Jelenleg

39
látogatónk van

2015. szeptember 10. 13:35

"Melyik a legjobb?" - Tier 7-es közepes tankok

(88 szavazat)
77 hozzászólás

A "Melyik a legjobb?" egy új cikksorozat, ez a cikk pedig a kezdő eleme szeretne lenni, elsősorban azoknak útmutatást nyújtva, akik nem egy tank mélyebb elemzésére kíváncsiak, hanem csak egy adott szint, adott típusú járművét keresik.

A sorozat ötlete eredendően a wotlabs.net-ről származik, de sokan nem tudnak angolul, illetve azok a cikkek kissé elavultak a játékmechanikai változások miatt. Fontos, hogy a cikk a 2015. augusztusi állapotokat tükrözi, ennek figyelembevételével forgassátok.

Előszó

Ami alapján a besorolások készültek:

  • A teljes MM-et figyelembe véve mennyire tud érvényesülni a tank (normál vagy korlátozott MM).
  • Mekkora meccspotenciál van benne, végjátékban mennyire tudja lehozni a meccseket.
  • Beleillik-e a jelenlegi meta game-be.
  • Kedveznek-e számára a jelenlegi pályák vagy sem.
  • Van-e a tanknak valamilyen speciális tulajdonsága, amivel a többiek fölé tud emelkedni.
  • Az elemzés nem tartalmazza a tank "élvezeti" faktorát, pusztán a képzeletbeli erősségi skálán való helyét, tehát ne azt keressétek, hogy NEKEM VAGY MÁSNAK mennyire tetszett.
  • A legrosszabb járműtőltól haladunk a legjobb felé, csökkenő sorrendben (elöl a legrosszabb, végül a legjobb).

Az elemzést alapvetően 3+1 részre osztottam, reprezentálandó azt, hogy szerintem melyik tankkal érdemes játszani jelenleg (ez persze egyéni preferencia alapján eltérhet). A kategória neveket kicsit Top Gear-esre vettük Jacktorral, növelendő a cikk élvezeti értékét. Amennyiben ez nem tetszik, visszaállunk majd valami egyszerűbbre:

  • Alkony Zóna: Ide tartoznak azok a tankok, amelyeket nem lehetett megvenni (pl. CW) vagy csak tesztként kerültek be a játékba. Ezek a tankok mindig a sor elején állnak rendezési szempontból, mert kevés gyakorlati tapasztalat gyűjthető róluk.
  • Rézeleje: Minden olyan tank, ami helyett van sokkal jobb és igazából rossz velük játszani. "Szabad XP" vagy "csak mazochistáknak" kategória.
  • Szürke eminenciások: Se nem rossz, se nem jó tankok, a közepes pizza kategóriája, kicsit unalmas grindelés a következő szintig vagy valami egyedi, de nem igazán hatékony különlegesség.
  • OP-timus Prime: Minden olyan tank, ami a saját szintjén a legjobbak közé tartozik, akár érdemes megtartani is hosszú távon.

T23E3

Ez egy CW kampány után megnyerhető nyeremény tank (World on Fire), amely "halandók" számára nem megvásárolható, de igazából a CW-ben részt vevők sem voltak vele maradéktalanul elégedettek.

A legendás T67 (leánykori nevén T49) tank csúcságyúját kapta. Igen, jól értitek, egy T5-ös páncélvadász ágyúját (vagy ha úgy tetszik, egy T6-os Sherman-ét). Ennek köszönhető, hogy az átütése a legalacsonyabb az összes T7-es közepes tank között (128/177 mm) és amint látható, az aranylőszer terén is kihívásokkal küszködik.

Alacsony sebzéshez és átütéshez magas tűzgyorsaság párosul, amit kizárólag a Comet tud überelni. A pontossága elég jó, illetve képes felszerelni vertikális stabilizátort, ezért az elvárható tőle, hogy eltalálja a célt.

A mobilitása brutális, itt külön kiemelném a 30 km/h-s hátrafelé haladást, illetve az amerikai fekete mágiának köszönhetően Uncle Sam-ek tartják el a lánctalpát a földtől, mert a talajellenállása elképesztő. Ennek megfelelően jól mozog, de csak közepesen fordul.

A páncélról, mint olyanról nem nagyon beszélhetünk, erre ne is alapozzunk. A tank elég kicsi, valószínűleg a camoja is jó, bár erről hivatalos adatot nem találtam. Ez egy "kvintesszenciális oldalba támadó", mást nem is tud, de abban azért biztos vagyok, hogy az alacsony átütés sok ember gyomrát megfeküdné. Korlátozott MM-je van, vagyis T8-as ellenfeleket kaphat maximum. 

Elemzés | Videó

T-44-85

T44-es alváz, T-34-es ágyú, kicsit eltérített értékekkel. Super tester tank, sosem volt játékban, ehhez képest mégis elég sokat tudunk róla.

Kicsit emelt átütés (147/210) és sebzés (200) a T-43-hoz képest, illetve érdekes módon a toronyfront kapott egy jelentős buffot, 115-re emelve ezt a páncélrészt. Cserébe viszont a jármű egyéb karakterisztikái úgy össze lettek kavarva, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik bennük.

Jelentősen csökkentették a pontosságot (0,4 fölé), míg a mozgás közbeni pontosság egyes elemeit javították. A láncforgás brutális 54 fok, a toronyforgás viszont alacsonyabb mint a T-43-nak. A rejtőzködése az egyik legjobb, a látótávolság átlagos.

Igazából kicsit az érződik rajta, hogy nagyon el akarták téríteni az értékeit a T-43-tól, ebből pedig egy iszonyatosan kaotikus tank képe bontakozik ki, ami nagyjából olyan, mint ha csirkepörköltet tejbegrízzel turmixoltunk volna össze. Fogalmam sincsen, hogy ez a tank valós körülmények között mennyire működne, de a sanda gyanúm az, hogy a T-43 jobban muzsikálna.

Megjegyzés: a videóban még a régi ágyú van, amivel teljesen használhatatlan, a hírek szerint ezért sem került be.

Videó

T-44-122

Újabb super tester tank, a T-44-85 ellentéte, T-34-2 stílusban.

Tegyünk rá egy irdatlan nagy Ogre husángot és kezdjünk el mindenkit agyoncsapni vele aki nálunk kisebb, nagyjából ebben a szellemben született ez a harci eszköz. A híres-hírhedt D25-T ágyú T44-es variánsa hatalmasat sebez, amivel le tudjuk radírozni a pályáról egy lövéssel a T5, két lövéssel a T6 és 4 lövéssel a T7-es tankokat, ami nem kis fegyvertény. Ebben partner lesz a T-34-1-el megegyező 175 mm-es átütés és az egész jóra feljavított 0,41-es pontosság (a D25-T-hez képest). Végül is a T-34-2 is eltalál ezt-azt, pedig annak 0,46 nem?

Ami viszont gáncsot fog vetni az eredményes játékra, az a kegyetlen hosszú 15,3 másodperces töltésidő és a fakíri szöges ágy örömeivel kecsegtető -4 fokos csőlehajlás. Ennek ellenére szerintem működhet T7-ben, ha van helye kimozogni az irdatlanul hosszú töltésidőt. Erre egyébként a mozgékonysága alapján minden esélye meglenne.

Videó (francia)

Panther

Adott egy tank, amelynek az átlagsebzése a T5-ös alfákat idézi. Nem gyors, nem fordul jól, emellett még páncélja sincsen és a tornya sem különösebben erős. Az összképet tovább rontja, hogy a T7-es közepes tankok közül ez rendelkezik a legrosszabb alap rejtőzködési értékekkel.

Azt várnánk, hogy akkor más tulajdonságokban a Párduc kiemelkedő lesz, de a rengeteg hátrányt kizárólag a viszonylag magas átütési értékekkel akarja ellensúlyozni, ami igazából egy átverés. A 198/244 mm-es átütés soknak tűnhet, de sajnos arra nem elég, hogy autoaimmel szemből belőjük a magasabb szintű ellenfeleket, a többi tank meg csak szimplán betölti a prémium lőszerét és máris ugyan azt tudja, amit a Panther.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a papíron pontos 0,32-es ágyúnál a 135-ös átlagsebzéshez képesti lassú szűkülés (itt jön ki a pontosság nerf) és a nagy távolsághoz képesti lassú lövedék teljesen agyon vágja a lövésérzetet, ráadásul a papírra leírt értékekkel a pontosság köszönő viszonyban sincsen. A kis kaliberből származó lövés utáni álcavesztés pedig a vártnál nagyobb, ahogy az átütés vesztés is.

A Panther szeret mindenféle tömeges modulsebzést összeszedni, mint pl. a frontra ferdén beérkező lövésektől lánc és motorvesztést, lőszerrekeszt, ágyúberagadást vagy kigyulladást. A legnagyobb baja az, hogy még az alacsonyabb szintű tankok is - mint pl. a Cromwell - simán át tudják ütni szemből, illetve a meta game egyáltalán nem kedvez a kis sebzésű mesterlövész tankoknak.

Ezzel a Párduc elnyerte a legrosszabb T7-es közepes tank címet. 

Elemzés | Videó

T-43

A T-34-85 alapjaira épített, tulajdonképpen az előbbi harckocsi fejlesztett változatának tudhatjuk be a T-43-mat. Sajnos ezek a "fejlesztések" nem érintették az ágyúkarakterisztikákat, viszont szintjéből adódóan jelentősen romlott az MM besorolás. Vagyis egy olyan tankkal kell játszanunk, ami egy T6-os tank ágyúkarakterisztikájával és sebzésével rendelkezik, de megnövelt DPM-mel és gyakorlatilag egy kicsit jobb páncéllal, ami persze ezen a szinten nem pattint majd semmit.

A mobilitás kielégítő, mint ahogy a láncforgás és a talajellenállás is, ám ez sajnos nem menti meg attól, hogy ugyanabba a hibába essen, mint a VK 30.02D. A 144/194-es átütéssel ugyan úgy szenvedni fogunk az ellenfelek átütésével, mint a német vagy kínai társával. A másik probléma, hogy pontossága és szűkülése sem javult, tehát nem tölthetünk be mesterlövész szerepet, illetve a tornyunk frontja sem erősebb, mint a kistestvéré, ezért hulldownozni sem tudunk.

Mi marad? Az állandó flankelés és a négylevelű lóherék és lópatkók szorgos gyűjtögetése, hogy az ellenfelek hajlandóak legyenek oldalra fordulni vagy felénk háttal állni.

Annak akinek az átütés kevésbé számít a páncéllal szemben, nyugodtan cserélje fel a VK 30.02D helyezését ezzel a tankkal.

Videó

Chi-ri

A japánok büszkesége, egy igazi állatorvosi ló. Közepes tank a besorolása, méretét tekintve azonban inkább nehéz tank.

A rejtőzködése borzalmas, mérete mint egy panelház, a döntött páncélt hírből sem ismeri, ami meg nem döntött, az legalább vékony. Úgy mozog, mint a mézbe ragadt csiga, mind sebességre, mind fordulásra. Az ágyú a torony közepén helyezkedik el, ami miatt a viszonylagosan jó csőlehajlást nem tudjuk kihasználni, mert dombharcnál mindig előbb be fogják lőni a kupolánkat, mint hogy mi lőni tudnánk.

Ezen ismérvek alapján a Chi-ri-nek tök utolsónak kellene lennie. Az összképet megmenti a szintjén egyedi tulajdonsága: a dobtáras ágyú. 3x130 HP-t képes sebezni 1 másodperces belső töltés mellett, ezzel az alacsonyabb szintű járműveket viszonylagos könnyedséggel küldi vissza a garázsba. Mi több, meglehetősen gyorsan - 8 másodperc alatt - újratölt. Sajnos öröm az ürömben, hogy az ágyút megfojtja a 155/186-os átütés, ami magas szinten, sok prémiumlőszer használata mellett egy igazi pénztemetővé változtatja a tankot. A másik probléma, hogy az ágyú belső újratöltési ideje gyorsabb, mint a visszaszűkülés, ezért a 3 lövésből elvétve megy be 3, az sokkal inkább csak 2, ezt jól szemlélteti a lenti videó.

Egy jó tulajdonság azonban csak kozmetikázni tudja az összképet, ezért is jár neki a bérelt hely a Felejtsd el kategória legfelső lépcsőfokán. 

Elemzés | Videó

VK 30.02D

Adott egy közepes tank, ami meglepően mozgékony és tűrhetően kanyarodik. Ehhez képest egészen jó döntött páncéllal és jó alakú toronnyal rendelkezik, amely meglepő pattintásokat képes produkálni. Ezek ideális alapot adhatnának ahhoz, hogy egy jó harckocsi váljon belőle.

Sajnos a német mérnökök elfelejtettek egy megfelelő ágyút a toronyba építeni, illetve a két különböző "csúcságyú" pont egymással ellentétes tulajdonságokkal bír: vagy nagyobb sebzés vagy nagyobb átütés. Ezért a VK folyamatosan küszködik az ellenfelek átütésével (132/171), amely magasabb szinten teljesen ellehetetleníti vele a játékot vagy szimplán csak nem sebez elég nagyokat - azt is prémium lőszerrel. Van még egy trollágyú, full prémium lőszerrel lehet vele trollkodni Quickybaby módra. Sajnos a T8-T9-es szintű harckocsik általában csak az ingyen sebzést látják bennünk.

A fenti tulajdonságok miatt folyamatosan rá vagyunk kényszerítve arra, hogy oldalról támadjuk az ellenfeleket, ami a rengeteg folyosószerű pálya megjelenése óta meglehetősen problémás. Ennek ellenére a jó mobilitásból sokszor előnyt tudunk kovácsolni, ha a sebzés nem megy, még mindig proxy spotolgathatunk a pályán. A tapasztalatlanabb játékosoknál vagy akik nem használnak prémium lőszert, azoknál a tank szabad tapasztalatért kiált, ennek ellenére van valami fura fun faktora, amelynek mértékét az APCR lőszer nagy arányú használata jelentősen megnövel.

Elemzés | Videó

KV-13

A T-43 "nagy testvére", ami felvett magára egy mellvértet és abban hadakozik.

Tulajdonképpen a két tank között rengeteg marginális különbséget találhatunk, ezért csak a lényeges különbségeket emelném ki: 120 mm front páncél 75-el szemben, +10 milliméter oldalt, hátul és a toronyfronton, ami már ezen a szinten ad valamekkora védettséget, ha más nem, akkor az alacsonyabb tankok ellen.

Kinek van még 120 mm frontpáncélja? Pl. a KV-3-nak, őt pedig azért senki nem nevezné puhány legénynek. A KV-13 ezzel szemben felad minimális tűzgyorsaságot (-5%), -10 méter látótávolságot, illetve minimális végsebességet, cserébe jobban fordul(!!!), az orosz rakétatechnológiának köszönhetően jobb a talajellenállása, ezért a két jármű közötti mobilitási különbség minimális.

Mivel az ágyú nem igazán jó mesterlövészkedésre, ezért mindenképpen középtávon kell operálnunk, ott viszont a páncél elkezd működni, ezért kivételesen a plusz védettségből tudunk profitálni, amiért cserébe minimális hátrányt szenvedünk el a mobilitásból.

Természetesen a T-43 problémáit a KV-13 sem tudja elkendőzni, de a páncélozottságból nyert előnyöket nem tudja sok más tank kamatoztatni ezen a szinten, kivéve az A-44-et.

A-44

A T7-es közepes tankok mutánsa, egy nehéz tankba oltott közepes hibrid.

A T-150 nehéz harckocsi ágyúját örökölte, annak minden előnyével - nagy sebzés és átütés - és hátrányával - borzalmasan pontatlan és lassú töltés - egyetemben. Egyik nagy hátránya annak hátsó tornyossága és az ebből származó botrányos, -3 fokos csőlehajlás. A hátsó tornyos felépítésből következhetne a side-scrape manőver alkalmazása, de sajnos a tank vékony oldalpáncélja ezt nem vagy csak korlátozottan teszi lehetővé.

Ellenben meglepően mozgékony, a gyors forgás és a majdnem 60 km/órás végsebesség segít abban, hogy megfelelő időben érjük el a jó pozíciókat, illetve hogy a nálunk könnyebb tankokat leütközzük.

A papíron megadott páncélértékek a harckocsi frontján a megdöbbentő 150 mm-t is elérik, ám ez csak egy vékony sávot jelent, illetve a tankok nagyobbik része magasabb mint mi, ezért jellemzően lefele lőnek ránk, amely negálja a döntésből fakadó vastagságot.

Az A-44 sajátossága, hogy a frontális lövések kiütik a motort, sok esetben a láncot is leszakítva. A nagy javítókészlet éppen emiatt erőteljesen ajánlott.

A kérdés az, hogy meg tudunk-e barátkozni a tank furcsa, nehéz harcjárműveket idéző játékstílusával vagy alapvetően elutasítjuk a mutáns tankokat. Az ágyú karakterisztikáinak köszönhetően mindenképpen közelebb kell mennünk ellenfeleinkhez, a távolságot az átlag alatti rejtőzködési értékek és a közepes látótávolság sem támogatja.

Videó

Pz. V/M10

Fogjuk meg a VK 30.02D 75 mm-es ágyúját, skalpoljuk meg a Panther-t és illesszük össze a kapott két részt, majd csapjuk fejbe az egészet egy nagy péklapáttal és kész is a Panther M10.

Köszönhetően annak, hogy a felsorolás végén elhelyezkedő tankokat illesztettük össze, igazából egyetlen egy jó tulajdonságát nem tudnám kiemelni ennek a járműnek: közepes átütés, kis sebzés, rossz DPM, nulla páncélzat, kifejezetten rossz látótáv, pocsék rejtőzködési értékek.

Az ágyú karakterisztikái nagyjából a Panther-éval egyeznek meg, kicsit rosszabb pontosság mellett. Ami koporsójába beveri az utolsó szöget, az a látótáv-camo-sebzés szentháromság: kénytelenek lennénk mesterlövészt játszani vele, de erre a rossz látótávolság és rejtőzködés miatt nem leszünk képesek. A magas HP ebben az esetben inkább csak arra jó, hogy a WG balanszolási paraméterként használja, de ezzel inkább csak ingyen sebzést adnak ellenfeleinknek.

Hogy lehet még is az, hogy egy ilyen pocsék tank ilyen magasra juthat a képzeletbeli ranglétrán? Nos, az aduász a Panther korlátozott MM-jének köszönhető. Mivel a többi alacsony átütésű jármű leginkább T8-T9-ben szenved, ebből a felső szint az M10 számára nem létezik, azaz 50%-ban Top Tier-ként játszhatunk, ilyenkor pedig kevésbé érvényesülnek jelentős hátrányai.

Ráadásul ez egy prémium tank, aminek két legfontosabb paramétere a megemelt kreditszorzó és a legénység ingyenes áthelyezhetősége, ezeket a feladatokat viszont meglepően jól megoldja. Iparos munka a javából, de sajnos a játék vele sokkal inkább küszködésnek, mint élvezetnek érződik.

Elemzés (régi, már nem így van az alkotó szerint sem :D)

T-34-1

Ez a tank kicsit kilóg a sorból, nem a szabványos alacsony átütés-mozgékonyság-nulla páncél szentháromságra épül, mint a többi T7-es közepes tank. Ez rendelkezik a legjobb toronnyal a szintjén: 170 mm-nyi szopott gombóc acél, amivel akár T8-as nehéz tankokat is lepattinthatunk.

A használhatóságot a kis jóindulattal közepesnek nevezhető -5 fokos csőlehajlás némileg korlátozza, de a kontúrja nagyon lapos, ezért már kisebb dombok mögé is bebújhatunk vele lövöldözni.

A pontossága elég szörnyű, a szűkülés pedig az egyik legrosszabb a kategóriájában, de ezt kompenzálja a kiváló rejtőzködés, kategóriájának legnagyobb átütése és a nagy sebzés.

Ezzel nem flankelni, hanem Bud Spenceres pofonokat osztogatni fogunk. A nagy sebzéshez általában alacsony DPM párosul és ez itt sincsen máshogy, ám itt a jó hulldown pozícióból nem feltétlenül kell elmozdulnunk (főleg ha nincs arty :D), erős tornyunk miatt.

Mobilitása és végsebessége átlagos, de még pont elég arra, hogy kövessük a gyorsabb medeket és hogy felvegyük a megfelelő pozíciókat. Mint általában a kínaiakkal, ezzel is "mennyiséget" kell lőnünk, ne alapozzunk a pontosságra, lőjünk minél többet, pár úgy is be fog akadni.

Amennyiben magasabb tierbe dobja a WG szerencsekereke, töltsünk prémium APCR lőszert, a 235 mm-es átütés a legtöbb esetben megoldja a gondokat.

Szerethető tank ha az ember ráérez sajátos ízére, ha pedig nem, még mindig választhatja az első két helyezettet.

Comet

Emlékszünk még a remek kis T6-os közepes tankra, a Cromwellre? Mindenki szereti, kivéve az ágyú borzalmas szórási értékeit, ám ezt sikerült a Comet esetében erőteljesen kikozmetikázni.

Jobb lövegsüllyedés, nagyobb DPM, sokkal jobb szórási értékek és az aduász, a vertikális stabilizátor felszerelhetősége, ami önmagában 36%-kal(!) javítja a szórásból adódó pontosságot. Ráadásul elég troll lövegpajzzsal rendelkezik amelyen 100 és 300 mm-es érték között mindenfélét találhatunk, amelyet a kategóriaelső csőlehajlás is támogat.

A Comet azonban átütésben és sebzésben is visszalépés a szintjéhez képest, alig emelkedtek ezek az értékek, ezért sokszor kell majd a prémium lőszerhez nyúlnunk, szerencsére ez APCR.

Feljavított ágyúkarakterisztikáit a mozgás terén kell megfizetni, a rosszabb talajellenálás, fordulás és sebesség frontján. Ettől függetlenül a Comet igen jól flankel, ám szemtől szemben el tud vérezni a keményebb tankok ellen. Ennek ellenére elődjéhez képest előrelépésnek tekinthető, de nem egy könnyen játszható jármű.

Az igazán jó játékosoknak a Comet akár a Number One, a Femme Fatale is lehet, ám az átlagos játékosok számára a T20 kiegyensúlyozottabb, könnyebben játszható.

Videó

T20

Aki csak a katalógus adatokat böngészi, azt gondolhatná, hogy a T20 egy olyan tank, ami szinte semmiben sem a legjobb, de pontosan ezért nincs is igazán nagy hátránya. A sok második és harmadik helyezett, amelyet a tulajdonságok terén szed össze, egy rendkívül kiegyensúlyozott jármű képét tükrözi vissza.

Megfelelő alfa, kiváló, 390 méteres látótáv, ezek remekül támogatják a bújócskázós játékstílust. A szintjén elfogadható átütés, a közepes pontosságú ágyú a saját Tierjében tökéletesen elég.

Elfogadható mobilitás, amellyel mindig éppen oda tudunk érni, ahová szeretnénk.

Flanker kell? A T20 megoldja. Sebeznünk kell? Van átütésünk és alfánk. Gyilkos mesterlövész kell a bokorból? Van camonk és egy közepes ágyúnk. A páncél pont arra elég, hogy az overmatch szabály ellen megvédjen minket. A T20 sajátossága, hogy nagyon pici és ez nagyon jó, -10 fokos csőlehajlással párosul, ezért rövid ideig leszünk csak kitéve ellenséges tűznek.

A T20 hatékonyságát alapvetően az határozza meg, mekkora arányban vagyunk hajlandóak prémium lőszerrel lőni. A magas szinten is hatékony 243 mm-es APCR átütés megoldja a legtöbb helyzetet, alacsonyabb szinten pedig nagyon gyors auto-aimes lövéseket tesz lehetővé. Slusszpoén, hogy ez is felszerelhető vertikális stabilizátorral.

Az elképesztő kiegyensúlyozottság miatt a T20 lép fel a dobogó legfelső fokára.

Elemzés | Videó


Írta: Jackal_hun

Utoljára frissítve: 2015. december 8. 13:23

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kmf2004
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Stormrage17"]Nos ami a Pantehrről lett írva az úgy ahogy van baromság. az egész..
    1. nagyon is mozgékony, gyors fordulékony többi 7eshez képest.. a 7es spotterektől sincs annyira lemaradva.
    2. átütése marha jó.. 7es-8as szinten bármit át lehet lőni. szemből IS-3at auto aimmal 4x egymás után.. meg is halt (jó nem volt full hpn-n)
    3. jó a célzás az igaz hogy picit lassan céloz de iszonyat pontos.. látótávon belül bármit eltalál..
    4. páncélja elképesztően jó a medekhez képest.. tornyomat alig lövi át 7es szinten 1-2 tank.. és szemből ha nem hasra céloznak akkor szinte csak pattognak.. tigris 1-2, is3, t32, O-I, m41, stb.. stb.. és hogy könnyen ki lehet lőni a moduljait az sem igaz csak a löveg megy viszonylag gyakran de eddig 150 csatából 1x se lőtték ki a lőszer rekeszemet meg még 1x se gyulladtam ki..
    5. sebzése igaz hogy nem a legjobb de 140eket lőni 3 mp-ként az kellemetlen bárminek.. és az ellenség moduljait, legénységét nagyon sokszor kilövi.. nagyon keményen odaver..

    Bárki bármit mond a pantherről messze a legjobb 7es. csak akik nem tudják használni (Panthert kipróbálók 95%-a) az persze elmondja mindennek.. ennyit erről[/quote]
    Attól még hogy szerinted jó, nem a legjobb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    WhiteWolf
    • Tankos
    · 6 éve
    a t43 hoz szeretnék hozzászólni. kb két évvel ezelőtt vettem meg 50 %-os legénységgel, aztán mikor sorozatosan 9-es csatákban játszottam vele, nagyon elment a kedvem tőle, úgyhogy gondolkodás nélkül eladtam. Néhány hónappal később úgy döntöttem hogy kell nekem a t54 és a t62 ezért vissza vettem hogy kihuzzam ezt az ágat. Mostmár 75 %-os legénységet raktam bele és felszereltem töltésgy. célzásgy. szellőzéssel. Azt pontosan nem tudom megmondani hogy hány csatával sikerült kifullozni a tankot, de azt igen hogy 148 csatával már megvolt az xp a t44-re ami ugye kb 93000 xp. Azt még elmondanám hogy hiába vannak jobb tankok más nemzetiségből, és magasabb tierből, ezzel a járgánnyal szemben egy csatában, fel lehet venni velük a harcot, és csak röhögni fogtok amikor a kilences nehezeket szivatjátok, persze ha betalálnak akkor véged. Olyan élvezetes lett a játék ezzel a tankkal hogy meghagytam mind a mai napig és az egyik kedvencem lett. Aki szórakozásból csinálja ezt a játékot, annak csak ajánlani tudom ezt a bulitankot. Jó szórakozást hozzá.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Geri1987
    • Tankos
    · 8 éve
    Elkezdtem kipróbálni a T-34-1-et a 85 milis ágyúval, mivel a nagy ágyú az átütés és sebzés ellenére baromi pontatlan, lassan tölt és céloz.....hiába van átütésünk ha el sem találja a célt...ha mire betölt/céloz már kapjuk az ívet vagy odébb áll...
    Csoda, de működik úgy néz ki...
    A 85-ös pontos, gyorsan tölt (felszereléssel nem 100-as legénységgel 4 sec) gyorsan céloz...igaz nincs akkora átütése (128), de pl ha valakinek lehetősége van rá akkor gold-al hozza a nagyágyú átütését (172), akkor meg végképp értelmetlen a 100-as gun.
    Ennek a tanknak amúgy sem az ágyúja a fő erőssége, hiába volt a legnagyobb sebzése/átütése tier 7-ben...a gyakorlatban nem működik olyan jól...ami a csehszlováknál működik, itt nem...
    Cserébe viszonylag mozgékony, lapos, kicsi, jó a camo-ja...brutál vastag a torony és pattintós a formája...
    Messziről simán a tornyot találják el, közelről meg sokszor nem tudnak lenézni a törzsig és akkor a tornyot lőhetik nyugodtan

    A többi med ellen amúgy is gyors töltés kell nem átütés...a heviket meg oldalról szedáljuk nem elölről...
    A 100-as gold 235-ös átütése meg irreálisan sok.
    Elölről hülyeség lövöldözni, messziről meg úgy sem találjuk el ...oldalról meg a 85-ös is átmegy amin kell...

    Persze van mikor egyszer nagyot lőni kedvezőbb, és nem lesz elég a 160-as karc, a plusz 4 sec meg pont egy pofon vagy garázsa ad lehetőséget az ellennek...de úgy vettem észre sok kicsi sokra megy...főleg egy med-nél...

    Amin működik a 175/250-es sebzés az a T-34/100....
    pontos, gyorsabb, célzás is rendbe van...

    [quote name="Sics"]Az az igazság, hogy néha hozzá kéne nyúlni a kész cikkekhez.

    Jelen esetben a Skoda tier7-esét hiányolom innét - őt vajon hová helyeznék az okosok? ( Az én tippem hogy a kínai D25T-s "tesó" közelébe ... de én nálam tapasztaltabb játékosok véleményére volnék kíváncsi.)[/quote]

    Én nem vagyok annyira tapasztalt (ezzel a tankkal), nem mentem sokat vele még, de nekem tetszik a T-34/100...
    Én a Comet és a T-20 közé tenném, de a Comet és T-34-1 között is reális...

    Akinek bejön a T-34-85 az szerintem ezt sem húzná le: megkapja ugyanazt több HP-val, 1-el nagyobb tierben, komótosabb toronnyal erősebb ágyúval, ami picit lassabb...de a legjobb átütás/sebzés értékkel + használható is, szemben a kínaival...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 8 éve
    Az az igazság, hogy néha hozzá kéne nyúlni a kész cikkekhez.

    Jelen esetben a Skoda tier7-esét hiányolom innét - őt vajon hová helyeznék az okosok? ( Az én tippem hogy a kínai D25T-s "tesó" közelébe ... de én nálam tapasztaltabb játékosok véleményére volnék kíváncsi.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Stormrage17
    • Tankos
    · 8 éve
    Nos ami a Pantehrről lett írva az úgy ahogy van baromság. az egész..
    1. nagyon is mozgékony, gyors fordulékony többi 7eshez képest.. a 7es spotterektől sincs annyira lemaradva.
    2. átütése marha jó.. 7es-8as szinten bármit át lehet lőni. szemből IS-3at auto aimmal 4x egymás után.. meg is halt (jó nem volt full hpn-n)
    3. jó a célzás az igaz hogy picit lassan céloz de iszonyat pontos.. látótávon belül bármit eltalál..
    4. páncélja elképesztően jó a medekhez képest.. tornyomat alig lövi át 7es szinten 1-2 tank.. és szemből ha nem hasra céloznak akkor szinte csak pattognak.. tigris 1-2, is3, t32, O-I, m41, stb.. stb.. és hogy könnyen ki lehet lőni a moduljait az sem igaz csak a löveg megy viszonylag gyakran de eddig 150 csatából 1x se lőtték ki a lőszer rekeszemet meg még 1x se gyulladtam ki..
    5. sebzése igaz hogy nem a legjobb de 140eket lőni 3 mp-ként az kellemetlen bárminek.. és az ellenség moduljait, legénységét nagyon sokszor kilövi.. nagyon keményen odaver..

    Bárki bármit mond a pantherről messze a legjobb 7es. csak akik nem tudják használni (Panthert kipróbálók 95%-a) az persze elmondja mindennek.. ennyit erről
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Quentin_KR
    • Tankos
    · 8 éve
    A felsoroltakból a T20 és a KV-13 van meg, s mindkettő remek kis gép szerintem. Azért ha voksolni kellene a KV-13-ra szavaznék, nagyon élvezetes volt a játék vele. Az lövege picit csalóka, ahogy sok orosz tanknál látom nagyon pontatlan tud lenni, néha olyan érzésem volt hogy nem is én lövök, hanem általános iskolás lányok célba dobnak a lövegtoronyból....bal kézzel :-D
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 8 éve
    Mióta figyelgetem az xvm-et , meg TankAnalysyst, ( sose voltam nagy wot-os), látom, utólag, mennyire jókat mentem a Pantherrel és a KV13-mal, noobtomato balfék létemre...és én ökör, eladtam őket, hogy legyen lóvé megvenni a nagyobb utána következőt, amivel meg a bénák bénája voltam...vagyok... ez van...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mydgard
    • Tankos
    · 8 éve
    En hatalmas koroket mentem a Pantherral, nekem nagyon bejott. A szunyog cso igazi mesterlovesz agyu, alacsony a sebzes de az atutese karpotol. Messzirol pl. periszkoppal lehet koptatni az ellenseget.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="TheRedCannibal"]Uhh hát azért a [b]Panther[/b] leírás elég egyhangú lett :/
    Hatalmas kedvenc az a tank , az kimaradt , hogy a tier 7 "ram királya", és okos hasnálat mellett nagyon is mükszik az a páncélzat. A "LEGROSSZABB" jelzőt meg már nem is említem ... :-*[/quote]

    Lehet más véleményünk, szabad ország
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zender85
    • Tankos
    · 8 éve
    Szevasztok!
    Szerintem a T-43 is és a KV-13 is kegyetlen jó gépsárkányok én nagyon élveztem velük a játékot. Két igazi favorit a hetes medek közt.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.