Jelenleg 804 vendég és 5 tag online

kedd, 12 július 2016 08:11

Object 260 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(32 szavazat)
28 hozzászólás

Bevezetés

Tier X  heavy nyeremény tank, melyet a személyes küldetések keretein belül szerezhetünk meg. Nekem új fiók révén, 0 db tier 10-es tankkal a garázsban, 13 hónapomba telt mire kifejlesztettem minden tankosztályból 1 top tier-t az ARTY-n kívül, amikkel a végső küldetéseket megcsinálhattam. Ha nem is mindet, de a legtöbb gyötrelmet feledteti.

Paraméterek

Ágyú

A löveg pontos megnevezése 122 mm BL-13-1. Játszva az IS-4 és IS-7 tankokkal, majd utána ezzel a szörnyeteggel, rájövünk hogy mi hiányzott eddig ezekről a  tankokról. Ez a kis löveg, ha nem is a német pontosságot „megtestesítve”, de kicsúfolja a jelenlegi két top szovjet nehéz tankot.

Pontosság 100 méteren 0,36m, mely meglepően soknak tűnik a játékban nyújtott teljesítményéhez képest. A legfontosabb, melyet mindig is sokra tartottam sok paraméter mellett, az a célzásidő, ami itt 2,5 mp! alapjaiban teszi játszhatóbbá vele a játékot, mint például vetélytársával, az IS-7-tel, amihez a későbbiekben hasonlítani fogom minden téren. A célkör gyakorlatilag menet közben is alig esik szét nagyobbra mint beszűkült állapotban, amihez társul egy nagyon kellemes 260 mm-t átütő APCR alaplövedék a maga 1259 m/s-os sebességével. Összehasonlításképpen az orosz hajítógép IS-7 alaplőszerének sebessége 900 m/s.

A töltésidő szintén fantasztikus, a 440-es átlagsebzéshez 9,49 mp töltésidő tartozik, mindent fullra tolva/szerelve, pótellátmány nélkül. A DPM így 2782. A „skill lőszer” ugyan HEAT és elég lassúcska szegény, de egy-egy alkalommal jó szolgálatot tesz a 330-as átütéssel, igaz ritkán van rá szükség.

És akkor jöjjön a tank egyik gyengéje, a csőlehajlás: -5/+14°, ahol a -5° kitéríthetőség miatt lesz néhány kellemetlen helyzetünk. Ez egyébként 1 fokkal marad el az IS-7-tel szemben.

Torony

Küllemre egyből az IS-4 tornya jut eszünkbe róla és vele együtt a már jól ismert felső lemezpáncél gyengesége. Papíron 350/240/100 mm-rel rendelkezik, de  egy szerencsétlenebb kósza lövedék simán becsapja az amúgy acélos 350 mm-es toronypáncélt a képen látható ponton. Kapott egy kupolát is ami ugyan gyengepont, de azt a valóságban nagyon ritkán választják célpontul.

A forgási sebessége 26,25°, ami átlagosnak mondható, e mellé megkapta a már jól bevált 400 méteres alap látótávot.

Felépítmény

Ez a része inkább az IS-7-re hajaz, mind formában, szögekben és páncélvastagságban is egyaránt. Ennek ellenére, játék közben az az érzése támadhat a játékosnak, hogy gyengébb mint a vetélytársa. Pozitívum viszont, hogy nem ammorack érzékeny, nem ég mint a Reichstag, nem halnak a legények a tankban. Jól bírja a robbanó lövedékeket, mind a tankoktól és az artyktól. Az alacsony felépítése kevésbé teszi távolról kellemes célponttá és továbbra is a két oldalán ott vannak a troll páncél sávok, ami megmenthet minket több, oldalról érkező találattól.

Felfüggesztés

28° a fordulási sebesség, ami teljesen átlagos a nehéz tankok között, de némileg javítva a skillekkel ezen, semmilyen negatív érzést nem fog belőlünk kiváltani mozgás terén az Object 260. Nem fog körberohanni minket a tankok zöme és nem fog leforogni minket egy lomhább közepes tank sem. Talajellenállása jobb az IS-7-nél, de gyengébb az IS-4-nél.

Motor

1200 LE várja hogy legyorsuld és lehagyd vele a mezőny kb. 80%-át. Az egy tonnára jutó LE 19,67, míg az IS-7-é elmarad ettől a maga 15,47 LE/t-jával. Hogy érezzük mit jelent pontosan gyorsulásban és mozgékonyságban ez, az Object 140-nél ez a szám 16,25 LE/t. Bár a talajellenállása végett a kanyarok jobban lelassítanak majd minket mint a csúcs medeket, egy T-44/T-54/E 50M-mel simán versenyre kelhetünk.

Ajánlott játékstílus

Az IS-7-hez hasonlóan rohamozhatunk vele. Lehetünk egyszerre heavyk és ha akarunk, elfoglalhatjuk a med pozíciókat is. Lőhetünk közelről vagy távolról, nem fog a lövegünk célt téveszteni. Belemászhatunk az ellenség arcába is, bár némileg visszafogottabban, mint az IS-7-tel. De lerusholhatunk bárkit, akiről tudjuk hogy gyengébb DPM-mel rendelkezik nálunk vagy le van sebezve.

Rövid idő alatt bejárhatjuk a pálya nagy részét, akár támogató szerepkört játszva, mindig ott megjelenve, ahol szükség van egy plusz lövegre. Egy rossz pozícióból gyorsan válthatunk egy másikra, mivel az alap tempónk 45-50 km/h , amit azonnal elér és kicsit később a végsebességet is kihozza önerőből. Erre érdemes építeni randomban és kihasználni a jó löveget minden távolságon, AKÁR menet közbeni tüzelésre is!

Sidescrape-re szintén tökéletes, az oldalán lévő két kis háromszög a front két oldalán rétegelt páncélzat, így nem beüthető. RRO lőszert belerakni szigorúan tilos (megjegyzés: 1-1 alkalommal védésnél nálam kapóra jött az 1 db ami be van rakva, egyéni megítélés kérdése).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Szellőzés
 • Stabilizátor
 • Töltésgyorsító 

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis elsősegélycsomag
 • Kis javítókészlet
 • Kis tűzoltó készülék, avagy tűzoltó helyett „extra fejadag”

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. Parancsnok: BIA / 6. érzék / Javítás
 2. Célzó: BIA  / Javítás / Snap shot/ egyéb
 3. Vezető: BIA / Javítás/ Sima utazás / majd vegyesen, főként  fordulásra gyúrni
 4. Töltő: BIA / Javítás / Biztonságos elhelyezés / egyéb

A modulok, a motor/ammorack védelme nem túl fontos, nem sérülékenyek. Mehetnek az aktív csatázást némileg segítő skillek. Még jobb célzás menet közben, látótáv növelés, stb...

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó gyorsulás (tartja a lépést egy E 50/T-44/T-54-gyel)
 • Jó célzásidő
 • Jó DPM
 • Az alap lőszer APCR, a lövedék kezdősebessége egy álom a heavyk között
 • Gyakorlatilag nem igényel goldot
 • Páncélzat formája
 • Nagyon ritkán gyullad
 • Ritka az ammorack
 • Tierjében a 3. legjobb HT álca

Hátrányai

 • Azonos statok mellett az IS-7 páncélja jobb
 • A torony felső lemeze gyenge
 • 4 legénységi tag, kompatibilitásuk a normál tankokhoz nem az igazi
 • Csatába lépve instant arty és minden célpont
 • Csőlehajlás ritkán ugyan, de gondot okoz
 • Lőszerkapacitás kevés, jobb körökben elfogyhat

Kiknek ajánlott

Aki egy hibrid tankra vágyik, annak ez a legtöbb szempontból is ajánlott gépezet. Többrétű használhatóság, a med és heavy szerelmeseinek egyaránt kielégítheti az igényeit. Randomban meglepően baráti csatákat lehet vele játszani, amikor nem azzal kezdődik a csata, hogy „Grat for the obj260” és kapjuk meg ezzel 15 ellenfél figyelmét egyszerre a túloldalon, köztük az ősellenség arty személyében. Mindeközben a 14 másik társunk irigy tekintetével együtt, akik belelőnek a tankunkba, tesztelve a páncélját... (többször előfordult)

Videó


Az elemzést írta: phurges00

Megjelent: 16433 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 13 július 2016 11:24
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb · 3 hónapja
  Csak összehoztam. Bika egy cucc. Ugyanakkor úgy ég, mint egy fáklya. Mindezek ellenére is nagyon tetszik, de az 5 meccsből 3X kigyulladva elhalni... (Oké, az én hülyeségem végülis. )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dobilaci · 7 hónapja
  Ez a tank nalam mumus. Egyszeruen keptelen vagyok vele, atuto talalatokat elerni. Utobbi idoben volt jo par csata, hogy 12+ lovesbol 10 talalat es abbol 3-4 sebez. Mindenki levette lanccal az APCR alaploszert, pedig nem is messzirol lovoldozok vele.

  Multkor neztem egy orosz streamert a MERCY klanbol (az naluk kb olyan mint nalunk a FAME) es o 260-al tolta, mar megvolt rajta a 3 gm es full HEAT-el hasznalta a tankot. Tenyleg ez lenne a titok? En meg anno orultem, hogy vegre egy heavy aminek APCR az alaploszere. Es erdekes modon idonkent mukodik is, de utana zsinorban van hogy 10+ talalat es 3-4 atuto belole... Tanacstalan vagyok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kroky · 8 hónapja
  Üdv. Ez a tank csak engem tisztel meg azzal , hogy nagy tűzoltó készüléket használva is minden csatában gyújtanak? De volt már olyan is , hogy egy csatán belül 2x , mindezt természetesen szemből....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  seelowe1 · 1 éve
  [quote name="Ace of spades"]Üdv!

  Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?[/quote]
  Sokszor nézni se kell, én a városban szemben mivel kidöntödött a villanyoszlop, odapörköltem, meglepetésemre két kollega fejezte be a játékot :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Paksihapsi · 1 éve
  [quote name="Ace of spades"]Üdv!

  Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?[/quote]
  [quote name="Ace of spades"]Üdv!

  fókuszálj be azokra a helyekre ahol az artyk szoktak campelni és figyeld a lövedék nyomjelzőket. ha szerencséd van nem mozog el mire odalősz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ace of spades · 1 éve
  Üdv!

  Az SPG-10 küldetéssel kínlódom (2 ellenséges arty-t kell megölni ÉS 4000 HP-t sebezni), erre esetleg van valakinek receptje?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Koteal · 2 éve
  [quote name="Serious_Black"]
  Nekem is azzal lett meg az, a felbuffolt HP-jú német TD-k ellen tökéletes. Történetesen egy JagdE100 seggébe álltam bele, aki inkább az előttem lévőknek mutatta a frontját. Segít, ha szakasztársakkal, két T X TD-vel mész csatába.[/quote]
  A T-54 teljesen alkalmas erre. Igaz hogy kell a prém ammo ha nagyon megakarod csinálni. Én a MINES pályán csináltam meg a második kill-nek lerammoltam egy 50 HP-s Grillé-t. Igaz ehhez kellett hogy a szakasz akivel játszottam a másik tier x-es E4 td fenekéről többször lepattanjon és a grillének meg mellé lőjjön. Szóval nem mondom hogy nem kell szerencse hozzá. De a T54 teljesen alkalmas rá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Serious_Black · 2 éve
  [quote name="Ynnegaf"]Sajnos egyetlen erre alkalmas medem van jelenleg, a T-54, viszont az a masszívabb TD-k ellen elég halovány átütést produkál (nem spammelem a goldot vele). Emellett eddig egyszer jött össze vele a 2k dmg td-be, de akkor a másodlagos nem sikerült. Eleve nem is megy jól magas tier-ben a játék. :)[/quote]

  Nekem is azzal lett meg az, a felbuffolt HP-jú német TD-k ellen tökéletes. Történetesen egy JagdE100 seggébe álltam bele, aki inkább az előttem lévőknek mutatta a frontját. Segít, ha szakasztársakkal, két T X TD-vel mész csatába.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10 · 2 éve
  [quote name="Volvo_elcsap"]Jól hallom, én voltam elemzőként megadva eredetileg? Hehe, sajna erre a tankra még várnom kell egy kicsit :D[/quote]
  Nézd meg tank képét a cikk elején. Az még nincs javítva. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Volvo_elcsap
  • VIP
  · 2 éve
  Jól hallom, én voltam elemzőként megadva eredetileg? Hehe, sajna erre a tankra még várnom kell egy kicsit
Tovább a kategóriában: « KV-5 - Elemzés

Új hozzászólás

28 hozzászólás


KERES
© 2018 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.