Jelenleg 453 vendég és 5 tag online

2019. december 14. 07:51

Mire számíthatunk 2020-ban?

Írta:
Értékelés:
(29 szavazat)
40 hozzászólás

Következzék egy rövid összefoglaló arról, hogy mire is számíthatunk majd a 2020-as esztendőben:

WOT 10. évforduló

Jövőre lesz 10 éves a WOT. Szép kerek szám és egy igen tekintélyes kor, már ami a játékipari projekteket illeti. Egyszerűen, de nagyszerűen ünnepelhetünk majd együtt a WG-vel, már jelenleg is keményen dolgoznak ennek a koncepcióján. Az ünnepségek 2020 tavaszán kezdődnek és több szakaszból állnak majd:

 • Minden szakasz megfelel majd a projekt egy olyan adott mérföldkövének, mely nyomott hagyhatott a játékosok szívében. Ünnepi jutalmak, új mechanikák és vonzó események várnak majd ránk.
 • Egy nagy Tank Fesztivál indítását is tervezik, ami a sorozat utolsó szakasza lesz majd.

Legénység 2.0

Az új év alapvető változásokat hoz majd a legénység koncepciójában. Az alapok évek óta nem változtak, a módosítások csupán kisebb frissítésekre és néhány új funkcióra korlátozódtak (skinek, könyvek, stb.). A WOT folyamatosan fejlődik, ezért eljött az ideje a legénységi mechanizmus alapjainak újragondolására is.

Jövőre bevezetésre került a zsír új Legénység 2.0. Az átdolgozott legénységben nem lesznek többé bizonyos specifikumokkal rendelkező tagok, ehelyett egy parancsnok fogja átvenni a helyüket. Több parancsnok alkot majd egy egységet, melyet különféle tankokba lehet majd helyezni, így a menedzselés sokkal kényelmesebbé válik majd, mint az egyes tagokkal külön-külön.

A perk rendszer is teljes átalakításon esik át. Az elérhető perkek száma 25-re nő és a legénységi tagok kiképzési rendszere is megváltozik. Képesek leszünk:

 • Kiválasztani, hogy melyik irányba fejlesztjük a parancsnok skilljeit.
 • Létrehozni több legénységi konfigurációt is minden járműhöz, attól függően hogy az adott tank épp milyen játékstílust igényel.

Mikor bevezeti az új rendszert, összeadódnak a legénységi tagokon összegyűjtött XP-k, amit az új tagok kiképzéshez használhatunk majd fel. Lehet hogy bonyolultnak hangzik így elsőre a dolog, de lépésről lépésre bemutatják majd nekünk a felújított mechanizmus működését. Egy biztos, senki nem veszít el semmit, a kemény munkánk gyümölcse, amit a legénységbe fektettünk, mind megmarad majd, csak átalakul.

A fejlesztés jelenleg s folyamatban van, további részletekkel később szolgálnak majd.

Felszerelések átdolgozása

A legénység koncepciójának átdolgozása hatással lesz néhány kapcsolódó játékmechanikára is, melyekre külön figyelmet fordítanak. Az egyik ilyen a felszerelések rendszere, ami szintén hosszú ideje változatlan.

Manapság a legtöbb tank esetében kialakultak a legnépszerűbb felszerelés szettek, amikkel a legtöbben csatába indulunk. Ugyanakkor vannak olyan felszerelések, amiket nem igazán használunk, amik nem túl népszerűek vagy csak már nem illenek a jelenlegi metába. A WG célja a meglévő felszerelések karakterisztikáinak megváltoztatása és új elemek létrehozása a különféle járművekhez és a különféle harci szerepkörökhöz. Szeretnék tovább bővíteni a felszerelések választékát, hogy mindenki megtalálja majd magának a hozzá és stílusához illő dolgokat.

Új balansz

Idén több Sandbox tesztet is végeztek, hogy megtapasztalhassák a javasolt változtatások hatásait működés közben is. A tesztelés legutóbbi köre, ami az SPG-k fontos változtatásait foglalta magába, véget ért, és most készen állnak a továbblépésre. Mivel az ezekből a tesztekből származó változások közvetlen hatással lesznek a játék sok más fontos területére is, ezért ezek a módosítások egy hatalmas "Új balansz" nevű frissítés részeiként kerülnek majd bevezetésre.

Az Új balansz két nagy részből áll majd és nem csak az egyedi értékeket és egyensúlyi paramétereket érinti, hanem a kapcsolódó funkciókat és játék aspektusokat is.

A frissítés első része a balansz változtatásokat hozza majd el - változó numerikus értékek és tartalmak, melyeket idén nyár közepe óta gondosan teszteltettek velünk a Sandbox négy iterációján keresztül. Íme egy rövid összefoglaló a főbb módosításokról:

A Sandbox következő körében az Új balansz második részére fókuszálnak majd, amik a fentiekhez kapcsolódó funkciók lesznek.

Tervezett Sandbox tesztek

 • A játékon belüli statisztikák megjelenítésének javítása.
 • A személyes küldetések finomítása: Az életerőket és mechanizmusokat érintő fejlesztések miatt felül kell vizsgálniuk minden személyes küldetést.
 • A játék gazdasági rendszerének kiigazítása: A csatákért járó jutalmak - elsősorban a kredit és az XP - kiszámításához használt képletet felülvizsgálják a jelenlegi értékek és összes bevétel nem fog változni. Csatánként több erőforrást kereshetünk majd mint korábban.
 • A fejlesztési ágak felülvizsgálata: Szinte minden nemzetnél felül fogják vizsgálni a fejlesztési ágakat Tier I és IV között. Lecsökkentik az alacsony tierű tankok számát a fejlesztési fákban, így kényelmesebb válthatunk majd a különböző (pl. med és heavy) ágak között. A mostani alacsony tierű tankok továbbra is a jáékban maradnak, csak nem lehet már őket majd kifejleszteni.

Jövőre a Sandbox több iterációja is elindul majd, melyek közül az első 2020 elején várható. Ezeket a változásokat a lehető leghamarabb beszeretnék vezetni, ezért ha a tesztek is jól mennek, akár már 2020 első negyedévében találkozhatunk velük az éles szerveren.

Frontline + Steel Hunter

Idén a Frontline a random csaták egy remek alternatívájává vált. Valami igazán epikusat szerettek volna létrehozni a WG-nél, ami úgy tűnik sikerült is, a legtöbb játékos ugyanis nagyon élvezi ezt a módot. A Frontline iránti érdeklődés egész évben folyamatosan magas volt és nagyon sok visszajelzést kaptak tőlünk.

Még idén kiadtak egy ugyancsak új játékmódot is, a Steel Huntert, aminek játékélménye egy roncsderbihez hasonlítható leginkább. Az esemény nagyon szórakoztatónak bizonyult, azonban néhányan még több változatosságot szerettek volna látni a csatákban. Hallgattak a visszajelzésekre, és a 2020 második felében visszatér a Steel Hunter mód, mégpedig átdolgozott előrehaladási rendszerrel. A mód hosszabb ideig lesz elérhető és már nem veszíthetjük majd el a megszerzett rangjainkat.

Egy új hangulatos térkép is bekerül majd a módba, ahogyan új, egyedi járművek is.

PvE (játékos a gép ellen) esemény

2020-ban egy speciális történelmi PvE eseményt indítanak. Ez a Homefront egy természetes kiegészítője lesz amit nyáron indítanak majd el, és ami örökli majd legjobb játékmeneti elemeit, a számos frissítés és módosítás mellett. Heves csatákat vívhatunk majd többek között egy speciális Berlin térképen is.

Battle Pass

Jövő tavasszal részt vehetünk egy hosszútávú és előrehaladáson alapul tevékenységben az új Battle Pass mechanizmussal. A Battle Passban való részvételhez egyszerűen csak random csatákat kell majd játszanunk, ahol is a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, ezáltal előrehaladási pontokat gyűjtve, amik automatikusan megnövelik majd a Battle Pass szintünket. A szerzett pontok száma a csapaton belül elért alap XP helyezésünktől függ majd. Minden szintlépésnél értékes in-game elemekkel jutalmaznak majd meg minket. Sok ilyen szint lesz és mindegyik kellemes jutalmakat tartogat számunkra.

Az egyéb értékes jutalmak mellett kaphatunk majd ún. Bounty felszerelést is, ami a normál felszerelések egy új, speciális típusa lesz. Jellemzői a továbbfejlesztett felszerelés szintjére javíthatóak, és aranyért (nem kötvényért) ugyanúgy leszerelhető lesz mint a normál felszerelések.

Apropó. A Battle Pass nem ér véget azzal ha elértük az végső szintet. Miután teljesítettük a fő előrehaladást, akkor veszi kezdetét az utó-előrehaladási utazás újabb jutalmakkal. Ugyanakkor mikor elértük a fő előrehaladás végső szintjét, kapunk egy kitűzőt, ami megmutatja más játékosoknak a jelenlegi Battle Pass szintünket.

A Battle Pass növeli majd a napi random csaták változatosságát, emellett pedig menő dolgokkal jutalmaz majd meg minket.

Új járművek

A WG-nél folyamatosan keresik a játékba beépíthető új tankokat és ágakat. Legfontosabb céljuk mindig is az volt, hogy az új járművek friss, dinamikus játékélményt vigyenek a játékba.

Jövőre legalább két nemzetnél is új ág bevezetését tervezik. Ezek közül az egyik nagyon valószínű, hogy az olasz nehéz tank ág lesz. Az ág összetétele még nem végleges, de nem kétséges, hogy az új nehéz tankok ismerős tüzelési mechanikával lesznek felszerelve és folytatják az olasz közepesek fenyegető hagyományait.

Pearl River térkép

Egy új térkép mindig nagy lehetőség új taktikák kitalálására és az új csata dinamikák megtapasztalására. Jövőre két új térkép is bekerül majd a játékba, beleértve a mesés Pearl Rivert is (további tesztek), amire a WOT veteránok bizonyára jól emlékeznek még. Sokan közülünk arra kérték a WG-t, hogy alakítsa át és állítsa újra csatasorba a térképet, úgyhogy 2020-ban jelentős változtatásokkal ugyan (lásd előző két link), de visszatér majd.

A másik térkép Berlin lesz, egy teljesen új térkép. Részletek később.

Utoljára frissítve: 2019. december 17. 05:43
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 7 hónapja
  Fantasztikus... épp most került ki az AP-ra egy interjú három WoT-os guruval, részben választ ad arra, hogy a 2020-as változásokat gyakorlatban hogyan képzelik el. Számomra az interjú nagy része borzasztó csalódás. Nyilván nem mindent kiemelve ezek közül de pár casual gamert érintő negatív változás:

  - kevesebb Frontline szezon lesz, de a Steel Hunter és Frontline előmeneteli rendszere összeadódik
  - összvissz 2 új pálya (Pearl River és Berlin) és semmi egyéb tevékenység ami mapbalance-al kapcsolatos
  - kevesebb event, inkább az újítások beszoktatása (legénység, felszerelés stb...)
  - az alacsony tierű HP balance-al tankok is kieshetnek/módosulhatnak a tech tree-ből
  - humbuk duma a 15-0- ás csaták kiküszöbölésére, mely szerint különféle balance beállítás trükköket fognak kipróbálni, de ezen túl lesz*rják, nem lehet vele mit tenni. A MM osztályok szerinti optimalizálására is ott egy megfoghatatlan humbuk duma és statisztika amiből egyértelmű, hogy semmit sem változik nagyban e téren -> tehát pl. marad a 3 arty lehetősége, de bármikor lehet mindkét csapatban 7 light tank. Állítólag a balance rendszer "önfejlesztő" és majd jön a csoda. Aha.

  Nekem nagy csalódás, különösen a Frontline szezonok csökkentésének indokolása, az az igazi bullshit lvl 99. Arra hivatkozik az ürge, hogy túl messzire mentek a Frontline szezonokkal, túl sok volt belőle. Ember, ti figyelitek a saját hivatalos fórumotokat? Szinte kivétel nélkül azzal van tele a Frontline topik, hogy gyakrabban kéne Frontline (a többség állandó játékmódnak akarja), csak a top jutalmakért kellett embertelenül sokat játszani, azt kéne újraszabályozni! Erre kitaláljátok, hogy a Steel Hunter és a Frontline fejlődése majd összeadódik, és kevesebb Frontline lesz. Gratulálok b*szod...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunter9956
   • Moderátor
   · 7 hónapja
   Mi az a steel hunter? Régebben volt ilyen nevű játékmód ahol T22-öt lehetett szerezni, de gondolom nem arról volt szó.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 7 hónapja
    Idén augusztus-szeptemberben volt kipróbálható mód (Acélvadász-nak lett magyarítva), csak pár kört mentem vele, majd nálam tapasztaltabb ír róla. Ez a játékmód lesz 2020-tól rendszeresítve állandónak, de legalábbis rendszeresen lehet majd vele játszani.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hunter9956
     • Moderátor
     · 7 hónapja
     Közben megtaláltam, ez a battle royalos mód, én is játszotttam vele, bár egy idő után elég unalmas lett, hisz a végére mindig ugyanazt a 2 tankot kaphattad.Több tank és variálási lehetőség kell bele, akkor akár még jó is lehet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RockyRuciano · 7 hónapja
    más néven Battle Royal
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hadur36 · 7 hónapja
  Őszintén nem értem miért a játékmechanizmussal kell bíbelődni. Ha nem vagy reggtől estig főállású gamer, akkor ezek nagyon hátrányosan érintenek.
  Szerintem több, több és még-több új térkép kellene! Milyen vagány lenne 100 csatát lenyomni úgy, hogy nem ismétlődik egy térkép se! Nagyon lame, az h munka után van másfél órám játszani és nem tudom az arty-t leszorzózni, mert himmelsdorfra tesz 10-szer.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 7 hónapja
   Zárd ki az artyzást és probléma megoldva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gunterland1 · 7 hónapja
   Zárd ki Himmelsdorf-ot és probléma megoldva. Amúgy tényleg sokkal több térkép kellene.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kertesz · 7 hónapja
  Nekemk tetszik az uj wot. Vegre 1 olyan kelet europai ceg ahol kifejezetten tamogatjak es elonyt elveznek az ertelmi fogyatekkal elok. A wot 2020 ban jobban teljesit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis · 7 hónapja
  Black Market lesz vajon 2020ban?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Shrek · 7 hónapja
  A Wg helyében én két dolgot visszacsinálnék. Az egyik a csata alatt a globál chat, hogy (nyilván emberi módon, de) lehessen üzengetni az ellenséges csapatnak. A másik ami hiányzik, az az AP lőszer az artikba. Olyan mocsok erős páncélzatú tankok jöttek ki az utóbbi időben, hogy el kellene gondolkodni ezen a lehetőségen. Tier 8-tól felfelé a játékosok 75%-a úgyis tölti a goldot mert egy gyors tempójú csatában nincs idő kivárni, hogy az ágyú rászűküljön a gyenge pontra. Az arti viszont tehetetlen a vastag pláne rétegelt páncélzatok ellen, sokszor épp csak karcolni tudja a tankokat. A megnövelt töltésidő és a csökkentett pontosság miatt már úgysem lehet az artival akkora pusztítást végezni mint korábban ezért érdemes volna visszahozni ezt a lehetőséget.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Chaos_42 · 7 hónapja
   Te ugye csak trollkodsz? MErt kinézetre Ogre vagy!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Proletar_Kukutyin · 7 hónapja
    Az ötlettel én sem értek egyet. A jelenlegi lőszer- és sebzés/kábításrendszer megfelelő.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ttaamm74 · 8 hónapja
  ...új ág: vajon a japó td-re gondoljunk?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   VaFec · 7 hónapja
   Az olasz nehezek jönnek, meg még valami.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ttaamm74 · 7 hónapja
    ...igen,igen elolvasttaamm,de valami fórumon megemlítették a japán TD ágat(...japán legénykék barakban ülnek és nem pocsékolnám el a 78,5 tonnányi type 4-re,meg a nyugtató árából inkább veszek prémnapot ....)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 7 hónapja
     Amit olvastál az a Blitzre vonatkozik, ott mutatkozik be a japán TD ág, ígéretek szerint jövőre. Sima WoTba nem ígérték egyelőre.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ttaamm74 · 7 hónapja
      Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atilis81 · 8 hónapja
  Hogy mire számíthatunk jövőre? Egyre kevesebb játékosra, amit a WG. egyre elkeseredettebb megoldásokkal próbál ellensúlyozni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   hadur36 · 7 hónapja
   A baj az, hogy ezek az elkeseredett megoldások csak újabb játékosveszteséghez vezetnek. Őszintén nem értem miért a játékmechanizmussal kell bíbelődni. Ez helyett több több és még-több új térkép kellene.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 8 hónapja
  Térképből jóval több kellene ezzel együtt el lehetne kezdeni az elcseszett mapok (Mines, Erlenberg, Fisherman's bay, Airfield így elsőnek) újratervezését is és van pár amit nyugodtan páros lábbal a sírgödörbe kéne rúgni, aztán fődetrá'. (Empire's border pl.) Sosem értettem mi olyan nagy kaland egyes mapok pixelhibáinak kijavításában, miért tart ez évekig (szintén Erlenberg jó példa, vagy Tundra bugos bokrai, Ghost town közepe). Minél több lenne az új map és a mapoknál a hibajavítás annál inkább érezné mindenki, hogy új játékot/élményeket kapunk. Ezen kívül nem néz ki rosszul 2020.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 7 hónapja
   Mines ütközet borzalmas irritáló.
   Az alsó spawn helyről induló light/med tankoknak át kell kelni a vízen is, míg ez a tulsó odalra nem igaz. Szinte lehetetlen a hegyet elfoglalniuk.
   Egyébként olyan kicsi a map, hogy én t7 felett kivenném a rotációból.
   ENSK meg kb. t5 felett egy vicc azokkal a méretekkel.
   Empire border map számomra is értelmezhetetlen.
   Nekem ez az újra gondolt pilsen sem igazán jön át.

   Pear River egy nagyon jó pálya volt szerintem régen is. Nem az az 1 bites csőmap.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 7 hónapja
    Igen, erre gondoltam Mines kapcsán. Amúgy a kis mapok között ez még a játszhatóbb fajta amit ezzel a játékmóddal rontottak el és 1 éve nem történik semmi ez ügyben. Nem vagyok egy programozó szaki, de nekem nem tűnik egy gombnyomásnál többnek kitenni ezt az encounter mapok közül. Ennek a borzalomnak köszönhetően játszok csak natúr normál csatát, pedig vannak kifejezetten jól sikerült verziók: Ghost Town és Siegfried Line assault - amik így kimaradnak és hiányoznak. Ensk-kel is egyetértek, ott azt sem értem, hogy ha azon játszhatok tier 10-ben akkor Province-n és Westfielden miért nem? Pearl Riverben nagyon bízom, a közölt képek alapján még jobban néz ki (kevsebb a folyosó, többet lehet flankelni stb. )mint a 9.0 idején. Bizakodó vagyok, jó lenne nem elkúrni (ezt is).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hunter9956
     • Moderátor
     · 7 hónapja
     Province és Enszk 2 külön világ, azért Enszken bőven van lehetőség, Provincen meg akárhova mész világítasz, mint egy karácsonyfa.Westfield meg bent van nagy tierben is, szerintem wideparkra gondoltál.
     Minesos résszel viszont egyetértek.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bhaalhun · 7 hónapja
      Ma délelőtt annyira "szívatni" akart a játék T7-ben, hogy mikor már nem tudott mit kitalálni, berakott Province-ra.
      Nem is emlékszem, hogy valaha 6osnál nagyobb tankkal jártam Province-on.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme · 7 hónapja
      Ugh, Wildpark lett volna persze, köszi a javítást.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Hunter9956
       • Moderátor
       · 7 hónapja
       Én se írtam jól, látszik milyen sokat játszok low tierben
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Sezamme · 7 hónapja
        Nemnem, jól írtad. Wildparknak csak becézi a nép (mint Sand River- Shit River) mert elég kaotikus csaták mennek rajta.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis · 7 hónapja
     Mines ütközettel még az is baj szerintem, hogy túl könnyen capelhető.
     Nagyon sokszor fordult elő az, hogy becapelték ilyen 2:4-es állásnál a bázist. Többször volt, hogy 5-6 tank ráállt, és azt sem tudta az ellenfél, hogy kin van a cap pont/rá sem látott mindenkire mert tele van házakkal.

     Nekem anno még Dragon Ridge is tetszet.. valamikor 2013 körül.
     Azért kellett kivenni, mert sokat eltévedtek rajta
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 7 hónapja
    Pont emiatt lett Mines a letiltott map-om. Azon a mapon a déli oldal nem tud nyerni, csak az északi veszíteni (némi túlzással).

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.