Jelenleg

13
látogatónk van

2016. augusztus 23. 13:32

Az alfa sebzés RNG faktorának leellenőrzése - Statisztikai elemzés (angol)

(5 szavazat)
37 hozzászólás

Dae314 felhasználó osztotta meg Reddit-en azon statisztikai elemzésének összegzését (a Bővebben... után találjátok), melynek célja az alfa sebzések 25%-os random faktorának (szórásának) leellenőrzése, kielemzése volt. Az elemzés alapját egy 1.006 darabos T110E5 tankkal produkált minta szolgáltatta, melyben az alábbi három esetet nem vették figyelemebe: lőszerrekesz-robbanás, HE lőszerek sebzése, 500 hp-nál kevesebbel rendelkező tankokba vitt találatok. Mivel az összegzést képként osztotta meg, így igen körülményes lenne magyarra fordítanom, de talán néhány ábra magáért beszél:

Utoljára frissítve: 2016. augusztus 23. 20:04

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ace of spades
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="_Szazados_"]Mindenkinek adott a lehetőség arra, hogy ő is csináljon egy ilyen tesztet, ráadásul nem is nehéz. Fogod magad és feljegyzed azokat a lövéseket, ahol az ellenfél tankjában annyi hp van, amennyi az ágyúd átlagsebzésének az alsó harmadában van. Hogy egy példával éljek, a 400-as alfáddal rálősz egy tankra, aminek kb 350 hp-ja van és feljegyzed, hogy kilőtted e vagy nem.
    Közel sem olyan gyakori ez a kis hp-s túlélő, mit hiszik egyesek, maximum jobban megjegyzi az ember. Azon persze senki sem lepődik meg, mikor a 390-es alfával kiszed egy 460 hp-s tankot, mert az nem snassz, de amikor alá lősz, az már igen.

    Az a többiek hülyesége, hogy nem áll rá a kezük a repeszre.

    De ha már itt tartunk, akkor az ez ellen kardoskodóknak azt is meg kellene nézniük, hogy ŐK MAGUK hányszor vannak annak a bizonyos fasznak a jobbik végén, mikor a JagdpanzerE100 belever 980-at az 1000 hp-s tankjukba...[/quote]

    Egy ideje olvasom már a fórumot, és nem hittem volna, hogy valaha is ennyire a szívemből tudsz szólni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Theo
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="MPeter71"]Akkor te a 90%-os csökkentésre gondolsz. Ez egy Z verzió lenne, mert azért valahogy csak büntetni kellene azt, hogy gyakorlatilag nulla a hp-ja annak tanknak. Nem életszerű elismerem, de az sem életszerű, hogy egy 10 hp-s tank kiszed még 5 másikat.[/quote]
    Nem másolom be a klasszikust, hogy mit kell csinálni, ha életszerűséget keresel a wot-ban .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    _Szazados_
    • Tankos
    · 7 éve
    Mindenkinek adott a lehetőség arra, hogy ő is csináljon egy ilyen tesztet, ráadásul nem is nehéz. Fogod magad és feljegyzed azokat a lövéseket, ahol az ellenfél tankjában annyi hp van, amennyi az ágyúd átlagsebzésének az alsó harmadában van. Hogy egy példával éljek, a 400-as alfáddal rálősz egy tankra, aminek kb 350 hp-ja van és feljegyzed, hogy kilőtted e vagy nem.
    Közel sem olyan gyakori ez a kis hp-s túlélő, mit hiszik egyesek, maximum jobban megjegyzi az ember. Azon persze senki sem lepődik meg, mikor a 390-es alfával kiszed egy 460 hp-s tankot, mert az nem snassz, de amikor alá lősz, az már igen.

    [quote]de az sem életszerű, hogy egy 10 hp-s tank kiszed még 5 másikat.[/quote]

    Az a többiek hülyesége, hogy nem áll rá a kezük a repeszre.

    De ha már itt tartunk, akkor az ez ellen kardoskodóknak azt is meg kellene nézniük, hogy ŐK MAGUK hányszor vannak annak a bizonyos fasznak a jobbik végén, mikor a JagdpanzerE100 belever 980-at az 1000 hp-s tankjukba...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MPeter71
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Sveryxx"]

    Lol de érdekes változtatást csinálnál Hát nem tom igazábol azért tartom hülyeségnek ezt mert akkor ki a fenének lenne kedve kb egy használhatatlan tankkal menni ? fogod magad és bele mész az első vízbe amibe bele fulladsz vagy ilyesmi mert minek huzzad a saját idődet azzal hogy egy roncsal mész és semmit sem tudsz kb hozzá tenni a csatához onnantól.....[/quote]
    Akkor te a 90%-os csökkentésre gondolsz. Ez egy Z verzió lenne, mert azért valahogy csak büntetni kellene azt, hogy gyakorlatilag nulla a hp-ja annak tanknak. Nem életszerű elismerem, de az sem életszerű, hogy egy 10 hp-s tank kiszed még 5 másikat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ace of spades
    • Tankos
    · 7 éve
    Személy szerint nem tartanám jó öltetnek, ha kivennék az RNG-t a "döglődő" tankok ellen. Van abban valami felemelő, ha 10.000 csatánként egyszer úgy alakul, hogy az embernek szerencséje van, megússza az egylövésezést és még utána érvényesülni is tud. Persze a görcsösen játszó profikat ez lehet, hogy bosszantja, nem gondolnak abba sem bele, hogy ők hányszor voltak az RNG jó végén, csak azon aggodalmaskodnak, hogy most úristen lement a véennyóc meg a vinrét Amatőrként kifejezetten szeretem, hogy van egy szerencse faktor is a játékban, még ha ezt időnként pech faktorként élem is meg. Áthidaló megoldásként talán az lenne a legjobb, ha a profik játékterén (CW, SH meg istentudja még mi) a kérésüknek megfelelően kivennék az RNG-t, sima randomban pedig meghagynák.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sveryxx
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="MPeter71"]Végül is nem az elemzéssel van a hiba, mert a valóságban is ezt lehet érezni, ez történik. Azonban mindenkit az bosszant amikor egy 330 HP-s tankba 320-329-et sikerül belelőni, és minimális hp-n tovább játszik, majd még kap egy lepattanót is, hiába papír TD és az egyetlen lövésével téged szed ki.
    Annyira életképtelen a modell, hogy csak na. Tudom, ne hasonlítsuk az életszerűséghez, de ha a játék elveit nézzük sok-sok más játék elveivel együtt akkor is látható és tapasztalható az éppen életben maradt a tank, és rendet tett a végjátékban történet, hogy az már-már zavaró.
    Azt gondolom, hogy lényegesen jobb lenne egy plusz sort beletenni a sebzési képletbe, ami arra lenne hivatott, hogy ha az utolsó lövéssel a tank hp-ja a teljes hp 1%-a alá csökken, akkor bizony a tankot kilőttnek kell tekinteni. De legalábbis a teljes legénységet és a tankot is végstádiumosnak, és 90%-kal nerfelni minden képességét, mint haladás, forgás, toronyforgás, töltés stb. Hiszen gyakorlatilag halott tankról, és halott legénységről beszélünk akiket még az adrenalin sem tud már életben tartani, nemhogy csatát lehozni.
    Nézzük ezt példában. E5-tel játszunk 390-es alfa sebzéssel., jön egy 330/2200-hp-s tank, ahol a 330 a tényleges, 2200 a teljes HP, ebben az esetben a tanknak egyetlen lövéstől kilőtt állapotúnak kellene lennie, és nem túlélni a lövést 5 hp-val csak azért, hogy a csatát akkor és ott eldöntse.
    Ez tényleg nem lenne nagy művészet, még életszerű és a játékot játszhatóbbá tevő döntés lenne, hiszen ez mindenkit érintene, nem csak egy-egy tankot, hanem mindenkit. Egy ekkora kerekítést szerintem mindenki elfogadna.

    De mint tudjuk, nem mi határozzuk meg a sebzési modellt, mi csak magunk között kibeszélhetjük ezt, de hatása nem lesz sajnos. Szerintem a "hiszti" a még éppen túlélő tankokkal kapcsolatban jelentősen lecsökkenne egy ilyen változtatástól.

    Valahogy a közzétett képek és adatok ilyen téren történő bemutatása egy magyarázkodásnak tűnik, ami a probléma elfedését is magába foglalja, a megoldás keresése helyett. Kár.

    Ettől függetlenül köszi Bhala az utánajárást.[/quote]


    Lol de érdekes változtatást csinálnál Hát nem tom igazábol azért tartom hülyeségnek ezt mert akkor ki a fenének lenne kedve kb egy használhatatlan tankkal menni ? fogod magad és bele mész az első vízbe amibe bele fulladsz vagy ilyesmi mert minek huzzad a saját idődet azzal hogy egy roncsal mész és semmit sem tudsz kb hozzá tenni a csatához onnantól.....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mechashark
    • Tankos
    · 7 éve
    Alulról a harmadik bekezdésben:
    "Note that the higher sigma value means more consistent damage rolls closer to the average demage."

    Nemhogy a szórás csökkenése eredményezné az átlag közelébe eső sebzések gyakoriságának növekedését?

    A cikk szerint a szórás 32, 39, így normál eloszlásnál az esetek 68,26%-a van azátlag plusz-minusz szórásnyi tartományon belül (367,41 és 432,39 sebzés között), 95,44% van két szórásnyin belül (335,22 és 464,78 között), 99,74% három szórásnyin belül (302,83 és 497,17 között). Ha a szórás nő, akkor ezek a tartományok is növekednek.

    [quote name="Tomax96"]
    Én nem vagyok konteó gyártó,de én ISU-val érzem ugyan ezt. Persze nagyobb alfa,nagyobb kitérés,de amikor egymás után 4 lövés átlag alatti volt az már frusztráló.[/quote]

    Ha felírogatod a sebzéseket, meg lehetne nézni, hogy jól érzed-e, vagy csak az átlag feletti sebzéseket nem jegyzi meg az ember. (persze azokkal a megkötésekkel kellene, amit a cikk is írt: nem kevés HP-s tank találata, nem ammorack, nem repesz)

    [quote name="D00M"]Az RNG működésére jó példa az egyik tegnapi meccsem. AT-8 frontja 200+ mm, IS-6 ágyújának átütése AP lőszerrel 175 mm. Első lövése pattan, második lövése beüt, a harmadik megint pattan. Nem a kupolát lőtte, nem a géppuska portot lőtte, hanem az ágyú melletti frontot automata célzással, mégis be tudott ott ütni.[/quote]

    A 175 pen +- 25%-al 131,25 - 218,75. Kb 2-3 % esélye volt a 200 mm átütésére. (A szórás kb 14,5, így 95,44% az esély a 146-204 közőtti átütésre.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Seewan
    • Tankos
    · 7 éve
    "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam meg."
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ynnegaf
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="D00M"]Az RNG működésére jó példa az egyik tegnapi meccsem. AT-8 frontja 200+ mm, IS-6 ágyújának átütése AP lőszerrel 175 mm. Első lövése pattan, második lövése beüt, a harmadik megint pattan. Nem a kupolát lőtte, nem a géppuska portot lőtte, hanem az ágyú melletti frontot automata célzással, mégis be tudott ott ütni.

    Következő meccsen, KV-3 top ágyúja, a full HP-s A-44-be első lövésem 350-et visz be a 390-ből. Mire betöltöttem, belelőttek mások is, 410 HP-ja volt, erre belesebeztem 405-öt. Szerencsére gyújtottam, úgyhogy egyből leégett, különben viszont simán elhúzott volna.

    Ennél mondjuk engem sokkal jobban idegel a sziluett bugossága, amikor látom, hogy előttem van a TVP, de nincs sziluettje, tehát elvileg takarásban van, erre rám lő, és be is üt. Type64-nél utána ugyanez, fel van spotolva, sziluett nincs, rálövök, és eltalálom. Utána jön ennek a fordítottja, látom a T29 sziluettjét, becélzom, full középre megy a lövés, és nem történik semmi. Míg töltök az elmegy, jön egy T-34-85, megint látom a sziluettjét, rálövök, full középre megy a lövés, és semmi. Na ezt magyarázza meg nekem valaki. :-)[/quote]
    Nekem inkább az zavaró, amikor látom a sziluettjét még akkor is, ha épp fedezék mögött van, és azt hiszem, hogy nincs, mert ugyebár én meg két bokor mögött állok, és ilyenkor a sziluett vezetne, de becsap.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    D00M
    • Tankos
    · 7 éve
    Az RNG működésére jó példa az egyik tegnapi meccsem. AT-8 frontja 200+ mm, IS-6 ágyújának átütése AP lőszerrel 175 mm. Első lövése pattan, második lövése beüt, a harmadik megint pattan. Nem a kupolát lőtte, nem a géppuska portot lőtte, hanem az ágyú melletti frontot automata célzással, mégis be tudott ott ütni.

    Következő meccsen, KV-3 top ágyúja, a full HP-s A-44-be első lövésem 350-et visz be a 390-ből. Mire betöltöttem, belelőttek mások is, 410 HP-ja volt, erre belesebeztem 405-öt. Szerencsére gyújtottam, úgyhogy egyből leégett, különben viszont simán elhúzott volna.

    Ennél mondjuk engem sokkal jobban idegel a sziluett bugossága, amikor látom, hogy előttem van a TVP, de nincs sziluettje, tehát elvileg takarásban van, erre rám lő, és be is üt. Type64-nél utána ugyanez, fel van spotolva, sziluett nincs, rálövök, és eltalálom. Utána jön ennek a fordítottja, látom a T29 sziluettjét, becélzom, full középre megy a lövés, és nem történik semmi. Míg töltök az elmegy, jön egy T-34-85, megint látom a sziluettjét, rálövök, full középre megy a lövés, és semmi. Na ezt magyarázza meg nekem valaki. :-)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.