jármű-összeszerelési sáv maximum 36%-át tudod majd feltölteni: 22%-ot nemzeti töredékekkel,14%-ot pedig univerzális töredékekkel.

Kombináld a nyersanyagokat, és használd fel őket különböző arányokban az esemény alatt. Mivel nincs várakozási idő, minden nyersanyagot azonnal felhasználhatsz majd. Rengetegféle kombinációt használhatsz majd a jármű-összeszerelési sáv feltöltésére – csak találd meg a számodra legmegfelelőbb opciót. Minden csak attól függ, hogy milyen nyersanyagaid vannak.

Interaktív kép itt

Hogyan érdemes felhasználni a nyersanyagokat

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a számodra elérhető nyersanyagokból, akkor kövesd a következő sorrendet:

 • A szabad XP az egyik leghatékonyabb nyersanyag, szóval próbáld először ezt felhasználni, és vegyél igénybe belőle minél többet az összeszerelés során. Arany felhasználásával, a harci XP-t átváltva szerezhetsz szabad XP-t, illetve csatákból is hozzájuthatsz.
 • Az arany nyújtja a legkényelmesebb megoldást a többi lehetőség közül. Ha minél előbb össze szeretnéd szerelni a Liont, akkor arany segítségével gyorsan fel tudod majd tölteni a jármű-összeszerelési sávot.
 • Tervrajztöredékek. Egy halom tervrajztöredéken ülsz? Az összeszerelési sáv 36%-át tudod majd feltölteni ezzel a nyersanyaggal (14%-ot univerzális, 22%-ot pedig nemzeti töredékekkel).
 • A kötvény egy igen értékes nyersanyag a műhelyben: a jármű-összeszerelési sáv jelentős részét fel tudod majd tölteni vele.
 • Kredit. A többi nyersanyaghoz képest a kredit egy kevésbé hatékony fizetőeszköz. Két esetben ajánlott kreditet használni: ha RENGETEG kredittel rendelkezel, vagy ha már felhasználtad az összes többi nyersanyagodat.

Amikor felhasználsz egy nyersanyagot az Összeszerelő műhelyben, akkor az azonnal levonásra kerül a számládról, azonban ha rákattintasz a Nyersanyagok visszaküldése gombra, vissza tudod venni a nyersanyagokat, és újra felhasználhatod őket. A Bolt játékesemény szekciójában található speciális sávon nyomon követheted majd az előrehaladásodat. Amint ez a sáv eléri a 100%-ot, a járművet jóváírjuk a felhasználói fiókodban.

Ha nem sikerül összeszerelned a Liont az esemény végéig, minden eddig elköltött nyersanyagot automatikusan visszaküldünk a felhasználói fiókodba.

Lion: amikor a 4 valójában 3-at jelent

Ez a vadonatúj X-es szintű olasz közepes tank egy történelmi jármű. A prototípusa az 1970-es évek végén készült, amikor is az olasz mérnökök egy saját tankon dolgoztak a német Leopard mintájára.

A Lion tankhoz is a Leopard 1-éhez hasonló játékmenet passzol, viszont ez az olasz közepes harckocsi egy automata újratöltővel is fel van szerelve. A harckocsi továbbá hasonlít a fejlesztési fán elérhető Progetto M40 mod. 65-höz is. A Lion egy 105 mm-es löveggel és egy módosított négylövetű automata újratöltőrendszerrel van felszerelve, amely igen szokatlan látvány az ilyen típusú olasz tankok között. A lövedék-újratöltési idő 12,5 / 9,6 / 7,7 és 20,1 mp, a lövések közötti újratöltési idő pedig 4,5 mp.

A szokatlan újratöltési idő miatt ajánlott csak a tár első 3 lövedéket kilőni, a 4. lövedéket pedig visszatartani, amíg a tár teljesen újra nem tölt. Ezt a taktikát alkalmazva akár 3285 életerőnyi percenkénti sebzést is el lehet érni.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a Lion 4 lövedéket hordoz a tárjában. Azonban valójában csak 3 lövedék található meg nála, plusz egy ráadáslövedék, amelyet csak kivételes esetekben érdemes használni. Ez mondhatni amolyan „Vészhelyzet esetén törje be az üveget” szituáció.

A PCT-lövedékei 258 mm-es páncélátütéssel rendelkeznek. A harckocsi pontossága 0,33, a célzási ideje pedig 2,7 mp, ami egy rendkívül veszélyes mesterlövésszé teszi a Liont. A gyenge páncélzatát és az alacsony túlélőképességét ellensúlyozza a magas mozgékonyság. A harckocsi kiválóan tudja támogatni a szövetségeseit a szárnyakról vagy esetleg a második tűzvonalról. A 60 km/h-s végsebességgel, jó gyorsulási sebességgel és álcázási értékekkel rendelkező harckocsi könnyedén irányt tud váltani, és ott bukkan fel, ahol a legkevésbé számít rá az ellenség.

Hogyan játssz a Lionnel

Fegyverzet tekintetében több opciód is van:

 1. Táralapú játékmenet: 420 HP sebzés 4,5 másodpercenként. Javasolt csak 3 lövedéket használni a tárból, és a 4. lövedéket csak vészhelyzetekre tartogatni. Igazán sokat ki lehet hozni ebből a szokatlan automata újratöltőrendszerből, szóval használd ki ezt a mechanizmust a csatamezőn!
 2. Automata újratöltőrendszerre építő játékmenet: a taktika sikeressége nagyban függ az adott helyzettől, és hogy mikor tudsz sebzést okozni. Ne feledd, hogy akkor tudod a legmagasabb percenkénti sebzést elérni, ha az utolsó lövedéket nem lövöd ki a táradból. A pozíciós párbajokban rendkívül előnyös lehet ez a taktika.
 3. Kombinált játékmenet. Okozz eleinte 420 HP sebzést, majd kezdd el használni a harmadik lövedék percenkénti sebzését, hogy további 420 HP sebzést tudj okozni 8 másodpercenként.

A Lion több játékstílushoz is megfelelő választás lehet. A különböző harci helyzetektől függően számos módon használhatod ezt a tankot – a Lionnek ez az igazi szuperereje. Ami a legfontosabb viszont: ne lődd ki az összes lövedékedet egyszerre!

Pár hasznos tipp, hogy még hatékonyabb legyél a csatákban:

 • Akkor használd a 4. lövedéket, ha valamilyen taktikai lépésre készülsz, például ha vissza akarod szorítani a bázist foglaló ellenségeket, vagy ha végezni akarsz egy alacsony HP-val rendelkező ellenséggel. Győződj meg róla, hogy biztonságban vagy a fedezék mögött: a 4. lövésed után 20 másodpercig igen sebezhető leszel.
 • Használd ki a jármű mobilitását, hogy felderítsd a csatamezőt. Támogathatod a szövetségeseidet távolról, vagy ha aktívabb szerepet szeretnél vállalni, akár oldalba is támadhatod az ellenséget. Ne feledd azonban, hogy a harckocsi csak 15 km/h-s tolatási sebességgel rendelkezik, szóval gondosan válaszd meg a pozíciódat, és próbálj a fedezék mögött maradni, hogy elkerüld az ellenséges lövéseket.
 • A nagy pontossága ellenére a Lion csak közepesen jó lövegstabilizátorral rendelkezik: próbálj ezen javítani felszerelések és harci módosítások segítségével.

A Lion egy sebezhető, azonban hihetetlenül sokoldalú támogatótank, amelyet már te is biztosan jól ismersz. Az egyik oldalról egy félelmetes Progetto, amely az automata újratöltőjével csak úgy ontja magából a lövedékeket. A másik oldalról pedig egy hidegvérű Leopard, amely erőteljes lövéseivel 420 életerőnyi sebzéseket képes kiosztani. A Lion összességében ezen játékstílusok hibridje. Ezzel a tankkal könnyedén alkalmazkodni tudsz majd a különböző helyzetekhez, és a jármű harci potenciálja alapján meg tudod hozni az optimális döntéseket, ami igazán nagy előny lehet a csatatéren.

Szerezd meg ezt az egyedi sorszámozású, limitált X-es szintű tankot, parancsnok!

Utoljára frissítve: 2023. február 3. 09:17

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  stalker10
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Aki délután dolgozik az meg így járt. Igazán korrekt. Kétfelé kelet volna venni a limitet hogy mindenkinek legyen esélye.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Huhhh futottam…most váltottam épp 500.000 aranyat. Van még? Gyorsan venni akarok egyet magamnak mielőtt nem késő. Még nincs éjfél hátha beleférek…. 😂
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrazyHussars
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült megszereznie a 3D's verziót!
  Ha nem sikerült, de mégis szeretnéd a 3D stílust, nyugodtan használhatod ezt a módosítást. Én csináltam és teszteltem:
  https://mega.nz/file/4A4WWSxL#cdU-RQz9l9mbYc20uY9RZOF_6SeeqRUjFZu5nozS-Ug
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Conzerv
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Nagyon szuper lett, köszönöm
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SiG
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Én hülye, megvettem ezt az ipari hulladékot. Nem is értem magamat ilyenkor. Jó volt a marketing. Katasztrófa. Kifullozva, lila cuccokkal, fejlesztve is bőven elmaradt még a 65-től is... Mindegy, ez van. Megy a tartalékba és tanultunk az esetből.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankimádat
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Akkor megnyugodtam, hogy nem tudtam megszerezni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Cu-LV avagy a réz-lettekről számolj be kérlek!
   Mi a gond?
   Sebesség? Célzásidő? Pontosság? Páncél? Vagy egyéb?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SiG
    • Tankos
    · 4 hónapja
    Célzásidő vicc. Kb. egy nehéztanké. Álca is problémás, ahogy más is észrevette. Nekem 11 csatából 7 ben ammo rack. Leonál vagy 65-nél nincs ilyen gond. Pontossága is bőven elmarad ezektől. Sebesség még oké. Tényleg nem értem magamat, elcsesztem egy csomó aranyat, creditet, tapasztalatot erre a sz@rra, amikor megvan mindenem, ami kell. Egy ökör vagyok...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     atis123Juve
     • Tankos
     · 4 hónapja
     A célzásidő tényleg pocsék, de nem mindig kell kivárni. 400 m környékén is tud találni egy félig kilátszó célpontot. Játszani kell vele. Megfelelő felszerléssel egy jól használható tankot lehet belőle kihozni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     adam.nagy
     • Tankos
     · 4 hónapja
     Azért nem 11 csatából ítélném meg a kocsit. Egy kicsit félretenném aztan pár hét múlva játszanék vele. Az ammorack érzékenység az abból fakadhat, hogy mindenki fv td-vel, artykkal ezeket a csodákat keresi és lövi első sorban most.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen
    • Tankos
    · 4 hónapja
    Camo-val valami nem oké.Overlord-on középen mindig fel tudok állni a bokorsorok valamelyikébe spot nélkül. Ez most nem igazán megy ezzel. (7skill crew), álca fullon persze.Menet közbe nagyon szétesik a célkereszt, s lassan is szűkül, hiába 0,26 a szórás jelenleg nekem. 420-as alfával persze ne várjuk obj. 140 mozgás közbeni gun statot.Most a játéknak se tesz jót ez a sok Lion. Valahogy nagyon aprítják le egymást.Viszont nekem nem tűnt modulérzékenynek.Nagyon lassan tolat, így lövés után nem mindig sikerül időben visszahúzni sajna...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pimpa1974
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Üdv minden örömködőnek
  Én nem is pályáztam rá!Aztán írom is a kérdésem és a miértet is egyben: Nekem nincs soha több 10 millió vagy több 100 millió kreditem, aranyam sem nagyon mert nem fogok pénzt tolni egy unalom űző játékba. De kérdem én: mi a francból van ennyi kreditje némely emberkének??Nálam ez valahogy nem áll össze hogy sima játszogatással ennyi maradjon + ban a sok fejlesztés mellett. Mert ha szintet akarsz lépni: lásd tier 10 (írják hogy még nincs olyanja) akkor fejleszteni kell, de így sem értem :/ Biztos én vagyok értetlen
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Mar évek óta nincs mit fejleszteni, megvenni, így többet farmolok 8-assal, mint amit ellövök a 10-essel. Küldetéseket többnyire teljesítem, minden tank amivel játszok rég fel van szerelve, így a küldikből kieső felszerelés is csak gyűlik, most eladtam belőle úgy, hogy mindenből kettő maradjon (bar valószínűleg sosem használom fel őket), 16 milliót hozott.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tmate_HUN
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Én utálok ágat húzni(ágat legutóbb 2020 decemberében húztam), és a legtöbbször csak prémium tankokkal játszok, így gyűlik a kredit és a free xp. Általában szeretem ezeket az erőforrásokat valami nagyra ellőni, valami érdekesre, vagy valamire, amire régóta vágytam (egy OTF-40 pont ilyen, de ugyanígy tennék egy T-72, egy SK-105 vagy egy TAM esetében is). Nekem nincs sok feleseleges kreditem, free xp-m vagy goldom, hanem nekem az ilyenek megszerzése az elsődleges célom.

   Tudom, hogy ennek az árából sok tier 10 tank kijön a tech tree-ből, de mivel relatív keveset játszok a játékkal, akkor ha mégis olyan helyzet állna elő, mikor sok időm jut rá (most az egyetemeken egy hónapos téli szünet van), akkor megkímélem magam az értelmetlen grindolástól, és azzal játszok, amivel kedvem szottyan. Ilyenkor gyűlik a sok nyersanyag, és ritkán kínálnak fel olyan érdekes vasakat, mint ez volt.
   Ezt a tankot nyilván érzelmi alapon veszi az ember. Én nem úgy fogom fel, hogy a Wargaming lenullázott, hanem úgy hogy most végre kaptam egy harckocsit, ami műszakilag is racionális, annak néz ki és úgy is viselkedik, mint egy harckocsi,még ha az ilyeneknek meg is kell fizetni az árát. Ez a gyűjtőknek való, de tudom, hogy ez sokféleképpen értelmezhető. A ritka pillanatok egyike manapság, amikor a garázsba gurul egy darabka történelem valamivel (jelen esetben a tártöltő), ami ingame is érdekessé teszi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tas_Lee · 4 hónapja
   Farmolós kezdőszett: COVID, 2 hét karantén + 9 napos Frontline. Kb. 100M kredit maxra tekert boosterekkel és twitch dropból prémium napokkal free-to-playben. 20-25 percenként minimum 600-700K kredit, a számolást rád bízom. Továbbá: tech tree tankot 7-es felett csak ToTTban vettem vagy a ToTT minimumot biztosító leárazáskor, kivétel volt ha új tankág jött be. Tankot sosem adtam el, igen még az AMX65t-t és a VTU-t sem . Felszerelést, prémium fogyócikket eddig csak 50%-on vettem. Plusz nincsen goldspam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Kérdeztél, és én megfelelek!
   Free-to-playerként onnan van "végtelen" creditem,
   hogy a Frontline a kedvenc játékmódom,
   mert ott ÖMLIK rám a FREE XP, a crew xp,
   ki tudok húzni 8-as (és tavaly előtt 9-es) tankokra modulokat, sőt,
   az utána következő tankokat, field-modokat.

   Ja, és persze a lényeg:
   a fentiek MELLETT 7 nap alatt Frontlineban összejön 20+ millió credit,
   persze ehhez játszani kell nekem 80-90 csatát.
   (ehhez persze prém fiók kell, de a Twitch dropokkal ez ingyen elérhető volt)

   De hogy miért nem költöttem el ezt a sokat?
   Mert Noob vagyok, nagyon kevés tankkal tudom azt hozni,
   amit szeretnék, az meg már mind a garázsban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pter_nagy · 4 hónapja
  Itt van ez a sok szuper frissítés a játszhatóság meg hulladék kategória úgy laggol.
  Jó mi ?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pimpa1974
   • Tankos
   · 4 hónapja
   egyet értek!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Termis
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Nekem ezt sikerült.
  Kicsit bénáztam a beírással, ezért sztem kb 500-at buktam helyezésben, de nem rossz így sem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MicsBjukenen
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Van még 19:51-kor
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 4 hónapja
   Köszi, ez fontos infó, mert aki megvette,
   az már nem látja hogy áll a maradék,
   pedig engem érdekel, mert ha marad reggelig, az azt jelenti,
   mindenkinek jutott, aki szerette volna.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MrWycktor
    • Tankos
    · 4 hónapja
    21:05-kor már nincs. Se sorszámozott, se nélküle.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sixtyfeetofbridge
     • Tankos
     · 4 hónapja
     Neked is köszi az infót.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sixtyfeetofbridge
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Lehet hülyézni, én nem sértődöm meg.
  Vállalom, hogy elkábítottak, átvertek, kiraboltak.
  Free-to-playerként nekem így érte meg:
  (a német és a francia töredékeket nem adtam)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zoltnvmos · 4 hónapja
   Én 120 millió feletti kreditet dobtam be. + 2000 aranyat.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sixtyfeetofbridge
    • Tankos
    · 4 hónapja
    Vannak olyan nemzetek, amivel sosem játszottam, és nem is fogok, szóval az a töredék nekem tényleg ingyen volt, de persze az is igaz, hogy nem volt elég kreditem. Ha lett volna még 50 milla, akkor még a cseh-angol-svéd töredékeimet is megtartom.

    ui.: sok sikert a tankhoz, nekem még fejlődni kell kicsit mielőtt T10-be lépnék!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     AMD5
     • Tankos
     · 4 hónapja
     Már lesz min gyakorolnod. Ne feledd sosem tudod milyen lehet, ha nem próbálod
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sixtyfeetofbridge
      • Tankos
      · 4 hónapja
      8 csatám már van T10-ben a 9+ év alatt,
      szóval már csak 99%-ban vagyok kezdő.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 4 hónapja
  Én idén is csak telóról tudtam intézni, szóval 18:03-kor számozott már nem jutott, de a tank megvan.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.