Jelenleg

33
látogatónk van

2021. augusztus 28. 07:10

Strv K maraton (08.27-09.06)

(30 szavazat)
116 hozzászólás

Pénteken új tank maraton indul, melyben a tömérdek értékes jutalom mellett a játék első IX-es prémium tankját is megszerezhetjük magunknak:

Hogy mi is a tank maraton és hogy nagyjából mennyi idő kifarmolni a jutalom tankot, arról a CIKK VÉGÉN OLVASHATTOK PZoli tollából.

A tankról néhány szóban

Az Strv K az első IX-es prémium tank a játékban, vagyis kredit és legénységi XP szorzóval is rendelkezik, sőt, ezzel már képesek leszünk kötvényeket is szerezni csatáink során.

A tank a boltból is megvásárolható egy aranyos kis csomag részeként, aminek alap ára 23.500 Ft. Ezt az árat csökkenthetitek majd a lenti küldetésekkel.

Szabályok

A maraton időtartama: 2021.08.27. 10:00 - 2021.09.06. 10:00

I. fejezet

A maraton I. fejezete 10 napig tart és 10 egymást követő szakaszból/küldetésből áll, melyek mindegyike két módon teljesíthető:

  • Elkötelezettséggel: Ezek főleg a megszerzett alap XP köré épülnek majd és Tier VI-X tankokkal teljesíthetünk őket. Kizárólag azon csaták számítanak, melyekben a top 10 alap XP szerző közt végzünk (mindegy ki nyer vagy veszít).
  • Kiválósággal: Ezeket a némileg komplexebb kihívások, melyeket csak Tier IX-X tankokkal teljesítünk.

Ha úgy érzed, hogy nem teljesítheted az összes küldetést, akkor is megéri belevágni, ugyanis minden egyes szakasz teljesítésével -10%-os árkedvezményt kapsz majd a jutalom tank árából a boltban (tehát ha a 6. szakaszig jutsz el, akkor eredeti árának 40%-ért veheted majd meg a tankot). Fontos: Ha kiváltod a csomagot, a kifullozza az összes küldetésedet, amiket utána már nem teljesíthetsz.

Mindegy melyik módon teljesítünk egy küldetést, a játék automatikusan továbblép a következőre, ha ez megtörténik. Az egyes szakaszok teljesítéséért is jutalmakat kapunk.

Maraton küldetések

II. fejezet

Miután teljesítettük az I. fejezet küldetéseit (vagy megvettük a csomagot hozzá), újabb 10 napi küldetés vár ránk, amiket kizárólag a jutalom tankkal tudunk teljesíteni a következő jutalmakért: személyes tartalékok, prémium napok és legénységi könyvek. A küldetések indulásuktól számítva 24 óráig érvényesek.


Tippek, tanácsok a maratonhoz

A jobb játékosok Tier 9-10-ben a kiválósággal megoldott küldetésekkel gyorsabban haladhatnak, de ők a kevesek, ez a bekezdés nem nekik szól, hanem a többségnek, akik az alap XP-t fogják farmolni.

A MATEK:

A kifarmolós verzióhoz szükséges alap XP  értékek (Szint / Az adott szint XP értéke / Az adott szinthez szükséges összes XP az előző szinteket is beleértve):

  1. 3000 / 3000
  2. 6000 / 9000
  3. 9000 / 18000
  4. 18000 / 36000
  5. 30000 / 66000
  6. 32000 / 98000
  7. 33000 / 131000
  8. 35000 / 166000
  9. 43000 / 209000
  10. 53000 / 262000

Az 5. szakasz (50%-os kupon) befejezéséhez 66.000 XP kell. Ez az összes XP negyede. A 7. szakasz (70%-os kupon) befejezéséhez 131.000 XP kell. Ez az összes XP fele.

Összesen 10 nap van rá és ha valaki végig akarja húzni elkötelezettséggel (csak a XP), akkor 262.000-et kell összegyűjtenie. Mindezt Tier 6+ tankkal. Csak az alap XP számít, tehát se prémfiók, se személyes tartalékok, se semmi más nem adódik hozzá és csak azokat a csaták veszi figyelembe az esemény, amelyekben benne vagy a top 10 alap XP szerző játékos között a csapatodban.

500 átlag alap XP-vel kalkulálva ez 524 csata. Átlag 7-8 perces csatákkal számolva (ebbe az időbe beleértve a két csata közti tankválasztási, MM-re várakozási és csata betöltési időt) ez 61-70 óra. Egy nap tehát 26.200 XP-t kell összehozni átlagban és ez az átlag 500 alap XP-s értékkel nézve kb. 6-7 óra minden nap.

A szükséges idő nagyban függ a játékos tudásától, egy jobb játékosnak ennél nyilván gyorsabban megy, de egy gyengébbet nem csak az sújt, hogy csatánként kevesebbet szed össze, hanem az is, hogy ő gyakran nem kerül be a top 10-be, így még azt a kevesebb XP-t sem számolja be neki, így egy bizonyos tudás szint alatt nagyon nehézzé vagy lehetetlenné válhat a maraton végigcsinálása. Ha csak 400 az átlag alap XP-d, akkor a teljes idő máris legalább 76-87 óra (napi 7-9 óra) + a top 10-en kívüli csaták ideje.

Melyik tankokkal érdemes csinálni? Azokkal, amikkel eredményesebben játszol, azaz jó XP-ket szerzel átlagban. Meg tudod ugyan nézni a statisztikáknál, hogy melyik tankkal mennyi az átlag XP-d, de ez a szám csalóka, mert ez az érték nem csak az átlag alap XP-t számolja bele, hanem az esetleges prém fiókot is (egyéb másokat semmit sem), ezért pl.: lehet valakinek az IS-3-mal 600 átlag XP-t ír, a másiknak meg 750-et, de mégis az előbbi a jobb játékos, mert az soha nem használt még prém fiókot, az utóbbi pedig állandóan, így összehasonlításban ez valójában csak 500 lenne az utóbbi játékosnak. Lényeg, ami lényeg, hogy ez a szám csalóka lehet.

A csomag alap ára 23.558 Ft (ez kb. 15-20%-kal magasabb, mint a 8-as prém maraton tankok esetében). Minden egyes -10%-os kupon kb. -2.356 Ft-ot jelent. Igen, lényegében ha az 5-ös szintet megcsinálod (66.000 XP, azaz az egésznek a negyede), akkor kerül kb. annyiba (11.779 Ft), mint egy drágább 8-as prém tank önmagában a prém shopból. Ráadásul ez a csomag nem igazán tartalmaz a tankon és a 0. BIA-s legénységen kívül igazán értékes elemet (pár nap prém fiók, némi felszerelés, egy kis kredit), tehát a csomag nyilván túl van árazva (egészében talán 12.000 Ft-nak illene lennie) mert az a koncepció, hogy ha valaki már belekezdett és eljutott valameddig, az gyakran megveszi csak azért is, hogy a beleölt ideje ne vesszen kárba, akkor is, ha amúgy normál esetben nem venné meg.

Maga a tank az első tesztek alapján kb. azt hozza, amire számítani lehetett, egy nem túl jó Tier 9-es tank képességeivel rendelkezik (elég felejtős), azaz egyáltalán nem OP (nem fogja átírni a meta-t), nincs benne semmi érdekes, nem ad egyedi játékélményt és nyilvánvalóan azért ilyen paraméterekkel érkezett a játékba, hogy ne legyen túl nagy felháborodás, de közben elkezdje szokni a játékostársadalom a tier 9-es prémium tankok létét. Emiatt 60%-os kuponkedvezménynél drágábban (9.423 Ft) nem igazán érheti meg egy átlag elvárásokkal rendelkező vásárló számára, de jó szívvel inkább 70-80-90%-os kuponnal lehetne ajánlani, ugyanakkor akármilyen áron is szerzi meg valaki, a képességei miatt igen valószínű, hogy nem ez lesz a garázsának ékköve (ellenben az előző maratonokban lévő tankokkal, amelyek többségének biztosan van kisebb-nagyobb "rajongó tábora".

A legénység amúgy 0. BIA (bajtársak) szakértelemmel rendelkezik, ami svéd tankkal játszó játékosnak értékes lehet (megjegyzendő, hogy az Strv K-ba 5 fős legénység van, amiből a rádióst és töltőt nem fogod tudni használni a többi svéd nehéz tankban, ugyanis azok 3 fősek csak).

+1: Mint minden WOT-os eseménynél, itt is a dátum szerinti utolsó napon már csak reggelig lehet teljesíteni, mert akkor véget ér az esemény, ami ennél a maratonnál szeptember 6. hétfő reggel 10 óra, szóval nehogy kicsússzatok az időből!

A MARATON LÉNYEGE:

A maraton nem arról szól, hogy a játékosok ingyen tankot szerezzenek, hanem éppen ennek az ellentéte, azaz, hogy a játékosok fizessenek. A teljesen ingyen szerezhetőség csak mézesmadzag, hogy az emberek elhiggyék, hogy meglesz ingyen, de a cél az, hogy a hosszú úton valahol elfáradjanak és hogy ne érezzék feleslegesnek az eddig megtett szakaszokat, ezért inkább kifizessék a hátralévőket. Ez és ennyi és nem többről szól ez az esemény. Persze vannak akik végigcsinálják, de ők nincsenek sokan és többnyire jobb játékosok, akiknek kevesebb időbe telik, illetve egy részük nem annyira jó játékos, aki kiseggeli és ez a két pici csoport igazolja, hogy meg lehet csinálni, azaz, hogy nem lehetetlen. Az esemény neve is jól mutatja, hogy az ami: MARATON. Átlag vagy az alatti idővel rendelkező, valamit átlag és az alatti tudással rendelkező játékosnak nem sok esélye van ingyen megszerezni, nekik van az X százalékos kupon. Akinek érdemes lehet próbálkozni az a jó játékos átlag-átlag feletti idővel vagy az átlag körüli játékos nagyon-nagyon sok idővel, másnak nem.

Összefoglalva: Az esemény arról szól, hogy a játékosok lehetőleg ne jussanak végig és fizessenek valamelyik szakasz után. Nagyon kevesen megszerzik teljesen ingyen is, ők a reklám, hogy Naugye.

+1: amúgy ez az esemény sem kötelező, csak egy lehetőség ingyen tank szerzésre, még ha ez nem is nagy többség számára válik valóra, de az elméleti lehetőség mindenki számára adott.

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 6. 12:14

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    mimis
    • Tankos
    · 2 éve
    STEELCOMMANDERS bónuszkódra ad pár motyeszt, de ami a lényeg, hogy megkapod a Primo Victoria-t is 3 napra...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018
      • Tankos
      · 2 éve
      De minek? 2 éve rohad a garázsban, alig használom. Tegnap mentem vele 3 kört, kevesebb sikerrel. De a Sabaton ment az Emil II be...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        mimis
        • Tankos
        · 2 éve
        Ezért is volt ott a végén a " "
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        M8csavar
        • Tankos
        · 2 éve
        Ezt a mondatrészt segíts értelmezni légyszíves: "De a Sabaton ment az Emil II be..."gondolom nem vetted meg 100%-os áron
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          charliefirpo_2018
          • Tankos
          · 2 éve
          Anno a Sabaton járt a Primoval,plusz a Sabatonos álcafestés
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          perretz
          • Tankos
          · 2 éve
          A Sabaton zenekarról formázott legénységre gondol, 5 fő, a Primo Victoria tankkal kapta aki megvette anno a tankot.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            M8csavar
            • Tankos
            · 2 éve
            így már értem
            köszönöm
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 2 éve
    Szóval akkor indul a 10 napig 30% WR-t....már várom
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.