Nyomtatás
2017. április 26. 08:01

UDES 03 - Elemzés

Írta:
(79 szavazat)
42 hozzászólás

Bevezetés - A kétarcú Janus

Miért kétarcú ez a tank? Mert egyszerre kapjuk meg a játék egyik leggyorsabb és a leglassabb tankját vele egyszerre. Ezt az anomáliát mutatja be eme szösszenet.

A 9.17-es verzióval megérkeztek a játékba a svéd tankok. Kaptunk egy light-med-heavy ágat és egy TD vonalat. A TD vonal a 8-as szintig nem mutat eltérést a többi nemzetnél megismerttel, viszont az ág 8-9-10-es képviselői egy a játékon belül eddig ismeretlen megoldással örvendeztettek meg bennünket. Ezeket a tankokat ugyanis kétféle módban is használhatjuk: utazó és ostrom módban, amit a hidropneumatikus felfüggesztésük tesz lehetővé.

A történelmi háttér

Megszokhattuk, hogy ahogy haladunk felfelé egy ágon, úgy kerülünk egyre közelebb időben is napjainkhoz. A svéd TD ág azonban ebben is eltérést mutat, ugyanis az UDES 03-at az STRV 103 leváltására akarták kifejleszteni, ami ugye ennek az ágnak a 9-es képviselője.

UDES volt annak a tervező és kutató gárdának a neve, akik a korai '70-es években egy olcsóbb, könnyebb és jobb alternatívát kerestek az Strv. 103 felváltására. Az új projekt vezető tervezőjének a neve Sven Berg volt. Az új projektekre 1,8 millió svéd koronát szántak (ez kb. 8 millió amerikai dollár). A technika kifejlesztésében több vállalkozás is részt vett, köztük a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának (FMV) vezetősége, amely felelős volt az új anyag létrehozásáért és feldolgozásáért. Azonban végül technológiai, gazdasági és egyéb okok miatt az FMV kénytelen volt a projektjeit átadni a Hägglunds és Bofors vállalatoknak, amelyekre eredetileg a munka egy része lett volna rábízva. A fejlesztés fő szempontjai voltak a súly: kb 20 tonna, a legénység száma: 2-3 fő, 30 lóerő/tonna fajlagos teljesítmény és hogy lehetőleg meglévő komponenseket építsenek bele, a költségek csökkentése érdekében. Ezzel a projekttel az STRV 103 egyik hibáját is megpróbálták kiküszöbölni, nevezetesen a lejtőn lefelé történő rossz tüzelési képességet. Az ő egyik tervük volt a játékon belüli UDES 03, amiből 2 db prototípus épült, melyekkel 1973-ig kísérleteztek, amikor úgy döntöttek, hogy inkább egy tornyos változatot, az UDES 14-et részesítik előnyben.

És akkor nézzük is mit kapunk a játékon belül, miután elköltöttük a 104.500 XP-nket és megvettük a tankot 2.620.000 ezüstért.

A prototípus 1972-ben

Paraméterek és tulajdonságok

Utazó és ostrom mód

Ezen lehetőséggel ennél a tanknál találkozhatunk először a játékban. A hidropneumatikus felfüggesztés révén itt nem a löveg emelkedik és süllyed, hanem a tank hátulja végzi el ezt a funkciót, kb. mint egy nyújtózkodó kismacska, aki a mellső lábát előre nyújtva emeli fel a hátsóját. A két mód között az "X" gomb megnyomásával tudunk váltani állóhelyzetben, a művelet végrehajtásához szükséges idő pedig 2 mp. Aki a TS-t esetleg "X"-szel aktiválja, az állítsa át valamelyik parancsot, mert így sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát játék közben. Utazó módban is tudunk tüzelni, de ilyenkor nincs ágyúsüllyedésünk és magasabb a töltési időnk is.

Utazó és ostrom mód:

Páncélzat

Azt hiszem ez a leggyorsabban kivesézhető eleme a tanknak, mivel páncélja az szinte nincs is. A lenti kép is jól mutatja, hogy az átlag 20 mm-es érték néhol belelendül és felveszi akár a 30 mm-es álomvastagságot is, ami nem sok ugyan, de legalább marha kevés is. Mindenki átüti még az is aki nem akarja. A vékony páncél miatt a tank érzékenyen reagál a robbanó lövedékekre, a nagyobb kaliberű támadások esetén képes egy lövéstől kapitulálni. A páncélzat hiányát előszeretettel használják ki az égi áldást osztók is, akiknek a nevét ugye nem mondjuk ki...

Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy - bár acélfalat nem ezzel a tankkal fogjuk szerezni - amennyiben az ellenfél automata célzással lövöldöz ránk, akkor jó eséllyel a tank elején lévő ék alakot fogja eltalálni, amit a képen nyíllal jelöltem. Ez a tank egyetlen olyan része, amivel tudunk esetleg pattintani.

Látótávja alapból 350 méter ami nem a legfényesebb a 8-as TD-k mezőnyében. A rádió hatótávja 880 méter ez több szót nem is érdemel. A gyulladás esélye 12%, de robbanó lövedékekre szerintem ennél érzékenyebben reagál.

Életereje 1000 HP, ami majdnem a legkevesebb a szintjén (SU-101: 990), és véleményem szerint itt azért ráférne egy kis buff.

Felfüggesztés és motor

Elmondható, hogy már a belépő motor és felfüggesztés is használható. Motor esetében a fejlesztett 550 lóerős, ami 50-nel erősebb mint az alap. Mindkettő sebessége megegyezik, előre 70 km/h, hátrafelé pedig 50 km/h!! Tehát ezzel nem csak támadni lehet, hanem menekülni is. Apropó menekülés: tolatási sebességének köszönhetően nem kell időt pazarolni arra hogy megforduljunk, hanem simán elég ha rükvercbe tesszük a sebváltót. Ezzel kapcsolatban volt egy emlékezetes pillanatom amikor is egy BC 25t tárazás közben megpróbált leforogni, de képtelen volt rá, mert gyorsabban tolattam, mint ahogy Ő előrefelé tudott haladni.

Sérült motor esetén a váltás az ostrom és utazó mód között nem működik egészen addig, míg meg nem javítjuk a motort, illetve ha sérült (sárga) marad, akkor több ideig fog tartani az átváltás.

Tapasztalatom szerint elég hamar ledobja a láncot és ez ennél a tanknál - főleg ha az ostrom módban ér minket - akár a játék végét is jelentheti. Mire megjavítjuk a láncot és visszaváltunk utazó módra, már kapjuk is a legtöbbször a következő találatot.

A tank forgási sebessége 29,2 fok/mp utazó módban, míg ostrom módban 12 fok/mp körüli értékre emlékszem.

Ostrom módba váltás esetén a tank sebessége mindkét irányba 5 km/h értékre korlátozódik.

A fejlesztett lánctalp talajellenállási értékei egész kellemesek:

  • Kemény talajon: 1,25
  • Közepes talajon: 1,34
  • Puha talajon: 2,30

Löveg

A sebesség után ez a második kellemes tulajdonsága a tanknak. Két ágyú között választhatunk: a nyolcas szintű 9 cm kan m/f és a kilences 10.5 cm kan UDES03 között. Az alábbi táblázat mutatja a két ágyú értékeit:

  9 cm kan m/f (AP/HEAT/HE) 10.5 cm kan UDES03 (APCR/APCR/HE)
Átütés 210/250/45 mm 288/330/53 mm
DPM AP/APCR/HE (utazó mód) 2115/2115/2820 HP/perc 2085/2085/2567 HP/perc
Sebzés AP/APCR/HE 240/240/320 HP 390/390/480 HP
Lövedék sebesség 1275/950/750 m/s 1385/1560/640 m/s
Tűzgyorsaság (utazó mód) 8,81 lövés/perc 5,35 lövés/perc
Töltési sebesség (utazó mód) 6,81 mp 11,2 mp
Pontosság 0,34 m/100m 0,34 m/100m
Célzási idő (utazó mód) 2,88 mp 2,88 mp
Ágyúemelkedés (ostrom mód) -14/+20 fok -14/+20 fok
Lőszer kapacitás 48 db 40 db

A fenti töltésidőből nyugodtan levehetünk kb 1,5 másodpercet, mert ostrom módban annyival hamarabb tölt be az ágyúnk. Én töltésgyorsítóval használom a tankot, így ez az érték alap legénység esetében most jelenleg 8,5 mp körüli (10.5 cm). Ezt viszont BIA, pótellátmány és egyéb finomságok révén még lejjebb tudjuk vinni.

Maga a célzási idő nem a legkellemesebb, láttunk már jobbat is, viszont ezt ellensúlyozza a 9-es ágyú lövedékének sebessége. Ilyen értékekkel a svédek bejövetele előtt nem igen találkoztunk: 1385 illetve 1560(!!) m/s. Ez a lövedék nem fogja azt mondani az ellenfélnek "Ne mozdulj, várj míg oda érek!". Ránézel, célzol, lősz és találsz. A fejlesztett ágyú mindkét páncéltörő lövedéke APCR, annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Mint az EMIL I elemzésnél is írtam, az APCR lőszer kapcsán azért érdemes két dolgot is megemlíteni:

  • Hiába jobb az átütése, néha képes bizonyos szögben tartott páncélokról lepattanni.
  • A lőtávolság függvényében veszít az átütéséből, mint ahogyan a lenti két kép is mutatja a fejlesztett 10.5 cm-es kan UDES 03 ágyú alaplőszere és prémium lőszere esetében:

Oldalirányú lövegkitéríthetőségről szinte nem is beszélhetünk (2-2 fok), a többit a tank mozgatásával kell pótolnunk. Nem kell azonban megijedni, mert ha csak az egérrel követjük a mozgó ellenfelet, sem az álca értéket sem a periszkóp segítő hatását nem veszítjük el!

Tier 8-9-ben nem igazán igényli a drágább lőszert. Amennyiben ellenfélként találkoztok vele, nyugodtan töltsétek be a robbanó lövedéket, amit mind az UDES 03, mind az STRV 103 is meg fog "köszönni" nektek a vékony páncélzata miatt. Sebzés, plusz pár modul, plusz egy-két legénységi tag. Én a kilences ágyút 23/13/4-es kiosztással használom.

Álca

Ha valaki emlékszik a nagy TD nerf előtti Hellcat-re, az UDES 03 hasonló feelinggel rendelkezik, mint az akkori láthatatlan cicusok. Tierjében nincs ellenfele az álca tekintetében, mint ahogyan a lenti kép is mutatja. Az 1-10 tierű TD-k között is az előkelő 4. helyen áll a maga 26,1%-os értékével, az Ikv 72, a Renault UE 57 és az Alecto mögött. Még a sokszor láthatatlannak titulált E 25-öt is veri (25,14).

Tüzelés utáni álcaértéke is messze tierjének legjobbja:

Ajánlott játékstílus

A tank sebességéből adódóan kiválóan alkalmas a gyors pozíciófoglalásra, de arra azért ügyeljünk, hogy ne a könnyű illetve közepes tankjaink előtt érjünk a frontvonalba, mert a látótávunk ebben nem fog megtámogatni bennünket. Sok csatában láttam, hogy az UDES-sel előre rohantak és lövés nélkül mentek a garázsba, mert az ellenfél felderítői jól helyezkedtek, így ők már látták az UDES-t, miközben az meg senkit sem derített fel.

Én ezzel a tankkal a medeket szoktam a látóhatárról követni, kihasználva azok jó látótávját. Igyekszem a kirajzolási távolság széléről osztani a sebzést, mert így elkerülhetem az esetleges felderítést, annak minden kellemetlen szövődményével együtt. Dimbes-dombos vidéken igyekszem egy mélyedésben meghúzni magamat, így el tudom rejteni a tankom alját és nagyon vékony felületet mutatok csak az ellenfél felé.

Amennyiben figyeljük a csata alakulását, a tank jó társ egy új pozíció felvételében, akár a térkép másik felén is. A tank kialakítása miatt nagy tempónál kerüljük a bukkanókat és sziklákat, mert a magas súlypont miatt könnyen felborulunk és szinte sosem fogunk tudni visszafordulni ezt követően.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Itt én a klasszikus TD setupot ajánlanám:

  • Álcaháló
  • Periszkóp
  • Ventilátor/Töltésgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

  • Automata tűzoltókészülék/Nagy javítókészlet
  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Bár egy hasonlóan lapos TD-re első körben az álcázást szoktuk javasolni, de a lánc ledobási érzékenység miatt én a javítást ajánlanám helyette kezdésnek:

  • Parancsnok: Javítás Álcázás, BIA
  • Lövész: Javítás, Álcázás, BIA
  • Vezető: Javítás, Álcázás, BIA

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó sebesség (hátrafelé is)
  • Jó ágyú
  • Jó lövedék sebesség
  • Jó csőlehajlás
  • Kiemelkedő álcaérték

Hátrányai

  • Szinte nincs páncél
  • Könnyen gyullad
  • Arty csemege a vékony páncél miatt
  • Érzékeny a láncolásra
  • Hosszú célzási idő
  • Kevés HP

Elvárt WN8

Ha meglőjük a saját HP-nkat, akkor már zöldek lettünk. 4 találat esetében kékülünk, míg nem egészen 2000 sebzés esetében már a lilák táborában sütögethetjük pecsenyénket.

Kiknek nem ajánlom?

Nem leszek ezzel közönség kedvenc, de azoknak nem ajánlom, akik nem tudnak a játékmenetben történő változásokra időben reagálni, akik nem látnak a kistérképen.

Kinek ajánlom?

Azoknak, akik szeretik a rejtőzködő életmódot, és mindemellett együtt tudnak élni a játékkal, képesek újragondolni a taktikát.

Személyes összegzés

Minden negatív tulajdonsága ellenére én kedvelem a tankot, mivel kicsit kilóg a sorból és a TD-k között egy egyedi stílusra tanít meg, amit alkalomadtán alkalmazni lehet más páncélvadászoknál is.

Videók

Az első saját átlagos csatákat mutat meg, míg a második egy ritka kör 12 killel nejo12 tolmácsolásában. Utóbbi megmutatja, hogy bár gyors a tank, nem kell mindig rohanni vele...


Az elemzést írta: Bodzy

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:05

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 5 éve
    Nekem megvolt...ilyen gyorsan még nem adtam el td-t talán. HA elbújsz és kempelsz még okés, de a városi pálya kuka. ÉS szeretett MM sűrűn rak be rá. Azóta is ott csücsül a barakkban a 3 db 3 skilles csajszi. Kifejezetten erre az ágra képeztem pedig őket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gizmo
    • Tankos
    · 5 éve
    Nincs fekete leves...
    Tulajdon képen amit írtál több szempontból igaz is meg nem is! :-)
    Nekem az ötödik skill sor megy a leányzókra benne! Ha értelmes csapatban vagy akkor egy állat tud lenni, ha nem akkor megy a lóti futi bokorról bokorra....
    Ami nekem "bosszantó" a többi, és akikkel együtt kell mennie az MM miatt, hogy ugyebár ennek a td-nek kizárólag az álcája a védelme! Na most 10,5cm-es ágyú lévén lövés után szinte bármekkora rőzsehalmaz(ból/mögül) is világít a szerencsétlen!
    A másik meg az ágyúk pontosság különbségének sunyi összemosása a játékban! ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    GregorMann
    • Tankos
    · 5 éve
    3 hónapja használom top ágyúval és azóta [s]egy kicsit [/s]jobb lett a véleményem. Az alap ágyú elég rossz, továbbra is ezt tartom nem üt át szinte semmit. (A 72km/h= 20m/s rohangáló francia light zsebcirkálókat persze átütné ha ezeket el lehetne találni de nagyobb távolságban a 1-2 sec képernyő frissítés miatt nekem nem megy (1sec és cc 20méterrel arrébb van mint ahová lövök). Vagy szimplán béna vagyok. Ellenben ők találnak, kiváncsi vagyok milyen lövegstabilizátoruk van! ja premizált tankok.
    Fontos, hogy 3×100 álca képességem van így festve+ BIA+álcahálóval ostrom módban 67 az álca értéke. Utazó módban és pláne lövés után viszont elég kevés. Köszönet VaFec felhasználónak aki popsiemelős trükkre felhívta a figyelmem.
    Látótávom 470 méter de 2 optikát használok és a személyzet is erre van kondicionálva.
    A jármű forgási értéke 30 fok alatt van ami egy arty-jéval ”vetekszik” ez nagy sebességnél manőverezéshez már nem elég.
    14 fokos csőlehajlás nagyon jó. Utazó módban szivatós , hogy egyenes talajon inkább ”fölfelé néz” nehogy városi harcokban használni lehessen.
    Nekem többször porig égett ezért tűzoltó skillt kezdtem használni. Már volt hogy eloltotta a tüzet de 1×70% skill és autómata tűzoltó cucc van benne.
    Töltési ideje hosszú az azonos méretű (Leo, Leo Pt, [s]ARL44[/s]) töltésidejéhez képest (+1,5-2 sec), talán a nehezebb a lőszer. Vagy a svéd gravitáció nagyobb.
    Nehéz használni , jól játszani 3,7 skill alatt.
    De kezdem megszeretni. puff leírtam na most jön a feketeleves. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hector 72
    • Tankos
    · 5 éve
    Szerintem jó gépek. Nekem megvan a 9-es, az UDES már nincs, de egyikkel sem használtam goldot. Egyszerűen nincs rá szükség.
    Ha az álcázási képességek ki vannak fejlesztve és az utazó/ostrom módra valaki ráérez, akkor nagy mészárlásra képes. Nagy átütés, jó töltésidő gyors lövedék,nagyon jó álcaérték. A városi pályák nem neki vannak kitalálva, de azért ott sem használhatatlan.
    Én venti, töltésgyorsító, álcaháló felszerelést használok.
    Az álcázási képességek kifejlesztése alapvető és a BIA is fontos...szerintem.
    Az elemzés szerint könnyen gyullad, ezt én nem tapasztaltam... igaz a 8-as gépektől fölfelé mindegyikben automata tűzoltó van.
    Nem szabad védelem nélkül egyedül hagyni, mert akkor ha odaérnek szétkapják a fürge rohangáló gépek, de ez minden TD-re igaz valamilyen szinten, de erre különösen. De van egy jó sebességünk, ami alkalmassá tesz a gyors helyváltoztatásra, ha menekülni kell.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sk-skuba
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="BUM-BUM papa"]Nagyon jó ez a tank, csak meg kell tanulni használni.
    Ha "nem áll kezedre" és nincs benne legalább 4 skill-es legénység, akkor gond lehet a vele a harcban.
    Goldot néha nyomni kell belle, mert a nagy tierben , IX - X esek megeszik.
    Én szeretem. (már rajta 1 Gunmark) Gyorsan rejtőzködik. Szinte bármit átütök vele ............és sipirc új pozicióba. 8)

    Hja, csigaszem helyett, én kukkert használok, mert néha felderítem magamnak az ellenséget.[/quote]

    Akkor az STRV 103-0-át is imádni fogod, igaz hogy lassabb, de a +10 mm páncél az nagyon érződik, elég sokat pattint ( persze nem a tier X-et ), és az átütése is sokkal nagyobb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BUM-BUM papa
    • Tankos
    · 5 éve
    Nagyon jó ez a tank, csak meg kell tanulni használni.
    Ha "nem áll kezedre" és nincs benne legalább 4 skill-es legénység, akkor gond lehet a vele a harcban.
    Goldot néha nyomni kell belle, mert a nagy tierben , IX - X esek megeszik.
    Én szeretem. (már rajta 1 Gunmark) Gyorsan rejtőzködik. Szinte bármit átütök vele ............és sipirc új pozicióba. 8)

    Hja, csigaszem helyett, én kukkert használok, mert néha felderítem magamnak az ellenséget.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 6 éve
    Nem rég vettem meg, még volt rá 30% engedmény, de már sajna megbántam, hogy pénzt áldoztam rá! Érzésre a T7-et adja vissza. Azzal is ugyanilyen csatáim voltak.....1: Szarrá lövök mindenkit, de loss. 2: Meg se mozdulok bokorban, de kiszednek a pálya másik végéből, de persze azért win XD. Sajna nekem ez felejtős darab 30 meccs alatt sem tudtam megszokni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MEXXX565
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="solinari"][quote name="GregorMann"]Azért mert 9-10 tierben általában a látótávolság 400m ről indul optikákkal felmegy 470-490m -ig (ez a pálya fele - 2/3 ) ellenben svéd csodánk jól kinőtt a csizmaszárból és egészen 350m -ig lát amikor kijön a garázsból. Vak, lassú és gyenge az álcája.
    52 000 az új tier 9es löveg, miközben 300-350 kapsz egy győztes csatáért. Ez 150-200 mélytorok az alap ágyuval.
    Tudod a játékélményről beszélek amiért fizetsz is jó magyar forintokat, hogy ülj egy dupla bokorban és lövöldözz a felvillanó piros sziluettekre, annak ellenére, hogy nem tudod h csak a csövét dogta ki és a fedezéket lövöd vagy már kijött és csak mellé durrantasz esetleg lepattansz.
    Meg tudod habitus kérdése, hogy látod amint közelharcban a csapattársadat pl egy táras Med darálja és nem tudsz rajta segíteni mert nincs olyan opció amivel meg tudnád lőni az ellent. cc 5-7 másodperc amire beálsz ez alatt min 2 lövést kapsz 800 Hp az 1000-ből és 2 modul.
    Lövés utén 6- 10 az álca értéke, ez egy heavy álcájhoz mérhető csak annak van páncélja és tud mozogni, némelyk 5 sec alatt akár 50 méter is megtesz ami elég, hogy fedezékbe menjen. Ebben a tankban Seres Rezső Szomorú vasárnapja szól a rádióból mert mindenki öngyilkosnak készül odabent. Üdv[/quote]
    Már bocs de az álcaértéket hogy lehet fikázni???? Mint láthatod a legjobb értékkel bír...[/quote]

    Az álca jó de ha ellövöd magad nagyon le esik nekem is ez a problémám vele!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Solinari
    • VIP
    · 6 éve
    [quote name="GregorMann"]Azért mert 9-10 tierben általában a látótávolság 400m ről indul optikákkal felmegy 470-490m -ig (ez a pálya fele - 2/3 ) ellenben svéd csodánk jól kinőtt a csizmaszárból és egészen 350m -ig lát amikor kijön a garázsból. Vak, lassú és gyenge az álcája.
    52 000 az új tier 9es löveg, miközben 300-350 kapsz egy győztes csatáért. Ez 150-200 mélytorok az alap ágyuval.
    Tudod a játékélményről beszélek amiért fizetsz is jó magyar forintokat, hogy ülj egy dupla bokorban és lövöldözz a felvillanó piros sziluettekre, annak ellenére, hogy nem tudod h csak a csövét dogta ki és a fedezéket lövöd vagy már kijött és csak mellé durrantasz esetleg lepattansz.
    Meg tudod habitus kérdése, hogy látod amint közelharcban a csapattársadat pl egy táras Med darálja és nem tudsz rajta segíteni mert nincs olyan opció amivel meg tudnád lőni az ellent. cc 5-7 másodperc amire beálsz ez alatt min 2 lövést kapsz 800 Hp az 1000-ből és 2 modul.
    Lövés utén 6- 10 az álca értéke, ez egy heavy álcájhoz mérhető csak annak van páncélja és tud mozogni, némelyk 5 sec alatt akár 50 méter is megtesz ami elég, hogy fedezékbe menjen. Ebben a tankban Seres Rezső Szomorú vasárnapja szól a rádióból mert mindenki öngyilkosnak készül odabent. Üdv[/quote]
    Már bocs de az álcaértéket hogy lehet fikázni???? Mint láthatod a legjobb értékkel bír...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="GregorMann"]Azért mert 9-10 tierben általában a látótávolság 400m ről indul optikákkal felmegy 470-490m -ig (ez a pálya fele - 2/3 ) ellenben svéd csodánk jól kinőtt a csizmaszárból és egészen 350m -ig lát amikor kijön a garázsból. Vak, lassú és gyenge az álcája.
    52 000 az új tier 9es löveg, miközben 300-350 kapsz egy győztes csatáért. Ez 150-200 mélytorok az alap ágyuval.
    Tudod a játékélményről beszélek amiért fizetsz is jó magyar forintokat, hogy ülj egy dupla bokorban és lövöldözz a felvillanó piros sziluettekre, annak ellenére, hogy nem tudod h csak a csövét dogta ki és a fedezéket lövöd vagy már kijött és csak mellé durrantasz esetleg lepattansz.
    Meg tudod habitus kérdése, hogy látod amint közelharcban a csapattársadat pl egy táras Med darálja és nem tudsz rajta segíteni mert nincs olyan opció amivel meg tudnád lőni az ellent. cc 5-7 másodperc amire beálsz ez alatt min 2 lövést kapsz 800 Hp az 1000-ből és 2 modul.
    Lövés utén 6- 10 az álca értéke, ez egy heavy álcájhoz mérhető csak annak van páncélja és tud mozogni, némelyk 5 sec alatt akár 50 méter is megtesz ami elég, hogy fedezékbe menjen. Ebben a tankban Seres Rezső Szomorú vasárnapja szól a rádióból mert mindenki öngyilkosnak készül odabent. Üdv[/quote]
    Nem értem mi a gond a tankkal. Az egyik legjobban használható td a játékban, gyors, van átütése és jó a csőlehajlása. Mint minden tanknak, ennek is megvan a maga technikája. A leírtak alapján te nagyon rosszul használod. Nem a te dolgod a spot-olás, épp ellenkezőleg, neked a sebzést kell osztani a távolból észrevétlenül. Én nem éreztem pontatlannak az ágyút, néha szivat az RNG, de ez minden tanknál megvan. Általában a dombokat keresem, ami felett épphogy ki tudok nézni, és ha úgy érzem, hogy spotoltak (nem várom meg a 6. érzéket) visszakapcsolok utazó módba, ekkor magától lesüllyed a tank hátulja, és máris takarva van a tank. Ezt egyébként meg lehet tenni töltés alatt is, hisz mire betölt ismét visszaállhatsz ostrom módba. Egyébként ha ostrom módba váltok, az első, hogy megemelem teljesen a tank hátulját, vagyis magam elé nézek addig, amíg csak lehet, majd ez után kezdek el harcolni. Ilyenkor egyébként nagyobb a belőhető felületed, de ha rád is lőnek, akár automata célzással is, az ugye a tank közepét célozza, és ha ilyenkor visszakapcsolsz utazó módba, lesüllyed a tank és nagy eséllyel ellőnek fölötted. Persze ehhez rengeteg gyakorlás kell, de nálam bevált. Hiányozni fog ez a funkció az Strv-ken.

Legfrissebbek a szerzőtől: bodzy