Nyomtatás
2016. máj. 23. 08:35

T25/2 - Elemzés

(29 szavazat)
28 hozzászólás

Bevezetés

Az amerikai T25-ös páncélvadász projekt toronnyal ellátott verziója 1943-ból. Testvérével a T25 AT-val ellentétben HVSS alvázra épült volna, ám a tervet elvetették és csupán tervrajzon létezett, egészen addig, amíg a Wargaming el nem kezdte a World of Tanks készítését. 

Paraméterek

Ágyú

Fő fegyvere a 8-as szintű 90 mm AT Gun T15E2 típusú ágyú. Ehhez kapunk páncéltörő (AP), keményfém-magvas (APCR) valamint repeszromboló (HE) lőszert. Átütésük 170/258/45 mm, az alfa sebzésük pedig 240/240/320. Nos igen, ez a 170 mm-es átütés igen soványka. 7-es szintig még jó, 8-ig elégséges, 9-ben viszont már igencsak meg kell fontolni hogy hová lősz, vagy kénytelen leszel betölteni az arany skúlót.

A lőszerek sebességei viszont rendkívül jók, AP: 975 m/s, APCR: 1219 m/s, HE: 975 m/s. Távoli lövéseket is be lehet vele vállalni, gondos célzás mellett. A pontossága (alap 100%-os, skill nélküli legényekkel) 0,36/100 m, a célzási idő pedig 1,7 mp. Egész jó értékek, amiket tovább lehet fokozni. Full BiA-s legénységgel 0,34/100 m-es pontosságot és 1,59 másodperces célzási időt kapunk. Ezt (ha van elég kreditünk) Kólával tudjuk még fokozni, így tovább javíthatunk 0,32/100 méterre és 1,53 másodpercre. Egyedül a távolra leadott valamint a mozgás közben leadott lövésekre kell vigyázni, itt ugyanis hajlamos a franciázásra (nem félreérteni!). A lőszerek áraik is egészen jók, AP: 255, APCR: 4400, HE: 255. 47 db lőszer fér el a tankban, nálam az elosztás a következő: 36/7/4.

A tűzgyorsasága gyengécske, 100%-os emberkékkel 7,70 másodperces töltési idővel operálhatunk, amely 7,79 lövést eredményez percenként, így egy 1870-es DPM-et biztosít nekünk. Te jó ég!!! Ez tierjében majdnem a leggyengébb! Hátulról a 3. helyet foglalja el a sorban az M56 Scorpion (1846) és az AMX AC 46 (1800) előtt. Emiatt gondolkodás nélkül felkerül rá a töltésgyorsító, amely az alábbit eredményezi: 6,64 mp-es töltés = 9,23 lövés/perc = 2167 DPM. Ha a legénység megkapja a BiA-t akkor 6,5-ös a töltés (2216 DPM), Kólával pedig 6,22 mp alatt tölt be, amivel 2314-nyi pofont tudunk kiosztani (mivel a jármű nyitott küzdőterű, ezért szellőző rendszer nem szerelhető rá). Na ugye hogy ez így már elfogadhatóbb! (De még mindig gyengusz :)

Torony

Páncélzata 76/25/25. Elég nyilvánvaló hogy ez semmit nem fog védeni. Egy pont van, ahol rendkívül erős, a lövegpajzs. Ennek a vastagsága 236 mm-től egészen 327 mm-ig terjed. Tapasztalatból mondom, ez valóban hasznos olykor, sok lövést nyeltem el már vele, 8-as tankokét is viszonylag gyakran, a 9-sek már bajosabbak voltak, de ritkán azokat is kivédte. Mindez szép és jó, de nem tökéletes. Ugyanis a löveg közelében, kétoldalt van egy kicsinyke ív, aminek a vastagsága 111-119 mm közötti. Szép kis gyenge pont, habár kicsit körülményes belőni. A lőszerrekesz hátul helyezkedik el, viszonylag gyakran ellövik, akárcsak a lövészt.

A látótávja 380 m, amely a saját szintjében kiemelkedően jó. Ezt periszkóppal 475 m-re lehet felturbózni, BiA-s legénységgel 485-re, Kólával pedig 505,5-re tolhatjuk fel. Ha a rádiósnak még kifejlesztjük a helyzetfelismerés skillt akkor 524 méterre nő a látótáv, ez a maximum. Fenomenális érték, amit megfelelő helyekre beállva teljesen ki is tudunk használni, hacsak a csapat könnyű tankjai nem pofátlankodnak bele.

A torony forgási sebessége 18°/mp, ez a sebesség tipikus tornyos TD betegség, ahhoz viszont éppen elég, hogy ha lesben állunk, könnyebb legyen a célpont váltás. A löveg vertikális kitéríthetősége -10/+25°, ami megfelelővé teszi a kukucskálós lövöldözéshez. Mivel a torony teteje lapos, nincs idegesítő kupola, simán lehet ezt vele csinálni, válasz-büntetés nélkül.

Felépítmény

76,2/50,8/38,1 mm-es páncéllal rendelkezik. Megint csak nincs haszna, minden átlövi hiába a döntöttség, nagyon ritkán lehet vele pattanót generálni.

Egy ide érkező találattal a sofőrt és a rádióst is sokszor kiszedik.

Álcaértékét tekintve egész jó, szintjén belül középmezőnyös. 15,13/9,10/3,40% (állva/mozgás közben/lövés után), amit erősen ajánlott álcahálóval megerősíteni, így az értékek 30,13/9,10/6,77-re javulnak. Álca skilles legénységgel ez még 42,46/16,51/9,54%-ig, álcafestéssel pedig 46,46/20,51/10,44-os értékig tolható fel.

Felfüggesztés

30°-ot fordul másodpercenként, ez sem az igazi, de ahhoz elég hogy a ránk támadó ellent meggátolhatjuk a körbeforgásunkban. Kuplungégetővel ezt 31.5°-ra lehet javítani. Talajellenállási értékei nagyon gyengék a szintjén: 1,20/1,40/2,30. Értelemszerűen puha talajt kerüljük.

Motor

Egy 704 lóerős Continental AV-1790-1 motor hajtja a járművet, ami a 44,2 tonnás járműnek 15,93 LE/tonnás fajlagos teljesítményt biztosít. Így a jármű egy egészen kellemes 56 km/h-s maximális sebességre képes, hátrafelé pedig 15-tel tud menni.

Rammolással csak óvatosan. Mivel nem vagyunk túlpáncélozva, csak a könnyű tankokat tudjuk felfogni/lerohanni, rajtuk kívül senki mást. 20% eséllyel gyullad, én ezt nem tapasztaltam gyakran, ennek ellenére elfér mellé egy automata tűzoltó, már csak a kevés HP miatt is.

Ajánlott játékstílus

Tehát összegezzünk: van egy viszonylag gyors, jó álcaértékekkel bíró, de gyenge páncélzatú és lassú tűzgyorsaságú járművünk. 

Fentiekhez kétféle játékmód kínálja magát:

  1. Tipikus TD-s szerepkör: Tehát lehetőleg hátul maradni, keresni egy jó lesipuskás helyet és onnan támogatni az előretörő csapattársakat. Ez tier 7-es meccseken működik igazán.
  2. Tier 8-ban és 9-ben mozgékonyságunkat és a jó gundepet kihasználva, közepes tank módban előre menni a többi mediummal. Őket előre engedve, kicsit hátulról osztani a pofonokat az ellennek, hogy  a felspottolást elkerüljük. Ebben az esetben gyengepontok és oldalsó/hátsó páncél lövése lesz a fő szempont és itt már valóban muszáj lesz arany lőszert is használni, de csak ésszel természetesen.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító 
  • Periszkóp 
  • Álcaháló

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kisjavító készlet
  • Kiselsősegély készlet
  • Automata tűzoltó

Ajánlott legénységi képzettségek

  • 1. sor: parancsnok 6. érzék, többiek álca
  • 2. sor: BiA 
  • 3. sor: valami vegyes, parancsnoknak álca, a többieknek látótávot, fordulást illetve pontosságot javító skillek

Bevétel

Nos ez a tank pénz farmolásra nem igazán való, legalábbis a statisztikák szerint. A tier 7-es lista alsó-közép kategóriájába esik. Ha ésszel játszol, tudja hozni azért a pénzt, ha viszont aranyozni kell és még pocsék napod is van, akkor húzza a lóvét. Nálam alap felhasználói fiókkal 5000 és 10000 között szokott hozni, arany mellőzésével, jobb körökben 1500-2000-es sebzés kiosztásakor kb. 17-18000 környékén teljesít.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Egészen jó álca
  • Megfelelő sebesség
  • Kimagaslóan jó látótáv 
  • Jó lövegkitéríthetőség
  • Egészen pontos ágyú 
  • Gyors lövedékek 
  • Nagy átütőerejű arany lőszer

Hátrányai

  • Botrányosan lassú tűzgyorsaság
  • Páncélzat gyenge 
  • Alaplőszer alacsony átütése
  • Átlagos HP szint

Kiknek ajánlott

Kezdőknek nem igazán ajánlanám. Ennek megvan a maga egyedi stílusa, amire rá kell érezni. Kezdetben ha megvetted szenvedős, de amint kiismered minden gyengéjét és erősségét, akkor kellemesen el lehet vele szórakozni. Ezen keresztül vezet az út a T28 Prototype felé, amit ha megakarsz szerezni, akkor át kell rajta kelned, még ha kissé rögös úton is.

Videó


Az elemzést írta: MegaPanzerTiger

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    luperator
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem is bejön, holott egy deka free XP sem ment rá. Az alap ágyú kocsit gold igényes, de megbízható, fullosan meg szinte ugyanez, mert a pen alig emelkedett a Hellcathez képest. Valami lehet T6-ban, mert ahogy ez is, a többi hetes is sokkal jobban kézreáll mint hatos elődeik..
    Én ajánlom a tankot, szerintem jobb is mint a Hellcat, én élvezem vele a játékot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gaunt93
    • Tankos
    · 6 éve
    Kellemes csalódás volt a herélt Hellcat után. Néha megdöbbentően sokat pattint (papír volta ellenére, és főleg a lövegpajzzsal) az ágyúja pedig sokkal pontosabbnak érződik, mint az elődön. Az átütés papíron tényleg kevés, de eddig a japán óriásbébiken kívül másba nem nagyon tört bele a bicskája (ha ismerjük a gyengepontokat).
    Igazából ez egy tisztes iparos, lenézik, de teszi a dolgát, ha jó kezekbe kerül. A KV-13-hoz tudnám hasonlítani.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TheG3n3z1s
    • Tankos
    · 7 éve
    Nagyon jó tank, egyik kedvencem. Az ágyú egyáltalán nem szar. A camoja nagyszerű, sebességgel nincs baj, és FORGÓTORNYOS ami akkora előny hogy sokan észre sem veszik csak el vannak foglalva az előítéletekkel. Igazán hálás td ha nem ugy áll hozzá az ember hogy "Na szenvedjük át a Proto-ig. " Egyik nap csak úgy elővettem és kitoltam 2400 sebet. Nem azért mert nagy szám lenne de nagyon könnyű jó csatát menni vele.. Max. a játékos nem tud játszani ezzel a géppel.

    És nemtudom hova igyekeztek annyira a 8ashoz az sokkal fosabb lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lordvomit
    • Tankos
    · 7 éve
    Számomra nem sok gyűlölt tank volt de ez volt az egyik a t28 protot szerettem ki is húztam mindkét 10-es amerikai páncélvadászt , de a t25/2 -t utáltam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    fshrmn09
    • Tankos
    · 7 éve
    Eddig két csata, de nagyon pozitívan csalódtam én is ebben a tankban. 10k fölött a hozam és az átlag sebzés 1800! kíváncsian várom a többi csatát is, mert lehet, hogy csak jó csapatot fogtam ki, végre....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    balsa02
    • Tankos
    · 7 éve
    Ahogy előttem is írták ezt a tankot közepes tankként kell játszani, peak a boo stílusban. A felső lemez nem része a hitbox-nak, a lövegpajzs felső részé brutális, szóval visszahúzódáskor már lőhetnek. Extra rövid célzásidő (nem állsz meg a peak a boo-ban célozgatni), így pontos ágyú, jó alfa és álcaérték, megfelelő mobilitás. Szóval ez egy pershing, csak szinte mindenben jobb nála. A kisebb távolságok miatt a 170-es pen is elég. A 3000 feletti körök nem ritkák. Nálam az MM is kegyes vele, de a mumus TX-et alapból nem látja, olyan meg, hogy full TIX nem létezik. Töltés és célzásgyorsító + optikával, 100-as benzinnel használom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    fabian9407
    • Tankos
    · 7 éve
    Az elemzéshez képest pozitívan csalódtam a tankban stock-ként is nagyon tetszik ez a harckocsi . Lehet ezzel a hozzászólással mazochistának tűnök.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hifimumus
    • Tankos
    · 7 éve
    uuee

    az igazsághoz hozzátartozik,hogy credites (75%) legényekkel+felszerelésekkel+stock állapottal kezdtem. a 2+soros legényeim maradtak a hellcatben,mert megtartósnak találtatott a gép... most 92/102%-on vannak és már csak a motorhoz kell 8k xp,a többi már megvan. már ez is álom a kezdetekhez képest...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    uuee
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote]Nekem is megvan a jószág. De nálam az ipari f.s kategória. A proto-t szeretném a garázsba,meg majd az e4-et...
    [/quote]

    Hidd el, a proto ettől sokkal rosszabb lesz. Tölts bőszen goldot, használd a hulldown lehetőségeket ahol lehet, és akár még élvezheted is ezt a gépet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hifimumus
    • Tankos
    · 7 éve
    Üdv!

    Nekem is megvan a jószág. De nálam az ipari f.s kategória. A proto-t szeretném a garázsba,meg majd az e4-et...
    De lehet,hogy szabad xp-s t25/2 átugrás lessz belőle... A hellcat után nagy pofáraesés... Mivel minden tankomat stock-tól játszom,ezzel is azt terveztem... Deee.... Itt nagyon mazochistának kell lenni ahhoz. Az free xp-vel fullozás is kötelező!!!! Miiután fullos a géped,akkor megérkeztél a VII-es TD mezőny alsó harmadába. JEEEE!!! Nincs még olyan tankom ahol még az 5x szorzót sincs kedvem megcsinálni. Vagy lehet,hogy azért ilyen a jószág,hogy a hellcat után át tudjon a nép állni a proto sebességére(de annak már tűzereje is van)?????

Legfrissebbek a szerzőtől: Jacktor