Jelenleg

52
látogatónk van

2022. december 1. 06:57

Ünnepi hadművelet 2023: Esemény-útmutató (12.01-01.09)

Írta:
(75 szavazat)
186 hozzászólás

Az ünnepek már nagyon közel vannak, ami azt jelenti, hogy eljött az idő az Ünnepi hadműveletre a World of Tanks világában. Ez az egyik legjobban várt eseményünk, amely rengeteg jutalmat és csodálatos meglepetést hoz el a játékosaink számára.

A megszokott garázsod helyett egy varázslatos hangulatú, örömteli ünnepi falut készítettünk elő neked. Ebben a faluban rögvest egy kellemes ajándékkal várunk téged: a vadonatúj M16/43 Sahariano III-as szintű prémium olasz közepes tankkal. Ez egy gyors és könnyen manőverezhető közepes harckocsi, amellyel élvezet játszani, és a tank parancsnoka számára lehetővé teszi a dinamikus játékmenetet. Ebben a faluban találkozhatsz majd a sztárvendégeinkkel is: Arnie-val és Millával! Ők lesznek az esemény házigazdái, akik különleges megbízásokkal és harci küldetésekkel látnak el, hogy még izgalmasabb legyen az Ünnepi hadművelet! Csatlakozz hozzánk, és ünnepeljünk együtt!

Időtartam

 • 2022. december 1. 07:00 órától 2023. január 9. 07:00 óráig

Esemény-összefoglaló

 • A 2023-as Ünnepi hadművelet 2022. december 1. 07:00 órakor kezdődik, és egészen 2023. január 9. 07:00 óráig tart.
 • Ahogy elkezdődik az esemény, a garázsod egy ünnepi faluvá fog alakulni, ahol új tájékozódási pontokat is találhatsz majd: a főhadiszállást, ahol a két sztárvendég foglal majd helyet; a három feldíszíthető objektumot; a zónákat, ahol Ünnepi hadműveleti nyersanyagokat tudsz majd begyűjteni; és sok minden mást.
 • A 2023-as Ünnepi hadművelet keretében egy speciális fizetőeszköz is elő fog bukkanni: a nyersanyag. Az eseményen négy nyersanyagot tudsz majd megszerezni: a kőzetkristályt, a tiszta smaragdot, a meleg borostyánt és a meteoritvasat. Minden ünnepi feladatod a nyersanyagok begyűjtéséhez és felhasználásához fog majd kötődni. A következőképpen szerezhetsz ünnepi hadműveleti nyersanyagokat:
  1. Gyűjtsd be őket manuálisan a faludból, akár naponta kétszer is
  2. Szerezd meg őket jutalomként a napi küldetések teljesítéséért
  3. Gyűjtsd be őket a legjobb barátaid falvaiban naponta egyszer
  4. Simogasd meg Chaffee-t, a kutyabarátodat
  5. Nagy dobozokból bónuszként
 • Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve ez alapján juthatsz különböző jutalmakhoz. Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd a feldíszíthető objektumokat 1-es szinttől egészen 5-ös szintig kőzetkristály és tiszta smaragd begyűjtésével és felhasználásával.
 • Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével jutalmakat szerezhetsz, például új női harckocsizókat, vadonatúj ünnepi 2D-stílusokat különleges kiválósági jelekkel ellátva és még sok mást.
 • Amint elkezdődik a 2023-as Ünnepi hadművelet, „Legjobb barát” státusszal láthatsz majd el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a falujukat naponta egyszer, hogy extra nyersanyagokat gyűjts be, és így gyorsabban haladhass az eseményen. Ne feledd, hogy ezzel nem veszel el semmilyen nyersanyagot a barátaidtól – csupán ingyenes extra nyersanyaghoz jutsz! Ha nyersanyagokat gyűjtesz be a legjobb barátaidtól, lehetőséged adódik, hogy különleges barátságtematikájú testreszabási elemeket is szerezz.
 • Arnold Schwarzenegger idén is visszatér, azonban most nem egyedül fog érkezni: a nemzetközi sztár, Milla Jovovich is csatlakozni fog az Ünnepi hadművelethez. Milla és Arnie a falud főhadiszállásán fog várni téged. A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával tudsz majd teljesíteni.
 • Egy bizonyos számú megbízás teljesítése után exkluzív matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat szerezhetsz. Emellett minden teljesített megbízás növeli a Normál csatákban szerzett (beleértve a Nagy csatákat is), kreditre és az összes XP-típusra vonatkozó gazdasági bónuszokat.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával.

Ha azonban jobban foglalkoztatnak a jutalomként kapható testreszabási elemek, amelyeket a hírességeinktől vagy a gazdasági bónuszokból kaphatsz meg, helyezz nagyobb hangsúlyt a megbízások teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

 • Ünnepi hadműveleti kihívásokat is teljesíthetsz, amelyeken belül 28, Millától származó harci küldetés érhető el. Ezek a harci küldetések Normál és Nagy csatákra vonatkoznak, és IV-es szint feletti járművekkel teljesíthetők.
 • Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakban fogsz részesülni, mint amilyen a kifejleszthető járművekre vonatkozó kreditkedvezmény; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus; egy, Milla Jovovich-ot megtestesítő tankparancsnok és még sok más.
 • Milla 28 küldetésének a teljesítését követően akár 4 további küldetéshez is hozzáférhetsz majd, és minden ilyen küldetés teljesítéséért egy olyan jutalmat fogsz kapni, amelyet a tavalyi ünnepi hadműveleti kihívás során nem kaptál meg Arnie-tól.
 • Az ünnepi hangulat X. szintjének elérését követően lehetőséged lesz az ünnepi hadműveleti boltban vásárolni bármely nyersanyag felhasználásával. Ebben a boltban testreszabási jutalmakat szerezhetsz a korábbi évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és hozzáférhetsz a 2022-es Ünnepi posta azon csomagjaihoz, amelyeket még nem kaptál meg. Attól függően, hogy mennyire voltak teljesek a gyűjteményeid, és hogy mennyi ünnepi postai jutalmat kaptál a korábbi években, kedvezményekre leszel jogosult.
 • Egy Ajándékterminált is találhatsz majd a faludban, ahol el tudod majd költeni a tokenjeidet. A token egy, a játékon belül elérhető fizetőeszköz, amelyet számos módon megszerezhetsz. Minden elköltött token után egy meglepetésajándékot fogsz kapni az alábbi listából:
  • Fogyócikkek
  • Személyes tartalékok
  • Képzési útmutató
  • Más játékbeli tárgyak

Néhány ritka esetben még az Object 283-at is megszerezheted, amely egy vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tank. Lehet, hogy csak néhány csatára kapod meg bérelt járműként, de az is előfordulhat, hogy állandó járműként a tiéd lesz a tank.

A 2023-as Ünnepi hadművelet esemény során támogatjuk a FÁK régióból az EU régióba történő a fiókátviteli lehetőségeket.

Fedezd fel az új ünnepi faludat!

A 2023-as Ünnepi hadművelet kezdetével, december 1-jén a garázsod egy ünnepi varázslattal és fényfüzérekkel teli havas faluvá fog alakulni. Elbűvölően fog kinézni, de ezt még fokozhatod is! Itt fog várni az ingyenes ünnepi ajándékod: a vadonatúj, III-as szintű prémium olasz közepes tank, az M16/43 Sahariano 100%-os képzettséggel rendelkező legénységgel és egy ingyenes garázsférőhellyel!

Amikor első alkalommal bejelentkezel a játékkliensbe, lehetőséged lesz egy jópofa nevet választani az ünnepi faludnak az ajánlott szavak kombinációjából. A név jóváhagyását követően a falud ezt a nevet fogja viselni az esemény végéig.

A főhadiszállást is a faludban találhatod majd, ahol a különleges harci küldetéseket és a fantasztikus sztárjainktól kapott megbízásokat is elérheted. Három csodálatos feldíszíthető objektum is helyet fog kapni a faludban: a karácsonyfa, a vásár és az installáció, amelyeket varázslatos dekorációkkal díszíthetsz fel.

A feldíszíthető objektumok és a dekorációk

Mind a három feldíszíthető objektum 5 szinttel rendelkezik. Hogy fejleszthesd és a saját ízlésed szerint testre szabhasd őket, két fajta ünnepi hadműveleti nyersanyagot – kőzetkristályt és tiszta smaragdot – kell majd felhasználnod egy bizonyos mennyiségben. A feldíszíthető objektumok fokozatosan, azaz szintről szintre fejleszthetők.

Amikor elérsz egy új szintet, számos véletlenszerű normál dekorációt fogsz kapni a 4 ünnepi kategóriából:

 • Újév
 • Karácsony
 • Hold
 • Varázslat

Az első szint elérését követően hozzáférést fogsz kapni a férőhelyekhez, ahova majd normál dekorációkat tudsz helyezni. Növeld a feldíszíthető objektumok szintjét, szerezz új dekorációkat, és teremtsd meg saját egyedi hangulatodat!

Ezenkívül a faludban nagy dekorációkat is elhelyezhetsz majd, amelyek automatikusan a megfelelő helyre fognak kerülni. A nagy dekorációkat a hírességeink megbízásainak a teljesítéséért és a feldíszíthető objektumok 5-ös szintre való fejlesztéséért kaphatsz.

A normál és a nagy dekorációk nem befolyásolják az eseményen való előrehaladásodat – ezek csupán díszes, ünnepi testreszabási elemként szolgának a falud számára.

Ünnepi hadműveleti nyersanyagok

4 fajta ünnepi hadműveleti nyersanyag – amely egyfajta különleges játékbeli fizetőeszköz – érhető el az esemény keretében:

Kőzetkristály / Tiszta smaragd / Meleg borostyán / Meteoritvas

A kőzetkristályt és a tiszta smaragdot az ünnepi hangulat fokozásához használhatod fel, a meleg borostyánra és a meteoritvasra pedig a vendégek megbízásainak a teljesítése során lesz szükséged.

Gyűjts nyersanyagokat, és használd fel őket a következőkhöz:

 • Feldíszíthető objektumok fejlesztése
 • A vendégek megbízásainak teljesítése
 • Vásárolj testreszabási jutalmakat az elmúlt évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat
 • Vásárolj tokeneket (egyfajta játékbeli fizetőeszközöket, amelyeket az Ajándékterminálnál használhatsz fel)

Többféleképpen is szerezhetsz nyersanyagokat – a legegyszerűbben úgy , hogy begyűjtöd őket manuálisan a faludból. A faludból akár naponta kétszer is gyűjthetsz be nyersanyagokat.

Amikor először gyűjtesz be nyersanyagokat a faludból, egy 55 perces újratöltődési idő kezdődik. A nyersanyagok második alkalommal történő begyűjtését követően az újratöltődési idő már a következő játéknap kezdetéig tart (05:00 óráig CET).

Ha előreláthatóan számos napot távol leszel a játéktól, ne felejtsd el előre aktiválni az automatikus nyersanyagbegyűjtés funkciót. Ez a funkció lehetővé teszi számodra, hogy automatikusan, egyszerre gyűjtsd be az összes nyersanyagot a faludban anélkül, hogy be kéne jelentkezned. Minden egyes automatikus nyersanyagbegyűjtés után a következő összeget kell fizetned: 0. Az automatikus nyersanyagbegyűjtés az újratöltési idő lejártakor megy végbe.

Az automatikus nyersanyagbegyűjtés csak manuálisan kapcsolható ki. Ha nem kapcsolod ki ezt manuálisan, akkor az Ünnepi hadművelet befejeztével automatikusan kikapcsol, vagy amikor már nem rendelkezel elegendő kredittel a fiókodban.

Ha bekapcsolod az automatikus nyersanyagbegyűjtést, és nem jelentkezel be a játékba az esemény vége előtt, akkor a funkció az Ünnepi hadművelet végével kapcsol ki. Ezen idő alatt nem fogsz nyersanyagokat begyűjteni, és kreditet sem számítunk fel.

A követezőképpen is szerezhetsz nyersanyagokat:

 • Általános napi küldetések teljesítéséért járó jutalomként
  • I-es szint: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • II-es szint: 250 véletlenszerű nyersanyag
  • III-as szint: 300 véletlenszerű nyersanyag
  • Bónusz: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • Epikus: N/E
 • A legjobb barátaid falvaiban – olvass tovább, hogy többet megtudhass erről a klassz funkcióról!
 • Chaffee megsimogatásáért (egy aranyos kutya fog megjelenni a faludban, ha eléred az ünnepi hangulat 2. szintjét)
 • Nagy dobozokból bónuszként

Nyersanyagátváltó

Ha bizonyos nyersanyagokból nagy mennyiséggel, más nyersanyagokból pedig kevesebbel rendelkezel, vedd igénybe a nyersanyagátváltót. Itt lehetőséged lesz az általad kiválasztott nyersanyagot átváltani bármely más nyersanyagra 50:40 arányban.

Fokozd az ünnepi hangulatot a faludban!

Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve jutalmakat biztosít számodra. A 2023-as Ünnepi hadművelet elején az ünnepi hangulat 1-es szinten fog állni.

Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd fel a feldíszítendő objektumokat az 1-es szinttől kezdve egészen az 5-ös szintig kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával. Amikor a következő szintre fejlesztesz egy feldíszítendő objektumot, különleges ünnepi hangulati pontokat kapsz, amelyekkel az ünnepi hangulatot tovább fokozhatod.

A következő táblázat a különböző szintek eléréshez szükséges ünnepi hangulati pontokat tartalmazza.

Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével játékbeli jutalmakhoz juthatsz, például személyes tartalékokhoz; nemzeti és univerzális töredékekhez; új női harckocsizókhoz; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílushoz* és még sok máshoz. Nézd meg a jutalmak teljes listáját az alábbi widgeten.

* Minden új, 2023-as Ünnepi hadműveleti 2D-stílus különleges kiválósági jeleket tartalmaz, amelyek a jármű lövegén lévő alapvető jelek helyét fogják átvenni.

Válassz egy ünnepi hangulat szintet, hogy megnézd, milyen jutalmakat kapsz, ha eléred azt.

Az ünnepi hangulat 2. szintjének elérése után egy igazi barátra lelhetsz majd a faludban: egy Chaffee nevű, aranyos és vidám kutya vár rád! Ha naponta egyszer megsimogatod Chaffee-et, egy bizonyos mennyiségű extra véletlenszerű nyersanyaghoz juthatsz.

Ha Chaffee már a faludban van, elkölthetsz némi aranyat, és különböző finomságokkal kedveskedhetsz az új kedvencednek, például egy új nyakörvvel vagy akár egy kutyaóllal – ezek mind nagyon fontosak bármely kutya számára! Az esemény befejeztével – amint az Ünnepi hadművelethez tartozó karácsonyi garázsod eltűnik – Chaffee-barátod elbúcsúzik tőled, és minden holmijával együtt távozik, a tárgyakért pedig kompenzációt nem fogsz kapni.

Látogasd meg a legjobb barátaidat, hogy extra nyersanyagokat és egyedi testreszabási elemeket zsebelhess be!

A 2023-as Ünnepi hadművelet során meglátogathatod az összes barátod falvát a World of Tanks világában, és kiderítheted, hogy kié a legkreatívabb és legünnepélyesebb az összes közül!

Emellett az esemény elejétől kezdve „Legjobb barát” státusszal láthatsz el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a barátaid ünnepi garázsát, és extra nyersanyagokat gyűjthetsz be naponta egyszer, hogy gyorsabban tudj haladni az eseményen.

Azzal, hogy nyersanyagot gyűjtesz be a legjobb barátaid falvaiban, semmilyen módon nem befolyásolod, hogy ők mennyi nyersanyaghoz jutnak. Ne aggódj, nem veszel így el semmit a barátaidtól – csupán csak extra nyersanyaghoz jutsz ingyen!

Minden alkalommal, amikor nyersanyagot gyűjtesz be az egyik legjobb barátod falujában, egy pontot írunk jóvá számodra egy speciális számlálón. Egy bizonyos számú ilyen pont megszerzése után lehetőséged lesz a következő egyedi, barátságtematikájú testreszabási elemeket megszerezni:

 • 6 klassz feliratból álló szett (ehhez 6 pontra lesz szükséged)
 • 6 gyönyörű matricából álló szett (ehhez 12 pontra lesz szükséged)
 • Egy lenyűgöző, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus (ehhez 24 pontra lesz szükséged)

Sztárvendégek és ünnepi bónuszok

Idén két fantasztikus híresség is segíteni fog nekünk, hogy még klasszabb és izgalmasabb legyen ez az esemény. Ők lesznek az Ünnepi hadműveletnek a házigazdái, és a faludon belül elhelyezkedő interaktív 3D-helyszínen, a főhadiszálláson várnak majd téged.

Az első díszvendég már biztosan ismerős lehet neked: a legendás Arnold Schwarzenegger! Tavaly annyira élvezte az ünneplést velünk, hogy nem habozott, amikor ismét meghívtuk az ünnepi partinkra. Idén azonban Arnie munkáját a csodálatos Milla Jovovich is segíteni fogja, aki valami igazán különlegeset készített elő neked – olvass tovább a további részletekért!

A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas összegyűjtésével tudsz majd teljesíteni. Mindkét híresség különálló, speciális megbízássorozattal, előrehaladással és jutalmakkal rendelkezik. 10-10 küldetés érhető el mindkét házigazdától (összesen 20). A megbízások teljesítéséhez bizonyos tárgyakat kell majd megszerezned a sztárvendégek számára.

Az egyes hírességek megbízásai egymás után, azaz egyenként teljesíthetők. Ha nem fejezted még be az aktuális megbízásodat, nem tudsz továbblépni a következőre. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően exkluzív testreszabási tárgyakat szerezhetsz a hírességeinktől, mint például matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat. Ráadásul vendégsztárjaink elképesztő történeteket mesélnek majd neked, és még segítenek is feldíszíteni a faludat!

Új 2D-stílus Millától és Arnie-tól

Minden Arnie-tól és Millától származó megbízás teljesítése egyszerre növeli az összes gazdasági bónuszodat a játékban. Minden megbízás teljesítését követően a Normál csatákban (beleértve a Nagy csatákat) szerzett kreditre és az összes XP-típusra – szabad, harci és legénységi – vonatkozó bónuszod kissé megnövekszik.

A kreditbónusz minden játékbeli járműre vonatkozik – beleértve a prémium és a bérelt járműveket – és az Ünnepi hadművelet végééig, 2023. január 9. 07:00 óráig (CET) tart.

Az XP-re vonatkozó bónuszok is az esemény végééig élnek, azonban csak egy általad választott bónusz lehet aktív. Alapértelmezett bónuszként a harci XP lesz kiválasztva. Bármikor megváltoztathatod az aktív XP-bónuszt a faludban. Az aktív XP-bónuszok minden játékbeli járműre vonatkoznak a prémium és a bérelt járművek kivételével.

Az esemény-útmutatóból már megtudhattad, hogy miként szerezhetsz nyersanyagokat az Ünnepi hadművelet során, és hogy mire tudod őket költeni. Hadd jegyezzük meg még egyszer, hogy ezeket a nyersanyagokat az ünnepi hangulat fokozására és a sztárvendégeinktől (Arnie-tól és Millától) származó megbízások teljesítésére használhatod fel.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére a kőzetkristályok és a tiszta smaragdok felhasználásával.

Viszont, ha jobban foglalkoztatnak a testreszabási jutalmak és a hírességeinktől származó gazdasági bónuszok, fektess nagyobb hangsúlyt a megbízásaik teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra!

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra, és bizonyítsd, hogy belőled is lehet igazi hős!

Ez a kihívás 28, Millától származó harci küldetést tartalmaz, amelyeket Normál és Nagy csatákban teljesíthetsz majd IV-es vagy annál magasabb szintű járművekkel. Mindennap egy új küldetés lesz elérhető számodra. Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Ha kihagysz több küldetést , akkor akár egyszerre is teljesítheted őket. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakat fogsz kapni, például egy egyedi medált, klassz feliratokat, egy csodás matricát és egyéb remek dolgokat.

Ráadásul, Milla küldetéseinek teljesítésével kreditkedvezményeket is szerezhetsz a kifejleszthető járművekre. Ezeket a kedvezményeket fokozatosan tudod majd elérni, ahogy egyre több és több küldetést teljesítesz. Az első II-es szintű jármű megvásárlására vonatkozó kedvezmény két küldetés teljesítését követően lesz elérhető. Ahogy haladsz előre, a kedvezményes járművek szintje is növekedni fog. A X-es szintű kifejleszthető járművek megvásárlására vonatkozó kedvezményhez mind a 28 küldetést teljesítened kell majd.

Minden kreditkedvezményt csak egyszer használhatsz az egyes szintekhez kötődő járművásárlás során.

23 küldetés teljesítését követően egy fantasztikus 2D-stílust fogsz kapni, amelyen maga Milla Jovovich és különleges kiválósági jelek fognak szerepelni. Vess rá egy pillantást:

27 küldetés teljesítését követően Milla Jovovich-ot fogod megkapni tankparancsnokként az egyik járművedhez. Milla teljesen felkészülve érkezik, és a Javítás, a Tűzoltás és a Bajtársak nulladik képességgel is rendelkezni fog – ráadásul elegendő tapasztalata lesz, hogy megtanuljon egy általad választott negyedik képességet vagy készséget is. És nem számít, mi történik a csatatéren, Milla az azonnal felismerhető hangjával mindig győzelemre fog sarkallni!

Küldetési követelmények módosítása

Nem tetszik egy bizonyos küldetési követelmény? Nem probléma! Az Ünnepi hadművelet végéig mindennap (beleértve az esemény első napját) kapni fogsz egy küldetéskövetelmény-módosítót. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztasd bármely aktív vagy elhalasztott küldetés követelményeit.

A fel nem használt küldetéskövetelmény-módosítók halmozhatók. Megváltoztathatod bármely küldetés követelményeit (beleértve az Arnie-tól származó extra küldetéseket is, amelyeket az alábbiakban ismertetünk) annyiszor, amennyi küldetéskövetelmény-módosítóval rendelkezel. Meglehet azonban, hogy csak egyszer szeretnéd módosítani a küldetéseid követelményeit – ez teljesen tőled függ!

Küldetéskövetelmény-módosítókat csak limitált mennyiségben fogsz kapni az esemény alatt, szóval használd őket okosan!

Extra kihívásküldetések Arnie-tól

Nem tudtad befejezni a tavalyi, Arnie-tól származó 2022-es ünnepi hadműveleti küldetéseket? Itt a második esély, hogy teljesítsd őket! Miután mind a 28, Millától származó küldetést teljesítetted, lehetőséged lesz hozzáférni extra, Arnie-tól származó küldetésekhez is. Maximum 4 ilyen küldetéshez juthatsz hozzá, és minden egyes küldetés teljesítését követően a következő klassz, Arnie-tematikájú jutalmakat szerezheted meg:

 • Maga Arnold Schwarzenegger mint tankparancsnok
 • 3 lenyűgöző felirat (feliratonként 6 db)
 • Egy exkluzív matrica
 • Egy látványos, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus

Az itt lévő widgeten megnézheted azoknak az értékes jutalmaknak a teljes listáját, amelyeket a hírességeink küldetéseinek teljesítéséért kaphatsz.

Csak azok a küldetések lesznek elérhetők számodra, amelyekből még nem kaptad meg az előző évi ünnepi hadműveleti kihívás Arnie-tematikájú jutalmait.

Például: Már megszerezted az Arnie-tematikájú feliratokat és matricát, de nem jutottál hozzá a 2D-stílushoz és Arnie-hoz mint tankparancsnokhoz. Ennek megfelelően, amint teljesíted mind a 28 küldetést az idei ünnepi hadműveleti kihívásból, hozzáférést fogsz kapni két extra küldetéshez, hogy megszerezhesd az előbb említett két jutalmat. Ne feledkezz el az összegyűjtött küldetéskövetelmény-módosítókról se – ezeket felhasználhatod az Arnie-tól kapott extra küldetéseknél is.

Az ünnepi hadműveleti bolt

Az Ünnepi hadművelet esemény során, miután elérted az ünnepi hangulat X-es szintjét, tárgyakat vásárolhatsz a játékkliensben elérhető ünnepi hadműveleti boltban.

Ebben a boltban testreszabási jutalmakat vehetsz majd az előző évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat szerezhetsz majd.

Csak azokat a testreszabási elemeket szerezheted majd meg, amelyeket nem kaptál meg az elmúlt években.

Az előző évek gyűjteményeiért járó és a 2022-es ünnepi postai jutalmakat a négy nyersanyag bármelyikéért megvásárolhatod. Az előző évi gyűjtemények befejezettségétől függően kedvezményeket fogsz kapni. Ha rendelkezel már valamilyen ünnepi postai testreszabási elemmel, akkor a maradék tárgyakra is kedvezményeket fogsz kapni.

Ajándékterminál

A faludban megtalálható csodálatos objektumok között egy ajándékterminál is lesz, amelynél a különleges tokeneket is elköltheted majd. Ezeket a tokeneket a következőképpen szerezheted meg:

 • Az ünnepi hangulat fokozásával
 • Milla küldetéseinek teljesítéséért járó jutalomként
 • Ünnepi hadműveleti nyersanyagokért cserébe

Az alábbi három feltétel teljesítését követően tudsz majd tokeneket vásárolni nyersanyagért.

 • Elérted a X-es szintű ünnepi hangulatot
 • Teljesítettél 10, Arnie-tól származó küldetést
 • Teljesítettél 10, Millától származó küldetést

Az ajándékterminál így segíteni tud a fel nem használt nyersanyagok hasznosításában és abban, hogy extra jutalmakhoz jussál az Ünnepi hadművelet vége előtt.

Minden elköltött token után egy ajándékot fogsz kapni. Vajon mi lehet ez az ajándék? Ez természetesen meglepetés lesz! Különböző hagyományos játékbeli ajándékokat vagy ritka meglepetéseket is kaphatsz – ez a két ajándékkategória más-más eséllyel lehet a tiéd. Nézd csak meg:

Megszerzési esélyek az ajándékterminálnál:

89%-os megszerzési eséllyel rendelkező, hagyományos ajándékok:

 • Szabad XP
 • Leszerelőkészlet
 • Kredit
 • Normál személyes tartalék: +50% kredit 1 órán át
 • Garázsférőhely
 • Normál személyes tartalék: +50% XP 1 órán át
 • Nagy méretű szerszámkészlet
 • Nagy méretű elsősegélykészlet
 • Nagy, automatikus tűzoltó készülék
 • Véletlenszerű legénységi direktíva
 • Véletlenszerű felszerelésdirektíva
 • Képzési füzet (véletlenszerű nemzethez)
 • Képzési útmutató (véletlenszerű nemzethez)
 • Véletlenszerű, 1-es szintű felszerelés

11%-os megszerzési eséllyel rendelkező, ritka ajándékok:

 • ÚJ! Tank Object 283 bérelhető jármű
 • ÚJ! Végleges Tank Object 283

Néhány kivételes esetben a vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tankot, az Object 283*-at is megszerezheted — vagy bérelt járműként számos csatára, vagy véglegesen.

* Azonban, ha eladod az Object 283-at, többet már nem szerezheted meg – se bérelt járműként, se állandó tankként –, de a visszaállítási eszköz felhasználásával vissza tudod szerezni.

 • Életerő: 1580 HP
 • Végsebesség: 50/18 km/h (680 LE → 17,9 LE/t)
 • Test páncélzat: 190/80/45 mm
 • Torony páncélzat: 250/150/60 mm
 • Fordulási sebesség: 50°/s
 • Sebzés: 360/360/480 HP
 • Átütés: 226/300/50 mm
 • Pontosság: 0,38 m/100m
 • Célzási sebesség: 2,5 s
 • Töltési idő: 9,4 s
 • Ágyúsüllyedés: -6°/+20°
 • Látótáv: 380 m

Élvezd a nagy dobozokat!

Milyen ajándékokat szeretnének leginkább a parancsnokok a 2022-es Ünnepi hadművelet során? Természetesen nagy dobozokat! Válassz dobozokat a 4 típusból – ezek a meglepetések telis-tele vannak értékes játékbeli tárgyakkal!

Minden dobozban biztosan megtalálható: 250. Minden nagy dobozhoz bónuszként 150 véletlenszerű ünnepi hadműveleti nyersanyagot és 50 – a doboz típusától függő – nyersanyagot fogsz kapni. Ráadásul a dobozokból esélyed van még több aranyat, kreditet és WoT prémiumfiók-napokat szerezni.

Azonban, ha Fortuna az oldaladon áll, a következő jutalmakat is megkaphatod:

 • Egy félelmetes VIII-as vagy IX-es szintű prémium tank
 • Egy II-es és V-ös szint közötti jármű
 • Egy látványos 3D-stílus IX-es vagy X-es szintű járműre
 • Egy különleges ünnepi karakter, aki még több megbízással és jutalommal lát majd el

SZEREZZ NAGY DOBOZOKAT

Utoljára frissítve: 2023. január 11. 06:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  langó.gábor
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Kis segítségre lenne szükségem, előre is köszi! Az ünnepi küldetésben kapott 80% kreditkedvezményt V-ös tank vásárlásához hogyan tudom aktiválni? A 100%-nál engedte kiválasztani a járművet, de a 80%-nál nem ad ilyen lehetőséget.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pter_nagy · 3 hónapja
   Hali ! Lehet hogy még nincs feloldva a küldetés rá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Doma · 3 hónapja
  Azt valaki nem tudja, ha a napi Milás küldit, nem csinálom meg, akkor másnap teljesíthető visszamenőleg, vagy minden nap meg kell? Mostanában 1-1 napot, nem igen leszek gépközelben, azért kérdezem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 3 hónapja
   "Ez a kihívás 28, Millától származó harci küldetést tartalmaz, amelyeket Normál és Nagy csatákban teljesíthetsz majd IV-es vagy annál magasabb szintű járművekkel. Mindennap egy új küldetés lesz elérhető számodra. Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Ha kihagysz több küldetést , akkor akár egyszerre is teljesítheted őket. "
   https://worldoftanks.eu/hu/news/general-news/holiday-ops-2023-regulations/#head-id-6
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Doma · 3 hónapja
    Köszi a választ, így akkor nem vészes. Akkor most 1 hét wot pihi jön. Az Arnie és Mila bónusz küldik maxosak 10/10, meg az épületek és a karácsonyfa is maxosak, így már csak ez a küldi dolog maradt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  keljoe
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Sziasztok!
  Pár napja nem tudok belépni az in-game boltba. Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet a megoldás?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Lódarázs
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Kicsit olvass vissza
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    keljoe
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Olvastam, hogy nálad is ugyanez volt és a mikropach sem segített. Én újratelepítettem a játékot, a hiba ugyanaz. Tudsz vagy tud valaki megoldást?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     keljoe
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Kiegészítés: a windows újratelepítése lett a megoldás....
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Valószínűnek tartom, hogy a cache törlése is megoldotta volna.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Lódarázs
      • Tankos
      · 3 hónapja
      Melyik windowst használod?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       keljoe
       • Tankos
       · 3 hónapja
       Még 7-esem volt, szóval ez volt az utolsó löket az amúgy is időszerű update-re (w10).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  -Pannon-
  • Tankos
  · 3 hónapja
  2 db 5 meccses bérlet után, harmadjára megkaptam az Obj. 283-at. (nem egy különleges tank, de el fog férni a többi mellett)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Doma · 3 hónapja
   Akkor szerencséd volt, grat hozzá, nekem negyedjére adja be, 5 nap bérléssel.... Szerintem jó tank, a páncélja közelharcban mindenevő.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Joe_B_hu
  • Tankos
  · 3 hónapja
  A 4. Arnie történettel kapcsolatosan van valami plusz feladat? Húsvéti tojásokat kell keresni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   adam.nagy
   • Tankos
   · 3 hónapja
   :Húsvéti tojás avagy angolul ugye Easter egg. "A húsvétitojás-gyűjtés hagyományának alapján a húsvéti tojások vagy angol nevükön Easter eggek rejtett üzenetek vagy funkciók" /wikipedia/Valamelyik cikknél írta hozzászólásban vki, hogy most is kaptunk ilyet (tokenes pögetésnél vagy mikor megkapod a obj 283at..nem tudom pontosan). Gondolom erre utal Arnie husveti tojás keresése.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   M8csavar
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Azt írja...
   Hát én végignyomkodtam és olvastam mindent. Egyedül a karácsonyfa díszek mozdulnak meg, de semmi egyéb...
   A neten sem találtam semmit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  roobertoo333
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Sziasztok. Mondhatni a játék kezdete óta játszok ezzel a játékkal. Nagyon sok prémium tank van a garázsban. Több karácsonynál is bontottam dobozokat. Most viszont egyet sem. Olyan sokat változott a játék a kezdetektől, hogy rá sem ismerni. A grafikai rész szép, a játszhatóság viszont gyalázat. Ez a játék már egyetlen egy forintot sem ér. Annyira demoralizáló a meta változás, hogy érdemtelenné vált a játék sokunk számára. Aki megnézi tankelit , de még skilltu videoit láthatja, hogy csalnak. Pedig nagyon jó játékosok, ugy értem ügyesek és mégis. Csak quickybabynél nem tapasztaltam csalást. A prém tankok meg vicc kategória. Némelyik 8as prém jobb, mint 9es normál modelje. Nem hogy saját tierjében túl kimagasló. Egyik mecsben 2db normál tank volt, minden tank prém vagy jutalom tank volt. Tegye a szívére a kezét, aki nem játszana szívessbben egy olyan szerveren ahol anti chet mód van és prém és jutalom tank mentesség. Inkább fizetnék havi dijat a játék után, mint a pay to win rendszert erősiteném. További jó játékot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   edömér.skoverszky
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Pontosan! Én is ugyanezt tapasztaltam. Amikor Skill, Elit vagy másik streamer bemegy bizonyos helyekre, ahol nem veszik észre egy sima játékost rég kispotolnák és már garázs lenne. Lehetne sorolni ezeket a ch*ateket. Quickybaby az egyetlen akinél nem tapasztaltam csalást. Ő is a kedvenc streamerem
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   szollo
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Már miért csalnának?Bizonyítsd!Mondjuk egy video részlettel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    edömér.skoverszky
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Nem kell messzire menni. Itt az oldalon is vannak feltőltve ilyenek. Nézd csak meg https://www.wotinfo.hu/index.php/tank-elemzesek/item/5548-chrysler-k-gf-elemzes milyen szépen ráállt magától az ágyúja 15:30-nál..... Biztos a videó laggolt XD
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Nortonor
     • Kiképző
     • Tank elemző
     · 3 hónapja
     Tudod az a baj, hogy felületes tudással mindenbe bele tudjátok magyarázni a hülyeséget, majd veritek a tamtamot, a többi meg elhiszi mert ha valaki valamit hangosan és sokszor ismételget, az biztos igaz. Persze senki sem várja el tőled, hogy a kliensben replayeket nézegess, de tudod ennek van olyan egy olyan funkciója, hogy szabad kamera. Ha a replay visszajátszása közben nyomsz egy bal klikket, akkor a célkereszttől függetlenül szabadon mozgathatod a kamerát. Mikor az ember a saját gépén/kliensében visszanéz egy replayt általában ezzel nem foglakozik, viszont ha te egy videót készítesz a youtube-ra, abból próbálsz mindenféle felesleges bezoomolgatást és kameramozgatást oly módon eltüntetni hogy néha a videó jobb élvezhetősége kedvéért szabad kamera módba váltasz. Ez történik az általad említett videóban is 15:30-nál, Bodzy ugyanis a rögzítéskor kiváltott szabad kamera módba a lövés előtt. Ezt egyébként alul zöld színnel írja is a kliens, hogy "szabad kamera aktiválva" majd rögtön "rögzített kamera aktiválva". Ennyi történt, semmi több és bár megfogadtam, hogy nem szólok hozzá az ilyesmihez, mert szélmalomharc az egész, csak az a baj hogy a laikusok/kezdők még elhiszik az ilyesfajta bullshiteket és befolyásoljátok őket a hozzá nem értésetekkel, ami még több hozzá nem értőt szül...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 3 hónapja
     na ne viccelj, simán ráhúzta, ellőtte csípőből és RNG beadta neki, nincs itt semmilyen csalás, hamár nagyon kötekedni akarsz, akkor lehet máknak nevezni, az is volt, de hát ez nem egy kompetitív játék, ez egy lottó.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 3 hónapja
   nagyrészt egyetértek, de hol csalnak? Miben nyilvánul meg? Játszál T10-ben és nem zavarnak a prém 9-es és prém 8-as tankok. Amúgy ez egy Holiday Ops topik, nem a mit nem nyitottunk idén.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kakszi.lajos
    • Tankos
    · 3 hónapja
    legközelebb beregelve like-olj te senkiházi niemand, ha már értelmes hsz-ed nincs.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pter_nagy · 3 hónapja
  Hali !Jól értelmezem ,ha a kutyának goldért veszek vmit akkor azzal nem jön semmi jutalom?Köszi a választ.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Nem, abszolút semmit nem kapsz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  WNil
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Sziasztok.
  A maradék dísszel kell valamit csinálni? Eddig a töredék felhasználható volt.Köszi a választ.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Joseph_Porta_HU
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Nincs vele mit csinálni, csak a nyersanyagot tudod felhasználni token gyártásra
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  cobrati84
  • Tankos
  · 3 hónapja
  Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy lecsavarták a premium tank credit szorzókat?
  Kb ugyanannyi sebzésre mint korábban mindenféle boosterrel és 50%-os ünnepi credit booseterrel kapok most ugyanannyit mint előtte boosterek nélkül
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   barnabás.bende
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Mert az ünnepi boost nem érvényesül prémium és bérelt járműre. Ha a garázsban rá viszed a kurzort a bónuszra akkor írja ki....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kocka69
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Hali, Igen azt írja de a kredit szorzó megy, nézd meg a lő lapon adja a prémium tankokra is a kredit szorzót.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   matyiabagoly
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Ne a sebzést, az XP-t nézd! Kevesebb XP-t kapsz, ha nem te deríted fel az ellenfelet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kakszi.lajos
    • Tankos
    · 3 hónapja
    érzésre egy kicsit sztem visszavágtak a prémium gépek kredithozamán, de nem most, hanem már jó 1 éve. Az ünnepi KREDITbónusz érvényesül a prém járgányokra is és a kreditet tényleg xp után kapod, nem sebzésre, stb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RockyRuciano
  • Tankos
  · 3 hónapja
  F2P haladás-beszámoló:- nyersanyag-begyűjtést mindhárom nap megcsináltam 2* (az 1 óra lehűlési periódus alatt a küldiket teljesítettem)- 2 "legjobb barát" falujából is begyűjtve- kutya naponta megsimogatva- küldikből a 3 alapküldi naponta teljesítve, a bónuszküldi egyik nap se (1. nap nem emlékszem miért, 2. és 3. nap is a "top-sebző" volt a bónuszküldi feltétele --- a top-sebző nekem elég esetleges, nem kísérleteztem vele, különösen, hogy nélküle is eléggé előrehaladtam)
  Eredmény: a falumban mindhárom helyszín a III-s szinten, Milla megbízásaiból 4-t megvettem, Arnie megbízásaiból 5-t--- összesített hangulati szintem a 6. szinten. Úgy látom, hogy 4 max 5 nap alatt eljutok a 10. hangulati szintre, utána talán még 1-2 nap kell, hogy Milla+Arnie megbízásaira is jusson elég nyersanyag. Úgyhogy a korábbi évekhez képest gyorsabban ki lehet mindent maxolni. A küldik teljesítéséhez ugye szükséges napi úgy 1/2-1 óra játék, de a saját faluból való 2. begyűjtéshez amúgy is szükséges 1 óra a lehűlés miatt, így napi 1 órával könnyedén ki lehet maxolni az eseméynt.

  Az esemény menete és leírása kissé bonyolultra sikeredett (első nap több, mint 1 órát töltöttem azzal, hogy a leírást és a kliensben látottakat összeegyeztessem ) :Ami nekem fura, hogy egy csomó energiát fektettek a Holiday Ops átvariálásába és külsőségeibe, de a díszek fára/helyszínekre való felrakása meg teljesen el lett jelentéktelenítve. A korábbiakban nem nagyon foglalkoztam az egyes díszekkel, de azért mindig megnéztem, mit nyertem, mit kell kikraftolni, stb. - most ahogy esik-úgy puffan az egész díszítés. Ez nekem részükről erőforrás-kidobás/pazarlás.


  Más: a kliensbeli kiírás szerint a "legjobb barátok listája módosítható". Kérdésem, hogyan?

  p.s: az jópofa, hogy 20 nehéztankot sikerült már lesebeznem, míg 5 nehéztankot győztes csatában meg nem --- mindezt úgy, hogy most decemberben mentem 16 csatát, és ebből 12-t nyertem/nyertünk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 3 hónapja
   Mivel ma már lekérted a 4*50 anyagot mindkét barátodtól,
   így már csak holnap tudod lecserélni a legjobb barátokat.
   De FIGYELEM, értelemszerűen csak mielőtt megint lelejmolod őket!


   Rá kell majd kattintani a kék névjegykártyájuk jobb felső sarkára,
   és ott fogja kérdezni majd a megerősítést, hogy biztosan összevesztetek-e.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RockyRuciano
    • Tankos
    · 3 hónapja
    Na, akkor ez is olyan feature, hogy nesze-semmi-fogd-meg-jól.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sixtyfeetofbridge
     • Tankos
     · 3 hónapja
     Igen, sajnos nem számít mennyi barátod van, és az sem,
     hogy mennyien választanak téged a "legjobbnak".

     A tavalyi rendszer 100x jobb volt, ott lehetett és megérte barátkozni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kakszi.lajos
      • Tankos
      · 3 hónapja
      pont ezért jobb az idei rendszer, mert tavaly előfodulhatott, hogy kiküldtél 10+ csomagot, de téged le se szartak és nem kaptál egyet sem, így hiába küldted ki minden nap az összes csomagot, jobban jártak azok, akik semmit nem küldtek, de kaptak folyamatosan. Barátkozni amúgy is a Kék Osztrigában kell, ez egy tankos játék elvileg.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.