Jelenleg

53
látogatónk van

2017. június 14. 09:15

Chrysler K GF - Elemzés

Írta:
(53 szavazat)
24 hozzászólás

Bevezetés

A Wargaming a Grand Finals alkalmából mutatta be eme tankot, melynek megjelenése vegyes érzelmet váltott ki a játékosokból (SirFoch botrány, stb...). Ez a tank is az újabb prémium tankok irányvonalát követi,de egy kicsit más szemszögből, melyet majd a lenti leírásból láthattok is.

Háttér

A tank a Chrysler Corporation projektje, amit 1946 nyarán fejlesztettek. A jármű tervezésekor számos, az amerikai tankfejlesztésre nem jellemző megoldást használtak fel. Ilyenek a Chrysler K elöl elhelyezett váltója és motorja, valamint a fegyverzet elhelyezése a páncélzat hátsó részén. Emellett a teljes legénység a toronyban(!) kapott helyet. Ez az első amerikai projekt, melyben a vezetőt a toronyba helyezték volna el. Anyagi korlátok miatt a hadsereg végül nem támogatta a projektet.

Paraméterek

Ágyú

Ez a tanknak olyan része, melynél az ember első ránézésre egyből megszédül, ugyanis egy T32 ágyúról van szó (105-mm Gun T5E1A), ámde annak egy jócskán felerősített változatáról, melyet az alábbi táblázat is jól szemléltet.

  105-mm Gun T5E1A (Chrysler) 105-mm Gun T5E1 (T32)
Átütés 198/260/53 mm 198/245/53 mm
Sebzés 320/320/420 HP 320/320/420 HP
Tűzgyorsaság 5,94 lövés/perc 5,66 lövés/perc
Célzásidő 1,9 s 2,3 s
Pontosság 0,36 m/100m 0,41 m/100m

Jól látható, hogy második ránézésre már nem is olyan rossz a helyzet. A töltési időt BIA+Venti+töltésgyorsítóval egészen 8,34 mp-ig vihetjük le (kólával 7,99-ig). A célzási idő 1,74-ig (kóla: 1,67), míg a pontosság 0,33-ig (kóla: 0,32) javítható.

A célzási idő brutálisan jó a tierjében és a pontosság is kiemelkedő, így hiába a rossz átütés, ha a gyengepontok ellövése jóval egyszerűbb mint tornyos társánál (T32). A tank DPM-e egész jó, ugyanis a fent említett kombóval (kóla nélkül) 2325-ös értéket tudunk kisajtolni a tankból (kólával: 2439).

Kitérnék még az ágyúsüllyedésre is, ami nem túl sok, mindössze -6 fok, viszont ez a hátsó tornyos kialakításhoz képest még mindig nem egy rossz érték. Emelkedése +35 fok, mely elégnek bizonyul minden életszerű helyzetbe.

A lőszerek sebessége átlagosnak mondható: 945/1181/945 m/s (AP/APCR/HE). Az alaplőszer ára 1000 kredit, ami sajnos nem mondható olcsónak (a prémium 4800 kreditbe kerül).

Torony

A torony már papíron is rendkívül erős, 254/127/88 mm, melyre még a gömbölyded kialakítás is rátesz egy lapáttal. A leggyengébb pontja a tanknak a kupola, DE ez két okból mégis szinte belőhetetlen: Egyrészt ha jó helyen találod el, akkor is szükséges legalább egy 232-es átütés, másrészt a kupola előtt van egy kémlelő, amit ha ellősz, csak egy "critical hit" lesz a jutalmad és egy nagy tátongó lyuk 0 sebzéssel.

Ha a kupolát akarod lőni, akkor mindenképp a felső részét próbáld eltalálni, ugyanis akkor a lövedék nem akad meg a kémlelőben. A torony több-kevesebb sikerrel pattintja a tier 10-es TD-k lövéseit is.

További érdekes dolog a tankkal kapcsolatba, hogy az összes legénységi tag a toronyban kuporog, így a legényeket az esetek 70%-ában nem lövik ki. És mi a maradék 30%? A repesz :) Tudniillik az O-Ho és hasonló trollágyús társai nem ritkán párosával ütik ki a legénységi tagokat, ezzel is fájdalmas pillanatokat okozva a tank használójának. Szóval ha egy IS-ben vagy hasonló tankban ültök és szembetalálkoztok egy ilyen behemóttal, akkor nyugodtam szórjátok meg a tornyát repesszel, ezzel is kellemes pillanatokat okozva neki.

Látótávolságunk 380 méter, ami elfogadhatóan jó érték ezen a szinten.

Felépítmény

Ez a tank egyik legnagyobb erénye. Papíron 152/101/76 mm. Habár a frontpáncél mindössze 152 mm vastag, az 50 fokos döntésnek hála ez az érték 240-260 mm-re nő effektíven, ami kisebb forgatással már a 300 mm-t is súrolhatja. A tank hasa sem gyenge: az effektív 215-225 mm közé eső páncélréteg magabiztosan pattintja le a kisebb kaliberű vagy a rettegett 122-es ágyúk lövéseit.

Mivel a tank a WG Grand Finals-ra készült, ezért más festéssel/felirattal/matricával nem bővíthetjük.

A tank egyik legnagyobb ütőkártyája az, hogy mivel hátsó tornyos (és sem az oldala sem a tornya nem gyenge) ezért rendkívül ideálissá teszi a sidescrape használatára.

A motor és a váltó a tank elején kapott helyet és gyakran egy a tank hasára mért precíz lövésre be is sárgul. Az üzemanyagtartály a tank két oldalán foglal helyet és mivel 20%-os eséllyel gyullad, ezért az automata tűzoltó kötelező kellék bele. További érdekesség,hogy a lőszerrekesz a tanktest legvégén kapott helyet így arra nem érzékeny.

A tank életereje 1500 HP, amivel a középmezőnyben foglal helyet, súlya pedig 60 tonna. A rádió 745 méterig veszi az adást.

Mobilitás

A 60 tonnához egy 1200 lóerős motor társul. Ezekből könnyen kiszámítható a medek értékeire hajazó 20 LE/t-s fajlagos teljesítmény, ami tierjének egyik legfürgébb tankjává teszi a Chrysler-t (egyedül az FCM 50 t képes jobb gyorsulásra). Végsebessége 35 km/h (hátra 14), melyet pillanatok alatt elér és kisebb emelkedőkön is képes azt tartani, így egy besárgult motor sem jelenti számunkra a csata végét.

A felfüggesztésre sem lehet panasz, ugyanis a tank forgási sebessége 36,39° másodpercenként, amelyet a talajellenállási adatok sem rontanak le (0,88/0,96/1,34), így a leggyorsabb lightok is nehézkesen tudják leforogni. Arra viszont felfigyeltem, hogy ha a tanktest egy nagyon kicsit el van forgatva, akkor a nagyobb kaliberű ágyúk (122mm+) nem egyszer képesek sebezni is és láncon is tartani.

A fenti skin itt elérhető el.

Ajánlott játékstílus

Top tierben lehet bátran menni az ellenség arcába és a fronton keménykedni, ugyanis a páncél rengeteg lövést felfog és az átütésünk is bőven elég a visszacsapásra (hála az ágyú jó karakterisztikájának). Face to face bármilyen tankot meg tud enni tierjében.

Tier 9-ben már érdemesebb passzív játékot játszani vele, ugyanis átütésünk ugyan még elégséges a gyengepontokra, de a tank hasát már könnyedén átviszik (és így a motort is, aminek krákogó hangja kísérteni fog a csata végéig). Ilyenkor mindig a sidescrape-re kell támaszkodni, ugyanis ezt használva 10-ből 9-szer csak koppanni fog az ellenfél lövedéke.

Mindez változik ha tier 10 be dob minket az MM, ugyanis egyből egy support tankká válunk (amennyiben nem akarjuk az aranyat elővenni). Ilyenkor 2 dolog lehetséges:

  1. Ami eddig jobban bevált: Megyünk a med oldalon. A 10-es medek nem jelentenek akkora kihívást mint nehezebb társaik (melyeket mintha csak kaviccsal dobálnánk: Maus, Type 5 stb...) és mivel jó mobilitással áldott meg minket a WG, így nem akkora kihívás Himmelsdorf hegyének a megmászása sem.
  2. Megyünk a nehezekkel és lőjük a tracket, s így próbálunk némi támogatás általi sebzésre szert tenni vagy megkerülni őket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Fokozott szellőzés
  • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag (ez cserélhető kólára is mert a legénység nehezen hullik)
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • 1. kör: Parancsnoknak 6. érzék, többieknek javítás
  • 2. kör: BIA
  • 3. kör: Vegyes (sima utazás, snapshot, megelőző karbantartás...)

Bevétel

Ezt a tankot a magas lőszerár miatt csak második (de semmiképp sem első) prém tanknak ajánlom. Egy jó kör (3k+ sebzés) prém nélkül bruttó 80-90 ezret hozhat a konyhára, de nettóban csak olyan 50-60 között jövünk ki pluszba az említett kiadások miatt.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon erős páncélzat
  • Kiváló mobilitás
  • Top tierben élmény vele játszani
  • A sidescrape "királya"
  • Nehezen sérülő legénység

Hátrányai

  • Bizonyos esetekben gyenge ágyú
  • Gyakran sérülő motor
  • Könnyen gyullad
  • Drága lőszer

WN8

Pontos adatokat még nem láttam a tankról (társai értékei megtekinthetőek itt). A tank átlag sebzése 1283 sebzés körüli. A gunmark húzás egész könnyen ment, a 3000 kombinált már fölfelé vitte a százalékot, így gyanítom hogy sokan még nem tudnak vele játszani vagy csak a kinézete miatt vették meg. Máig gyakran találkozom olyanokkal, akik túlforgatják a tankot vagy egyszerűen csak oldalazva jönnek ki vele.

Videó


Az elemzést írta: potzlevente

Utoljára frissítve: 2019. november 26. 11:24

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vagyígyvagysehogy
    • Tankos
    · 4 éve
    Szerettem, de "eljárt felette az idő". Csak ritkán veszem elő. Az átütése lett nagyon kevés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vasembör
    • Tankos
    · 6 éve
    Szerintem sem rossz tank, meg kell barátkozni vele, és nem szabad túltolni, túl hamar túl előre menni vele, akkor szépen dolgozik. Az a 198 mm átütés sem olyan para, mert közelre használjuk legtöbbször a tankot, úgy meg igen pontos, könnyen eltalálja a weakspotokat.. Jagdpanzer E100 kupoláját 3x lőttem el frontból AP-val (3.nál meghalt) utána kikaptam még egy Grille 15-öt is abban a meccsben.Sokszor jól jön a csapatnak, hogy meg tud tartani frontokat.

    Más OP Tier VIII Prémem nincs( bár ez sem számít a TOP3-ba) , így nem tudom összehasonlítani, rossz tanknak semmiképp nem mondanám. Tournamenteken jól dolgozik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PeT_1982
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok,

    sztem nem hoz rosszul a tank, de nem is egy farmer. Ha pedig az élményt favorizálod a bevétellel szemben, akkor meg még kevésbé hoz jól, ha fordítva, akkor meg néha nagyon lehangoló, hogy tehetetlen vagy (de legalább pluszos és minden bevitt találatnak örülsz).
    Csapat csatában nekem bejött, az IS-3 ellen azért felveszi a versenyt és ott könnyebb is átütést produkálni - főleg ott farmolok vele.
    De nekem egyelőre nincs Defenderem, se Patriot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    1st_Division
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="zoltan61"]A legénység gyógyító helyére tettem a colát és vissza raktam az automata tűzoltót, elég gyúlékony a lelkem.
    Motort is lőnek rendszeresen.....
    2. soros támadó egység, nem érdemes hősködni vele, top tierben hozza a hozzáfűzött reményeket :-)

    [quote name="1st_Division"]Szerintem azért akkora öngólt nem lőtt a wg ezzel a tankkal, első pár napban rengeteget láttam kettesével egy két csatában...Csak utána a sok agyhalott rájött nah ezzel se tud semmit kezdeni ugyanúgy kidöglik 1-2 perc alatt és azóta ezen emberek nem veszik elő...
    Csináltam is róluk videót annak idején.

    https://www.youtube.com/watch?v=0ftIEpdoKh0&t=29s

    https://www.youtube.com/watch?v=lAA-fd-Nsig&t=158s

    Annyi, de annyi agyhalott volt gf-el az első héten, annyira nem épített ki magának hírnevet, hogy mindenki tartson tőle.
    Nekem amúgy az FCM CDC prém fiókkal 2-2,5k dmgel kb 50-60k között hoz. Bár már nem olyan egyszerű ezekkel játszani sok tápos tank miatt de még mindig azt merem állítani farmolásra tök jók![/quote]
    Miért agyhalott, tápos, aki ezzel a tankkal játszik, miért minősíted a játékos társaidat?
    Elárulhatnád.......[/quote]

    Nem én minősítem őket.. a mutatott játéktudásuk minősíti. Nem mondtam egy szóval se, hogy mindenki aki ezzel játszik pancser...Idézem még egyszer: [b]Annyi, de annyi agyhalott volt gf-el az első héten[/b] ez nem a mindenkit jelenti.. amúgy nézd meg a videókat és látni fogod miről beszéltem illetve ezek a videók a megjelenés napján és talán másnapján készültek, ami hűen tükrözi [b]túlnyomórészt [/b]milyen képességű játékosok vették/veszik ezt a tankot...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tóth Zoltán · 6 éve
    A legénység gyógyító helyére tettem a colát és vissza raktam az automata tűzoltót, elég gyúlékony a lelkem.
    Motort is lőnek rendszeresen.....
    2. soros támadó egység, nem érdemes hősködni vele, top tierben hozza a hozzáfűzött reményeket :-)

    [quote name="1st_Division"]Szerintem azért akkora öngólt nem lőtt a wg ezzel a tankkal, első pár napban rengeteget láttam kettesével egy két csatában...Csak utána a sok agyhalott rájött nah ezzel se tud semmit kezdeni ugyanúgy kidöglik 1-2 perc alatt és azóta ezen emberek nem veszik elő...
    Csináltam is róluk videót annak idején.

    https://www.youtube.com/watch?v=0ftIEpdoKh0&t=29s

    https://www.youtube.com/watch?v=lAA-fd-Nsig&t=158s

    Annyi, de annyi agyhalott volt gf-el az első héten, annyira nem épített ki magának hírnevet, hogy mindenki tartson tőle.
    Nekem amúgy az FCM CDC prém fiókkal 2-2,5k dmgel kb 50-60k között hoz. Bár már nem olyan egyszerű ezekkel játszani sok tápos tank miatt de még mindig azt merem állítani farmolásra tök jók![/quote]
    Miért agyhalott, tápos, aki ezzel a tankkal játszik, miért minősíted a játékos társaidat?
    Elárulhatnád.......
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    1st_Division
    • Tankos
    · 6 éve
    Szerintem azért akkora öngólt nem lőtt a wg ezzel a tankkal, első pár napban rengeteget láttam kettesével egy két csatában...Csak utána a sok agyhalott rájött nah ezzel se tud semmit kezdeni ugyanúgy kidöglik 1-2 perc alatt és azóta ezen emberek nem veszik elő...
    Csináltam is róluk videót annak idején.

    https://www.youtube.com/watch?v=0ftIEpdoKh0&t=29s

    https://www.youtube.com/watch?v=lAA-fd-Nsig&t=158s

    Annyi, de annyi agyhalott volt gf-el az első héten, annyira nem épített ki magának hírnevet, hogy mindenki tartson tőle.
    Nekem amúgy az FCM CDC prém fiókkal 2-2,5k dmgel kb 50-60k között hoz. Bár már nem olyan egyszerű ezekkel játszani sok tápos tank miatt de még mindig azt merem állítani farmolásra tök jók!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Scheff
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="KopiBDW"][quote name="Scheff"]Illetve a GF tankok a világbajnokság költségeit (szervezési költségek, útiköltség, szállás, kaja, nyeremények) is fedezni hivatottak. [/quote]

    Akkor most ebből csak kekszre jutott semmi sex-re [/quote]

    Hát nem is volt sok riba... khm... hostess lány a színpadnál. :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tutyimutyi2
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Leopardusz"]na persze, 600*400 pixelen, újjal irányitva :trollol:[/quote]
    Vaagy fogod magad és steam-en keresztül letöltöd gépre a blitz-et és 1280x1024-ben és bill + egérrel játszod.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    wrett
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez az elemzés sokkal jobb lett mint maga a tank. Sajnos.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dyson74
    • Tankos
    · 6 éve
    Nem is tudom, az elemzés olvasása közben az az érzésem támadt, hogy ez egy mokány, kemény tank. Viszont visszagondolva az ellene folytatott küzdelmeimre... Hát, skorpióval ott lőttem át, ahol értem! :P Természetesen nem a tornyát lőttem. Egy defendert komolyabb ellenfélnek tartok.
Tovább a kategóriában: « T26E5 - Elemzés
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.