Jelenleg

11
látogatónk van

2017. június 27. 08:16

Fejlesztői hírrepeszek #255 - Kérdések és válaszok a 0.9.18 utáni MM-ről

(10 szavazat)
56 hozzászólás

Mi az előnye a 3-5-7-es felállási mintának?

Ez a sablon mindenki számára élvezetes játékot biztosít függetlenül attól, hogy milyen pozíciót foglal el a csapatlistában. Minden játékos hasznos tud lenni és képes befolyásolni a csata végkimenetelét. Még ha tier VIII-as járművel tier X-es mezőnybe is kerül, akkor is találhat magának megfelelő ellenfeleket a csatában akiket lőhet vagy spotolhat.

Miért csinál az MM olyan sok azonos tierű csatát és oly kevés 3-5-7-es mintára épülőt?

A statisztikák szerint ez nem így van, a 3-5-7-es csaták száma mindig több volt (és jelenleg is az), mint az egy vagy két tiereseké. A tier VI-X-es tankokkal folytatott csaták több mint 65%-a a 3-5-7-es mintát követte, míg 25%-uk két tieres és 15%-uk egy tieres csata volt.

Természetesen előfordulhatott hogy több egy/két tieres csata is lezajlott közvetlenül egymás után, ami azt az érzést keltette a játékosban hogy ez a szignifikáns felállás. Jelenleg olyan mechanizmust használunk, ami megpróbálja korlátozni a lista alján lejátszott csaták számát, de ha csatára várakozás túl sokáig tart, akkor az MM attól függetlenül rakja be a játékosokat a csatába, hogy a lista mely szekciójába kerülnek. A "várakozás a csatára" és a "tényleges harc" közül mindig utóbbit részesítjük előnyben.

SPG-k és könnyű tankok - mindenütt ott vannak, miért vannak ilyen sokan?

Természetes, hogy a 0.9.18-as verzióváltás után sok SPG és könnyű tank volt a csatatereken. Azt azonban tisztázni szeretnénk, hogy ez csak a verzióváltást követő pár napban volt jellemző tendencia, hisz az új verzió ezt a két osztályt érintő változtatásokat hozott és mindenki szerette volna kipróbálni, megtapasztalni ezeket. Másfél hónap után azonban már bizton állíthatjuk, hogy a random csaták összetétele nem változott meg jelentősen a 0.9.18 előtti állapothoz képest. Minden visszatért a normál kerékvágásra.

Vessetek egy pillantást az SPG-kkel folytatott csaták számára:

  Közvetlenül a 0.9.18 után Nem sokkal a 0.9.19 után
3 SPG 25,35% 10,72%
2 SPG 28,69% 24,38%
1 SPG 30,73% 38,40%
Nincs SPG 15,23% 26,50%

Illetve a könnyű tankok átlagos számára csapatonként:

  Közvetlenül a 0.9.18 után Nem sokkal a 0.9.19 után
Harci tier VIII 2,31 db 2,39 db
Harci tier IX 3,11 db 2,63 db
Harci tier X 2,87 db 2,36 db

Három SPG csapatonként, ez normális?

Ez még mindig elfogadható. A 3 SPG-s csaták száma nem túl magas, kb. 11%-ot tesznek ki. Ha megnézed a fenti táblázatot megértheted hogy miért érezted úgy a 0.9.18 után hogy túl sok 3 artys csatába kerültél. De már más a helyzet.

Hogy lehetséges hogy az egyik csapatban van SPG vagy könnyű tank, míg a másikban nincs?

A 0.9.18-as frissítés előtt számos cikk készült az új MM logikájáról. Röviden: az MM megpróbálja úgy összerakni a csapatokat, hogy közben figyeli a TD-k, könnyű tankok, SPG-k és szakaszok számát is. Azonban ha a várakozás túl sok ideig tart, az MM lazít a szabályokon és megengedi az ilyen osztályú járművek számának eltérését a két csapaton belül. A fenti forgatókönyvvel azonban az egyik csapat előnyhöz juthat, ezért szigorítottunk némileg az MM ez irányú logikáján, illetve további javításokat/fejlesztéseket eszközlünk majd még e téren.

Mi a helyzet az azonos tierű szakaszokkal?

Úgy maradnak ahogy most vannak. Elég sok oka van ennek, de íme a legfontosabbak:

  • Először is, az azonos tierű szakaszok sportszerűbbek a csapatokkal szemben, hisz így nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe csak azért, mert valakik viccelődni akarnak (troll szakaszok).
  • Másodszor, az egy tieres korlát jelentősen megkönnyíti az új MM munkáját, e nélkül nehéz dolga lenne a 3-5-7-es csaták létrehozásával.

SPG-k szakaszban... tudjátok miről beszélek.

Be kell valljuk, hogy ebben a témában a visszajelzések miatt megváltoztattuk az eredeti döntésünket, így ismét lehet artyval szakaszolni, de csak maximum egy lehet belőlük egy szakaszban. Ez nehéz döntés volt és laposan megvitattuk.

Bármi változás a személyes küldetések követelményeiben?

Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak: a 0.9.19.1-es verzióval sok személyes küldetés követelményét megváltoztatjuk.

Mi várható ezután?

0.9.19.1 változási lista.


Forrás

Utoljára frissítve: 2017. június 27. 09:24

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pontifex74
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez a 3/5/7 egész egyszerűen egy szemenszedett hazugság. Vezetem a statisztikát, és egyáltalán nem így van. Csak a mai példa. AMX AC48 10 csata, öt tier X, öt tier IX. Ne hazudja már azt egyik fejlesztő sem, hogy nem volt kéznél legalább egy csatára való tier VIII! Szemét, kapzsi társaság.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    phurges00
    • Tankos
    · 6 éve
    Az én stratégiám ha úgy érzem, hogy nem felel meg a WoT, hogy megvettem a Diablo 3-hoz a necro csomagot .

    A Wotot ha felhúz, dupla 47-es lábbal Alt+F4 , majd indítom a D3-at.

    Sőt , hogy a konteo ne szakadjon meg. Amikor nem játszom ezt a "vacak játékot" , meglepő módon soha nem kapok ki, és jobban is alszom. :trollol:
    A statom nem is romlik, amit a játékosok jó része nem mondhat el magáról. És persze a kredit sem fogy.

    Nekem bevált és kb egy prém tank árából megvan az egész mutatvány. Ha nem hiszi, kérem kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Vagy go a Blizzard oldalára a shopba és most éppen 50%-al le van árazva az D3 alapjáték + kieg :izmena:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 6 éve
    @phurges00 #49

    A levezetésed teljesen helytálló, de ne feledd, hogy nem csúszidőszakra van optimalizálva az MM, főleg most amikor mesterséges 3-5-7, 5-10, full tier formula lett. Amikor hajnal 4-kor 12ezren vannak fent Eu1-2-n összesen, akkor is berak 40-50 másodperc alatt (EU1 8000 online mellett, tier6-9-ben). Itt valószínűleg ott van a fejlesztői döntés, hogy nem csinálnak időszaktól is függő MM-et mert az újabb bonyodalmakat okozna, amit nem akarnak. Van egy formula, ha van pool akkor több csata megy, az nem fáj, csak algoritmus.

    A szakasz témában valószínűleg azért nyúltak bele, mert előnynek könyvelik el, hogy szakaszban vagy és ezt kompenzálják ezáltal.

    Mindkettő jogosságáról természetesen lehet vitatkozni. Gyakorlatilag az új MM-el a lowtier 3-5-7 leosztást leszámítva így is +-1MM-et eredményez lényegében. A tierek közötti átjárhatóság miatt számomra logikus, hogy nem csak saját tierbe vagy, ráadásul így jelentősen nő a variációk száma, hogy minden tiernek jusson csata.

    Mondjuk azt még letesztelném, hogy ha "recruit a friend" szakasz van, ott hogyan működik az MM.

    @ #53 Ez tény, és valóban ez rosszabb lett mint volt. Viszont ha egyedül mész, akkor most sokkal jobb, mint régen volt, amikor a Stock tankoddal 40-50 csatát kellet masszívan szívni t8-ban, mire ért valamit (tisztelet a kevés kivételnek ami Stockként is használható volt). Szóval szokásos patch, van ami jobb lett, van ami rosszabb. Mint minden folyamatosan patchelt játékban. Én ezen már nem pörgök. Pont azért van olyan stratégiám ami, van elég tankom, mindig van olyan, amivel lehet menni, bármibe is berhelnek bele. Évek és a rutin ;D
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    phurges00
    • Tankos
    · 6 éve
    Engem nem zavar ha nem dobja az azonos tier-t. De már most látható, hogy a +1 is majdnem kivitelezhető a csúcsidőben.

    Engem egyébként 20 -30 sec várakozás nem vágna fejhez. A +2 tier sem zavar. a fordítottja meg főként.
    Ami idegesít, hogy szakaszban továbbra sem lehet egyenlő feltételekkel játszani a nem szakaszban játszóval szemben.
    Mivel a szakaszom nehezebb csatákat kap. mint az egyedül játszó, így pl farmolásnál, vagy tank húzásánál , egy szint alatt, baromira nem vicces ha nem kapod vissza a +-2 leosztást. A többlet xp pedig nem egyenértékű avval , hogy szakaszban kijön pl Tier 8-al a 8as átlag tier. +-

    [u]Szakaszban meg 8,02 [/u] ha mind a 5 leosztási variációban 1x megfordulsz. Mert soha nem látsz kisebb tankot. És az a szomorú hogy nem kellett adnia hozzá 2 tierrel kisebb csatákat , hogy kijöjjön a 8.0+-
    Rövidtávon biztos nem adja ki amúgy a minden leosztásban 1x-i részvételt és frusztráló. Ráadáséul érzésre mivel nem vegyesen osztja, 3-4- csata után ALT+F4 mert a társak ha magasan vannak de botok, értelmetlen a játékod...


    Példa: t8
    leosztás ..Tier
    3................10
    5 ...............9
    7 ............[u][b]8[/b][/u] átlag 8, 73

    3 ................9
    5 ................[b][u]8[/u][/b] átlag 7,73
    7 ..............7

    5 ................9
    10 ...............[u][b] 8[/b][/u] átlag : 8,33 ?

    5 ................[u][b] 8[/b][/u] átlag : 7,33 ?
    10 ..............7

    15 db T8 átlag 8.0

    40,12/5 variáció : 8,02 tierátlag....

    Egyedül játszva , meg van duckhunt , ha már cserébe én is futok 2tier ellen.

    Ez annyiban okoz csak panaszt, hogy vannak járművek, amik a társaikhoz képest játszhatóbbak, ill. játszhatatlanabbak. Vagy épp fejleszted. Így baromira kiütközik most szakaszban hogy melyik tank életképesebb a másiknál. Főleg a prémiumtankoknál... skorpió megél vígan. De bemész egy nyamvadt patton kr / t54 protoval és szívsz... Egyedül, meg könnyedén elbohóckodsz ezekkel is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 6 éve
    [quote name="HUN_Sector"][quote name="Bhalangir"][quote name="deaxus"]Had kérdezzek már valamit,mert nekem ez nem világos.
    Mi a viharnak van a Wg ennyire ellene a 1 és 2 tieres csatáknak?Szerintem az lenne a normális inkább.Mondjuk ez a 3-5-7 leosztás jobb,mint ami volt régen,de akkor is szar érzés,amikor x csatán keresztül +2 tierben vagy.Pláne,hogy a felső három járműből,kettő light és egy arty.[/quote]

    Azért mert amiről ti álmodtok, ahhoz kb 3x-4x ekkora játékosállomány kellene. Van egy egyszerű pszichológiai folyamat, ami mérhető. Az, hogy menyi időt hajlandó a játékos a monitor előtt ülve nézni a számlálót és csatába kerülni. Ha ez túl sok, nem fog WoT-ozni, hanem keres más játékot. Rankedbe sokan panaszkodtak, hogy felborult az alap egyensúly és med vs heavy meccseket rakott össze, vagy olyan setupokat, amik kiegyensúlyozatlanok voltak. Ez mind annak volt köszönhető, hogy az MM az idő múlásával lazít a szabályokon a csatakezdés miatt.[/quote]
    10 mp alatt kisorsolja a type59-emnek az azonos, vagy a +1 MM-et. Tévhit a nagy várakozás.[/quote]

    Melyik időszakban? Nekem az Sp tegnap este 21:00 után már 1:20 fölött várakozott 5 alkalommal is, és 30 sec alatt egyszer se rakott be.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mazzzu
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="phurges00"]
    2860/8 óra/30 fő = majdnem 12 db csata óránként. És ez a szám ennél sokkal nagyobb a valóságban, mert hangsúlyoznám, ez a ~4300 lejátszott csata össz. csataszám , csak azok által játszott, csata akik a vbaddict programjával monitorozzák a statjukat. Ennél sokkal többen játszanak a kiemelt tier 8-ban, [/quote]

    De hogyha kétszer annyi, vagy mondjuk kerekítsük 30-ra mert bölcsész vagyok, egyszerűbb, akkor is, óránként harminc csata, az nem azt jelenti, hogy két percet kell várakozni egy csatára? Ami a mai, egy-két-tíz másodperc alatt bedob csatába azért érezhetően, masszívan, nagyon sokkal több, szóval azért valamennyi értelme csak van annak, hogy sok idő lenne.

    egyébként a személyes véleményem, bár vannak tierlimites tankjaim, én kedvelem a +/-2-es MM-et, ezzel nincs gond, ez kihívás, hogy tudj boldogulni. a képességek figyelembe nem vételével inkább van gond, de az más tészta
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="G_niusz"]

    Én azt javaslom menj a t71-re és onnan a med ágra mert az talán egy fokkal ígéretesebbnek tűnik......[/quote]

    Az a célom :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    phurges00
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Bhalangir"][quote name="deaxus"]Had kérdezzek már valamit,mert nekem ez nem világos.
    Mi a viharnak van a Wg ennyire ellene a 1 és 2 tieres csatáknak?Szerintem az lenne a normális inkább.Mondjuk ez a 3-5-7 leosztás jobb,mint ami volt régen,de akkor is szar érzés,amikor x csatán keresztül +2 tierben vagy.Pláne,hogy a felső három járműből,kettő light és egy arty.[/quote]

    Azért mert amiről ti álmodtok, ahhoz kb 3x-4x ekkora játékosállomány kellene. Van egy egyszerű pszichológiai folyamat, ami mérhető. Az, hogy menyi időt hajlandó a játékos a monitor előtt ülve nézni a számlálót és csatába kerülni. Ha ez túl sok, nem fog WoT-ozni, hanem keres más játékot. Rankedbe sokan panaszkodtak, hogy felborult az alap egyensúly és med vs heavy meccseket rakott össze, vagy olyan setupokat, amik kiegyensúlyozatlanok voltak. Ez mind annak volt köszönhető, hogy az MM az idő múlásával lazít a szabályokon a csatakezdés miatt.[/quote]



    http://www.vbaddict.net/battlehistory.php?go=search

    Ha nem állítja be a paramétert akkor, utolsó 24 óra , Tier 8, a többi alap.
    Tegnap tier8-ban csak az, aki egyáltalán monitorozza a játékát, (akik száma valószínű azért töredéke a teljes játékosszám mellett) 4291 db csatát indítottak.

    [b][u]Ha ezt elosztom 30-al, mert feltételezek egy only saját tieres csatát. akkor 143 db csatát indíthattak volna tegnap ha sterilen mindenki azonos tier tier8-ban. [/u][/b]

    Ha egész nap nézem, 24 órára lebontva, és egyenletes az eloszlás, akkor óránként ez 6 db csata. Ez reális, ennél többet nem is igen érdemes indítani.

    Értelemszerűen csúcsidőben több csata indul, így vegyünk egy D.u. 14.00-22.00-ás időt növekvő csúcsidőnek.
    Ez 8 óra. Ha a csaták 2/3-át ekkor játsszák le. Legyen ez 2860db csata tier8ban az adott csúcsidőben tier8ban.
    http://www.vbaddict.net/servers/world-of-tanks/
    Ez alapján ez teljesen helytálló. 60.000-120.000 játékos megy ilyenkor csatába.
    2860/8 óra/30 fő = majdnem 12 db csata óránként. És ez a szám ennél sokkal nagyobb a valóságban, mert hangsúlyoznám, ez a ~4300 lejátszott csata össz. csataszám , csak azok által játszott, csata akik a vbaddict programjával monitorozzák a statjukat. Ennél sokkal többen játszanak a kiemelt tier 8-ban,



    Értem, hogy nem ilyen egyszerű. És a csatákat nem szépen sorrendben indítják. De nem fognám erre. Legalábbis csúcsidőben 120k játékos mellett semmiképp. Az, hogy szakaszban meg "soha" nem fér be mellénk 2 tierrel kisebb tank, meg végképp nem fogható erre... az szimplán a szakaszok nehezebb besorolása miatt van. Egyedül meg kiegyenlített az MM az számomra nevetséges kategória.

    Ilyen áron, nincs szükségem szakaszban 5 meg 10% többlet xp.re..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Bhalangir"][quote name="deaxus"]Had kérdezzek már valamit,mert nekem ez nem világos.
    Mi a viharnak van a Wg ennyire ellene a 1 és 2 tieres csatáknak?Szerintem az lenne a normális inkább.Mondjuk ez a 3-5-7 leosztás jobb,mint ami volt régen,de akkor is szar érzés,amikor x csatán keresztül +2 tierben vagy.Pláne,hogy a felső három járműből,kettő light és egy arty.[/quote]

    Azért mert amiről ti álmodtok, ahhoz kb 3x-4x ekkora játékosállomány kellene. Van egy egyszerű pszichológiai folyamat, ami mérhető. Az, hogy menyi időt hajlandó a játékos a monitor előtt ülve nézni a számlálót és csatába kerülni. Ha ez túl sok, nem fog WoT-ozni, hanem keres más játékot. Rankedbe sokan panaszkodtak, hogy felborult az alap egyensúly és med vs heavy meccseket rakott össze, vagy olyan setupokat, amik kiegyensúlyozatlanok voltak. Ez mind annak volt köszönhető, hogy az MM az idő múlásával lazít a szabályokon a csatakezdés miatt.[/quote]
    10 mp alatt kisorsolja a type59-emnek az azonos, vagy a +1 MM-et. Tévhit a nagy várakozás.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kecskeleves
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Bhalangir"][quote name="deaxus"]Had kérdezzek már valamit,mert nekem ez nem világos.
    Mi a viharnak van a Wg ennyire ellene a 1 és 2 tieres csatáknak?Szerintem az lenne a normális inkább.Mondjuk ez a 3-5-7 leosztás jobb,mint ami volt régen,de akkor is szar érzés,amikor x csatán keresztül +2 tierben vagy.Pláne,hogy a felső három járműből,kettő light és egy arty.[/quote]

    Azért mert amiről ti álmodtok, ahhoz kb 3x-4x ekkora játékosállomány kellene. Van egy egyszerű pszichológiai folyamat, ami mérhető. Az, hogy menyi időt hajlandó a játékos a monitor előtt ülve nézni a számlálót és csatába kerülni. Ha ez túl sok, nem fog WoT-ozni, hanem keres más játékot. Rankedbe sokan panaszkodtak, hogy felborult az alap egyensúly és med vs heavy meccseket rakott össze, vagy olyan setupokat, amik kiegyensúlyozatlanok voltak. Ez mind annak volt köszönhető, hogy az MM az idő múlásával lazít a szabályokon a csatakezdés miatt.[/quote]
    Mondjuk, be lehetne állítani, hogy +1t vagy +2t ben keressen az MM, és odaírnák mellé a becsült várakozási időt, így mindenki maga dönthetné el, hogy vár 5-10 percet egy biztos max +1t meccsre vagy 0-5 percet egy lehetséges +2t meccsre. Nem túl bonyolult ;-)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.