Jelenleg 213 vendég és nincs tag online

2012. június 25. 08:48

Csata indulás - Elsőbbségadási protokoll

Írta:
(18 szavazat)
12 hozzászólás

Minap olvastam arról, hogy mi is a csata kezdetekor életbe lépő - egyébként teljesen logikus - elsőbbségadási szabály és úgy gondoltam kiposztolom én is, mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen típusú járműveknek kell elsőbbséget adniuk a harc indulásakor. Az indulási sorrend tehát a következő:

 1. Scout (könnyű tank)
  Nekik kell eljutniuk elsőként a legfontosabb stratégiai helyekre, ráadásul úgy, hogy az ellenség ne vegye észre őket. Mivel ezek a pontok jellemzően a térkép felénél helyezkednek el, ezért kiemelten fontos, hogy a felderítő járműveket semmilyen módon ne akadályozzuk az elindulásban, hogy minél előbb – vagy legalábbis az ellenfél felderítői előtt elérhessék célállomásukat.

 2. Médium tank
  A Felderítők után a médium tankok pozíciófelvétele a legfontosabb (pl. Mines domb vagy Karelia cápauszony), mivel képesek kulcspozíciókat tartani, míg a nehéz tankok oda nem érnek illetve esetenként a Felderítőket is támogathatják.
 3. Arty
  Mivel a felderítők elsődleges célja a tüzérség támogatása, így az Artyknak is minél előbb pozícióba kell állniuk, hogy mielőbb megkezdhessék áldásos tevékenységüket. Mivel a tüzérek többsége (pláne nagyobb Tier-ben) elég lomha mozgású, így minden segítséget meg kell adni nekik abban, hogy mielőbb pozícióba állhassanak (pl. ki kell térni az útjukból).

 4. Nehéz tank
  A nehéz tankok fő feladata a frontvonal kialakítása, fenntartása, viszont ehhez kis mértékű mozgékonyság, sebesség társul, ezért ők következnek a sorban.

 5. Páncélvadász
  A páncélvadászok a háttérből történő támogatás mesterei. Ebből adódóan több idő áll rendelkezésükre a pozícióba álláshoz. (Kivételt képez ez alól pl. A T95, amit jellemzően támadó TD-ként használnak, viszont mivel borzasztó lassú, ezért mindig elsőbbséget élvez)

Ügyeljünk tehát arra, hogy a hierarchiában felettünk lévőket ne akadályozzuk az elindulásban, inkább fékezzünk vagy térjünk ki az útjukból és adjunk nekik szabad utat, hogy mielőbb célba érhessenek és ezáltal a csapatot is minél hatékonyabban támogathassák.

Megjelent: 50880 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. február 11. 16:14

NE KONTEÓZZ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sics · 3 éve
  Az én véleményem:

  Csata-induláskor a gyors tankoknak kell "kilőni":
  - spottereknek,
  - conter-spottereknek
  - .. gyors TD-knek mint Hellcat vagy T-67 ...

  vagyis azoknak, akik hamar oda tudnak érni kulcspozíciókba, vagy épp azt tudják elérni, hogy az ellenfél ne tudjon felvenni kulcspozíciót.

  Prokhorovkán E1 bokor ugyebár. A felső bázisról induló spotter rohan odaérni és beállni passzív spotra. És sietnie kell! Ugyanis ha az alsó bázisról induló spotter hamarabb G3-G4-be ér, akkor kellő látótáv esetén fel tudja spotolni az E1-be siető "kollégát" .. és akkor azt remélhetőleg szétlövik a csapattársai.

  Más mapokon is vannak hasonló pozíciók. Az elsőnek/kellően gyorsan pozícióba érő jármű meg tud lapulni a megcélzott bokorban ... aki késve érkezik, azt a bokorban lapuló felspotolja, miközben ő a bokorban lapulót már nehezebben látja meg a bokor-bónusz miatt, meg ugye ha közben bekapcsolt ott egy álcaháló+periszkóp, az is a bokorlakónak kedvez a mozgó kollégával szemben.

  A lassabb vasaknak ritkán kell sietni ... van néhány map, ahol "oda kell érni" bizonyos helyekre, hogy tudják lőni az átvonulókat .. de ehhez is nélkülözhetetlen, hogy a spotter már pozícióban legyen, hisz ellenkező esetben nem fogják látni az átvonulókat ...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kritikus · 7 éve
  Minden indulásnál gutát kaptam a T49-cel, a legkisebb ütközéstől is megsérül, szerencsére nagyon mozgékony, így az elején mindig kitérek a csörtetők elől.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bombázó · 7 éve
  Köszönöm a segítséget Eddie.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 7 éve
  A tutorialból kimaradt ugyan, ezért a biztonság kedvéért megemlítem: arty-nál ha lenyomod a Shift-et, műhold nézetbe vált és úgy tudsz célozni és lőni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g · 7 éve
  Artykról itt: http://vteps.hu/index.php/oktatas/15-oktatas/31-arty-oktatas
  TDvel nem tudom, mi a terved, ugyanúgy kell célozni és tüzelni, ahogy a többi tankkal...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bombázó · 7 éve
  Nem tudom , hogy a Páncélvadászokat és az Önjárókat hogyan kell használni " célzás;tüzelés; stb..." .
  Ezzel kapcsolatosan kellene nekem segítség , vagy hol találok róluk leírást ?
  Köszönöm.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag · 7 éve
  Hát nekem Hellcattel is akkor múlott rajta az "életem" ha siettem! Légy udvarias, nem bánod meg! Engedj csak mindenkit előre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT · 7 éve
  Ha tudom hova kell mennem és fontos, hogy mielőbb odaérjek, akkor nem szoktam udvariaskodni. Főleg Hellcat-tel. Az életembe kerülhet, ha 1 másodperccel később érek oda. Ellenkező esetben persze hagyom menni őket.
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.