Jelenleg

18
látogatónk van

2017. június 21. 08:05

Szuperteszt: Japán nehéz tank változások

(22 szavazat)
64 hozzászólás

Három, némi változtatásokon átesett japán nehéz tankot is tesztelnek jelenleg a szuperteszten (a módosítások valószínűleg a 9.20-as verzióban lesznek élesítve): Type 5 Heavy, Type 4 Heavy, O-Ho, O-I and O-I Exp.

A cél az volt, hogy újraegyensúlyozzák ezen tankokat - harci hatékonyságukat fenntartása mellett - és hogy egyenlő feltételeket teremtsenek más tankoknak velük szemben:

Type 5 Heavy és Type 4 Heavy

A bal oldali a jelenlegi, a jobb oldali a szuperteszt értékek:

A tier IX-X-es nehezek páncélja felül lett vizsgálva. A tier X-es tank frontpáncélja 240-260 mm-es, míg a tier IX-esé 220-240 mm-es részeket kapott. Emellett mindkét tank manőverezhetősége és sebessége úgy lett módosítva, hogy kicsit jobbak legyenek a Maus-nál. Ezen tankok frontpáncélja - ellentétben a hasonló szintű németekkel - semmilyen sebezhető pontot nem tartalmazott és csak prémium lőszerrel lehetett azokat átütni. Ezért lettek hozzáadva a páncélzathoz a fenti részek, hogy ellenfeleik egyenlő feltételekkel szállhassanak velük szembe.

O-Ho

A tier VIII-as O-Ho kapott egy 250-260 mm átütésű prémium lőszert a 10 cm Experimental Tank Gun Kai ágyúhoz. Jelenleg ehhez az ágyúhoz nincs hatékony AP lőszer, ezért a játékosoknak nem sok választása van a játékstílus megválasztását illetően (derp).

O-I

Az O-I egy kicsit vékonyabb hátsó páncélzatot kapott, hogy lecsökkenjen a tank dominanciája, főleg az alacsonyabb tierű csatákban. Jelenleg a kisebb tierű tankok nem tudják átütni ezt a tankot, még akkor sem ha sikerült őt megflankelniük.

O-I Experimental

A tier V-ös O-I Exp. frontpáncélja meg lett erősítve néhány helyen, így nagyobb sansszal harcolhat magasabb tierű ellenfelek ellen és betöltheti akár a frontáttörő tank szerepét is. Emellett a 105 mm-es ágyú el lett távolítva a tankról, mert a tier V-ben túl hatékonynak bizonyult. A tank mozgékonysága szintén csökkent némileg.


Forrás

Utoljára frissítve: 2017. június 21. 08:42

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pap32
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="MegaJani"][quote name="jamon_serrano"]Ha valaki, hát én utálom a japó gay tankokat, de azt azért az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy amikor én próbálkoztam az OI-val én nem találkoztam kisebb tankokkal. A többinek meg nem jelentettem gondot szemből sem.[/quote]

    Na igen, 8-as meccsen már rég nem olyan OP...

    Azért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a szerencsétlenek nem beállnak mellé, a 70 millis (lapos) "páncélhoz", neeeeeeem! Megkerülik...
    D00M megmondta, ezzel végleg kiherélték őket... A type-ok is azért a derpet használják, mert a 14 centis golddal is kérdéses a Maus és más typeok ellen, a derp viszont mindenbe tesz valamit. DE NYAFOGNI KELL!! :wb: (emiatt is)[/quote]

    Azért a "régi típusú", 122-es csövekkel szerelt IS-6-féle tankokat még jó eséllyel meg lehet szívatni egy O-I-ban ülve, persze ehhez kell a partner tapasztalatlansága is...meg azt is tegyük hozzá, hogy nem sok olyan tank van a játékban, ami hátulról is pontosan ugyanolyan kemény, mint elölről (kezdőbb népeket nem kicsit megszívatták az O-I bevezetésével, még azokat is, akik eljutottak a "kerüld meg"-ig...)+frontpáncél elvileg nem változik, ergo szemből saját tier-ben, gold nélkül ugyanolyan "majdnem immortal" marad, mint eddig volt... :troll2:
    (Mondom indezeket majdnem 1k O-I-s trollkodás után... :trollol: )
    ((T-34-gyel egyszer egy O-NI-t bontottam el, gold nélkül...volt vagy majdnem egy teljes perc az 57-essel, de 1k+ dmg lett a jutalom... :roll: ))
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="jamon_serrano"]Ha valaki, hát én utálom a japó gay tankokat, de azt azért az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy amikor én próbálkoztam az OI-val én nem találkoztam kisebb tankokkal. A többinek meg nem jelentettem gondot szemből sem.[/quote]

    Na igen, 8-as meccsen már rég nem olyan OP...

    Azért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a szerencsétlenek nem beállnak mellé, a 70 millis (lapos) "páncélhoz", neeeeeeem! Megkerülik...
    D00M megmondta, ezzel végleg kiherélték őket... A type-ok is azért a derpet használják, mert a 14 centis golddal is kérdéses a Maus és más typeok ellen, a derp viszont mindenbe tesz valamit. DE NYAFOGNI KELL!! :wb: (emiatt is)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    "Az O-I egy kicsit vékonyabb hátsó páncélzatot kapott, hogy lecsökkenjen a tank dominanciája, főleg az alacsonyabb tierű csatákban. Jelenleg a kisebb tierű tankok nem tudják átütni ezt a tankot, még akkor sem ha sikerült őt megflankelniük."

    Ha valaki, hát én utálom a japó gay tankokat, de azt azért az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy amikor én próbálkoztam az OI-val én nem találkoztam kisebb tankokkal. A többinek meg nem jelentettem gondot szemből sem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    D00M
    • Tankos
    · 6 éve
    Adom is el az O-I-t ezek után a francba. Kurva nagy, 0 mobilitás, de eddig legalább páncélja volt, most még azt is elveszik tőle. Egyébként a japcsi tankok oldalát eddig is belőtte boldog-boldogtalan. Alapágyús A-43-al, O-NI-t öltem. Egyszerűen beálltam az oldalába, és semmit se tudott velem kezdeni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUNnisch
    • Tankos
    · 6 éve
    Az artyknak a kedvence, és ha van arty, akkor a bénítás miatt más tankok kedvence is a bénítás miatt, mert max 1 lövésre van lehetősége, és szétszedik. Magyarul a játék vele, már így is kínszenvedés, csak városban van esély.
    Amint kifejlesztem, rá 1 hétre, hónapra nerfelik az összes jó tankot, ja az oroszt nem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="gwr"]Hatosban szintén ott volt az O-I és a Kv85[/quote]
    Héé! A kv2 az már smafu?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 6 éve
    ୧( ಠ Д ಠ )୨
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MegaJani
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="dyson74"][quote name="Lacika222"][quote name="pap32"]Azért poén, hogy mennyi is? 1,5-2 év után sikerült rájönniük a WG-nél, hogy "csöppet" OP a 300-as alfa T5-ös nehéz tankon ilyen mobilitás mellett [/quote]

    Tedd hozzá a jónak mondható átütést és látótávot is. Egy kv1 biztos, hogy előbb kap lövést az OI exp-től, minthogy ő egyáltalán meglátja.

    Ami viszont nagyon rossz, hogy a rejtett paramétereit agyon nerfelték. Bármit is mond a hivatalos ágyú karakterisztika, brutális, hogy miket tud mellé lőni egész közelről is. Amikor bejöttek a japán nehezek, az OI exp-el még sniperkedni is lehetett és volt is ugatás miatta, hogy a látótáv miatt meglátta az ellenfelet és küldte a 300-as puszit. A mostani szórása mellett csak egészen kis távolságra lehet megbízhatóan lőni vele.

    Az igazi gond viszont az, hogy az összes tier3-4 tank 1 lövés neki. A tier5 tankok meg tipikusan 2 lövés, néhány tank igényel 3 lövést. Sok tier6 tank is megvan 2 lövésből, főleg TD-k. A hetzer-el szoktam trollkodni néha és tény, hogy sok tank vissza tud küldeni a garázsba 1 lövéssel, de az OI exp-t kerülöm, mint a tüzet, mert itt nincs esély megúszni, mint mondjuk egy pz iv troll ágyú lövést, ha le tudok venni mellel, akkor általában marad még valamennyi hp. Az OI exp kivétel nélkül kilő, maximum ha valami csoda folytán tudok pattintani, de ilyenre csak homályosan emlékszem.

    Ez nagyjából olyan erőviszonyt jelent, mintha tier8-ban lenne egy nehéz tank kb 215-220 átütéssel és 1200-1300 alfa sebzéssel, hogy szinte az összes tier7 tank egy lövés legyen neki. Ugye mennyire nem lenne OP az a tank?[/quote]

    Aha, szerintem is szar dolog , hogy a hetzerrel nem lehet kekeckedni egy magasabb tierű 100 tonnás nehéz tankkal... :wb:[/quote]

    Hallod, te nem tudsz játszani... Legalábbis a Hetzerrel biztos nem. Neki alapból van 40% camója (cuccokkal 65%) ha felderítenek tier 5-ös tankok, már baj van :trollol:

    Figyelj, meglesz, kiherélik a japánokat, utána meg a sok f-sz a derp KV1S-ek miatt fog nyafogni, mert HEAT-tel több pen-je van, mint most az Exp.-nek, ráadásul nagyobbat is lő...


    EZ LESZ. Mindig. A WtE100 is ezek a kis rinyáló f-aszkalapok miatt lett kiherélve. A japánok is. Meg minden tank, amiben volt potenciál. Vajon a Defender, a Patrik, a Liberó kiknek lett csinálva? Ezeknek. Mert az nem baj, ha ledarálják velük a 6-osokat. :wb:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="gwr"]Lacika és Yello
    :[/quote]


    Én értelek, de T3-4-ben amúgy is szívás az élet Az egy elhanyagolt, senkit (WG-t se) sem érdeklő lépcsőfok....annyira nincs HP-juk, páncéljuk, ágyújuk...kb semmi, hogy MINDEN túl nagyot lő nekik
    Tudom ezt, én az összes nemzet med és hevi ágát kihúztam legalább T7-ig....prém nélkül, free Xp nélkül....játszottam eleget a kis vackokkal és mondhatom azokra BÁRMI veszélyes ami +2 tierrel nagyobb....az Exp feladata nem a kis vackok gyalázása, ezt max ők érzik, én mindig az ellen azonos vagy magasabb tierű hevijeire mentem rá......az hogy a low tier úgy érzi ez ellene van, az egy dolog.
    T3 vs T5 az mindíg szívásabb volt, mint feljebb hasonló esetben pl T5 vs T7....ez a japán nehezek előtt is így volt...

    Szerintem az új mm elég nerf volt, most ez az ágyúelvétel egy kiherélés, nem balance!!!!
    Ez jó? Nem hinném...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 6 éve
    Lacika és Yello
    A japánok a 9.13-ban érkeztek, mindegyikben van egy büdös, mocskos ágyú, csak tier 5-től páncél is. 9.17-el bezárólag volt 3 tank tier 5-ben amiknek kizárólagos feladata a tier-3-4-es tankok egylövésezési. Ezek az O-I exp, Kv1 troll, Kv1s troll, a gunmarkokat ezzel az ágyúval hozták. Hatosban szintén ott volt az O-I és a Kv85 amik az MM-nek köszönhetően igen sűrűn kerültek össze tier 3-4-es tankokkal.
    A 9.18-tól nagyon ritka, hogy tier ötös találkozik négyessel és hármassal viszont SOHA. Hatos meg alig négyessel és még ötössel is ritka. (Én sokat mentem hármassal-négyessel mert túl fáradt voltam munka után a komolyabb tankokhoz, átléptem a 9.16-ben az ötösökre, egyszerre 17-re és a 9.18-ban ugyan ott találtam magam mint tier 3-4-ben. Na itt berágtam.)

    Mindenki más hogy és más célért játszik.

    Konkréten az én problémám(amit már soxor leírtam) a tier 5-6-os szuperjapán tankok mozgása és a magas dmg-s ágyújuk . Ill más tankok troll ágyúja és HE lőszer.
    Az arty-t utálja mindenki de ugyan azt követi el a troll ágyú is. A szárnyait bontogató újonc játékost egylövésezi. Üzletpolitikailag lehet, hogy cél. Vegyél aranyat és ugord át... na de én ITT tanultam a költséghatékony játékot, be is tartom a tanácsot és nem ugra-bugrálok sok tízezer forintot kidobva.

    Felmerül a kérdés biztosan. "Azért nerfeljenek sok-sok tankot, hogy én keveset költsek a játékra?" Nem, legyen kedvem magasabb tierben tovább menni , megvenni a CW-s, SH-s tankokat, prémfiókot stb...
    Na de ha a játék 3.hetében már orrba-szájba szívat a játék...aztán csinálja addig amíg abba nem hagyom.

    Sztem ez nem is ide tartozott volna! :P :thx1:
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.