Jelenleg

54
látogatónk van

2022. december 1. 06:57

Ünnepi hadművelet 2023: Esemény-útmutató (12.01-01.09)

Írta:
(75 szavazat)
186 hozzászólás

Az ünnepek már nagyon közel vannak, ami azt jelenti, hogy eljött az idő az Ünnepi hadműveletre a World of Tanks világában. Ez az egyik legjobban várt eseményünk, amely rengeteg jutalmat és csodálatos meglepetést hoz el a játékosaink számára.

A megszokott garázsod helyett egy varázslatos hangulatú, örömteli ünnepi falut készítettünk elő neked. Ebben a faluban rögvest egy kellemes ajándékkal várunk téged: a vadonatúj M16/43 Sahariano III-as szintű prémium olasz közepes tankkal. Ez egy gyors és könnyen manőverezhető közepes harckocsi, amellyel élvezet játszani, és a tank parancsnoka számára lehetővé teszi a dinamikus játékmenetet. Ebben a faluban találkozhatsz majd a sztárvendégeinkkel is: Arnie-val és Millával! Ők lesznek az esemény házigazdái, akik különleges megbízásokkal és harci küldetésekkel látnak el, hogy még izgalmasabb legyen az Ünnepi hadművelet! Csatlakozz hozzánk, és ünnepeljünk együtt!

Időtartam

 • 2022. december 1. 07:00 órától 2023. január 9. 07:00 óráig

Esemény-összefoglaló

 • A 2023-as Ünnepi hadművelet 2022. december 1. 07:00 órakor kezdődik, és egészen 2023. január 9. 07:00 óráig tart.
 • Ahogy elkezdődik az esemény, a garázsod egy ünnepi faluvá fog alakulni, ahol új tájékozódási pontokat is találhatsz majd: a főhadiszállást, ahol a két sztárvendég foglal majd helyet; a három feldíszíthető objektumot; a zónákat, ahol Ünnepi hadműveleti nyersanyagokat tudsz majd begyűjteni; és sok minden mást.
 • A 2023-as Ünnepi hadművelet keretében egy speciális fizetőeszköz is elő fog bukkanni: a nyersanyag. Az eseményen négy nyersanyagot tudsz majd megszerezni: a kőzetkristályt, a tiszta smaragdot, a meleg borostyánt és a meteoritvasat. Minden ünnepi feladatod a nyersanyagok begyűjtéséhez és felhasználásához fog majd kötődni. A következőképpen szerezhetsz ünnepi hadműveleti nyersanyagokat:
  1. Gyűjtsd be őket manuálisan a faludból, akár naponta kétszer is
  2. Szerezd meg őket jutalomként a napi küldetések teljesítéséért
  3. Gyűjtsd be őket a legjobb barátaid falvaiban naponta egyszer
  4. Simogasd meg Chaffee-t, a kutyabarátodat
  5. Nagy dobozokból bónuszként
 • Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve ez alapján juthatsz különböző jutalmakhoz. Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd a feldíszíthető objektumokat 1-es szinttől egészen 5-ös szintig kőzetkristály és tiszta smaragd begyűjtésével és felhasználásával.
 • Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével jutalmakat szerezhetsz, például új női harckocsizókat, vadonatúj ünnepi 2D-stílusokat különleges kiválósági jelekkel ellátva és még sok mást.
 • Amint elkezdődik a 2023-as Ünnepi hadművelet, „Legjobb barát” státusszal láthatsz majd el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a falujukat naponta egyszer, hogy extra nyersanyagokat gyűjts be, és így gyorsabban haladhass az eseményen. Ne feledd, hogy ezzel nem veszel el semmilyen nyersanyagot a barátaidtól – csupán ingyenes extra nyersanyaghoz jutsz! Ha nyersanyagokat gyűjtesz be a legjobb barátaidtól, lehetőséged adódik, hogy különleges barátságtematikájú testreszabási elemeket is szerezz.
 • Arnold Schwarzenegger idén is visszatér, azonban most nem egyedül fog érkezni: a nemzetközi sztár, Milla Jovovich is csatlakozni fog az Ünnepi hadművelethez. Milla és Arnie a falud főhadiszállásán fog várni téged. A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával tudsz majd teljesíteni.
 • Egy bizonyos számú megbízás teljesítése után exkluzív matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat szerezhetsz. Emellett minden teljesített megbízás növeli a Normál csatákban szerzett (beleértve a Nagy csatákat is), kreditre és az összes XP-típusra vonatkozó gazdasági bónuszokat.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával.

Ha azonban jobban foglalkoztatnak a jutalomként kapható testreszabási elemek, amelyeket a hírességeinktől vagy a gazdasági bónuszokból kaphatsz meg, helyezz nagyobb hangsúlyt a megbízások teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

 • Ünnepi hadműveleti kihívásokat is teljesíthetsz, amelyeken belül 28, Millától származó harci küldetés érhető el. Ezek a harci küldetések Normál és Nagy csatákra vonatkoznak, és IV-es szint feletti járművekkel teljesíthetők.
 • Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakban fogsz részesülni, mint amilyen a kifejleszthető járművekre vonatkozó kreditkedvezmény; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus; egy, Milla Jovovich-ot megtestesítő tankparancsnok és még sok más.
 • Milla 28 küldetésének a teljesítését követően akár 4 további küldetéshez is hozzáférhetsz majd, és minden ilyen küldetés teljesítéséért egy olyan jutalmat fogsz kapni, amelyet a tavalyi ünnepi hadműveleti kihívás során nem kaptál meg Arnie-tól.
 • Az ünnepi hangulat X. szintjének elérését követően lehetőséged lesz az ünnepi hadműveleti boltban vásárolni bármely nyersanyag felhasználásával. Ebben a boltban testreszabási jutalmakat szerezhetsz a korábbi évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és hozzáférhetsz a 2022-es Ünnepi posta azon csomagjaihoz, amelyeket még nem kaptál meg. Attól függően, hogy mennyire voltak teljesek a gyűjteményeid, és hogy mennyi ünnepi postai jutalmat kaptál a korábbi években, kedvezményekre leszel jogosult.
 • Egy Ajándékterminált is találhatsz majd a faludban, ahol el tudod majd költeni a tokenjeidet. A token egy, a játékon belül elérhető fizetőeszköz, amelyet számos módon megszerezhetsz. Minden elköltött token után egy meglepetésajándékot fogsz kapni az alábbi listából:
  • Fogyócikkek
  • Személyes tartalékok
  • Képzési útmutató
  • Más játékbeli tárgyak

Néhány ritka esetben még az Object 283-at is megszerezheted, amely egy vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tank. Lehet, hogy csak néhány csatára kapod meg bérelt járműként, de az is előfordulhat, hogy állandó járműként a tiéd lesz a tank.

A 2023-as Ünnepi hadművelet esemény során támogatjuk a FÁK régióból az EU régióba történő a fiókátviteli lehetőségeket.

Fedezd fel az új ünnepi faludat!

A 2023-as Ünnepi hadművelet kezdetével, december 1-jén a garázsod egy ünnepi varázslattal és fényfüzérekkel teli havas faluvá fog alakulni. Elbűvölően fog kinézni, de ezt még fokozhatod is! Itt fog várni az ingyenes ünnepi ajándékod: a vadonatúj, III-as szintű prémium olasz közepes tank, az M16/43 Sahariano 100%-os képzettséggel rendelkező legénységgel és egy ingyenes garázsférőhellyel!

Amikor első alkalommal bejelentkezel a játékkliensbe, lehetőséged lesz egy jópofa nevet választani az ünnepi faludnak az ajánlott szavak kombinációjából. A név jóváhagyását követően a falud ezt a nevet fogja viselni az esemény végéig.

A főhadiszállást is a faludban találhatod majd, ahol a különleges harci küldetéseket és a fantasztikus sztárjainktól kapott megbízásokat is elérheted. Három csodálatos feldíszíthető objektum is helyet fog kapni a faludban: a karácsonyfa, a vásár és az installáció, amelyeket varázslatos dekorációkkal díszíthetsz fel.

A feldíszíthető objektumok és a dekorációk

Mind a három feldíszíthető objektum 5 szinttel rendelkezik. Hogy fejleszthesd és a saját ízlésed szerint testre szabhasd őket, két fajta ünnepi hadműveleti nyersanyagot – kőzetkristályt és tiszta smaragdot – kell majd felhasználnod egy bizonyos mennyiségben. A feldíszíthető objektumok fokozatosan, azaz szintről szintre fejleszthetők.

Amikor elérsz egy új szintet, számos véletlenszerű normál dekorációt fogsz kapni a 4 ünnepi kategóriából:

 • Újév
 • Karácsony
 • Hold
 • Varázslat

Az első szint elérését követően hozzáférést fogsz kapni a férőhelyekhez, ahova majd normál dekorációkat tudsz helyezni. Növeld a feldíszíthető objektumok szintjét, szerezz új dekorációkat, és teremtsd meg saját egyedi hangulatodat!

Ezenkívül a faludban nagy dekorációkat is elhelyezhetsz majd, amelyek automatikusan a megfelelő helyre fognak kerülni. A nagy dekorációkat a hírességeink megbízásainak a teljesítéséért és a feldíszíthető objektumok 5-ös szintre való fejlesztéséért kaphatsz.

A normál és a nagy dekorációk nem befolyásolják az eseményen való előrehaladásodat – ezek csupán díszes, ünnepi testreszabási elemként szolgának a falud számára.

Ünnepi hadműveleti nyersanyagok

4 fajta ünnepi hadműveleti nyersanyag – amely egyfajta különleges játékbeli fizetőeszköz – érhető el az esemény keretében:

Kőzetkristály / Tiszta smaragd / Meleg borostyán / Meteoritvas

A kőzetkristályt és a tiszta smaragdot az ünnepi hangulat fokozásához használhatod fel, a meleg borostyánra és a meteoritvasra pedig a vendégek megbízásainak a teljesítése során lesz szükséged.

Gyűjts nyersanyagokat, és használd fel őket a következőkhöz:

 • Feldíszíthető objektumok fejlesztése
 • A vendégek megbízásainak teljesítése
 • Vásárolj testreszabási jutalmakat az elmúlt évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat
 • Vásárolj tokeneket (egyfajta játékbeli fizetőeszközöket, amelyeket az Ajándékterminálnál használhatsz fel)

Többféleképpen is szerezhetsz nyersanyagokat – a legegyszerűbben úgy , hogy begyűjtöd őket manuálisan a faludból. A faludból akár naponta kétszer is gyűjthetsz be nyersanyagokat.

Amikor először gyűjtesz be nyersanyagokat a faludból, egy 55 perces újratöltődési idő kezdődik. A nyersanyagok második alkalommal történő begyűjtését követően az újratöltődési idő már a következő játéknap kezdetéig tart (05:00 óráig CET).

Ha előreláthatóan számos napot távol leszel a játéktól, ne felejtsd el előre aktiválni az automatikus nyersanyagbegyűjtés funkciót. Ez a funkció lehetővé teszi számodra, hogy automatikusan, egyszerre gyűjtsd be az összes nyersanyagot a faludban anélkül, hogy be kéne jelentkezned. Minden egyes automatikus nyersanyagbegyűjtés után a következő összeget kell fizetned: 0. Az automatikus nyersanyagbegyűjtés az újratöltési idő lejártakor megy végbe.

Az automatikus nyersanyagbegyűjtés csak manuálisan kapcsolható ki. Ha nem kapcsolod ki ezt manuálisan, akkor az Ünnepi hadművelet befejeztével automatikusan kikapcsol, vagy amikor már nem rendelkezel elegendő kredittel a fiókodban.

Ha bekapcsolod az automatikus nyersanyagbegyűjtést, és nem jelentkezel be a játékba az esemény vége előtt, akkor a funkció az Ünnepi hadművelet végével kapcsol ki. Ezen idő alatt nem fogsz nyersanyagokat begyűjteni, és kreditet sem számítunk fel.

A követezőképpen is szerezhetsz nyersanyagokat:

 • Általános napi küldetések teljesítéséért járó jutalomként
  • I-es szint: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • II-es szint: 250 véletlenszerű nyersanyag
  • III-as szint: 300 véletlenszerű nyersanyag
  • Bónusz: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • Epikus: N/E
 • A legjobb barátaid falvaiban – olvass tovább, hogy többet megtudhass erről a klassz funkcióról!
 • Chaffee megsimogatásáért (egy aranyos kutya fog megjelenni a faludban, ha eléred az ünnepi hangulat 2. szintjét)
 • Nagy dobozokból bónuszként

Nyersanyagátváltó

Ha bizonyos nyersanyagokból nagy mennyiséggel, más nyersanyagokból pedig kevesebbel rendelkezel, vedd igénybe a nyersanyagátváltót. Itt lehetőséged lesz az általad kiválasztott nyersanyagot átváltani bármely más nyersanyagra 50:40 arányban.

Fokozd az ünnepi hangulatot a faludban!

Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve jutalmakat biztosít számodra. A 2023-as Ünnepi hadművelet elején az ünnepi hangulat 1-es szinten fog állni.

Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd fel a feldíszítendő objektumokat az 1-es szinttől kezdve egészen az 5-ös szintig kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával. Amikor a következő szintre fejlesztesz egy feldíszítendő objektumot, különleges ünnepi hangulati pontokat kapsz, amelyekkel az ünnepi hangulatot tovább fokozhatod.

A következő táblázat a különböző szintek eléréshez szükséges ünnepi hangulati pontokat tartalmazza.

Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével játékbeli jutalmakhoz juthatsz, például személyes tartalékokhoz; nemzeti és univerzális töredékekhez; új női harckocsizókhoz; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílushoz* és még sok máshoz. Nézd meg a jutalmak teljes listáját az alábbi widgeten.

* Minden új, 2023-as Ünnepi hadműveleti 2D-stílus különleges kiválósági jeleket tartalmaz, amelyek a jármű lövegén lévő alapvető jelek helyét fogják átvenni.

Válassz egy ünnepi hangulat szintet, hogy megnézd, milyen jutalmakat kapsz, ha eléred azt.

Az ünnepi hangulat 2. szintjének elérése után egy igazi barátra lelhetsz majd a faludban: egy Chaffee nevű, aranyos és vidám kutya vár rád! Ha naponta egyszer megsimogatod Chaffee-et, egy bizonyos mennyiségű extra véletlenszerű nyersanyaghoz juthatsz.

Ha Chaffee már a faludban van, elkölthetsz némi aranyat, és különböző finomságokkal kedveskedhetsz az új kedvencednek, például egy új nyakörvvel vagy akár egy kutyaóllal – ezek mind nagyon fontosak bármely kutya számára! Az esemény befejeztével – amint az Ünnepi hadművelethez tartozó karácsonyi garázsod eltűnik – Chaffee-barátod elbúcsúzik tőled, és minden holmijával együtt távozik, a tárgyakért pedig kompenzációt nem fogsz kapni.

Látogasd meg a legjobb barátaidat, hogy extra nyersanyagokat és egyedi testreszabási elemeket zsebelhess be!

A 2023-as Ünnepi hadművelet során meglátogathatod az összes barátod falvát a World of Tanks világában, és kiderítheted, hogy kié a legkreatívabb és legünnepélyesebb az összes közül!

Emellett az esemény elejétől kezdve „Legjobb barát” státusszal láthatsz el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a barátaid ünnepi garázsát, és extra nyersanyagokat gyűjthetsz be naponta egyszer, hogy gyorsabban tudj haladni az eseményen.

Azzal, hogy nyersanyagot gyűjtesz be a legjobb barátaid falvaiban, semmilyen módon nem befolyásolod, hogy ők mennyi nyersanyaghoz jutnak. Ne aggódj, nem veszel így el semmit a barátaidtól – csupán csak extra nyersanyaghoz jutsz ingyen!

Minden alkalommal, amikor nyersanyagot gyűjtesz be az egyik legjobb barátod falujában, egy pontot írunk jóvá számodra egy speciális számlálón. Egy bizonyos számú ilyen pont megszerzése után lehetőséged lesz a következő egyedi, barátságtematikájú testreszabási elemeket megszerezni:

 • 6 klassz feliratból álló szett (ehhez 6 pontra lesz szükséged)
 • 6 gyönyörű matricából álló szett (ehhez 12 pontra lesz szükséged)
 • Egy lenyűgöző, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus (ehhez 24 pontra lesz szükséged)

Sztárvendégek és ünnepi bónuszok

Idén két fantasztikus híresség is segíteni fog nekünk, hogy még klasszabb és izgalmasabb legyen ez az esemény. Ők lesznek az Ünnepi hadműveletnek a házigazdái, és a faludon belül elhelyezkedő interaktív 3D-helyszínen, a főhadiszálláson várnak majd téged.

Az első díszvendég már biztosan ismerős lehet neked: a legendás Arnold Schwarzenegger! Tavaly annyira élvezte az ünneplést velünk, hogy nem habozott, amikor ismét meghívtuk az ünnepi partinkra. Idén azonban Arnie munkáját a csodálatos Milla Jovovich is segíteni fogja, aki valami igazán különlegeset készített elő neked – olvass tovább a további részletekért!

A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas összegyűjtésével tudsz majd teljesíteni. Mindkét híresség különálló, speciális megbízássorozattal, előrehaladással és jutalmakkal rendelkezik. 10-10 küldetés érhető el mindkét házigazdától (összesen 20). A megbízások teljesítéséhez bizonyos tárgyakat kell majd megszerezned a sztárvendégek számára.

Az egyes hírességek megbízásai egymás után, azaz egyenként teljesíthetők. Ha nem fejezted még be az aktuális megbízásodat, nem tudsz továbblépni a következőre. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően exkluzív testreszabási tárgyakat szerezhetsz a hírességeinktől, mint például matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat. Ráadásul vendégsztárjaink elképesztő történeteket mesélnek majd neked, és még segítenek is feldíszíteni a faludat!

Új 2D-stílus Millától és Arnie-tól

Minden Arnie-tól és Millától származó megbízás teljesítése egyszerre növeli az összes gazdasági bónuszodat a játékban. Minden megbízás teljesítését követően a Normál csatákban (beleértve a Nagy csatákat) szerzett kreditre és az összes XP-típusra – szabad, harci és legénységi – vonatkozó bónuszod kissé megnövekszik.

A kreditbónusz minden játékbeli járműre vonatkozik – beleértve a prémium és a bérelt járműveket – és az Ünnepi hadművelet végééig, 2023. január 9. 07:00 óráig (CET) tart.

Az XP-re vonatkozó bónuszok is az esemény végééig élnek, azonban csak egy általad választott bónusz lehet aktív. Alapértelmezett bónuszként a harci XP lesz kiválasztva. Bármikor megváltoztathatod az aktív XP-bónuszt a faludban. Az aktív XP-bónuszok minden játékbeli járműre vonatkoznak a prémium és a bérelt járművek kivételével.

Az esemény-útmutatóból már megtudhattad, hogy miként szerezhetsz nyersanyagokat az Ünnepi hadművelet során, és hogy mire tudod őket költeni. Hadd jegyezzük meg még egyszer, hogy ezeket a nyersanyagokat az ünnepi hangulat fokozására és a sztárvendégeinktől (Arnie-tól és Millától) származó megbízások teljesítésére használhatod fel.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére a kőzetkristályok és a tiszta smaragdok felhasználásával.

Viszont, ha jobban foglalkoztatnak a testreszabási jutalmak és a hírességeinktől származó gazdasági bónuszok, fektess nagyobb hangsúlyt a megbízásaik teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra!

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra, és bizonyítsd, hogy belőled is lehet igazi hős!

Ez a kihívás 28, Millától származó harci küldetést tartalmaz, amelyeket Normál és Nagy csatákban teljesíthetsz majd IV-es vagy annál magasabb szintű járművekkel. Mindennap egy új küldetés lesz elérhető számodra. Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Ha kihagysz több küldetést , akkor akár egyszerre is teljesítheted őket. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakat fogsz kapni, például egy egyedi medált, klassz feliratokat, egy csodás matricát és egyéb remek dolgokat.

Ráadásul, Milla küldetéseinek teljesítésével kreditkedvezményeket is szerezhetsz a kifejleszthető járművekre. Ezeket a kedvezményeket fokozatosan tudod majd elérni, ahogy egyre több és több küldetést teljesítesz. Az első II-es szintű jármű megvásárlására vonatkozó kedvezmény két küldetés teljesítését követően lesz elérhető. Ahogy haladsz előre, a kedvezményes járművek szintje is növekedni fog. A X-es szintű kifejleszthető járművek megvásárlására vonatkozó kedvezményhez mind a 28 küldetést teljesítened kell majd.

Minden kreditkedvezményt csak egyszer használhatsz az egyes szintekhez kötődő járművásárlás során.

23 küldetés teljesítését követően egy fantasztikus 2D-stílust fogsz kapni, amelyen maga Milla Jovovich és különleges kiválósági jelek fognak szerepelni. Vess rá egy pillantást:

27 küldetés teljesítését követően Milla Jovovich-ot fogod megkapni tankparancsnokként az egyik járművedhez. Milla teljesen felkészülve érkezik, és a Javítás, a Tűzoltás és a Bajtársak nulladik képességgel is rendelkezni fog – ráadásul elegendő tapasztalata lesz, hogy megtanuljon egy általad választott negyedik képességet vagy készséget is. És nem számít, mi történik a csatatéren, Milla az azonnal felismerhető hangjával mindig győzelemre fog sarkallni!

Küldetési követelmények módosítása

Nem tetszik egy bizonyos küldetési követelmény? Nem probléma! Az Ünnepi hadművelet végéig mindennap (beleértve az esemény első napját) kapni fogsz egy küldetéskövetelmény-módosítót. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztasd bármely aktív vagy elhalasztott küldetés követelményeit.

A fel nem használt küldetéskövetelmény-módosítók halmozhatók. Megváltoztathatod bármely küldetés követelményeit (beleértve az Arnie-tól származó extra küldetéseket is, amelyeket az alábbiakban ismertetünk) annyiszor, amennyi küldetéskövetelmény-módosítóval rendelkezel. Meglehet azonban, hogy csak egyszer szeretnéd módosítani a küldetéseid követelményeit – ez teljesen tőled függ!

Küldetéskövetelmény-módosítókat csak limitált mennyiségben fogsz kapni az esemény alatt, szóval használd őket okosan!

Extra kihívásküldetések Arnie-tól

Nem tudtad befejezni a tavalyi, Arnie-tól származó 2022-es ünnepi hadműveleti küldetéseket? Itt a második esély, hogy teljesítsd őket! Miután mind a 28, Millától származó küldetést teljesítetted, lehetőséged lesz hozzáférni extra, Arnie-tól származó küldetésekhez is. Maximum 4 ilyen küldetéshez juthatsz hozzá, és minden egyes küldetés teljesítését követően a következő klassz, Arnie-tematikájú jutalmakat szerezheted meg:

 • Maga Arnold Schwarzenegger mint tankparancsnok
 • 3 lenyűgöző felirat (feliratonként 6 db)
 • Egy exkluzív matrica
 • Egy látványos, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus

Az itt lévő widgeten megnézheted azoknak az értékes jutalmaknak a teljes listáját, amelyeket a hírességeink küldetéseinek teljesítéséért kaphatsz.

Csak azok a küldetések lesznek elérhetők számodra, amelyekből még nem kaptad meg az előző évi ünnepi hadműveleti kihívás Arnie-tematikájú jutalmait.

Például: Már megszerezted az Arnie-tematikájú feliratokat és matricát, de nem jutottál hozzá a 2D-stílushoz és Arnie-hoz mint tankparancsnokhoz. Ennek megfelelően, amint teljesíted mind a 28 küldetést az idei ünnepi hadműveleti kihívásból, hozzáférést fogsz kapni két extra küldetéshez, hogy megszerezhesd az előbb említett két jutalmat. Ne feledkezz el az összegyűjtött küldetéskövetelmény-módosítókról se – ezeket felhasználhatod az Arnie-tól kapott extra küldetéseknél is.

Az ünnepi hadműveleti bolt

Az Ünnepi hadművelet esemény során, miután elérted az ünnepi hangulat X-es szintjét, tárgyakat vásárolhatsz a játékkliensben elérhető ünnepi hadműveleti boltban.

Ebben a boltban testreszabási jutalmakat vehetsz majd az előző évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat szerezhetsz majd.

Csak azokat a testreszabási elemeket szerezheted majd meg, amelyeket nem kaptál meg az elmúlt években.

Az előző évek gyűjteményeiért járó és a 2022-es ünnepi postai jutalmakat a négy nyersanyag bármelyikéért megvásárolhatod. Az előző évi gyűjtemények befejezettségétől függően kedvezményeket fogsz kapni. Ha rendelkezel már valamilyen ünnepi postai testreszabási elemmel, akkor a maradék tárgyakra is kedvezményeket fogsz kapni.

Ajándékterminál

A faludban megtalálható csodálatos objektumok között egy ajándékterminál is lesz, amelynél a különleges tokeneket is elköltheted majd. Ezeket a tokeneket a következőképpen szerezheted meg:

 • Az ünnepi hangulat fokozásával
 • Milla küldetéseinek teljesítéséért járó jutalomként
 • Ünnepi hadműveleti nyersanyagokért cserébe

Az alábbi három feltétel teljesítését követően tudsz majd tokeneket vásárolni nyersanyagért.

 • Elérted a X-es szintű ünnepi hangulatot
 • Teljesítettél 10, Arnie-tól származó küldetést
 • Teljesítettél 10, Millától származó küldetést

Az ajándékterminál így segíteni tud a fel nem használt nyersanyagok hasznosításában és abban, hogy extra jutalmakhoz jussál az Ünnepi hadművelet vége előtt.

Minden elköltött token után egy ajándékot fogsz kapni. Vajon mi lehet ez az ajándék? Ez természetesen meglepetés lesz! Különböző hagyományos játékbeli ajándékokat vagy ritka meglepetéseket is kaphatsz – ez a két ajándékkategória más-más eséllyel lehet a tiéd. Nézd csak meg:

Megszerzési esélyek az ajándékterminálnál:

89%-os megszerzési eséllyel rendelkező, hagyományos ajándékok:

 • Szabad XP
 • Leszerelőkészlet
 • Kredit
 • Normál személyes tartalék: +50% kredit 1 órán át
 • Garázsférőhely
 • Normál személyes tartalék: +50% XP 1 órán át
 • Nagy méretű szerszámkészlet
 • Nagy méretű elsősegélykészlet
 • Nagy, automatikus tűzoltó készülék
 • Véletlenszerű legénységi direktíva
 • Véletlenszerű felszerelésdirektíva
 • Képzési füzet (véletlenszerű nemzethez)
 • Képzési útmutató (véletlenszerű nemzethez)
 • Véletlenszerű, 1-es szintű felszerelés

11%-os megszerzési eséllyel rendelkező, ritka ajándékok:

 • ÚJ! Tank Object 283 bérelhető jármű
 • ÚJ! Végleges Tank Object 283

Néhány kivételes esetben a vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tankot, az Object 283*-at is megszerezheted — vagy bérelt járműként számos csatára, vagy véglegesen.

* Azonban, ha eladod az Object 283-at, többet már nem szerezheted meg – se bérelt járműként, se állandó tankként –, de a visszaállítási eszköz felhasználásával vissza tudod szerezni.

 • Életerő: 1580 HP
 • Végsebesség: 50/18 km/h (680 LE → 17,9 LE/t)
 • Test páncélzat: 190/80/45 mm
 • Torony páncélzat: 250/150/60 mm
 • Fordulási sebesség: 50°/s
 • Sebzés: 360/360/480 HP
 • Átütés: 226/300/50 mm
 • Pontosság: 0,38 m/100m
 • Célzási sebesség: 2,5 s
 • Töltési idő: 9,4 s
 • Ágyúsüllyedés: -6°/+20°
 • Látótáv: 380 m

Élvezd a nagy dobozokat!

Milyen ajándékokat szeretnének leginkább a parancsnokok a 2022-es Ünnepi hadművelet során? Természetesen nagy dobozokat! Válassz dobozokat a 4 típusból – ezek a meglepetések telis-tele vannak értékes játékbeli tárgyakkal!

Minden dobozban biztosan megtalálható: 250. Minden nagy dobozhoz bónuszként 150 véletlenszerű ünnepi hadműveleti nyersanyagot és 50 – a doboz típusától függő – nyersanyagot fogsz kapni. Ráadásul a dobozokból esélyed van még több aranyat, kreditet és WoT prémiumfiók-napokat szerezni.

Azonban, ha Fortuna az oldaladon áll, a következő jutalmakat is megkaphatod:

 • Egy félelmetes VIII-as vagy IX-es szintű prémium tank
 • Egy II-es és V-ös szint közötti jármű
 • Egy látványos 3D-stílus IX-es vagy X-es szintű járműre
 • Egy különleges ünnepi karakter, aki még több megbízással és jutalommal lát majd el

SZEREZZ NAGY DOBOZOKAT

Utoljára frissítve: 2023. január 11. 06:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Attiska
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Hát, elindult a fragvadászat, sorra lövik ki az általam lesebzett hk-kat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 3 hónapja
   nyugodj meg, attól megnyugszol! Este 7-ig el se tudom kezdeni és hidd el meglesz az összes küldi az event végére. Ne remegj! Tavaly egy cimborám a fél event kihagyása után is letolta az összes Arnie küldetést könnyítések nélkül és messze nem unikum player. Egyszer úgyis beadja. A napi küldikért kell izgulni, azokat aznap le kell tolni, vagy elúsznak, ezek végig aktívak lesznek
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Attiska
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Ez pont napi küldi.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 3 hónapja
     ja értem, csak az előbb Milla és Sevarnadze missziókat említettél és azt hittem, ez is az. Szóval ez a napi küldid. Ok, mondjuk így is 7-8 óra előnyben vagy hozzám képest, nekem csak 2-3 órám lesz rájuk, szóval nincs okod panaszkodni. Jó vadászatot!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Attiska
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Ráadásul a 4., amit nem lehet újrapörgetni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       kakszi.lajos
       • Tankos
       · 3 hónapja
       akkor is jobban állsz, mint én, nekem néha 1 órám van a bónusz küldire és ha bevág nekem egy lőj ki 4 tankot egy csatában, azt nem lehet erőltetve megcsinálni, vagy adja vagy nem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Attiska
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Milla és Arnie küldetéseinél az elsőt megcsináltam, a másodikat azonban nem engedi megvenni, pedig van elég nyersanyag hozzá. Ötlet?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 3 hónapja
   Nem ír olyasmit, hogy a következő csak 24, 48, 72 vagy valamennyi óra múlva elérhető?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Attiska
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Ott van egy háromszög mellette, de semmit nem ír ki, ha ráviszem a kurzort.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 3 hónapja
     nem lehet, hogy ezek a missziók naponta válnak elérhetővé, mint eddig mindig?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Attiska
      • Tankos
      · 3 hónapja
      2x10 missszó van, ha jól láttam
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toib86
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Sziasztok.Segítene valaki , lehet hogy nem jól látom lehet hogy valami felett elsiklottam. Aktívnak látok egy küldetést Millától , mégpedig hogy sebezzek meg 20 nehéz tankot. Játszottam 5 csatát , lőttem is ki nehéz tankot , még is a számláló 0/20-on áll. Mit nézhetek el , vagy van valami bug? A küldit elcserélni is engedi így biztos hogy aktív.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 3 hónapja
   tök mindegy, 1 hónapod lesz a küldetés befejezésére, illetve gondolom van tier korlátozás, hogy 4 felett, vagy 6 felett. Azt lesd meg sztem első körben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zsolti.akárki
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Idáig is tudtam hogy értelmi fogyatékosok üzemeltetik a wot-ot,hétről-hétre bizonyítják.De ez az agyonbonyolított értelmetlen ünnepi xar,ez a pont az i-re.Csodálatos köszönjük szépen. Egy jó időszak volt mindig is a wot-ban,a december.Ahol sokmindent kaptál,ami azért jól esett mindenkinek,nekem is.De ez az idei okádék egy nevetséges valami.Le kellene cserélni az egész stábot ott,mert teljesen tönkreteszik a játékot.Ha még ennél jobban tönkre lehet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   adam.nagy
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Nem olyan bonyolult sztem. Nyersanyagokat gyűjtöd innen onnan. A kéket meg a zöldet tudod elkölteni a falu diszitesere (ünnepi hangulat) 3 objektum, mindegyik 5 szinttel rendelkezik. Ahogy ezeket felhuzod úgy lesz 10 szintu az unnepi hangulat, es kapsz csomo ajcsit,innentol kb vége ennek az oldalnak.A sárga meg szurke-lila nyersanyagokat meg elkoltod Milla meg Arni 10-10 küldetesere. (annyibol all a küldetés h elkoltod a semmire a nyersanyagot es teljeseitve a küldi) Ha ez a 20 megvan. Azzal emelkednek a boosterek. Ha mind megvan ez is kész. Ezen felül már csak az ünnepi kihivas van amiből 28 van, es minden nap egy újat kapsz (halmozhato, es cserélhető konnyebre) szépen lassan teljesiteni kell őket sok jó ajandekert es kesz. Ennyi volt az event. A megmaradt nyersanyagot meg vagy a boltban tavalyi stilusokra koltod, vagy tokeneket csinalsz belole amibol mindig sorsol neked vmit a gép (mini lada nyitas) ebbol eshet ki az objekt 2szazvalahany tank. Talan nem hagytam ki semmit es remelem segithettem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Gondold a helyükbe magad, van egy ilyen játékosbázisuk, többsége, mint te is, akik bonyolultnak találják a játsz - kapsz érte valamit - használd fel, típusú feladatokat. Na ilyeneknek kell a kedvére tenni. Lehetetlenség.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  berserk.guts
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Simogasd meg Chaffee-t, a kutyabarátodat
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 3 hónapja
   ezzel sikerült alulmúlni a Halloween-i baromságot, aminek az olvasása is annyira szánalmas volt, hogy be se léptem a megfelelő felületre. Macskaparancsnok - édes faszom. A WG-t ismerve jövőre ezt is vissza fogja sírni az, aki még itt lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ArgHx
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Én félek tőle, úgy néz ki mint egy németjuhász és alien keverék
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Doma · 3 hónapja
    Rakd feljebb a grafikát, akkor már a Shrekből a macskára hasonlít és egész baráti a képe.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  edömér.skoverszky
  • Tankos
  · 3 hónapja
  "* Azonban, ha eladod az Object 283-at, többet már nem szerezheted meg"
  Istenem. Már megint jönnek ezzel a soha többet nem lesszel.....

  Akkor mondjuk ki : nem lesz adventi kalendárium! Nem tudod a ládákból nyitott goldot tankokra elkölteni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Azt jelenti, ha egyszer kipörgetted tokenből és eladod, később, tokenért, nem kaphatod meg megint, szóval nem lehet taktikázni, hogy eladod, hogy újra kipörgesd és ismét eladd.Most már érted, hogy miből indulnak ki a pletykák?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    edömér.skoverszky
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Gondoltam én, hogy erre gondolnak, csak a helytelen megfogalmazás miatt volt dejavum
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 3 hónapja
   Az eredeti angol szöveg:
   "If you sell the Object 283, this vehicle will no longer drop—either for rent or permanently, but you can restore it using the in-game Recovery tool."
   Azaz azt jelenti, hogy nem eshet újra ki az automatából, nem pedig, hogy többet már nem szerezheted meg. Ráadásul a mondat második fele utal rá, hogy a tank-visszaállításnál lehetőséged van visszavásárolni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    edömér.skoverszky
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Akkor jól gondoltam, hogy nem lesz idén Adventi naptár? Korábban a ládákból nyitott goldból szereztünk be pár ilyen tankot. Azért ilyen bonyolult, giga mennyiségű ez az event, hogy kárpótlást nyújtson az elmaradó kalendáriumtól?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 3 hónapja
     Tegnap felkerült egy igen részletes decemberi esemény lista, amiben az adventi naptár nem volt benne, pedig az nem "titkos" esemény szokott lenni (mint pl.: fekete piac, stb, amiket sosem írtak bele a havi előrejelzésekbe). Ebből arra következtetek, hogy nem lesz, de... két nap múlva biztosan megtudjuk.
     Lehet a karaván "váltotta" az adventi kalendáriumot, mert ott a gold mellett még iszonyatos mennyiségű kreditet is el lehet venni a játékosoktól, de amúgy passz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Lényeget nem írták, milyen tankok lesznek a dobozokban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Heiner
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Majd következő cikkben lesz. Ha nem tudsz várni, keresd meg hivatalos world of tanks honlapján és ott van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ekitep67
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Valaki cserélje le ferdítők közül azt a kőzetkristályt kvarcra! Tudom, hogy ez a hivatalos magyar nyelvű WOT közlemény, na de akkor is. Ha már az ünnepi őrület megalkotói és túlbonyolítói figyeltek arra, hogy a smaragd hatszögletű kristályokat alkot, akkor magyarul is legyünk már szakszerűek...
  Köszönöm!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sixtyfeetofbridge
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Továbbá 3 darab "Kiismertem a WG gondolkodását!" matricát nyer,
  aki megfejti ennek a táblázatnak a logikáját!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Azt furcsállod, hogy miért nincs növekvő sorrendben a kapott resource? Miért kellene az legyen? Normális, hogy a legkönnyebb küldire többet adnak, sokan csak azt fogjak teljesíteni, hadd haladjanak ők is, az a napi alap-mennyiség.Ez az egész resource dolog valószínűleg mind azért van, hogy a max jutalmakat el lehessen érni f2p-ben is, persze sokkal több játékkal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Heiner
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Mi a gond? Ezek szerint véletlenszerű nyersanyagot kapsz, ha teljesíted őket. És nem kérek matricát. Nekem is gyanús hogy első napi küldetést elírták, túl sok nyersanyagot ad.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sixtyfeetofbridge
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Utóirat:

  Nagyon jó cikk a WG részéről, persze megint csak a lényeg nem derült ki, hogy pontosan mennyi kristály és smaragd kell ahhoz, hogy az objektumokat 5-ös szintre fejleszd.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.