Jelenleg

8
látogatónk van

2014. október 14. 08:16

Object 140 - Elemzés

(52 szavazat)
54 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Gondoltam magamban, végre nem kell alap lövegekkel festéket koptatni, amikor megvettem az obj 140 tankot. Nézegettem a löveg adatait, és azon gondolkoztam, hogy mi lehet az átverés. Aztán rájöttem, hogy nincs átverés, ez a löveg tényleg olyan jó, mint amilyennek látszik. A 100mm U8TS lövegről van szó.

Ennek a remek lövegnek az alap lőszere az elődökkel ellentétben nem AP, hanem APCR és ezt érezni is lehet, amikor tüzelünk, mert a lövedék úgy megy az ellenfél felé, mintha egy kifeszített zsinóron csúszna. Nincs az az ’íves’ lövés érzése az embernek.

264 mm-es penetrációs értéke van alap lőszerrel, és 330 mm-t képes átütni arannyal (HEAT). Ennél a tanknál goldra egyáltalán nincs szükség (személy szerint soha nem lőttem még goldot ezzel a járgánnyal).

A löveg 5,45 másodperc alatt tölti be az újabb skullót, ehhez BIA perk, fokozott szellőzés és töltésgyorsító szükséges. 320-as alfa sebzés jár a kimondottan jó töltés idő mellé és ez 3523-as DPM-et eredményez, ami egy nagyon jó érték, tier 10-es medek közül ha jól tudom, egyedül az object 430-nak jobb.

Lövéspontosságot tekintve is kegyetlen jó lövegről van szó, 0,321 száz méteren és 1,93 másodperces célzásidő mellett ez eléggé elmebeteg érték. Ne felejtsük el, hogy a penetrációs értéke se alacsony. Gyenge pontokat kiválóan be tudja lőni. Amit mindenképp érdemes még megemlíteni, az a menet közbeni lövéspontosság, ugyanis ez a löveg ebben is kiváló. De tényleg, artykat illetve nagyobb gyenge pontokat simán meglövi mozgás közben is. 50 db lőszert vihet magával ez az élősködő, ez a lőszer mennyiség nekem eddig mindig elég volt.

A lövegnek 6 fokos a függőleges kitéríthetősége negatív irányba. Ez az érték néhány helyen lehetővé teszi a könnyed hull down-t, viszont vannak helyek, ahol már trükközni kell, mert nem tud a löveg eléggé lenézni.

Torony

Az obj 140 tornyát tekintve elég korrekt. Szemből eléggé változatos effektív értékei vannak a kialakítás miatt. A lövegpajzs 264-265 mm vastagságú, körülötte 255 mm-es a páncél. Középről indulva ahogy haladunk a torony széle felé, úgy nő az effektív érték, a torony szélén egészen jó, 400 mm+ értéket kapunk (de itt igazából senki se fogja lőni). Ez a torony így jónak tűnik, pláne hogy egy közepes tank tornya.

De van rajt egy elég méretes és ismert gyenge pont, a kupola. Szemből nézve a bal oldali kupola effektív 167 mm-es értékkel bír, bár egyes pontokon egy kicsit vastagabb. Viszont a jobb oldali kupola valami könyörtelenül papír. Egészen pontosan 46-47 mm-es vastagságú. Ez arra elég, hogy a jég be ne verjen. Lehet vele tornyozni, de ne számítsunk olyan hatékonyságra, mint pl. egy T29-el. Aki mindenképpen szeretne tornyozni, annak a T-62A jobb választás lehet.

A torony nagyon jól fordul, egészen pontosan 43,6 fokot mozdul egy másodperc alatt. Látótávot tekintve szinte mindig mi fogjuk előbb észrevenni az ellenfelet, hála a 417,1 méteres látótávnak (szellőzés + BIA).

Felépítmény

Páncél szempontjából nem igazán van eleresztve a test. Szemből 160-180 mm között mozog az effektív érték, tier 10-ben ez nem hat meg senkit, de jól jöhet egy-egy keményebb széllökés ellen. Sidescrape pozícióban lehet vele pattintani, de én személy szerint ezt nem erőltettem, ha volt más lehetőség is.

A tank egész jó álcaértékkel rendelkezik, sőt! Álló helyzetben 33,47%-os az álcája, ehhez álcafestésre, 100%-os álca skillre, BIA perkre és fokozott szellőzésre lesz szükség. De ezt még lehet fokozni. Kisméretű bokorral 43,47%-ra, közepes bokorral 58,47%-ra, míg egy nagy bokorral 83,47%-ra lehet növeli az álca értékünket. Ez eléggé durva érték, mindenképp érdemes susnya mögé bújni, mert aktiválódik a láthatatlanság mód. 3. legjobb álca értékkel rendelkezik a sajtjával azonos szintű közepes tankok közül, csak az obj 430-nak, és a Batchat-nek van jobb camo értéke.

A tank rammolásra teljesen alkalmatlan. Aki rammolgatni szeretne egy közepes tankkal, annak az E50M jelenti a megoldást.

Felfüggesztés

Az 54 fok/másodperces forgási sebesség lehetővé teszi, hogy nehéz tankokat, td-ket és az arty-kat nevetve forogd le és ne felejtsük el, hogy a torony se a lomhaságáról híres. Igazából ez annyira jó érték, hogy nem nagyon lehet kuplungégetővel javítani. Illetve lehet, de ezt érzékelni nem fogja senki.

Motor

Egy 580 lóerős motor hajtja, ami mindenre elég. 55 km/h a tank végsebessége, ez bőven elég arra, hogy kulcs helyeket elfoglaljuk, pozíciót váltsunk, vagy ha kell, akkor visszaérjünk bázist védeni. 12% esélye van a tűzre a motornak, én nem tapasztaltam gyakori gyulladást. Hegymászástól se kell félni vele.

Ajánlott játékstílus

Nem könnyű leírni ennek a tanknak a feladatkörét. Tud spotolni, tud sniperkedni, aktívan támogatni, de ha kell egyedül is meg tudja védeni magát. Igazi multifunkcionális gép. Van pár pálya, ahol spotterkedni is lehet vele, ilyen pl. Malinovka, Prokhorovka. A pályák nagy részén viszont inkább támogatni és sebezni kell.

Csata elején érdemes egy jó támogató helyet felvenni. Domb és bokor abszolút a hasznukra van, ilyen helyekről már lehet puhítani az ellenfelet. Ha látjuk hogy az adott oldalon bukik az ellenfél, akkor érdemes megkerülni őket és hátulról osztani az áldást. Utána mehetünk artykra vadászni, majd bekeríteni a másik oldalt. Amikor lehet, helyezkedjünk úgy, hogy csak a tornyunkat lássa az ellenfél.

A tank álca értéke és látótávja lehetővé teszi néhány helyzetben, hogy amit spotolunk, azt lőjük is. Ilyen pl. Mountain Pass felső bázisról indulva vagy Swamp, amikor a hídon vonul az ellenfél.

Magányos nehéztankra, td-re nyugodtan rá lehet rontani, mert nem lesz esélye. Gyakorlatilag ingyen sebzést jelent ennek az élősködőnek. Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy egyedül vagyunk 2 ellenfél ellen, akkor először a gyorsabban mozgó és gyorsan töltő ellenfelet kell kiiktatni, mert a lomhábbat már le tudjuk zavartalanul forogni.

Meg kell még említeni, hogy ez a tank bármit leláncolva tart a tűzgyorsasága miatt. Ezzel a pusztán átvonuló, szabadon lőhető tankoknak fűthetünk be nagyon, illetve td görgő lövöldözéssel könnyen elérhetjük, hogy az ellenfél emlegeti majd a felmenőinket.

Vigyázni kell arra, hogy ne lőjenek meg, nem csak a HP veszteség miatt, hanem az igen könnyen sérülő lőszerrekesz miatt is.

Tier 8-as tankoknak esélye sincs igazából, sidescrape pozícióba lehet pattintani a lövéseiket. Tier 9-es gép ellen azért már okosabban kell játszani kicsit, de az ellenfél számára gyors garázsmenet lesz, ha leáll pofozkodni velünk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Közepes kaliberű tank töltésgyorsító 
  • Fokozott szellőzés 2. osztály
  • Stabilizátor MK1

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kézi tűzoltó készülék
  • Kis javítókészlet 
  • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Tier 10-es tankra illik legalább 3 skilles legénységet rakni. 6. érzék és álca kötelező erre a tankra, akárcsak a BIA perk. Ha ez megvan, akkor mehet egy vegyes sor, vagy egy sor javítás és utána a vegyes. Vegyes sorba érdemes rakni sima utazás, pillanatkép, biztonságos elhelyezés skilleket.

Bevétel

Prémium számla nélkül vesztes csatákban mínuszol. Győztesben normális sebzéssel (2k+), gold ammo nélkül nem nagyon megy mínuszba az ember. Prémium számlával még vesztesben is termel pluszt. Gold ammo lövöldözéssel viszont nehéz lesz pluszba kijönni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Remek löveg (pontosság, célzási idő, penetráció, DPM)
  • Jó álca+látótáv kombináció
  • Nagyon jó sebesség és mozgékonyság
  • Torony + löveg kitéríthetőség bizonyos keretek közt lehetővé teszi a hull downozást
  • APCR alaplőszer

Hátrányai

  • Sérülékeny lőszerrekesz
  • Triviális gyenge pont a torony tetején
  • Gyengécske testpáncél 
  • 1v1 helyzetben egy másik 10-es közepes tank tudja rammolni

Kiknek ajánlott

Brit tudósok is bebizonyították, hogy az orosz közepes vonal a legjobb médium ág a játékban és az ág tetején 3 remek közepes tank is figyel. Jelenleg klasszikus közepes tankok közül szerintem az Object 430 / T-62A / Object 140 / E50M járművek azok, amik a legjobban használhatóak. Batchat kicsit más kategória, azt nem lenne értelme ezekkel a gépekkel összehasonlítani. E50M nálam kiesett, mert maga az ág nem tetszett, főleg a Panther 2 névre hallgató lánctalpas agysejt romboló miatt. 

Én A-43, A-44 vonalon közelítettem meg az Object 140-re hallgató ragadozót. Az egész ág egy élmény volt. Aztán T-54-nél el kellett gondolkoznom, hogy mit válasszak.

A T-62A jobban páncélozott, míg az Object 140 minimálisan jobb álca értékkel és jobb függőleges lövegkitéríthetőséggel rendelkezik. Én úgy voltam vele, hogy jobban ki tudom használni az álcát és a lövegkitéríthetőséget, mint az erősebb tornyot gyengébb lövegkitéríthetőséggel és kicsit gyengébb álcával. A T-62A is egy remek tank, de szerintem kicsit több tudást igényel, mint az obj 140 az említett különbségek miatt. Próbáltam már a 62A-t is egy másik fiókban és érezhető volt még az az 1 fokos löveg kitéríthetőség differencia is. Igazából ez tőled függ, hogy melyiket választod, mert mind a kettő egy remek gép.

Az obj 140-et mindenkinek ajánlom, aki szeret közepes tankokkal játszani és végig szeretne menni a játék egyik legjobb vonalán. Nem nagyon van olyan helyzet, amihez az obj 140 ne tudna alkalmazkodni. Remekül tud támogatni, de ha kell meg is védi magát. Kulcshelyeket nagyon hamar el lehet vele foglalni. Spotolásra is alkalmas, de ilyen löveg mellett ezt bízzuk másra inkább. Egy hihetetlenül nagy fun faktorral bíró, multifunkcionális gép. És ott vannak a „bónuszok”, hogy bárkit leláncolva tud tartani, illetve APCR-t használ, mint alap lőszer. 

Személy szerint nekem ez a kedvenc tankom. Nagyon szép sebzéseket lehet vele összehozni, saját HP-t meg gyakorlatilag kacarászva sebzi meg. Nem ritkák vele a 3-4k sebzéses körök sem, személyes rekordom egy 7300 körüli sebzés volt, sajnos pont egy vesztes csatában. Most akiknek nincs meg ez a tank, az biztos azon gondolkozik, hogy ez mind szép és jó, de hol itt az átverés? Hát kérem szépen, itt nincs átverés! Ez a tank úgy jó, ahogy van, minden garázsban ott van a helye.

Videó

{youtube}znyr3VkRep4|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Hun_Mercenary

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:08

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    darazati
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="tepi1"]12% esélye van a tűzre a motornak, én nem tapasztaltam gyakori gyulladást. De jó neked,az enyém körönként kétszer gyullad [/quote]
    Ezért is van a leirásban kétszer a kézi tűzoltó készülék ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tepi1
    • Tankos
    · 8 éve
    12% esélye van a tűzre a motornak, én nem tapasztaltam gyakori gyulladást. De jó neked,az enyém körönként kétszer gyullad
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zender85
    • Tankos
    · 8 éve
    Szevasztok!
    Lenne egy kérdésem nem rég vettem meg a 140-et és most fogom megvenni a T62-t. És azon gondolkodtam hogy neki állok a 430-nak is de nem tudom hogy megéri e a fáradságot? Kinek milyen tapasztalatai vannak a 430-al erre lennék nagyon kíváncsi.
    Előre is köszi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bigwolf27793
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="rentonis"]Na hát végre kihuztam az OB430-at és katasztrófa senkinek sem ajánlom....[/quote]
    Nekem is megvan pár hónapja a 430 és a mai napig nem tudom miért a legdrágább medium tank tp-be. Várok már igazán elemzést a tankról, nem vagyok egy epic játékos de még mindig nem éreztem rá a tankra és a játékstílusra. Minden esetre az ellenségnek karácsonyi áldás ha csatába megyek vele mindenki engem akar kilőni " talán ezért is rossz vele játszani@
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rentonis
    • Tankos
    · 8 éve
    Na hát végre kihuztam az OB430-at és katasztrófa senkinek sem ajánlom....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rentonis
    • Tankos
    · 9 éve
    az a helyzet hogy nagyon várom már hogy a T62-ről és az Ob430ról is készüljön elemzés eszméletlen kíváncsi vagyok a másik 2 leírására is. nekem az OB430 a legszimpatikusabb a számok és táblázatok alapján.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Haromszog
    • Tankos
    · 9 éve
    Igen rá gondoltam. Találkoztam már egy jópárszor vele, de még senkit nem sikerült kikérdezni tapasztalatairól
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    907?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Haromszog
    • Tankos
    · 9 éve
    Tényleg és a 4. oroszról nincs valakinek véleménye? Mondjuk nem valami gyakori az fix
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    Akkor my bad, visszavonom a szar csőlehajlást. Valami videóban hangoztattak 4 fokot, onnan maradhatott meg. A többi viszont továbbra is áll, a legszarabb a három orosz közül.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Matilda IV - Elemzés T-54 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.