Jelenleg

21
látogatónk van

2014. június 18. 08:14

SU-100Y - Elemzés

Írta:
(59 szavazat)
66 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

130 mm-es B-13. Egyéb kérdés? Szerintem ha az ember meglátja magát a kalibert, rögtön felismeri, hogy itt valami nagyon ocsmány dolog van készülőben... 

Nos igen a SU-100Y semmilyen tekintetben nem nevezhető hétköznapinak és ezért a legfőbb felelős ez a böszme nagy cső. A 130 mm-es űrméretből egyenesen következik a magas alfa sebzés, ami az Y legfőbb fegyvere. Egész pontosan 440, ami kegyetlen pusztításra képes, ám ilyenkor kezdi el vakarni az ember a fejét, hogy "oké de akkor hol a csapda?". Lelőjem a poént? Nem hogy csapda nincs, de még hátra van a lényeg... a páncélátütés a valami brutális 196 mm, aminek hála bármit átlő amivel szembekerülhet. 

Sajnos persze a nagy kaliber hosszú töltésidővel párosul, ami alapjáraton 15,3 sec, ezt ellátmány nélkül le lehet vinni 13,2 sec-re (ellátmánnyal 12,6 sec). 

Mint láthatjátok az alfa hiába magas, a DPM maga némileg az átlag alatt van a többi Tier VI-os TD-hez képest ami nem feltétlen hátrány. Igaz mikor nyílt mezőn csak taposni kell a gombot akkor érezhetően kevesebb sebzést tudunk leadni mint mondjuk egy Hellcat, de városi harcokban nem mindegy, hogy a peek-a-boo-zó ellenfélre 250-et vagy 440-et vágunk oda. Ilyenkor hatalmas előnyt jelent a nagy alfa, hiszen lényegesen nagyobb a visszatartó ereje és persze kevesebb ideig kell kint ülnünk kockáztatva azt, hogy visszakapunk egy pofont.

Viszont... eddig nem esett szó az arany lőszerről. Ilyenkor kérdezné az ember, hogy majd' 200-as pen mellé minek az arany? Nos, az Y ebből a szempontból is különleges, mivel van egy furcsa csavar ebben a lövedékben, hiszen az Y egyike azon keveseknek, akiknek magasabb az alfájuk arannyal. Egész pontosan 510. <egy perc néma csönd> Igen jól olvastad, 510-es alfa egy Tier VI-os TD-n, amivel hála a 25% random szórásnak akár 630-akat is tudsz lőni... Gyakorlatilag aminek ezzel odaversz felrepül a holdra. Igen kellemetlen tud lenni, mikor kinézel a fedezék mögül és hirtelen nincs több HP-d, mert ődobozsága éppen arra gurított egy kókuszt. Amint betöltötted az aranyat, a fent leírt rész a gyenge DPM-ről elpárolog és az Y átalakul egy brutális cséphadaróvá. 

Természetesen a magasabb alfa mellé egyedülálló módon a pen-ből csíp le egy jókora darabot a játék. Az arany átütése csupán 171 mm, ami Tier VI-VII-ben abszolúte visz még mindent, viszont Tier VIII-ban már a nehezeket némileg problémás belőni vele szemből, különösen nagy távolságokból.

Ami az érdekes még ebben a tankban, hogy abszolúte megéri vele aranyat használni, hiszen hiába a 4000 kredites ár, a magas alfa miatt minden 500 körül sebző lövés termel némi profitot, persze ehhez az kell, hogy lehetőleg az összes lövés sebezzen.

Általában nem szoktam megemlíteni a HE lövedékeket, de ez alkalommal úgy érzem kivételt teszek, mert az Y ebből a szempontból is egy érdekes jószág, hiszen a HE lövedékének egész jó 65 mm-es penje van, ami brutálisan hatásos Hellcat, Nashorn és már SU-100Y-ok kiiktatására (ez utóbbit oldalról érdemes megkínálni a felépítményen), ezeket előszeretettel kapja ki egyetlen lövésből.

Az ágyú Achilles-sarkai a pontosság (0,38 m), a célzás idő (2,9 sec) és a csőlehajlás (5°) trió, ezek közül egyedül talán a célzás ami vészes, de nincs olyan amit ne oldana meg egy célzásgyorsító+BiA+ventilátor kombó. Ezek használatával az érték levihető 2,6 sec környékére, ami már abszolút rendben van.

Mivel egy TD-ről beszélünk nem árt megemlíteni a cső kitéríthetőségét sem, ami 10° mindkét irányban. Ez sajnos elég szűk tartomány, így a mozgó célok eltalálása néha bajos lehet, pláne a célzásidővel összeadódva. (Aki játszott már ARL-V39 alias "Quasimodo"-val tudja miről beszélek.)

Természetesen a nagy kaliber mellé elengedhetetlenül társul a lövés utáni nagy álca veszteség, viszont hála a prémium tank mivoltának ellentétben a normál TD-kkel az ő álcája nem esik le nullára.

Felépítmény

A SU-100Y ebből a szempontból is különleges. A Tog II mellett talán az egyik legkomikusabb ábrázattal megáldott tank a játékban, egyszerűen már az idióta formája miatt megszereti az ember... pláne mikor lő vele egyet. 

A jármű alapja a T-100-as nehéz harckocsi, viszont a méretén és a súlyán kívül semmi nehéz nincs benne, ezt bizonyítja a 60/60/60 mm-es páncélvastagság is. Az Y maga a mozgó XP pinatha, ami eltalálja szinte biztosan sebezni is fogja, páncél csak és kizárólag a lövegpajzson van, az is csupán 156 mm, a test pedig változó 60-120 mm-es effektív vastagságú lemezekkel rendelkezik. Az oldala és hátulja pedig mindenhol 60 mm, így a Tier IV-es könnyű tankok is könnyűszerrel megdádázhatják... na már persze ha nem oneshotolod le őket.

A járgány méretéből adódóan sajnos következik, a gyenge álca képessége, ami viszont nem annyira kiemelkedően rossz, mint elsőre gondolná az ember. Simán lehet vele továbbra is bujkálni, de nem lehet vele annyira agresszívan előreszaladni mint mondjuk egy JagdPzIV-gyel. Érdemes tartani egy jó 300 méteres távolságot magad és a célpontjaid között, hiszen innen még valószínűleg nem látnak meg.

A felépítmény nagy hibája, mint ahogy azt a lenti képen is láthatjátok, hogy az ágyú felett még van egy jókora rész ami igen kényelmetlen egy hulldown pozícióban. Egy dombon felfelé menet előbb látszik ki a tank teteje mintsem te lőni tudnál, amin aztán még sokat ront az 5°-os csőlehajlás is.

A látótáv sajnos egy tipikus TD-s 350 méter, ami a már fent említett álcázással párosulva arra elég, hogy sok esetben az ellenfél előbb lásson meg téged mint te őt, így nem igazán érdemes vele spot köröket futni.

Felfüggesztés

30°/sec forgási sebesség, ami egy ekkora mamuthoz képes meglepően jó, de nem érdemes kisérteni a sorsot, hiszen egy med továbbra is könnyedén leforogja. A talajellenállás viszont meglepően jó, egyenesben messze nem veszít annyit a sebességéből mint más tankok ebből az 60 tonnás súlycsoportból, viszont a vizeket és nehéz talajokat bármi áron, de el kell kerülnöd vele, hiszen itt esélyed sincs megfordulni.

Motor

Egy 890 LE-s GAM, ami nem másban mint a legendás TB-7 nehézbombázóban figyelt, ami a kor "atombombája" lehetett volna, ha lett volna hozzá kedve... na de elég a történelem órából. Remélem sikerült érzékeltetnem, hogy mit jelent egy majd' 900 LE-s motor egy ilyen TD-ben. A tank hála ennek a böszme motornak a mérete és a súlya ellenére nagyon jól gyorsul és pillanatok alatt eléri a 35 km/h végsebességét. Ezáltal soha nem lesz gondod azzal, hogy ne tudnál gyorsan átállni egy pozícióból a másikba.

Perverzeknek érdemes elgondolkodni az import benzinen is. A 10%-os változat 980 LE-re növeli a teljesítményt, ami épp úgy érezhető a gyorsulásban mint a forgási sebességen is.

A viszonylag jó sebesség és súly arány miatt néha érdemes bevetni a tank testet is a harcban. Ha egy könnyebb tankba beleszállsz 30-cal, annak többnyire egy jó 250-300 HP veszteség a vége, így ha nem lehetséges elbújni a hosszú töltésidő erejéig akkor érdemes egy kicsit dodgem üzemmódba váltani. Viszont óvatosan, mert ha leforognak akkor sírás lesz a vége.

Ajánlott játékstílus

Hála a viszonylag jó mobilitásának érdemes megcélozni az olyan helyeket még a meccs elején, ahol várhatóan az ellenfelek fognak elhaladni. Itt általában csurran-cseppen egy-két 500-as lövés. Aztán pedig maradnak a klasszikus TD helyek, ezeket nem részletezném, hiszen egy bokorban bárki tud ülni és polírozni a majmot... Sajnos igen, a játék nagy része ebből áll az Y-nal, hogy ülsz és vársz, hogy mások spotoljanak neked, mivel az Y rengeteg apró hibával rendelkezik amik igazán akkor bosszulják meg magukat, ha valaki agresszívabban próbál meg vele játszani, hiszen az álcád nem túl jó, páncélod nincs és ennek tetejébe még akkora is vagy mint fél Azerbajdzsán. Erre pedig még rájön a csőlehajlás-célzás-töltésidő trió, amik eléggé megkeserítik a közelharcot vele.

Városi vagy szűkebb pályákon lehet vele agresszívabban játszani, mivel itt általában egyszerűen nem tudod ezt kikerülni... viszont hála az 500/440-es alfának az emberek nem szívesen szemeznek a csövével. Egy városi mapon érdemes sidescrapelve kitolni a fenekét ha elég buta az ellenfél ellövi magát a láncra és innentől kezdve szabad a pálya. 

Szerencsére az Y egy olyan tank, akit nem igazán tud meghatni az MM, ő pont ugyanolyan OP disznó Tier VIII-ban is, mint Tier VI-ban, különbség a kettő között a bekapott és a kiosztható sebzések mértékében van.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor/Álcaháló, Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány/105-ös benzin.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék a parancsnokon elengedhetetlen, hisz mivel maga a tank hatalmas és papír, amint felvillan mindenki az ő fejét akarja majd karóra tűzni. A többieknek meg álca (következő körben pedig a parancsnoknak is), így már egész tűrhetően rejtőzködik.

2. körben álca a parancsnokra, a többieknek pedig vegyes skillek, ezek közül a kuplung égető és a biztonságos elhelyezés ami különösen hasznos. A SU-100Y igazán 3. skill kifullozása után válik jóvá, amikor már megvan rajta a BiA is, érdemes rászánni az időt, nagyon meg fogja hálálni.

Átlagos bevétel

20-25k körüli kreditet igen könnyen ki tud pattintani magából 1,5k-2k körüli sebzésre, amit hála a magas alfának pillanatok alatt összeszed. Jobb körökben viszont igencsak megtud lódulni a keresete, mivel jobb TD-s pályákon és pláne Tier VIII-ban nem ritkák vele a 3k sebzéses körök, amikkel gond nélkül kiadja a 35-40k-kat is.

Meglepő módon ha valaki úgy dönt, hogy arannyal fogja használni akkor sem feltétlenül kell lemondania a profitról, hiszen ha minden lövés sebez akkor az könnyedén kompenzálja a 4000 kredites arany lőszer árát és még így is csinál 10-15k kreditet.

A sima lőszer ára egyébként  1.118, viszont a javítási költség valami nevetségesen alacsony 3500 kredit.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Brutális ágyú, ami elképesztő fear factort kölcsönöz neki... már ha nem annyira buta az ellenfél, hogy ne féljen beállni elé. Egyáltalán nem igényel arany lőszert (ha nem akarod az 510-es alfát), így nem kell félni attól, hogy eleszi a nyereséget. Nagyon jó kredit gyár, hála a magas sebzési potenciáljának. Bivalyerős motor, aminek hála egyenesen viszonylag fürgén tud haladni. Az MM igazából nincs hatással rá, sose fogod gyengének érezni a nagyobbak ellen. A formája pedig annyira csúnya, hogy az már szép.

Hátrányai

HATALMAS, papír páncélzat, gyenge álcázás. Hosszú töltési és célzási idő, ami összeadva a lassú forgási sebességével és a csőlehajlásával nagyon esetlenné teszi, ha meg kellene védenie magát. Az ágyú elhelyezése elég problémásan a tank közepén lett megoldva, ami miatt előbb látják a tetejét mintsem te lőni tudnál. Alacsony DPM sima AP lövedékkel.

Kiknek ajánlott

Igazából szerintem ez egy olyan tank, ami bárkivel könnyedén szót tud érteni és megszerettetni magát vele, de mégis elsősorban azoknak ajánlanám, akiknek a TD-khez húz a szívük. Én nagyon pozitívan csalódtam benne. Az Y egy igazi kemény péntek esti piálás eredménye, amolyan "tök mindegy mit tud csak nagyot lőjön" tank. Kicsit olyan mint a "Beverly Hills Ninja": néha nagyon esetlen és komikus, de ha akarja igazán oda tudja tenni magát. A játéka meglepően szórakoztató. Mikor Tier VI-ban dobálod az 500-as kókuszokat és cserébe hallgatod az ellenfelek sirámait, az még a legszőrösszívűbb emberek arcát is mosolyba rántja. Mikor ezt a tankot teszteltem azon kaptam magam, hogy egyszerűen nem bírom abbahagyni. Amellett hogy FUN, a kredithozama is igen kellemes, arról nem is beszélve, hogy mekkora egy statpadder wn8 nyomtató... jobb TD-s pályákon röhögve kitolja a 2000 sebzést, amit egy Tier VI tankban már elég szépen honorál a rendszer.

Igazából egyetlen dolog van ami szúrja a szemem vele kapcsolatban, mégpedig a legénység. A hat fős csapatban két tüzért üdvözölhetünk, ami akkor jól jön, ha a 263 és a 268 is bent figyel a garázsunkban (vagy legalább tervben van eljutni hozzájuk), de egyéb esetben csak fölöslegesen képezzük azt a tüzért, aki mindig le lesz maradva a többiekhez képest és így az összes XP az ő torkán fog lecsorogni. Ennél fogva legénység húzásra nem a legideálisabb választás (nem mintha lenne más alternatíva hiszen a SU-122-44-be csak 4 ember fér).

Jelenleg szerintem ő a legjobb választás azoknak akik egy olyan olcsó pénzgyárat keresnek, amivel mellesleg élvezetes is a játék. Lehet hogy nem olyan jó a szorzója mint egy Pz IV S.-nek, de ezzel könnyebben meglövöd ugyanazt a sebzést... sőt még többet is.

Szerintem a SU-100Y-ban a maga fura módján minden megvan ami egy jó TD-hez kell. Brutális ágyú, kellemes mobilitás, amin az egyéb hiányosságai messze nem csorbítanak annyit, hogy az szembeötlően kellemetlenné váljon. Természetesen megvan a maga mozgástere, ahol érdemes operálni vele, de ha nem hagyod el ezt a területet, nem fognak előjönni a hibái.

Első ránézésre nem tűnik egy nagy carry gépnek, amivel könnyedén lehetne csatákat eldönteni, de ha megtanulod kihasználni a jó tulajdonságait, közvetett módon ugyan, de rengeteget képes tenni a győzelem érdekében. Ha ügyesen mozogsz és a csapatod sem áll komplett agyhalottakból akkor nem fogsz egyedül maradni vele.

Személy szerint nem szeretem a TD-ket, de csak ajánlani tudom a nagy Y-t, sikerült belopnia magát a szívembe, bőven megéri a 3.250 aranyas árát.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DF6
  • Tankos
  · 8 éve
  Előnyre? 1 brutál sebzés és ennyi. medekkel szemben esélytelen,de minden más helyzetben is. egy előnye van az óránként kiosztott nagy sebzés. a wg ragaszkodik: olyan mint az igazi, az eredetivel megegyezik,stb. de nem mert csak maszlag, mert ha így lenne akkor mindenkinek tigris tankja lenne, de nincs és sokan nem is szeretik érthető okokból. de ez most teljesen mind1. a játékot szeretném élvezni. kikapcsolódni, de az esetek nagy többségében esélytelen, mert vagy idiótákkal vagy, vagy kis szintre lejönnek a 100.000 csatás játékosok akiknek olyan legénység ül a tankjában amit már nem lehet fejleszteni tovább, ( nyílván azért mert az elitben nem tud érvényesülni) sírnak,h. jajj a szuperpörsing annyira op. ,h nem lehet ellene tenni semmit és a wg butitja, persze az lényegtelen ,h. annak idején nem ezért fizettél. vagy a másik, kihúzod magadnak az egyik tankot és a wg gondol egyet és kiveszi, pedig te végig sz@ptad mire meg lett. és végezetül, ha veszel egy prém tankot akkor az mitől is prémium ? az xp meg a kredit hozam miatt ? nevetséges ( vettem egy ferrarit, igaz nem megy csak 80 al meg az emelkedőkön vissza kell kapcsolnom 1 esbe mert nem tud felmenni, de csak prémium kategória ) tudom most jön " akkor akik megtehetik komoly előnyre tennének szert azokkal szemben akiknek nincs rá pénze. " nem igaz! miért? mert akkor az öszes tankot redbe kellene tenni, nem lenne olyan,h. szemben állsz egy tankal de csak tökömtudja 45 az átütésed, de neki a leg kissebb páncélja 65, mert valljuk be van ilyen, és jön is a wgtől a válasz akkor keress olyat amit át tudsz lőni, de van úgy,h. nincs olyan, max arty, de addig el kell jutni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0
  • Tankos
  · 8 éve
  Egyik premtank se kiemelkedo, meg ha sokan azt is vizionaljak elsore.
  Sok premtank nem veletlnul tier limites. De a limittelen tankoknak is vannak olyan hatulutoik amik miatt egy normal fullos tank siman jobb nala.
  En azt mondom h. type59 az viszotn kiveteln, de valoszinu azert mert csak a szamokat latom a tankot sose hasznaltam.
  De e25om van es aki azt allitja ez a tank Op az teved. Azert h. OP legyen tenni kell erte, es lekuzdeni a tank rengeteg hatranyat.
  Peldaul ott van a t25. 60al szaguldo 5os nemet prem medium, 110/110 es agyuja egy t5 mednek teljesen tokeletes.
  Akkor mi a hiba? egyszeruen nem fordul a tank. Egyenesen menni vele szupi szuper, de ha mar fordulni kell egy AT2ot kepteleneseg vele beflankelni.
  Szoval ha azt nezed h. tobbet vartal a premtankoktol akkor igen az osszes ATBASZAS. De ha az ossz kepet nezed h.
  kapsz egy tankot aminek van rengeteg jo meg rossz tulajdonsaga, emellett jol termeli a penzt, + legenyseget is bele tudsz rakni, akkor mar nem atbaszas.

  Masik pelda: SU122-44. 7es TD 175 pennel. Peldanak okaert emilnek 230+os van. 8as tankokat szembol atloni vele marmint a heavyket mar maceras, van gold loszere de 217 hat szo mi szo nem az igaz. Amikor meg9esbe rakja az ember van gond. Akkor most kapunk 7k aranyert vagy mennyiert egy TD-t ami pontatlan es nincs is atutese. Hogy TDzunk es sniperkedjunk vele? sehogy. Abbol kell fozni ami van. a lenyeg h. gyengesegeit kevesbe jojjenek ki es mindig az erossegekre kell koncetralni. Ennel a peldanal, elojon a mozgekonysag a brutalis dpm. Maris hozza a penzt, es durva koroket mesz.

  SU100Y nincs. Az elemzest olvastam,harcoltam is ellene, es tudom h. van rengeteg hatranya, de ha az elonyre koncetralsz, arra h. akkorat odabssz hogy ketteszakad akkor jo.

  meg maradjunk a realitas talajan. azert mert premtank nem lesz csillagrombolo, vegtelen elonyhoz juttato valami.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DF6
  • Tankos
  · 8 éve
  Ez a tank mindenre alkalmatlan ( lehet jönni azzal.h. tanulj meg játszani. ) nos: brutál tűzerő,semmi páncél, a map másik feléről is spotolnak,mert akkora mint egy felhőkarcoló,egy lővés fél óra szünet,meszire pontatlan és nagyon sokszor pattan. átütésel nincs probléma. Aki ilyet szeretne venni, annak nem ajánlom semmilyen körülmények között sem! Köszönöm wg ,h. ismét átbaxtál... " saját tapasztalatom,h. nem érdemes prém tankot venni, mert ok,hogy több kredit meg xp,de minimum egy szintel alacsonyabban kellene besorolni, ha nem kettővel." tudom egyik sem tökéletes, de ha egyszer az ember már fizet egy tankért (PRÉMIUM) akkor tudjon már valamit ne csak az xp-t és kreditet ontsa.Csak mellesleg: igaz több fiókban, de kevés kivételel szinte az összes prém tankot megvettem már, és mindegyikre ugyanaz igaz ÁTBAXÁS. Mégvalami, igaz nem a jelen tankhoz tartozi,de: mikor jön már rá a wg,h. nem butítani kell a tankokat,hanem a gyengébeket fel erősíteni?!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  csiga73
  • Tankos
  · 8 éve
  Az elemzés hatására,ma megvettem.Kettő csatát mentem,tudom ebből még nem lehet semmit levonni,de mégis na :-) [url]http://kepfeltoltes.hu/view/150511/shot_199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
  Az első ismerkedés volt,másodjára ágyba vitt és megmutatta :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chaos_42
  • Tankos
  · 8 éve
  Faja gép! Megvettem most occoé. Volt vele 1 győztes csatám eddig, de még is imádom. Egy dolgot nem tudok kompenzálni a hátrányaiból. A kimondhatatlanul sz*r csapattársakat.
  Amíg 300 méteren van spot addig az ION ágyú teszi a dolgát. Nekem kb olyan mint a francia ágon a lánctalpas fürdőkád. (perverz vagyok azt is imádtam )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Medden_EU
  • Tankos
  · 8 éve
  Megvettem, első és talán utolsó prémium tankként. Teljesen meg vagyok vele elégedve, nálam átlagban olyan 40K-t hoz (prémiummal). Egy egy katasztrofális meccsen, ahol vereséget szenvedünk és még csak lőni se tudok, ott is hoz 20K-t, ahol veszítünk és sokat lövök (2000 dmg), ott vesztes meccsen is hozza a 40K-t

  Olyan, mint a Nashorn, csak mivel hatalmas könnyeben találják el, de saját tierben még pattintani is tudok, ha az elejét betolom valami fedezék mögé és sidescarpelek. Kicsit szégyellem magam, amikor használom és sok T5-T6-ost egy lövésből szedek ki, de tényleg, kb olyan frusztráló lehet, mint amikor még csak pozíció fele megyek és már kiszed az arty.

  [quote name="Gilgarat"]Hát gyerekek,én a mai napon megvettem ezt a járgányt. De el is adtam. A töltésidőt még ki lehet bírni,de a pontossága borzalmas :sad:
  250 méterről nem találtam el vele 6-ból 6× a T34 alját. 3 skilles legénységgel. [/quote]
  Hát valóban nem a legpontosabb, de 196-os penetration mellet, én nagyon ritkán pattanok le. Engem sokszor rak saját tierbe, de nagyobb tierben sokkal több a HP, többet is tudok sebezni, szóval jobban szeretem vele a nagyobb tiert. Minden egyes lövésnél megjelennek a $ jelek a szemem előtt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szzsolti
  • Tankos
  · 8 éve
  Megvettem akcióban. Nekem nagyon bejön a járgány. Szakaszban 10ből 8 alkalommal saját tierben mozog,de plusz kettőben sincs probléma a használhatóságával.
  Kreditet is jól hozza. A legjobb köröm egy 122 ezres volt vele. Persze ehhez jött 4700 sebzés.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fagyi[IV-H]
  • Tankos
  · 8 éve
  Való igaz, brutális TD minden szinten, de amikor lepattantam vele az M3 STUART-ról, na akkor rendesen felb.... felidegesítettem magam. Annak hol több az eff. páncélja 196 milliméternél?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lio_Nekka
  • Tankos
  · 9 éve
  Imádom! Most, hogy ünnepi leárazás van, megvettem - persze előtte jól elolvastam ezt a kiváló elemzést Tényleg baromi NAGY, PAPÍR, de amikor második-harmadik meccsen egy lövéssel (ammorack volt) kiszedtem egy IS-3at, és a tornya szép ívben elszállt az égbe, na ekkor éreztem, hogy mi jóban leszünk. A pontosság szempontjából félig-meddig egyetértek Gilgarat-tal, mert nekem is több olyan lövésem volt volt, ami a "bazmegteljesenrászűkültem!" kiáltást váltotta ki belőlem, de meg kell valljam, ellenkező példa is volt, félig összement körrel is sikerült komoly találatokat bevinni. (pl. egy ELC amx one shot, nem volt más választásom, mert hátsón szexuált volna). A bevétele kiváló -ha a csapat miatt nem nyírnak ki egy percen belül. Mióta megvan, már nem nézegetem, hogy a Tiger2-vel mennyi aranyat lövöldözök el. A cikkíróval egyetértve a töltés-célzásgyorsító kötelező, harmadiknak vagy álcahálót, vagy távcsövet használok. Kicsit zavarnak a fraghunterek, mert alacsonyabb tierben ugye egy lövés után elszáll az ellen HP-jának java része, de mire újratöltök, odagördül valaki egy vízipisztollyal, aztán kiszedi...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gilgarat
  • Tankos
  · 9 éve
  Hát gyerekek,én a mai napon megvettem ezt a járgányt. De el is adtam. A töltésidőt még ki lehet bírni,de a pontossága borzalmas :sad:
  250 méterről nem találtam el vele 6-ból 6× a T34 alját. 3 skilles legénységgel.
  Pár kör alatt megértem vele egy normális kört menni. Pedig nem vagyok hülye a TD-hez ops:
  Ja,és talán 1 csatám volt ahol nem dobott be full 8-ok mellé.
  Szóval nekem nagyon nem jött be.
  De ettől remélem másnak még bejön ez a páncélvadász.
  Üdv Gilgarat.

Kapcsolódó elemek

 • AT 15:

  {youtube}JE4rdohVUyg&hd=1|650|370{/youtube}

  AT 7:

  {youtube}PN8-ENFemRY&hd=1|650|370{/youtube}

  Churchill Gun Carrier:

  {youtube}KX94NR3IbdM&hd=1|650|370{/youtube}

  Tortois:

  {youtube}GMto2W_SH-A&hd=1|650|370{/youtube}

 • SU-100Y tier 6-os szovjet TD:

  {youtube}FO6aiW-9qas&hd=1|650|370{/youtube}

  FV215b (183) tier 10-es brit TD:

  {youtube}Nc-4g-ugjYc&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: « SU-122-44 - Elemzés SU-85I - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.