Jelenleg 274 vendég és nincs tag online

2019. december 9. 06:57

12/09 Adventi ajánlat: Somua SM

Írta:
Értékelés:
(20 szavazat)
35 hozzászólás

Csomag ára: 18.000 Ft | In-game ára 11.000 arany | Tank adatlapja: link

Utoljára frissítve: 2019. december 10. 05:31
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 8 hónapja
  Spoiler

  Holnap a Rumpanzer jön.

  spoiler off.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018 · 8 hónapja
  Nem tudom már ki írta be tegnap, hogy ez lesz ma, de bejött neki. A holnapit is meghallgatnám, ha van infója az illetőnek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kekkarixdxd · 8 hónapja
  Sziasztok! Nem olyan régen játszom és követem nyomon újra World of Tanks eseményeit ezért nem vagyok valami up to date a prémium tankok világában sem. Melyik a legmegérősebb, "megmetább" mostanában? Így, hogy a kalendárban sok előfordul illetve majd a ládákból is lehet nyitni őket igazán hálás lennék az infókért! Köszi előre is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kekkarixdxd · 8 hónapja
   Kicsit tág volt a kérdés, de alapvetőleg a 8-as prémiumokra voltam kíváncsi. Most T34-el játszom más alternatíva hiányában. Ahhoz képest tudok viszonyítani. Mivel az hírül sem a legjobb 8-as prémiumok egyike, pontosabban most biztosan nem az motivált vagyok egy másikat beszerezni helyette ami a jelenlegi játékban jobban érvényesül.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RockyRuciano · 8 hónapja
    Általában az Object 252U/Defender, IS3A, Progetto M35 mod.46, LT-432 meg az átkozott Panhard EBR 75. De pl. a Progetto "divattank" is lett, és tulajdonosuk közül elég sok gyengén játszik vele, nem tudja kihasználni.
    A Somua SM, Lorraine 40 t, T26E5/Patriot, AMX M4 mle. 49/Liberté, Skorpion G, SU-130PM, WZ-120-1G FT, Caernarvon Action X, T92 mind jó, más-más kategóriában és eltérő taktikát/stílust igényelve, de egy picit ez előbbi kategória alatt.
    A Chrysler K, 50TP Prototyp, Löwe is jó tankok, de ezek már a specialítás irányába mutatnak -- a Chrysler pl. TierVIII-ban OP (8-as sh-ba vagy FL-hez), TierIX-ben megállja a helyét, de TierX csatában az ágyúja gyengesége nagyon kiütközik, ráadásul hátsótornyos.
    A T34 szerintem egy defenzív taktikát kedvelő játékosnak jó, de a lassúsága miatt támadni vele nagyon körülményes.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KLC_KTE · 8 hónapja
   A kérdésedre ezernyi válasz létezik, és valamennyi igaz, ugyanis nem elég részletes a kérdés. Tierben nyolcra gondoltál? Milyen stílusú tankokkal szeretsz játszani? Light? TD? Med? Heavy? Milyen nemzeteket húzol? Van e hozzá megfelelő legénység? Annyit tudok mondani, hogy Tier8-as CW-re maptól függően, de szoktak vinni Defendert, IS-3-at, IS-3A-t, LT-432-őt, T-44-100-at, Progetto 46-ot, Pantera P.44-et, VK 100.01P-t, Löwet, TS-5-öt, Centurion bármelyik változatát, Caernarvon AX-et, Caernarvont, EBR-t, (vagy ha az nincs Lynxet), Somua SM-et, AMX 50 100-at, STRV S1-et, meg WZ TD-t. Ezek jutottak eszembe hirtelen, de ha van még, akkor más majd kiegészít. Néha persze van arty is, de ez most lényegtelen, azoknak szerencsére nincs prémium változata. A metában nyomokban vannak még TT tankok, de prémiumból csak azt vedd meg, amelyikhez van már legénységed, illetve magával a tankosztállyal szeress/tudj játszani. Ha pl. az orosz heavykkel jól játszol, míg a lightokkal nem, akkor inkább azokhoz szerezz be prémiumot, mintsem a francia lightokhoz. Ellenkező esetben sem neked, sem a csapatodnak nem lesz élvezetes a játék. Mindig ez a legfontosabb kérdés. Mivel vagy jó, és mivel tudsz a legtöbbet tenni magadért és a csapatért? Ha ez a táras francia heavy vonal, akkor bátran ajánlom a Somuát! Ha nem, akkor ne dobj ki rá ennyi pénzt. Remélem segített a válaszom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gunterland1 · 8 hónapja
   Progetto 46, Somua SM, Skorpion G, LT-432
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KLC_KTE · 8 hónapja
    A Skorpion G soha nem volt meta és soha nem is lesz az. Az egyik leginkább túlértékelt tank az egész játékban. Sokan elájulnak attól, hogy forgótornyos TD, meg nagyot sebez az ágyú. Ennek ellenére amint lő, világít, mint a karácsonyfa, és másodpercek alatt a garázsba küldhető. Csak és kizárólag rutinos, kiváló TD játékosok kezében meghatározó a csatában, ezt kiválóan bizonyítja a globális statisztika! Az elvileg ritka, különleges Skorp G toronymagasan a legtöbb játékos által játszott T8-as TD a maga 900k+ playerével. A jelenlegi statisztika szerint átlagosan 1045 sebzést osztanak ki vele (ami nem éri el a tank hp-ját...), ezzel hátulról a 4., és a 3 megelőzött TD közül 2-vel már gyakorlatilag alig játszanak (eredeti Kanonenjgpz, Su-130, Jagdtiger 8.8). Az e mellé kapott 522 átlag xp a legrosszabb, míg az 1004-es WN8 a második legrosszabb... Ez sok mindent elárul arról, hogy mennyire is meta a tank. Hozzátéve, hogy az eredeti Skorpionnal jobbak az eredmények, de az jóval ritkábban elérhető, és elenyésző a játékosszám a G-hez képest.De még az sem veszi fel a versenyt a TS-5, SU-130PM duóval, sőt, még a Borsiggal is jobban teljesítenek a felhasználók. És ha valamivel össze lehet hasonlítani, akkor az a Borsig.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 8 hónapja
     Meg tudod mondani, hogy hol lehet megnézni az ilyen globális statisztikai adatokat?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      KLC_KTE · 8 hónapja
      Hogyne! Itt mindent megnézhetsz: https://hu.wot-life.com/eu/serverstats/

      QuickyBaby is ebből az alapanyagból csinált nemrég videót a TOP10 legjobb WR-es heavyről (csak TT tankok), érdekes a végeredmény.
      Mindenkinek érdemes itt is szétnéznie, mielőtt prémtankot vásárolna. Esetleges kötekedőknek jelezném, hogy a Skorpion és a Skorpion G összesített átlagsebzése 1054... Még mielőtt valaki azzal jön, hogy dehát az mennyivel jobb.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • VIP
       · 8 hónapja
       Köszi. Nagyon érdekes.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 8 hónapja
    Azért a Skorpió messze van a legmegérősebb, legmetábbtól
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     gunterland1 · 8 hónapja
     Akkor WZ-120-1G FT páncélvadásznak. Nem kell készpénznek venni, embere válogatja, hogy ki mit érez jónak. Nem ismerem a kolléga statjait, ezért írtam olyanokat amikben szerintem nem fog csalódni. Szerinted melyikek a legjobbak? Remélem nem lesz ebből végtelen vitacunami, mert eldönthetetlen dolgokról beszélünk.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kriminalis · 8 hónapja
      Ha választani kellene, akkor azok amiket írtál, Skorpió helyett WZ td-vel. + A lengyel heavy. Szerintem az egy nagyon "meta" tank most.
      Skorpióval eredményesen játszani szerintem nagyon nehéz a mostani cső pálya és/vagy HE lőszeres kerekesek világában.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kekkarixdxd · 8 hónapja
    Köszönöm a gyors válaszod! Az 50TP Prot.-ról mi véleményed? Illetve ha az megéri, vajon érdemes várni adventi ajánlatként?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tiger7373 · 8 hónapja
     Nekem megvan!Átütése nem valami jó,gold kell hozzá föleg t9-10 be.Páncélja elöl papiron jó de álltalában minden beüti,táncolni kell vele akk elég sokat pattint.Sideolni nem érdemes vele oldal páncélja papìr.Tornyozni,háát so so,t8 talán 9 be t 10 be simán belövik.Tömören ennyi.Ja kreditet prémel jól hozza még vesztes csatába is ha van sebzésed 1000 felett,mert az alfája elég jó 440 de az 500 se ritka.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     gONE_CLICKin · 8 hónapja
     50TP protot nem sűrűn látni játékban, nem is véletlenül. Papíron jól néz ki, kinézetre is tetszetős, de az elején ott az a könnyen beüthető kutyaól amit elég nehéz úgy elrejteni, hogy közben azért lőni is tudj.

     Ha már nehéz tank, akkor inkább az IS3-A-t várnám, hátha bekerül a kalaendáriumba. Legénység képzésre nem igazán jó (3 fős személyzet) viszont elég mocsok egy csúzlit kapott. Jó atütés és alfa, ugyan a célzás idő, a soft statok és a mozgása eléggé nehéz tankosak, de ezek kellenek is balansznak, mert a páncélzat megfelelő és hármas tárat kapott egy brutális újratöltési mechanikával. Ha van ideje betölteni, 6 sec alatt 1170 HP-t tud kiosztani, a kitárazás után pedig, mivel az olasz tárasoktól eltérően, az első malacot tölti be leggyorsabban (kB. 10 sec) hagyományos egyes lövéses módban is használható.

     Közepes tankok közül ajánlani tudom a Centu 5/1-et is. Igaz, épp tegnap volt a kalendáriumban, de egy következő alkalommal érdemes lehet lecsapni rá. Igazi, tornyozós med, jó átütésű löveggel.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Rylian_Shina · 8 hónapja
      Én tavaly kinyitottam az IS3A-t, azóta már el is adtam. Az a löveg egy ipari hulladék rajta: vagy talál vagy nem, de inkább nem. Igaz én az IS3-at is utáltam, de a 3A egy fájdalom volt nekem, pedig jó legénység ült benne
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 8 hónapja
       Pont ugyanezt éreztem én is, el is adtam néhányszor - eleinte.
       Aztán rá kellett jönnöm, hogy az IS3a az nem IS3.
       A tanktest ugyanaz és ennyi. Az átütése kisebb mint az is3-é az alaplőszer pedig apcr ami pattogósabb, ha nem célzol pontosan.
       Ha hajlandó vagy adni neki még esélyt, talán megkedvelheted, de mint írtad, neked az IS3 sem jött be akkor nehéz lenne a dolgod. Ami különlegessé teszi a tankot, az a tárrendszer, 3x 390-es sebzést senki sem fog megköszönni.
       Nekem személy szerint a Defender jobban bejön, de az IS3a is - szerintem egy vonalban van vele.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       RockyRuciano · 8 hónapja
       Ahhoz, hogy az IS3A eredményes legyél, az általánosan érvényes nehéztankos taktikai szabályok mellett 3 szabályt kell alkalmaznod:
       - ez a tank igazi közelharcos, már középtávra is pontatlan (az IS3-mal simán lehet középtávra lövöldözni, néha még a távolharc/snipolás is, de az IS3A-val csak a közelharc az eredményes)
       - kapáslövést el kell felejteni, mindig gondosan kell célozni, megvárva a teljes beszűkölést
       - a tár lövései között is ki KELL várni a teljes beszűkölést, különben megint nagyon nagy a szórása
       Gondold át, megéri-e visszavenned, újrapróbálni ezek figyelembevételével. De ha közelharcot nem szereted, mert mondjuk elidegeskeded, akkor jobban tetted, hogy elengedted.
       Én imádom a teljesen egyedi játékstílusa miatt, a kevenc tankjaim között van.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       KLC_KTE · 8 hónapja
       Az igaz, hogy Sztálin vörös szellemének minden lövés előtt el kell mondani egy imát, de ha bejön, akkor nagyot lehet vele pusztítani. Randomban nem nagyon használom, de Frontlineban, SH-n és CW-n igen jó gép. Gyakorlatilag egy Jolly Joker. Semmiben sem a legjobb, de mindenben jó annyira, hogy szerephez jusson.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       hebrencs77 · 8 hónapja
       egy jól használható táras orosz pedig,én nagyon szeretem!
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        charliefirpo_2018 · 8 hónapja
        Nem is rossz,tegnap egy Defi is rájött milyen az mikor beleengedek egy tárat,istenem de szépen füstölt...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Vagyígyvagysehogy · 8 hónapja
       ????? !!!!
       Ilyen véleménnyel sem találkoztam még, de kinek a pap vagy papné és valakinek a lánya és/vagy a fia. Hát ezen a példán tovább haladva, neked inkább az anyóson vagy a nagymamán "járhat az eszed"!
       Szíved joga! Tiszteletben tartom a véleményedet!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     gunterland1 · 8 hónapja
     Erről nem tudok mit mondani, mert még kipróbálás szinten sem tudtam játszani vele még.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mimis · 8 hónapja
  Az egyik olyan tank, aminél meg-megremeg a kezem a vásárlás gombnál. (talán ennél a leginkább)
  Ahányszor bérlési lehetőség van, kihozom és próbálom meggyőzni magam, hogy miért ne vegyem meg a következő akciózásnál.

  Vannak bajai, de alapvetően egy nagyon jó kis gép. Hogy ezt az árat megéri-e, azt mindenki saját tárcájához mérten döntse el.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kállai84 · 8 hónapja
  Csak ajánlani tudom, kiváló a tank. Az igazi erősége az utolsó lövéseket bevini a kevés hp-s tankoknak, páncél az sajna nuku, ezért támogató stílus, csak ritkán pofozkodós tank, és sajnos sima lőszer átütése nehéztankok ellen sokszor kevés, ezért a gyengepontok ismerete kell, plusz szeret 9-10 tierbe menni, de ott sem tehetetlen a tank.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   mimis · 8 hónapja
   ..... ,,,,,,
   Adok pár pontot és vesszőt, használd őket. Sokkal olvashatóbb lesz, amit közölni szeretnél.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kállai84 · 8 hónapja
    Igazad van javítva valamenyire köszi a pontokat és veszőket
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vagyígyvagysehogy · 8 hónapja
  Nem találom vele a ritmust! A Lorr 40 inkább a kedvemre való. Igaz. hogy kevesebb mint 60 csatám van vele.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 8 hónapja
   A Somának is az a lényege mint a Lorr-nak, letolt gatyával kell elkapnod az ellenséget. Mivel lassabb, ellenben páncélozottabb nem tudsz olyan könnyen ugrálni vele. Városban beállok fedezékbe megvárom amíg ellövik magukat kinézek, lánc lánc lánc. Vissza töltés. Otthagyom a helyet, keresek másikat amíg betöltök.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vagyígyvagysehogy · 8 hónapja
    Azt "vágom", hogy nem az első sorba való nehéz tank. Az is világos, hogy a Progetto 65-höz hasonlóan az alacsony HP-s tankok kivégzése a feladata, de ehhez a stílushoz "szegénykém elég lomhácska". A lorr 40 erre sokkal alkalmasabb. Ha jó a csapat, ledarálnak előttem mindenkit, ha meg szarok vagyunk, néha a táram ürítésére sincs időm. Hátul "kempelni" meg nem szeretek. A lorr-al legalább tudom követni a többieket vagy menekülni az ellen elől .
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 8 hónapja
     Én nem kivégzése használom, hanem lehápézásra. 5x 300 (inkább 5x250 a valóságban) azt nem köszöni meg senki
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 8 hónapja
  December 9. napi küldetés:
  - Sebezz meg 3 ellenséges járművet egy csata alatt.
  - Jutalom: 2 db +50% kreditbónusz 2 órán át személyes tartalék
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gunterland1 · 8 hónapja
  A legjobb prémium nehéz tank jelenleg (véleményem szerint), de így csomagban húzós az ára, főleg így a lootboxozás előtt Év közben úgyis berakják majd leárazva, lehet érdemes kivárni annak aki szeretné a garázsában látni.

  Kedvcsinálónak az egyik legjobb csatám vele:

  https://www.youtube.com/watch?v=Wy2GJyKPQ34

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.