Jelenleg

12
látogatónk van

2022. december 1. 06:57

Ünnepi hadművelet 2023: Esemény-útmutató (12.01-01.09)

Írta:
(75 szavazat)
186 hozzászólás

Az ünnepek már nagyon közel vannak, ami azt jelenti, hogy eljött az idő az Ünnepi hadműveletre a World of Tanks világában. Ez az egyik legjobban várt eseményünk, amely rengeteg jutalmat és csodálatos meglepetést hoz el a játékosaink számára.

A megszokott garázsod helyett egy varázslatos hangulatú, örömteli ünnepi falut készítettünk elő neked. Ebben a faluban rögvest egy kellemes ajándékkal várunk téged: a vadonatúj M16/43 Sahariano III-as szintű prémium olasz közepes tankkal. Ez egy gyors és könnyen manőverezhető közepes harckocsi, amellyel élvezet játszani, és a tank parancsnoka számára lehetővé teszi a dinamikus játékmenetet. Ebben a faluban találkozhatsz majd a sztárvendégeinkkel is: Arnie-val és Millával! Ők lesznek az esemény házigazdái, akik különleges megbízásokkal és harci küldetésekkel látnak el, hogy még izgalmasabb legyen az Ünnepi hadművelet! Csatlakozz hozzánk, és ünnepeljünk együtt!

Időtartam

 • 2022. december 1. 07:00 órától 2023. január 9. 07:00 óráig

Esemény-összefoglaló

 • A 2023-as Ünnepi hadművelet 2022. december 1. 07:00 órakor kezdődik, és egészen 2023. január 9. 07:00 óráig tart.
 • Ahogy elkezdődik az esemény, a garázsod egy ünnepi faluvá fog alakulni, ahol új tájékozódási pontokat is találhatsz majd: a főhadiszállást, ahol a két sztárvendég foglal majd helyet; a három feldíszíthető objektumot; a zónákat, ahol Ünnepi hadműveleti nyersanyagokat tudsz majd begyűjteni; és sok minden mást.
 • A 2023-as Ünnepi hadművelet keretében egy speciális fizetőeszköz is elő fog bukkanni: a nyersanyag. Az eseményen négy nyersanyagot tudsz majd megszerezni: a kőzetkristályt, a tiszta smaragdot, a meleg borostyánt és a meteoritvasat. Minden ünnepi feladatod a nyersanyagok begyűjtéséhez és felhasználásához fog majd kötődni. A következőképpen szerezhetsz ünnepi hadműveleti nyersanyagokat:
  1. Gyűjtsd be őket manuálisan a faludból, akár naponta kétszer is
  2. Szerezd meg őket jutalomként a napi küldetések teljesítéséért
  3. Gyűjtsd be őket a legjobb barátaid falvaiban naponta egyszer
  4. Simogasd meg Chaffee-t, a kutyabarátodat
  5. Nagy dobozokból bónuszként
 • Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve ez alapján juthatsz különböző jutalmakhoz. Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd a feldíszíthető objektumokat 1-es szinttől egészen 5-ös szintig kőzetkristály és tiszta smaragd begyűjtésével és felhasználásával.
 • Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével jutalmakat szerezhetsz, például új női harckocsizókat, vadonatúj ünnepi 2D-stílusokat különleges kiválósági jelekkel ellátva és még sok mást.
 • Amint elkezdődik a 2023-as Ünnepi hadművelet, „Legjobb barát” státusszal láthatsz majd el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a falujukat naponta egyszer, hogy extra nyersanyagokat gyűjts be, és így gyorsabban haladhass az eseményen. Ne feledd, hogy ezzel nem veszel el semmilyen nyersanyagot a barátaidtól – csupán ingyenes extra nyersanyaghoz jutsz! Ha nyersanyagokat gyűjtesz be a legjobb barátaidtól, lehetőséged adódik, hogy különleges barátságtematikájú testreszabási elemeket is szerezz.
 • Arnold Schwarzenegger idén is visszatér, azonban most nem egyedül fog érkezni: a nemzetközi sztár, Milla Jovovich is csatlakozni fog az Ünnepi hadművelethez. Milla és Arnie a falud főhadiszállásán fog várni téged. A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával tudsz majd teljesíteni.
 • Egy bizonyos számú megbízás teljesítése után exkluzív matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat szerezhetsz. Emellett minden teljesített megbízás növeli a Normál csatákban szerzett (beleértve a Nagy csatákat is), kreditre és az összes XP-típusra vonatkozó gazdasági bónuszokat.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával.

Ha azonban jobban foglalkoztatnak a jutalomként kapható testreszabási elemek, amelyeket a hírességeinktől vagy a gazdasági bónuszokból kaphatsz meg, helyezz nagyobb hangsúlyt a megbízások teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

 • Ünnepi hadműveleti kihívásokat is teljesíthetsz, amelyeken belül 28, Millától származó harci küldetés érhető el. Ezek a harci küldetések Normál és Nagy csatákra vonatkoznak, és IV-es szint feletti járművekkel teljesíthetők.
 • Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakban fogsz részesülni, mint amilyen a kifejleszthető járművekre vonatkozó kreditkedvezmény; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus; egy, Milla Jovovich-ot megtestesítő tankparancsnok és még sok más.
 • Milla 28 küldetésének a teljesítését követően akár 4 további küldetéshez is hozzáférhetsz majd, és minden ilyen küldetés teljesítéséért egy olyan jutalmat fogsz kapni, amelyet a tavalyi ünnepi hadműveleti kihívás során nem kaptál meg Arnie-tól.
 • Az ünnepi hangulat X. szintjének elérését követően lehetőséged lesz az ünnepi hadműveleti boltban vásárolni bármely nyersanyag felhasználásával. Ebben a boltban testreszabási jutalmakat szerezhetsz a korábbi évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és hozzáférhetsz a 2022-es Ünnepi posta azon csomagjaihoz, amelyeket még nem kaptál meg. Attól függően, hogy mennyire voltak teljesek a gyűjteményeid, és hogy mennyi ünnepi postai jutalmat kaptál a korábbi években, kedvezményekre leszel jogosult.
 • Egy Ajándékterminált is találhatsz majd a faludban, ahol el tudod majd költeni a tokenjeidet. A token egy, a játékon belül elérhető fizetőeszköz, amelyet számos módon megszerezhetsz. Minden elköltött token után egy meglepetésajándékot fogsz kapni az alábbi listából:
  • Fogyócikkek
  • Személyes tartalékok
  • Képzési útmutató
  • Más játékbeli tárgyak

Néhány ritka esetben még az Object 283-at is megszerezheted, amely egy vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tank. Lehet, hogy csak néhány csatára kapod meg bérelt járműként, de az is előfordulhat, hogy állandó járműként a tiéd lesz a tank.

A 2023-as Ünnepi hadművelet esemény során támogatjuk a FÁK régióból az EU régióba történő a fiókátviteli lehetőségeket.

Fedezd fel az új ünnepi faludat!

A 2023-as Ünnepi hadművelet kezdetével, december 1-jén a garázsod egy ünnepi varázslattal és fényfüzérekkel teli havas faluvá fog alakulni. Elbűvölően fog kinézni, de ezt még fokozhatod is! Itt fog várni az ingyenes ünnepi ajándékod: a vadonatúj, III-as szintű prémium olasz közepes tank, az M16/43 Sahariano 100%-os képzettséggel rendelkező legénységgel és egy ingyenes garázsférőhellyel!

Amikor első alkalommal bejelentkezel a játékkliensbe, lehetőséged lesz egy jópofa nevet választani az ünnepi faludnak az ajánlott szavak kombinációjából. A név jóváhagyását követően a falud ezt a nevet fogja viselni az esemény végéig.

A főhadiszállást is a faludban találhatod majd, ahol a különleges harci küldetéseket és a fantasztikus sztárjainktól kapott megbízásokat is elérheted. Három csodálatos feldíszíthető objektum is helyet fog kapni a faludban: a karácsonyfa, a vásár és az installáció, amelyeket varázslatos dekorációkkal díszíthetsz fel.

A feldíszíthető objektumok és a dekorációk

Mind a három feldíszíthető objektum 5 szinttel rendelkezik. Hogy fejleszthesd és a saját ízlésed szerint testre szabhasd őket, két fajta ünnepi hadműveleti nyersanyagot – kőzetkristályt és tiszta smaragdot – kell majd felhasználnod egy bizonyos mennyiségben. A feldíszíthető objektumok fokozatosan, azaz szintről szintre fejleszthetők.

Amikor elérsz egy új szintet, számos véletlenszerű normál dekorációt fogsz kapni a 4 ünnepi kategóriából:

 • Újév
 • Karácsony
 • Hold
 • Varázslat

Az első szint elérését követően hozzáférést fogsz kapni a férőhelyekhez, ahova majd normál dekorációkat tudsz helyezni. Növeld a feldíszíthető objektumok szintjét, szerezz új dekorációkat, és teremtsd meg saját egyedi hangulatodat!

Ezenkívül a faludban nagy dekorációkat is elhelyezhetsz majd, amelyek automatikusan a megfelelő helyre fognak kerülni. A nagy dekorációkat a hírességeink megbízásainak a teljesítéséért és a feldíszíthető objektumok 5-ös szintre való fejlesztéséért kaphatsz.

A normál és a nagy dekorációk nem befolyásolják az eseményen való előrehaladásodat – ezek csupán díszes, ünnepi testreszabási elemként szolgának a falud számára.

Ünnepi hadműveleti nyersanyagok

4 fajta ünnepi hadműveleti nyersanyag – amely egyfajta különleges játékbeli fizetőeszköz – érhető el az esemény keretében:

Kőzetkristály / Tiszta smaragd / Meleg borostyán / Meteoritvas

A kőzetkristályt és a tiszta smaragdot az ünnepi hangulat fokozásához használhatod fel, a meleg borostyánra és a meteoritvasra pedig a vendégek megbízásainak a teljesítése során lesz szükséged.

Gyűjts nyersanyagokat, és használd fel őket a következőkhöz:

 • Feldíszíthető objektumok fejlesztése
 • A vendégek megbízásainak teljesítése
 • Vásárolj testreszabási jutalmakat az elmúlt évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat
 • Vásárolj tokeneket (egyfajta játékbeli fizetőeszközöket, amelyeket az Ajándékterminálnál használhatsz fel)

Többféleképpen is szerezhetsz nyersanyagokat – a legegyszerűbben úgy , hogy begyűjtöd őket manuálisan a faludból. A faludból akár naponta kétszer is gyűjthetsz be nyersanyagokat.

Amikor először gyűjtesz be nyersanyagokat a faludból, egy 55 perces újratöltődési idő kezdődik. A nyersanyagok második alkalommal történő begyűjtését követően az újratöltődési idő már a következő játéknap kezdetéig tart (05:00 óráig CET).

Ha előreláthatóan számos napot távol leszel a játéktól, ne felejtsd el előre aktiválni az automatikus nyersanyagbegyűjtés funkciót. Ez a funkció lehetővé teszi számodra, hogy automatikusan, egyszerre gyűjtsd be az összes nyersanyagot a faludban anélkül, hogy be kéne jelentkezned. Minden egyes automatikus nyersanyagbegyűjtés után a következő összeget kell fizetned: 0. Az automatikus nyersanyagbegyűjtés az újratöltési idő lejártakor megy végbe.

Az automatikus nyersanyagbegyűjtés csak manuálisan kapcsolható ki. Ha nem kapcsolod ki ezt manuálisan, akkor az Ünnepi hadművelet befejeztével automatikusan kikapcsol, vagy amikor már nem rendelkezel elegendő kredittel a fiókodban.

Ha bekapcsolod az automatikus nyersanyagbegyűjtést, és nem jelentkezel be a játékba az esemény vége előtt, akkor a funkció az Ünnepi hadművelet végével kapcsol ki. Ezen idő alatt nem fogsz nyersanyagokat begyűjteni, és kreditet sem számítunk fel.

A követezőképpen is szerezhetsz nyersanyagokat:

 • Általános napi küldetések teljesítéséért járó jutalomként
  • I-es szint: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • II-es szint: 250 véletlenszerű nyersanyag
  • III-as szint: 300 véletlenszerű nyersanyag
  • Bónusz: 350 véletlenszerű nyersanyag
  • Epikus: N/E
 • A legjobb barátaid falvaiban – olvass tovább, hogy többet megtudhass erről a klassz funkcióról!
 • Chaffee megsimogatásáért (egy aranyos kutya fog megjelenni a faludban, ha eléred az ünnepi hangulat 2. szintjét)
 • Nagy dobozokból bónuszként

Nyersanyagátváltó

Ha bizonyos nyersanyagokból nagy mennyiséggel, más nyersanyagokból pedig kevesebbel rendelkezel, vedd igénybe a nyersanyagátváltót. Itt lehetőséged lesz az általad kiválasztott nyersanyagot átváltani bármely más nyersanyagra 50:40 arányban.

Fokozd az ünnepi hangulatot a faludban!

Az ünnepi hangulatnak 10 szintje van, és az eseménybeli előrehaladásodat jelzi, illetve jutalmakat biztosít számodra. A 2023-as Ünnepi hadművelet elején az ünnepi hangulat 1-es szinten fog állni.

Az ünnepi hangulat fokozásához fejleszd fel a feldíszítendő objektumokat az 1-es szinttől kezdve egészen az 5-ös szintig kőzetkristályok és tiszta smaragdok felhasználásával. Amikor a következő szintre fejlesztesz egy feldíszítendő objektumot, különleges ünnepi hangulati pontokat kapsz, amelyekkel az ünnepi hangulatot tovább fokozhatod.

A következő táblázat a különböző szintek eléréshez szükséges ünnepi hangulati pontokat tartalmazza.

Az ünnepi hangulat fokozásával és az új szintek elérésével játékbeli jutalmakhoz juthatsz, például személyes tartalékokhoz; nemzeti és univerzális töredékekhez; új női harckocsizókhoz; egy vadonatúj, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílushoz* és még sok máshoz. Nézd meg a jutalmak teljes listáját az alábbi widgeten.

* Minden új, 2023-as Ünnepi hadműveleti 2D-stílus különleges kiválósági jeleket tartalmaz, amelyek a jármű lövegén lévő alapvető jelek helyét fogják átvenni.

Válassz egy ünnepi hangulat szintet, hogy megnézd, milyen jutalmakat kapsz, ha eléred azt.

Az ünnepi hangulat 2. szintjének elérése után egy igazi barátra lelhetsz majd a faludban: egy Chaffee nevű, aranyos és vidám kutya vár rád! Ha naponta egyszer megsimogatod Chaffee-et, egy bizonyos mennyiségű extra véletlenszerű nyersanyaghoz juthatsz.

Ha Chaffee már a faludban van, elkölthetsz némi aranyat, és különböző finomságokkal kedveskedhetsz az új kedvencednek, például egy új nyakörvvel vagy akár egy kutyaóllal – ezek mind nagyon fontosak bármely kutya számára! Az esemény befejeztével – amint az Ünnepi hadművelethez tartozó karácsonyi garázsod eltűnik – Chaffee-barátod elbúcsúzik tőled, és minden holmijával együtt távozik, a tárgyakért pedig kompenzációt nem fogsz kapni.

Látogasd meg a legjobb barátaidat, hogy extra nyersanyagokat és egyedi testreszabási elemeket zsebelhess be!

A 2023-as Ünnepi hadművelet során meglátogathatod az összes barátod falvát a World of Tanks világában, és kiderítheted, hogy kié a legkreatívabb és legünnepélyesebb az összes közül!

Emellett az esemény elejétől kezdve „Legjobb barát” státusszal láthatsz el maximum 2 játékost a barátlistádról. Meglátogathatod a barátaid ünnepi garázsát, és extra nyersanyagokat gyűjthetsz be naponta egyszer, hogy gyorsabban tudj haladni az eseményen.

Azzal, hogy nyersanyagot gyűjtesz be a legjobb barátaid falvaiban, semmilyen módon nem befolyásolod, hogy ők mennyi nyersanyaghoz jutnak. Ne aggódj, nem veszel így el semmit a barátaidtól – csupán csak extra nyersanyaghoz jutsz ingyen!

Minden alkalommal, amikor nyersanyagot gyűjtesz be az egyik legjobb barátod falujában, egy pontot írunk jóvá számodra egy speciális számlálón. Egy bizonyos számú ilyen pont megszerzése után lehetőséged lesz a következő egyedi, barátságtematikájú testreszabási elemeket megszerezni:

 • 6 klassz feliratból álló szett (ehhez 6 pontra lesz szükséged)
 • 6 gyönyörű matricából álló szett (ehhez 12 pontra lesz szükséged)
 • Egy lenyűgöző, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus (ehhez 24 pontra lesz szükséged)

Sztárvendégek és ünnepi bónuszok

Idén két fantasztikus híresség is segíteni fog nekünk, hogy még klasszabb és izgalmasabb legyen ez az esemény. Ők lesznek az Ünnepi hadműveletnek a házigazdái, és a faludon belül elhelyezkedő interaktív 3D-helyszínen, a főhadiszálláson várnak majd téged.

Az első díszvendég már biztosan ismerős lehet neked: a legendás Arnold Schwarzenegger! Tavaly annyira élvezte az ünneplést velünk, hogy nem habozott, amikor ismét meghívtuk az ünnepi partinkra. Idén azonban Arnie munkáját a csodálatos Milla Jovovich is segíteni fogja, aki valami igazán különlegeset készített elő neked – olvass tovább a további részletekért!

A hírességeink megbízásokat – amolyan különleges küldetéseket – fognak adni neked, amelyeket bizonyos mennyiségű meleg borostyán és meteoritvas összegyűjtésével tudsz majd teljesíteni. Mindkét híresség különálló, speciális megbízássorozattal, előrehaladással és jutalmakkal rendelkezik. 10-10 küldetés érhető el mindkét házigazdától (összesen 20). A megbízások teljesítéséhez bizonyos tárgyakat kell majd megszerezned a sztárvendégek számára.

Az egyes hírességek megbízásai egymás után, azaz egyenként teljesíthetők. Ha nem fejezted még be az aktuális megbízásodat, nem tudsz továbblépni a következőre. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően exkluzív testreszabási tárgyakat szerezhetsz a hírességeinktől, mint például matricákat és különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílusokat. Ráadásul vendégsztárjaink elképesztő történeteket mesélnek majd neked, és még segítenek is feldíszíteni a faludat!

Új 2D-stílus Millától és Arnie-tól

Minden Arnie-tól és Millától származó megbízás teljesítése egyszerre növeli az összes gazdasági bónuszodat a játékban. Minden megbízás teljesítését követően a Normál csatákban (beleértve a Nagy csatákat) szerzett kreditre és az összes XP-típusra – szabad, harci és legénységi – vonatkozó bónuszod kissé megnövekszik.

A kreditbónusz minden játékbeli járműre vonatkozik – beleértve a prémium és a bérelt járműveket – és az Ünnepi hadművelet végééig, 2023. január 9. 07:00 óráig (CET) tart.

Az XP-re vonatkozó bónuszok is az esemény végééig élnek, azonban csak egy általad választott bónusz lehet aktív. Alapértelmezett bónuszként a harci XP lesz kiválasztva. Bármikor megváltoztathatod az aktív XP-bónuszt a faludban. Az aktív XP-bónuszok minden játékbeli járműre vonatkoznak a prémium és a bérelt járművek kivételével.

Az esemény-útmutatóból már megtudhattad, hogy miként szerezhetsz nyersanyagokat az Ünnepi hadművelet során, és hogy mire tudod őket költeni. Hadd jegyezzük meg még egyszer, hogy ezeket a nyersanyagokat az ünnepi hangulat fokozására és a sztárvendégeinktől (Arnie-tól és Millától) származó megbízások teljesítésére használhatod fel.

Ha számodra az a legfontosabb, hogy az ünnepi hangulat fokozásáért jutalmakhoz juss, összpontosíts a feldíszíthető objektumok fejlesztésére a kőzetkristályok és a tiszta smaragdok felhasználásával.

Viszont, ha jobban foglalkoztatnak a testreszabási jutalmak és a hírességeinktől származó gazdasági bónuszok, fektess nagyobb hangsúlyt a megbízásaik teljesítésére meleg borostyán és meteoritvas felhasználásával.

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra!

Készülj fel az ünnepi hadműveleti kihívásra, és bizonyítsd, hogy belőled is lehet igazi hős!

Ez a kihívás 28, Millától származó harci küldetést tartalmaz, amelyeket Normál és Nagy csatákban teljesíthetsz majd IV-es vagy annál magasabb szintű járművekkel. Mindennap egy új küldetés lesz elérhető számodra. Minden küldetés felhalmozható, és akár egyszerre is elvégezhető. Ha kihagysz több küldetést , akkor akár egyszerre is teljesítheted őket. Egy bizonyos számú küldetés teljesítését követően jutalmakat fogsz kapni, például egy egyedi medált, klassz feliratokat, egy csodás matricát és egyéb remek dolgokat.

Ráadásul, Milla küldetéseinek teljesítésével kreditkedvezményeket is szerezhetsz a kifejleszthető járművekre. Ezeket a kedvezményeket fokozatosan tudod majd elérni, ahogy egyre több és több küldetést teljesítesz. Az első II-es szintű jármű megvásárlására vonatkozó kedvezmény két küldetés teljesítését követően lesz elérhető. Ahogy haladsz előre, a kedvezményes járművek szintje is növekedni fog. A X-es szintű kifejleszthető járművek megvásárlására vonatkozó kedvezményhez mind a 28 küldetést teljesítened kell majd.

Minden kreditkedvezményt csak egyszer használhatsz az egyes szintekhez kötődő járművásárlás során.

23 küldetés teljesítését követően egy fantasztikus 2D-stílust fogsz kapni, amelyen maga Milla Jovovich és különleges kiválósági jelek fognak szerepelni. Vess rá egy pillantást:

27 küldetés teljesítését követően Milla Jovovich-ot fogod megkapni tankparancsnokként az egyik járművedhez. Milla teljesen felkészülve érkezik, és a Javítás, a Tűzoltás és a Bajtársak nulladik képességgel is rendelkezni fog – ráadásul elegendő tapasztalata lesz, hogy megtanuljon egy általad választott negyedik képességet vagy készséget is. És nem számít, mi történik a csatatéren, Milla az azonnal felismerhető hangjával mindig győzelemre fog sarkallni!

Küldetési követelmények módosítása

Nem tetszik egy bizonyos küldetési követelmény? Nem probléma! Az Ünnepi hadművelet végéig mindennap (beleértve az esemény első napját) kapni fogsz egy küldetéskövetelmény-módosítót. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztasd bármely aktív vagy elhalasztott küldetés követelményeit.

A fel nem használt küldetéskövetelmény-módosítók halmozhatók. Megváltoztathatod bármely küldetés követelményeit (beleértve az Arnie-tól származó extra küldetéseket is, amelyeket az alábbiakban ismertetünk) annyiszor, amennyi küldetéskövetelmény-módosítóval rendelkezel. Meglehet azonban, hogy csak egyszer szeretnéd módosítani a küldetéseid követelményeit – ez teljesen tőled függ!

Küldetéskövetelmény-módosítókat csak limitált mennyiségben fogsz kapni az esemény alatt, szóval használd őket okosan!

Extra kihívásküldetések Arnie-tól

Nem tudtad befejezni a tavalyi, Arnie-tól származó 2022-es ünnepi hadműveleti küldetéseket? Itt a második esély, hogy teljesítsd őket! Miután mind a 28, Millától származó küldetést teljesítetted, lehetőséged lesz hozzáférni extra, Arnie-tól származó küldetésekhez is. Maximum 4 ilyen küldetéshez juthatsz hozzá, és minden egyes küldetés teljesítését követően a következő klassz, Arnie-tematikájú jutalmakat szerezheted meg:

 • Maga Arnold Schwarzenegger mint tankparancsnok
 • 3 lenyűgöző felirat (feliratonként 6 db)
 • Egy exkluzív matrica
 • Egy látványos, különleges kiválósági jelekkel ellátott 2D-stílus

Az itt lévő widgeten megnézheted azoknak az értékes jutalmaknak a teljes listáját, amelyeket a hírességeink küldetéseinek teljesítéséért kaphatsz.

Csak azok a küldetések lesznek elérhetők számodra, amelyekből még nem kaptad meg az előző évi ünnepi hadműveleti kihívás Arnie-tematikájú jutalmait.

Például: Már megszerezted az Arnie-tematikájú feliratokat és matricát, de nem jutottál hozzá a 2D-stílushoz és Arnie-hoz mint tankparancsnokhoz. Ennek megfelelően, amint teljesíted mind a 28 küldetést az idei ünnepi hadműveleti kihívásból, hozzáférést fogsz kapni két extra küldetéshez, hogy megszerezhesd az előbb említett két jutalmat. Ne feledkezz el az összegyűjtött küldetéskövetelmény-módosítókról se – ezeket felhasználhatod az Arnie-tól kapott extra küldetéseknél is.

Az ünnepi hadműveleti bolt

Az Ünnepi hadművelet esemény során, miután elérted az ünnepi hangulat X-es szintjét, tárgyakat vásárolhatsz a játékkliensben elérhető ünnepi hadműveleti boltban.

Ebben a boltban testreszabási jutalmakat vehetsz majd az előző évek gyűjteményeinek összeállításáért (2018-tól 2022-ig), és 2022-es ünnepi postai jutalmakat szerezhetsz majd.

Csak azokat a testreszabási elemeket szerezheted majd meg, amelyeket nem kaptál meg az elmúlt években.

Az előző évek gyűjteményeiért járó és a 2022-es ünnepi postai jutalmakat a négy nyersanyag bármelyikéért megvásárolhatod. Az előző évi gyűjtemények befejezettségétől függően kedvezményeket fogsz kapni. Ha rendelkezel már valamilyen ünnepi postai testreszabási elemmel, akkor a maradék tárgyakra is kedvezményeket fogsz kapni.

Ajándékterminál

A faludban megtalálható csodálatos objektumok között egy ajándékterminál is lesz, amelynél a különleges tokeneket is elköltheted majd. Ezeket a tokeneket a következőképpen szerezheted meg:

 • Az ünnepi hangulat fokozásával
 • Milla küldetéseinek teljesítéséért járó jutalomként
 • Ünnepi hadműveleti nyersanyagokért cserébe

Az alábbi három feltétel teljesítését követően tudsz majd tokeneket vásárolni nyersanyagért.

 • Elérted a X-es szintű ünnepi hangulatot
 • Teljesítettél 10, Arnie-tól származó küldetést
 • Teljesítettél 10, Millától származó küldetést

Az ajándékterminál így segíteni tud a fel nem használt nyersanyagok hasznosításában és abban, hogy extra jutalmakhoz jussál az Ünnepi hadművelet vége előtt.

Minden elköltött token után egy ajándékot fogsz kapni. Vajon mi lehet ez az ajándék? Ez természetesen meglepetés lesz! Különböző hagyományos játékbeli ajándékokat vagy ritka meglepetéseket is kaphatsz – ez a két ajándékkategória más-más eséllyel lehet a tiéd. Nézd csak meg:

Megszerzési esélyek az ajándékterminálnál:

89%-os megszerzési eséllyel rendelkező, hagyományos ajándékok:

 • Szabad XP
 • Leszerelőkészlet
 • Kredit
 • Normál személyes tartalék: +50% kredit 1 órán át
 • Garázsférőhely
 • Normál személyes tartalék: +50% XP 1 órán át
 • Nagy méretű szerszámkészlet
 • Nagy méretű elsősegélykészlet
 • Nagy, automatikus tűzoltó készülék
 • Véletlenszerű legénységi direktíva
 • Véletlenszerű felszerelésdirektíva
 • Képzési füzet (véletlenszerű nemzethez)
 • Képzési útmutató (véletlenszerű nemzethez)
 • Véletlenszerű, 1-es szintű felszerelés

11%-os megszerzési eséllyel rendelkező, ritka ajándékok:

 • ÚJ! Tank Object 283 bérelhető jármű
 • ÚJ! Végleges Tank Object 283

Néhány kivételes esetben a vadonatúj, IX-es szintű különleges szovjet közepes tankot, az Object 283*-at is megszerezheted — vagy bérelt járműként számos csatára, vagy véglegesen.

* Azonban, ha eladod az Object 283-at, többet már nem szerezheted meg – se bérelt járműként, se állandó tankként –, de a visszaállítási eszköz felhasználásával vissza tudod szerezni.

 • Életerő: 1580 HP
 • Végsebesség: 50/18 km/h (680 LE → 17,9 LE/t)
 • Test páncélzat: 190/80/45 mm
 • Torony páncélzat: 250/150/60 mm
 • Fordulási sebesség: 50°/s
 • Sebzés: 360/360/480 HP
 • Átütés: 226/300/50 mm
 • Pontosság: 0,38 m/100m
 • Célzási sebesség: 2,5 s
 • Töltési idő: 9,4 s
 • Ágyúsüllyedés: -6°/+20°
 • Látótáv: 380 m

Élvezd a nagy dobozokat!

Milyen ajándékokat szeretnének leginkább a parancsnokok a 2022-es Ünnepi hadművelet során? Természetesen nagy dobozokat! Válassz dobozokat a 4 típusból – ezek a meglepetések telis-tele vannak értékes játékbeli tárgyakkal!

Minden dobozban biztosan megtalálható: 250. Minden nagy dobozhoz bónuszként 150 véletlenszerű ünnepi hadműveleti nyersanyagot és 50 – a doboz típusától függő – nyersanyagot fogsz kapni. Ráadásul a dobozokból esélyed van még több aranyat, kreditet és WoT prémiumfiók-napokat szerezni.

Azonban, ha Fortuna az oldaladon áll, a következő jutalmakat is megkaphatod:

 • Egy félelmetes VIII-as vagy IX-es szintű prémium tank
 • Egy II-es és V-ös szint közötti jármű
 • Egy látványos 3D-stílus IX-es vagy X-es szintű járműre
 • Egy különleges ünnepi karakter, aki még több megbízással és jutalommal lát majd el

SZEREZZ NAGY DOBOZOKAT

Utoljára frissítve: 2023. január 11. 06:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Attiska
  • Tankos
  · 10 hónapja
  A kutyának vehető cuccok adnak valamit, vagy sallang csak?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Úgy tudom nem, ezért is érthetetlen, hogy miért aranyba kerülnek
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    róbert.sárközi
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Mert egy kurva nagy lehúzás azért egy szem aranyat ne adjatok érte!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Attiska
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Hát, hogy fogyjon.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi411
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Hát ez a bz-176 brutális. A teste papír, a tornya aránylag jó. De ez a 800-as alfa egy vicc. A mobilitása elég érdekes. Én turbót raktam rá és ha benyomom a rakétákat, akkor 52-vel száguld sík terepen és felfelé-lefelé is. Így könnyen lehet vele újrapozicionálni és odaérni a csata elején kulcspozíciókba. Az, hogy nagy a szórása egyáltalán nem zavar, mert úgy is az ellenfél arcába vagyok vele. Olyan mint egy kv2, csak sokkal jobb páncélzattal és mobilitással. A láda kiadta még az M47-et. Ezzel csak 2 kört mentem eddig, de szerintem egy hulladék. Túl kicsi a dpm-e, a 320-as alfa már elavult 8-as szinten. A sebessége max 40, turbóval 45. Ehhez társul a jó nagy szórás és célzási sebesség is. Valószínűleg átváltom kreditre.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Úgy is van, üdvözöljök a Gaygaming újabb agyhalottaknak kitalált tankját, a Cobra és a többi prémium HE-t okádó szar után. Minek ide ész, csak töltsd a goldot, nem kell itt lőszer váltással tökölni. Úgy látszik ez most az új irány, csodálatos. Fos alap pen, kiemelkedő gold, az igazi pay-to-win. Csak eljutottunk ide. Egy csapással devalválva az összes papír tank és a tech tree és prém/reward tankok 90%. Én is örülök neki. Már nem kell sokáig várnom, amíg elköltöm az összes aranyamat, aztán záróra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi411
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Hol kiemelkedő 8-as szinten a 225mm-es átütés gold lövedékkel? Papír páncélzata van, 6-os tankok belövik, 10-esek meg ahol eltalálják, ott csattan. A tornya egy kicsit páncélozottabb. Húúúúúúha! Olyan lassan céloz, mint az FV. Most, hogy már többet mentem vele, lehet látni, hogy egyáltalán nem OP tank. De ott a sok táras kempelős közepes szar, meg a kerekes fostalicskák. Na ezekhez aztán kell ész. Beállsz egy bokorba és snipolgatsz. De fasza.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 9 hónapja
     a lőszertípusok rövidítése, mint HE, AP mondanak valamit? Ez egy 225mm átütésű HE lőszer, ami szinte minden tulajdonságában jobb, mint az AP, ezért tökéletes agyhalottaknak is. Ha ezzel eltrafálsz egy papírtankot, az 800 alfa T8-ban és a 225mm elég lehet komolyabb célok gyenge pontjaira is, tehát majdnem bármilyen páncélozott célpontba is van esélyed ezt betolni. Az se baj, ha nem pontos a találat, úgyis megvan 4-500 sebzés. Nem írtam, hogy OP lenne, sztem tipikus hulladék, a 15-2-es csatákban úgysem lesz 2-nél több lövése. Ne ragadj le azon, hogy neked most milyen jó! Nézd egészében a dolgokat. A WG kiherélte az összes HE-t használó tankot, mindenki fellélegzett, hogy vége a célzás nélkül 4-500-at mindenkibe típusú csatáknak, most meg elkezdi behozni a 200mm+ átütésű prém HE vackokat és visszajutunk előbb-utóbb ugyanoda. Ez a gép több sebzés kiosztására képes, mint egy repeszágyús Type 5 H és nehezebb is leküzdeni saját tierben. Neked ez nem szúrja a szemed?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  werz
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Jelzem, nem szoktam káromkodni. De ezt a hányadék fost ami most van. 15 csatából 3 győztes. a decemberi jó kis event-et meg jól megbonyolították..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Heiner
   • Tankos
   · 10 hónapja
   A verességed semmi köze az eventhez. A másik meg mi olyan bonyolult? Túl egyszerűbb lett a tavalyihoz képes.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    werz
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Van még egy olyan szerencsétlen ember, mint én? 8 csatából 1 győzelem? Ez megy 2 napja:.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Relentless19
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Falu nevet lehet változtatni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sixtyfeetofbridge
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Nem.
   De ezt ki is írta ott az elején, mielőtt elnevezhetted volna.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sixtyfeetofbridge
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Az installációk szintjei közötti ugrásokhoz szükséges mennyiségeket írja már meg,
  aki már olyan magasságokban jár!


  nulláról → az elsőre ugye 300/300.
  elsőről → a másodikra 500/450.
  másodikról → a harmadikra ???
  harmadikról → a negyedikre ????
  negyedikről az ötödikre ?????
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 10 hónapja
   Igen, ez nagyon jó kérdés. Ugyanez az Arnie/Mila küldetéseknél?

   Jó lenne gyorsan egy táblázatba gyúrni ezeket az adatokat, hogy lehessen matekozni a free to play-eknek (ahogy sejtem a ládavásárlóknak nem lesznek ilyen logisztikai problémái).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Gomezz007
   • Tankos
   · 10 hónapja
   másodikról → a harmadikra 700
   harmadikról → a negyedikre 900

   Kivéve az Installáció, az 2röl 3ra 350 + 350
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sixtyfeetofbridge
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Ezt a 9es francia szart komolyan gondolta a wg?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gomezz007
  • Tankos
  · 10 hónapja
  "Ha naponta egyszer megsimogatod Chaffee-et, egy bizonyos mennyiségű extra véletlenszerű nyersanyaghoz juthatsz."
  Konkrétan, hogy lehet ezt a kutyát megsimogatni?
  Csak simán rámész a kurzorral?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 10 hónapja
   Igen, azzal kell fogdosni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gomezz007
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Köszi!
    Én már kínomban vettem egy kutyatálat 100 aranyért, azt hittem az a megoldás, de semmi értelme nem volt, nem is értem, miért venne valaki aranyért kutya kiegészítőket, ha semmi haszna.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kakszi.lajos
    • Tankos
    · 10 hónapja
    mi ez tamagochi? Lehet, hogy meg se nézem ezt, hanem egyből elmegyek a haverokkal sörözni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Doma · 10 hónapja
  A játékgépbe bedobtam 2 coint, elsőre nem esett a kéménybe, hanem túlment, így adott egy obj283 medium tankot 5 meccsre, a másik beesett a kéménybe, nagy animáció, csillámok, meg minden és csak 1 gagyi direktívát adott, akkor mi a fasz értelme van, hogy a kéménybe esik, vagy sem? Egyáltalán miket lehet nyerni azzal a játékgéppel, mert eddig 2ből lófax...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tas_Lee · 10 hónapja
   Azért lófax-nak nem nevezném. Te megkaptad a 780-at közepes tankként ami valójában nehéz tank. Igazi karácsonyi csoda ez.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 10 hónapja
   Én még csak egy coin-nál tartok az 5 meccses bérlettel.

   Az érdekelne, hogy ha bérben van a tank, akkor egy következő coin-ra szerencsés esetben képes-e permanensé tenni a tankot vagy a rendszer úgy érzékeli, hogy "hát úgyis a garázsban van már", ezért a nyeremények esetleges listájáról kiveszi addig, ameddig el nem távolítom a bérelt járművek közül, ami csak akkor lehetséges, ha lejátszom vele az 5 csatát.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankpeti
    • Tankos
    · 10 hónapja
    A tank bérletben léte nem akadályozza, hogy permanensben kinyisd. Hasonlóan, ha bérletben van 5-10-... csatára, akkor kaphatsz még rá bérletet is pluszban.
    Ha tank végleges verzióját megkapja valaki, akkor a bérlet és a permanens tank nyerési esélye is nullázódik, és a többi jutalmat tudja csak gyűjteni a nyerőgépből. Van easter egg a 11%-ra, ha már megvan véglegesen a tank
    UI.: Ha valaki eladja például, akkor nem tudja többször megkapni a nyerőgépből.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 9 hónapja
     Úgy lett, ahogy írtad. Megvolt 15 bérletre (nem játszottam vele) és azután "felülírta" véglegesre.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Tankpeti
      • Tankos
      · 9 hónapja
      Ha valamit állítva írok (nem használva a valószínűleg/lehetséges szót...), annak úgy kell működnie. Ténylegesen tesztelve lett az esemény elején a tank nyitás működése, és a bugok is folyamatosan voltak, vannak reportolva (ha valami bugos volt, és nem úgy volt tervezve, azt javították már.

      UI.: Jó lenne, ha tudna működni egy olyan felület, ahol bárki leadhat valamilyen bugreportot, de a community jelenleg túl elvakult, hogy reális visszajelzést adjanak, akár csak nekem, vagy nálam jócskán hozzábbértőnek.
      (Angol nyelven a hivatalos fórumon erre van lehetőség, de most CT-n is lenne jócskán alkalom, mikor egy kisebb közösség bevonása kéne a hatékony teszteléshez)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 10 hónapja
     Logikusnak hangzik. Azért jó lenne látni, hogy valaki sikeresen teszteli ezt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Janimperator
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Nem tudom, de ez az event csak nekem tunik tulkomplikaltnak?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Nem, lentebb írta más is, úgyhogy már ketten látjátok túl bonyolultnak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Janimperator
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Koszonom szépen a választ
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tas_Lee · 10 hónapja
  Aki rájön, hogy ezeket az ízléstelen csata előtti/közbeni módosított nyálzenéket hogyan lehet visszaállítani eredetire (moddal vagy fájlok tweakelésével) az kérem ne tartsa magában írjon PM-et vagy ide hsz-t.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MasterRoshi
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Beállítások, zene hangerő csatában nullára, és kész. Legalábbis nálam eddig is így volt. Spotify-on fent van az összes zene, ha hallgatni akarom, bár nem rosszak, játék közben valamiért idegesítenek
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 10 hónapja
   most hallgatom őket a honlapon, nem rosszak, de egy hónapon keresztül nem szeretném őket hallani. Félrerakott fülhallgatóval megy akkor az event.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.