Jelenleg

86
látogatónk van

2016. július 12. 08:11

Object 260 - Elemzés

(52 szavazat)
31 hozzászólás

Bevezetés

Tier X  heavy nyeremény tank, melyet a személyes küldetések keretein belül szerezhetünk meg. Nekem új fiók révén, 0 db tier 10-es tankkal a garázsban, 13 hónapomba telt mire kifejlesztettem minden tankosztályból 1 top tier-t az ARTY-n kívül, amikkel a végső küldetéseket megcsinálhattam. Ha nem is mindet, de a legtöbb gyötrelmet feledteti.

Paraméterek

Ágyú

A löveg pontos megnevezése 122 mm BL-13-1. Játszva az IS-4 és IS-7 tankokkal, majd utána ezzel a szörnyeteggel, rájövünk hogy mi hiányzott eddig ezekről a  tankokról. Ez a kis löveg, ha nem is a német pontosságot „megtestesítve”, de kicsúfolja a jelenlegi két top szovjet nehéz tankot.

Pontosság 100 méteren 0,36m, mely meglepően soknak tűnik a játékban nyújtott teljesítményéhez képest. A legfontosabb, melyet mindig is sokra tartottam sok paraméter mellett, az a célzásidő, ami itt 2,5 mp! alapjaiban teszi játszhatóbbá vele a játékot, mint például vetélytársával, az IS-7-tel, amihez a későbbiekben hasonlítani fogom minden téren. A célkör gyakorlatilag menet közben is alig esik szét nagyobbra mint beszűkült állapotban, amihez társul egy nagyon kellemes 260 mm-t átütő APCR alaplövedék a maga 1259 m/s-os sebességével. Összehasonlításképpen az orosz hajítógép IS-7 alaplőszerének sebessége 900 m/s.

A töltésidő szintén fantasztikus, a 440-es átlagsebzéshez 9,49 mp töltésidő tartozik, mindent fullra tolva/szerelve, pótellátmány nélkül. A DPM így 2782. A „skill lőszer” ugyan HEAT és elég lassúcska szegény, de egy-egy alkalommal jó szolgálatot tesz a 330-as átütéssel, igaz ritkán van rá szükség.

És akkor jöjjön a tank egyik gyengéje, a csőlehajlás: -5/+14°, ahol a -5° kitéríthetőség miatt lesz néhány kellemetlen helyzetünk. Ez egyébként 1 fokkal marad el az IS-7-tel szemben.

Torony

Küllemre egyből az IS-4 tornya jut eszünkbe róla és vele együtt a már jól ismert felső lemezpáncél gyengesége. Papíron 350/240/100 mm-rel rendelkezik, de  egy szerencsétlenebb kósza lövedék simán becsapja az amúgy acélos 350 mm-es toronypáncélt a képen látható ponton. Kapott egy kupolát is ami ugyan gyengepont, de azt a valóságban nagyon ritkán választják célpontul.

A forgási sebessége 26,25°, ami átlagosnak mondható, e mellé megkapta a már jól bevált 400 méteres alap látótávot.

Felépítmény

Ez a része inkább az IS-7-re hajaz, mind formában, szögekben és páncélvastagságban is egyaránt. Ennek ellenére, játék közben az az érzése támadhat a játékosnak, hogy gyengébb mint a vetélytársa. Pozitívum viszont, hogy nem ammorack érzékeny, nem ég mint a Reichstag, nem halnak a legények a tankban. Jól bírja a robbanó lövedékeket, mind a tankoktól és az artyktól. Az alacsony felépítése kevésbé teszi távolról kellemes célponttá és továbbra is a két oldalán ott vannak a troll páncél sávok, ami megmenthet minket több, oldalról érkező találattól.

Felfüggesztés

28° a fordulási sebesség, ami teljesen átlagos a nehéz tankok között, de némileg javítva a skillekkel ezen, semmilyen negatív érzést nem fog belőlünk kiváltani mozgás terén az Object 260. Nem fog körberohanni minket a tankok zöme és nem fog leforogni minket egy lomhább közepes tank sem. Talajellenállása jobb az IS-7-nél, de gyengébb az IS-4-nél.

Motor

1200 LE várja hogy legyorsuld és lehagyd vele a mezőny kb. 80%-át. Az egy tonnára jutó LE 19,67, míg az IS-7-é elmarad ettől a maga 15,47 LE/t-jával. Hogy érezzük mit jelent pontosan gyorsulásban és mozgékonyságban ez, az Object 140-nél ez a szám 16,25 LE/t. Bár a talajellenállása végett a kanyarok jobban lelassítanak majd minket mint a csúcs medeket, egy T-44/T-54/E 50M-mel simán versenyre kelhetünk.

Ajánlott játékstílus

Az IS-7-hez hasonlóan rohamozhatunk vele. Lehetünk egyszerre heavyk és ha akarunk, elfoglalhatjuk a med pozíciókat is. Lőhetünk közelről vagy távolról, nem fog a lövegünk célt téveszteni. Belemászhatunk az ellenség arcába is, bár némileg visszafogottabban, mint az IS-7-tel. De lerusholhatunk bárkit, akiről tudjuk hogy gyengébb DPM-mel rendelkezik nálunk vagy le van sebezve.

Rövid idő alatt bejárhatjuk a pálya nagy részét, akár támogató szerepkört játszva, mindig ott megjelenve, ahol szükség van egy plusz lövegre. Egy rossz pozícióból gyorsan válthatunk egy másikra, mivel az alap tempónk 45-50 km/h , amit azonnal elér és kicsit később a végsebességet is kihozza önerőből. Erre érdemes építeni randomban és kihasználni a jó löveget minden távolságon, AKÁR menet közbeni tüzelésre is!

Sidescrape-re szintén tökéletes, az oldalán lévő két kis háromszög a front két oldalán rétegelt páncélzat, így nem beüthető. RRO lőszert belerakni szigorúan tilos (megjegyzés: 1-1 alkalommal védésnél nálam kapóra jött az 1 db ami be van rakva, egyéni megítélés kérdése).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Szellőzés
  • Stabilizátor
  • Töltésgyorsító 

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Kis tűzoltó készülék, avagy tűzoltó helyett „extra fejadag”

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. Parancsnok: BIA / 6. érzék / Javítás
  2. Célzó: BIA  / Javítás / Snap shot/ egyéb
  3. Vezető: BIA / Javítás/ Sima utazás / majd vegyesen, főként  fordulásra gyúrni
  4. Töltő: BIA / Javítás / Biztonságos elhelyezés / egyéb

A modulok, a motor/ammorack védelme nem túl fontos, nem sérülékenyek. Mehetnek az aktív csatázást némileg segítő skillek. Még jobb célzás menet közben, látótáv növelés, stb...

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó gyorsulás (tartja a lépést egy E 50/T-44/T-54-gyel)
  • Jó célzásidő
  • Jó DPM
  • Az alap lőszer APCR, a lövedék kezdősebessége egy álom a heavyk között
  • Gyakorlatilag nem igényel goldot
  • Páncélzat formája
  • Nagyon ritkán gyullad
  • Ritka az ammorack
  • Tierjében a 3. legjobb HT álca

Hátrányai

  • Azonos statok mellett az IS-7 páncélja jobb
  • A torony felső lemeze gyenge
  • 4 legénységi tag, kompatibilitásuk a normál tankokhoz nem az igazi
  • Csatába lépve instant arty és minden célpont
  • Csőlehajlás ritkán ugyan, de gondot okoz
  • Lőszerkapacitás kevés, jobb körökben elfogyhat

Kiknek ajánlott

Aki egy hibrid tankra vágyik, annak ez a legtöbb szempontból is ajánlott gépezet. Többrétű használhatóság, a med és heavy szerelmeseinek egyaránt kielégítheti az igényeit. Randomban meglepően baráti csatákat lehet vele játszani, amikor nem azzal kezdődik a csata, hogy „Grat for the obj260” és kapjuk meg ezzel 15 ellenfél figyelmét egyszerre a túloldalon, köztük az ősellenség arty személyében. Mindeközben a 14 másik társunk irigy tekintetével együtt, akik belelőnek a tankunkba, tesztelve a páncélját... (többször előfordult)

Videó


Az elemzést írta: phurges00

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:29

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pannoniacaptain
    • Tankos
    · 3 éve
    Sziasztok! Az Obj. 279e-vel fel tudja venni a versenyt, az Obj. 260? Mennyivel jobb ez a gép mint pl az Obj. 277?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grizzly14
    • Tankos
    · 5 éve
    Üdv! Amennyire vártam annyira csalódás nekem. Azt hittem,hogy amennyit szenvedni kellett érte annyira tuti lesz,hát nem az. Majd minden statja jó, mégsem hozza azt ami elvárható lenne, 260 pen, legalább a fele pattan, 10-ből 9 csata (ha nem 10) X- között, itt szinte mindenki aranyat hasznàl, így még a tornyot is belövi. Masszívan aranyat kell lőni vele, büszke vagyok, hogy meglett de nem a kedvencem az biztos!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      avsk
      • Tankos
      · 4 éve
      X. Szinten ne várd el, hogy az ellen nem arannyal fog lődözni, sőt...esetek töbségében azzal fog. Épp ezért nem ajánlatos X-es nehéz tankokkall nyomulni, sokat nem ér már a páncél. Gyakran látom, hogy az IS-7-est is sokszor szétdarálják bár ott valszeg a tátongó hasát lövik
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bfreshfishb
    • Tankos
    · 5 éve
    Csak összehoztam. Bika egy cucc. Ugyanakkor úgy ég, mint egy fáklya. Mindezek ellenére is nagyon tetszik, de az 5 meccsből 3X kigyulladva elhalni... (Oké, az én hülyeségem végülis. )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dobilaci
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez a tank nalam mumus. Egyszeruen keptelen vagyok vele, atuto talalatokat elerni. Utobbi idoben volt jo par csata, hogy 12+ lovesbol 10 talalat es abbol 3-4 sebez. Mindenki levette lanccal az APCR alaploszert, pedig nem is messzirol lovoldozok vele.

    Multkor neztem egy orosz streamert a MERCY klanbol (az naluk kb olyan mint nalunk a FAME) es o 260-al tolta, mar megvolt rajta a 3 gm es full HEAT-el hasznalta a tankot. Tenyleg ez lenne a titok? En meg anno orultem, hogy vegre egy heavy aminek APCR az alaploszere. Es erdekes modon idonkent mukodik is, de utana zsinorban van hogy 10+ talalat es 3-4 atuto belole... Tanacstalan vagyok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    Üdv. Ez a tank csak engem tisztel meg azzal , hogy nagy tűzoltó készüléket használva is minden csatában gyújtanak? De volt már olyan is , hogy egy csatán belül 2x , mindezt természetesen szemből....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    seelowe1
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Ace of spades"]Üdv!

    Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?[/quote]
    Sokszor nézni se kell, én a városban szemben mivel kidöntödött a villanyoszlop, odapörköltem, meglepetésemre két kollega fejezte be a játékot :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Paksihapsi
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Ace of spades"]Üdv!

    Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?[/quote]
    [quote name="Ace of spades"]Üdv!

    fókuszálj be azokra a helyekre ahol az artyk szoktak campelni és figyeld a lövedék nyomjelzőket. ha szerencséd van nem mozog el mire odalősz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ace of spades
    • Tankos
    · 7 éve
    Üdv!

    Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Koteal
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Serious_Black"]
    Nekem is azzal lett meg az, a felbuffolt HP-jú német TD-k ellen tökéletes. Történetesen egy JagdE100 seggébe álltam bele, aki inkább az előttem lévőknek mutatta a frontját. Segít, ha szakasztársakkal, két T X TD-vel mész csatába.[/quote]
    A T-54 teljesen alkalmas erre. Igaz hogy kell a prém ammo ha nagyon megakarod csinálni. Én a MINES pályán csináltam meg a második kill-nek lerammoltam egy 50 HP-s Grillé-t. Igaz ehhez kellett hogy a szakasz akivel játszottam a másik tier x-es E4 td fenekéről többször lepattanjon és a grillének meg mellé lőjjön. Szóval nem mondom hogy nem kell szerencse hozzá. De a T54 teljesen alkalmas rá.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Serious_Black
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Ynnegaf"]Sajnos egyetlen erre alkalmas medem van jelenleg, a T-54, viszont az a masszívabb TD-k ellen elég halovány átütést produkál (nem spammelem a goldot vele). Emellett eddig egyszer jött össze vele a 2k dmg td-be, de akkor a másodlagos nem sikerült. Eleve nem is megy jól magas tier-ben a játék. [/quote]

    Nekem is azzal lett meg az, a felbuffolt HP-jú német TD-k ellen tökéletes. Történetesen egy JagdE100 seggébe álltam bele, aki inkább az előttem lévőknek mutatta a frontját. Segít, ha szakasztársakkal, két T X TD-vel mész csatába.

Kapcsolódó elemek

  • Úgy döntöttek a WG-nél, hogy ideje feljavítani az első személyes küldetéssorozat két jutalomtankját, a T-55A-t és az Object 260-at, ezért feltették őket a Supertestre. Nézzük mire számíthatnak a tulajdonosok:

Tovább a kategóriában: « KV-3 - Elemzés KV-85 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.