Jelenleg 807 vendég és 15 tag online

2018. máj. 17., csütörtök 07:10

Fejlesztői hírrepeszek #292 - Murazor

Írta:
Értékelés:
(30 szavazat)

Murazor visszatért Youtube-ra, ennek örömére össze is dobott egy kérdések és válaszok videót. Lássuk miről volt szó benne:

 • Murazor egymaga meg tudja változtatni a játékot?
 • Az emberek tévesen azt hiszik, hogy én vagyok a játékegyensúlyi részleg vezetője. Igaz részt vettem néhány jelentős fejlesztési ág változtatásban, de nem én vagyok a felelős a globális változtatásokért. Ez Slava Makarov területe.
 • Mi áll a változtatások hátterében? Például a japán nehéz tankok miért kaptak nagy kaliberű tarackágyúkat?
 • A japán nehéz tankokkal nem játszottak sokan a változtatás előtt, a lövegek célja a tankág egyediségének kialakítása és népszerűsítése volt. Ezt a fegyverzetet a japán haditengerészet ihlette. Sokak szerint ez a változtatás rossz volt és nem akarnak ilyen tankok ellen játszani, de szerintem az egyetlen jó dolog ezekben a tankokban az, hogy néhol elég erős a páncélzatuk. Tapasztalataim szerint jó, ha ezek a tankok egyszer tudnak lőni, mielőtt szétszedik őket az ellenséges járművek. Biztos halált jelent, ha például egy közepes tank az oldalába kerül, mert ezek a járművek nem alkalmasak közelharci pofozkodásra.
 • A limitált MM-ű tankok át lesznek dolgozva?
 • Itt ki kell emelnem, hogy az ezeket a tankokat illető végső döntés befolyásolásában kicsi a szerepem. Szerintem az összes járműtől el kellene venni a kedvezményes MM-et és fel kellene őket buffolni cserébe. Az E-25-höz nem nagyon kellene hozzányúlni, de például a KV-5-tel rengeteg baj van. Mindkét járműnek limitált MM-je van jelenleg, de különböző típusú buffok lennének szükségesek számukra. Persze a járművek statisztikáit könnyű megváltoztatni, de nem szabad megfeledkezni a jogszabályokról sem. Ezt a kérdést jobb lenne Slava Makarov-tól megkérdezni.
 • Pontosan mit csinálsz a WG-nél?
 • Hogy mit csinálok? Ez egy érdekes téma. Érdemes megemlítenem, hogy a pozícióm neve és a dolgok, amiket a WG-nél csinálok, nem feltétlenül egyeznek meg minden esetben. Megválaszolom a kérdéseket, kisebb döntéseket hozok. Talán a későbbiek során azonnali döntéseket is meg kell hoznom.
 • Hogy találtatok rá az Object 268 V4-re?
 • Az egyetlen kapcsolatom a páncélvadásszal az, hogy én találtam rá. Megbíztak azzal, hogy keressek egy helyettesítő járművet és úgy döntöttem, hogy ezt a járművet elég könnyen lehet egyensúlyozni és még jól is néz ki. A kiegyensúlyozásához semmi közöm nem volt. Játszottam vele, de szerintem nem OP, hanem csak szokatlan. A nyerési arányai alapján azt mondhatom, hogy jó kis jármű és a Supertest után jönni fog a nerf. A játékstílusa nem fog változni, csak a statisztikái fognak csorbát szenvedni. Nem értem miért sírnak ennyire a tank miatt. Jó frontális páncélzata van, de oldalról könnyen átüthető. Nem a jármű a hibás, hanem az "alagút" térképek.
 • Megváltoztak a nézeteid mióta a WG-nél dolgozol?
 • Igen, mióta látom belülről is, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Azt nem gondolom, hogy a játék tökéletes lenne, de szerintem sokat javult. Sokan az ellenkezőjét mondják, de úgy néz ki, hogy jobb, mint régen, főleg az 1.0-s patch óta. Igaz néhány pályát még egyensúlyoznunk kell, "üdv a való világban, ahol semmi sem tökéletes".
 • Ha egy valamit megváltoztathatnál a játékban, mi lenne az?
 • Buffolnám a Tiger II-t. Az E-100-nak és E-75-nek jó a páncélzata, de a Tiger II-ről ez nem mondható el. Jelenleg nem tudja betölteni egy nehéz tank szerepét a játékban. A páncélzata történelmileg hiteles jelenleg, szóval drasztikus változtatások kivitelezése kemény dió lenne. Összességében azt mondhatom, hogy szinte az összes Tier VIII-X jármű versenyképes. Egy ilyen óriási játék kiegyensúlyozása nem kis időbe telik és nehéz is. Néha lehetetlennek tűnik a dolog, de megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. Ez vonatkozik a prémium lőszerekre is. Ha szimplán kivettük volna azokat a játékból, csak a sírás menne. Egy ekkora cég számára minden lépés veszélyes. Ennek köszönhető, hogy a globális változtatások jóval hosszabb ideig tartanak.

Forrás

Utoljára frissítve: 2018. máj. 17., csütörtök 07:18

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#54 FregO 2018-05-18 17:10
Idézet - Murazor:

Buffolnám a Tiger II-t. Az E-100-nak és E-75-nek jó a páncélzata, de a Tiger II-ről ez nem mondható el. Jelenleg nem tudja betölteni egy nehéz tank szerepét a játékban. A páncélzata történelmileg hiteles jelenleg, szóval drasztikus változtatások kivitelezése kemény dió lenne.


Csak néhány példa történelmi tankok paraméterei, vagy/és páncél módosításairól, amire hasraütésszerűen is emlékszem, amit a WG elkövetett.
Ennél sokkal több lehet (és csak oda írtam ,,armor''-t, ahol 100% vagyok, hogy páncél változtatások is végbe mentek...sok esetben brutál/masszív változások):

KV-3 (armor)+
IS-3 (effective armor / slope changes multiple times, approx. 4)
T44.Mod.1 (armor)+
T44 (armor)+
T54 (armor)+
T-10(IS-8) (armor)+
Obj.140 (armor)
T62-A (armor)
IS-7 (armor-right under the gun mantlet on turret front)+
Type-59 (armor)+
SuperPershing (armor)+
Caernavron (armor)+
Centurions(3 of them) (armor)
COnqueror (armor)+
Lorraine
AMX 50 100
AMX 50 120
AMX 50 B
AMX 50 Foch (armor)+
AMX 30 Prototype (armor)+
AMX 30B (armor)+
T28
T95
FV4005StageII
BC25T (armor)+
Pattons(2 of them) (armor)+
#53 K6000 2018-05-18 14:57
Idézet - Benpe:
Mekkora lenne:

- plusz álca elvétele a td-től ---> prém td-hez nem nyúltak
- light tankok fel tier10-be ---> prém lightok nem kaptak balanszot
- arta átdolgozás csak HE ---> prém arta (lhhhhef arta) nem kap változtatást

hmmmmm....
Hívek vagyunk az elveinkhez! Prém MM-t elvesszük, de a prémekhez nem nyulunk! :troll2: :troll2: :troll2:

A prém tankokhoz is hozzá lehet nyúlni, csak a játékosok ne tudjanak róla :)
A garázsban látott értékeknek meg, nem kell megegyezniük a játékon belül beállítottakkal...
#52 pap32 2018-05-17 21:01
Idézet - YelloWarrior:
Idézet - 38M_Toldi:

A mostani MM-ben szinte lehetetlen az összes tier8-as tankomat grindolni. Semennyire sem haladok velük.


Én abbahagytam az ágak tervszerű húzását, pedig az összesnél megvan kb T8 amit akartam....
kapják be, nem ér annyit az egész....rohadjon árjuk a T10.....ez a mániájuk a hülye "T10-ben játsz, költs" :P


PONTOSAN...én már vagy 1,5 éve 90%-ban a fun fiókot tolom kedvenc gépekkel...oszt' ha ott sem adja, 1-2 csata után ALT+F4...és máris nincs idegeskedés...a fő fiókon is csak artyval meg ISU-val megyek tier 8 fölé...így még el lehet lenni a goldspam meg az OP tankok érájában is... :-|
#51 KUF 2018-05-17 18:53
"Hogy mit csinálok? Ez egy érdekes téma. Érdemes megemlítenem, hogy a pozícióm neve és a dolgok, amiket a WG-nél csinálok, nem feltétlenül egyeznek meg minden esetben. Megválaszolom a kérdéseket, kisebb döntéseket hozok. Talán a későbbiek során azonnali döntéseket is meg kell hoznom."

Ilyen volt az általánosban Sanyibá' is, a portás.
Megválaszolta az iskolákba érkezők és távozók kérdéseit, kisebb döntéseket hozott, például, hogy be árulja-e azt a szarházi kölyköt(engem), aki döglött egeret tett a főbejárathoz, vagy hogy az óra végét jelző csengőt a féldeci előtt, vagy után nyomja-e meg. Azonnali döntéseket is hozott, mert pl. reflexből nyakon vágta az osztálytársamat, aki egy nyolcadikos lány szoknyája alá próbált éppen belesni.

Szóval ez a Murazor a WG HQ-nál egy portás? Mert biztos vagyok benne, hogy némi háttérinfó után szegény Sanyibá' is-nyugodjon békében- tudott volna így csúsztatni és mosdatni magát, mint ez a koma :D
#50 -EgyMedve- 2018-05-17 18:43
"...de nem én vagyok a felelős a globális változtatásokért. Ez Slava Makarov területe."

És már indul is a felelősség hárítás...
#49 YelloWarrior 2018-05-17 18:29
Idézet - 38M_Toldi:

A mostani MM-ben szinte lehetetlen az összes tier8-as tankomat grindolni. Semennyire sem haladok velük.


Én abbahagytam az ágak tervszerű húzását, pedig az összesnél megvan kb T8-ig amit akartam....
kapják be, nem ér annyit az egész....rohadjon rájuk a T10.....ez a mániájuk a hülye "T10-ben játssz, költs" :P
#48 Buzz Lightyear 2018-05-17 18:01
Félve teszem hozzá hogy ha a Tiger II. szerinte megérne egy páncél buffot, akkor az ugyancsak 8-as VK 45.02 A-ról mi a véleménye? Az nem mert annak legalább az ágyúja is szar a páncélzat mellett?

Tényleg tök jó hogy ilyen kis szövegben hányszor képes ellenmondani saját magának. :D
#47 kopcso0321 2018-05-17 17:51
Hali mindenki !
Fantasztikus egy olyan...... nem is tudjam? :) Nesze semmi fogd meg jól ! riport lényege aszem ennyi meg egy csattos bambi :)
#46 38M_Toldi 2018-05-17 17:38
Csak azt nem értem, ez a szellemi fogyatékos hogy indokolja egy irományon belül, hogy a Tiger-II páncélját nem lehet buffolni a történelmi hűség miatt de a japán kitalált heavy-n meg kell az OP kitalált ágyú.

A Tiger II-vel baromira állnak az itt leírtak. Szinte olyan érzésem van mintha egy hatalmas "L" betűvel a homlokomon indulnék vele csatába. Tier 10-ben meg szinte felesleges W gombot nyomni. Egyszer rám rontott egy T-100, 3 lövésből 2 szer pattantam, egy betalált, ő meg szépen le hp-zott.

A mostani MM-ben szinte lehetetlen az összes tier8-as tankomat grindolni. Semennyire sem haladok velük.
#45 Benpe 2018-05-17 17:29
Mekkora lenne:

- plusz álca elvétele a td-től ---> prém td-hez nem nyúltak
- light tankok fel tier10-be ---> prém lightok nem kaptak balanszot
- arta átdolgozás csak HE ---> prém arta (lhhhhef arta) nem kap változtatást

hmmmmm....
Hívek vagyunk az elveinkhez! Prém MM-t elvesszük, de a prémekhez nem nyulunk! :troll2: :troll2: :troll2:
#44 Ergil 2018-05-17 17:07
Idézet - joker24:

Az első zászlónál illetve az objektumok védelménél el tudok képzelni artyt, mert ott beáll egy bokorba és eléri a tankokat. A gond ott van, hogy nem tudsz mozogni a fronttal, de még ha tudsz is olyan gyakran változhat a helyzet, hogy artyval nem lehet lekövetni. Mégis a sok egyszerű ember bejön artyval ebbe a módba is. Még talán a gyors francia arty valamennyire értelmes választás, de az oroszt meg a németet miféle idióta hozza be ide?

Tegnap Patriottal beálltam egy kő mögé. Összeszedtem vagy 3k sebzést, mert 4-en nem mertek lerohanni, és csak az arty és a tüzérségi fogyóeszköz bontott le pár szerencsés lövésen kívül. (nem volt már hova mennem)
Ott eléggé éreztem, hogy van arty, mert tovább is húztam volna.
#43 YelloWarrior 2018-05-17 16:52
"Hogy mit csinálok? Ez egy érdekes téma."

Megmondom: Léhűtő irodista segg vagy....ennyi.
Felveszed a pénzt, ami senkinek nem hiányzik már mert akkora a cég....ennyike.

"Mi áll a változtatások hátterében? Például a japán nehéz tankok miért kaptak nagy kaliberű tarackágyúkat?"

Rinya már megint a japán HT ellen....nem OP-k. Pont.
Mit kell állandóan felhozni?

"az összes járműtől el kellene venni a kedvezményes MM-et"

Szúrja a szemetek, mert megmutatja hogy +1 tierrel jobb a játékélmény....nem az az összevissza módosítgatott, balancolt +2 tieres vacak amit toldozgattok évek óta, ezért akarjátok kivenni!
#42 Maustiger 2018-05-17 14:59
Azt nem értem miért ragaszkodnak még mindig ehhez a történelem hű dumához mikor már rég nem ott tart a játék kb több mint a fele tank kitalált agyszülemény. Rendesen az egész tankállományt egyensúlyozni kellene, de ehhez szorgalmas munka kellene és az hogy ne rakjanak be 3-4 havonta újabb tankokat ill ágakat. Utána ha ez meg van ehhez kell igazítani a bekerülő tankokat. Mi ebben a nehéz esküszöm mindenféle programozói és egyéb ilyen tudás nélkül 1-2 hét alatt összedobnám nekik az alapokat. Ezután jöhetnének a pályák, mert nem elég az hogy nagy része cső pálya és a közép rész spotoláson kívül használhatatlan még kicsik is már a kezdősoron szétlőnek ha nehézzel vagyok és egy kicsit is később indulok el. Először is meg kellene határozniuk hogy egy tanknak mi a feladata mi a cél vele és aszerint értékeket adni neki. A pontosságot úgy általában jócskán növelni kellene, mert már elég undorító, hogy egy harci gép ami pont erre van kifejlesztve, hogy nagy távolságokról pusztítson, mindenre csak erre nem jó! Ezek a lepattanások meg ilyen marhaságok is kicsit túlzásba vannak víve. A 340-es átütésű kumulatív lepattan vagy elnyelődik olyan helyekről ahonnan nem lenne szabad. A wg-nek még sokat kell dolgoznia a játékon hogy jó legyen ha egyáltalán akarják ezt.
#41 joker24 2018-05-17 14:56
Idézet - Ergil:
Idézet - Kertesz:

Jo a Frontline mod en is kedvelem, viszont nem engednek artyt, van bombazas van legicsapas nem kell arty elb@sztak ezzel. A masik tamado mod csak tamado tankokkal max oldalankent 3 db td , voltam olyan csataban 1 db teruletes sem foglaltunk mert 20 camper megallt td vel es varta a csodat. ES NEM JOTT!!!

Mi az, hogy nem engednek artyt? Eddig minden csatában volt..

Inkább csak nem javasolt arty, mert sokat kell mozogni ebben a módban. Azon szoktam külön röhögni, amikor elfoglalják a bázist és menekülnünk kell a területről és a böszmeteg lassú orosz meg német arty, akár stock motorral meg nem bírja elhagyni a körzetet a bombázás előtt :-)
Az első zászlónál illetve az objektumok védelménél el tudok képzelni artyt, mert ott beáll egy bokorba és eléri a tankokat. A gond ott van, hogy nem tudsz mozogni a fronttal, de még ha tudsz is olyan gyakran változhat a helyzet, hogy artyval nem lehet lekövetni. Mégis a sok egyszerű ember bejön artyval ebbe a módba is. Még talán a gyors francia arty valamennyire értelmes választás, de az oroszt meg a németet miféle idióta hozza be ide?
#40 Ergil 2018-05-17 14:04
Idézet - Kertesz:

Jo a Frontline mod en is kedvelem, viszont nem engednek artyt, van bombazas van legicsapas nem kell arty elb@sztak ezzel. A masik tamado mod csak tamado tankokkal max oldalankent 3 db td , voltam olyan csataban 1 db teruletes sem foglaltunk mert 20 camper megallt td vel es varta a csodat. ES NEM JOTT!!!

Mi az, hogy nem engednek artyt? Eddig minden csatában volt..

Fórum hozzászólások (WoT)

Hasznos oldalak

WOTINFO CHAT/VOICE CSATORNA

Cikk hozzászólások

WOTINFO FACEBOOK CSOPORT