Jelenleg

32
látogatónk van

2016. március 18. 10:58

"Micsoda reklám... blokkolnám!" (by pH)

(17 szavazat)
56 hozzászólás

A prohardver.hu üzemeltetői egy igen kimerítő és részletes cikkben foglalják össze és magyarázzák el, hogy miért is nem jó egy weboldalnak és üzemeltetőinek, ha a reklámokat letiltó bővítményt használsz a böngésződben. Mivel a téma a wotinfo.hu és wows.hu oldalakat is érinti (22% körüli aránnyal) és mivel a pH-s bejegyzés igen részletes, nem írok saját cikket erről, csak megosztom veletek a pH eredeti bejegyzését...

Emellett felhívnám a reklám blokkolót használó látogatók figyelmét arra, hogy a bővítmény weboldalanként testreszabható, azaz ha szeretnek idejárni és részt venni a közösség életében, legalább azt tegyék meg, hogy annyival támogatják az oldal üzemeltetését, hogy a wotinfo.hu és wows.hu oldalakon kikapcsolják a tiltást.

Köszönöm

Utoljára frissítve: 2016. március 18. 15:39

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="D00M"]A következőt nem értem (lehet túl öreg vagyok?), adott egy marha egyszerű [b]kérés[/b], amit [b]nem kötelező[/b] teljesíteni. Erre fel, egyesek itt verik a mellüket (már csak hogy csúnyábbat ne mondjak) hogy mi az, hogy az oldal üzemeltetői, akiknek amúgy [b]ingyen[/b] élvezitek a vendégszeretetét[/quote]

    Inkább tájékozatlan vagy mint öreg. Nem ingyen vesszük igénybe az oldal szolgáltatásait.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CrossMetal1
    • Tankos
    · 8 éve
    Hol tudom bekapcsolni? Most nézem egy ideje nincs reklám,régebben pedig volt.Ki nem kapcsoltam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rejkov
    • Tankos
    · 8 éve
    Nézzétek a dolog jó oldalát. Én onnan tudom, hogy az asszony rászabadult a számítógépemre, hogy ez az oldal fűrésztárcsa, meg hegesztőgép helyett gyerekzoknit, meg különleges palacsintákat akar rám sózni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Thothem
    • VIP
    · 8 éve
    Mistadabolina kommentelt, tehát újat írok, nem szerkesztem az előzőt.

    Azért lett kicsit borsos a hangulatom, mert egy olyan dologról megy itt a vita, ami gyakorlatilag nincs is.

    Miért?
    Egyszerű a dolog. A reklámok belepasszolnak az oldal dizájnjába. Nem zavaróak. A tartalmuk más, arra később térek ki. Egy 22.5" monitoron kb 8x8 centit tesznek ki. Kétszer. Valamint a lap alján is van egy, de annyira alul, hogy a tisztelt olvasók nagy része észre sem vette, hogy ott van.
    A tartalmuk az más téma. Alapból idomul az oldal profiljához, mivel aki ezt az oldalt olvassa, azt valószínűleg érdekli annak az oldal tartalma. Másrészről a hirdetések a Te magad érdeklődési körét mutatják. Nekem az elmúlt időben jött sok Jófogásos, meg saválló acél lemezes és drótos hirdetés. Ez van. Ezeket kerestem és használtam az elmúlt időben, ezeket tolja az arcomba. Íme a jelenlegi állás: Képecske ([url]http://kepfeltoltes.hu/160322/kepecske2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url])

    De mi a bajom?
    Szintén egyszerű dolog. Elveket hangoztattok, hogy nem kell reklám, mert... mert nem kell. Miért nem kell? Adatkorlátos neted van? Nem hinném. 2016-ban nem. Asztali gépen tuti nem. Ha mobilon blokkolsz azt megértem, mert ott mérik a forgalmat. DE a 120MB-es fájbejpáver nem méri, meg az 5MB-es Inviteles net sem méri a forgalmadat! Akkor nem ez a gond... Esetleg, ha olyanok lennének, ami szétk_rják az oldal dizájnját, a retinádat, meg 3000 klikkbe kerül lenyomni, akkor megérteném. De nem ez van. Uhh megvan! Az ingyenesség elve! Mert az internet hőskorában kitalálták, hogy a Neten minden ingyen van. Igen! NEM! Akkor is tudták, hogy pénzbe fog kerülni a dolog előbb, vagy utóbb.

    Hát ideértünk. Pénzbe kerül minden.
    Jacktor adja a nevét, fizeti a számláit. Gyártja a kontentet. Fizet ÉS dolgozik.
    Két féle olvasó van:
    1. Blokkoló: A kedves látogató jön, olvas, letölt, kommentel. Néha valaki ír egy-egy "Köszi"-t a megfelelő topikba. Minden szép és jó.
    2. Nem blokkoló: A kedves látogató jön, olvas, letölt, kommentel. Néha valaki ír egy-egy "Köszi"-t a megfelelő topikba. Minden szép és jó.

    Mi a különbség az 1. és a 2. között?
    A 2. csoportba tartozó T. játékos csak azzal, hogy olvasgat, kommentelget gyakorlatilag a megjelenített reklám* feladójának a pénzét pakolja bele Jacktor zsebébe, hogy ne a teljes havi sörpénze menjen rá az oldalra... (*Olyan reklám, ami felett szemed automatikusan átsiklik, mert megtanulta a kicsiny fejed, hogy téged az nem érdekel!)

    +1 csoport: Aki, valami különös belső késztetés hatására, rendszeres vagy rendszertelen mikrotranzakciókkal, esetleg tartalommal is támogatja is az oldalt.

    Szerk.: Kép link javítás. +2 typo
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    mistadabolina
    • Tankos
    · 8 éve
    Kikapcsoltam, és bűnös lelkem megmentése érdekében, az összes reklámra klikkeltem, majd F5 és újra és újra.... majd az Erdőspuszta Club Hotel ajánlatnál időztem egy kicsit, rámfér a pihenés....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Thothem
    • VIP
    · 8 éve
    [s]Naffene! Fáj, hogy azt a flegma stílust kapod vissza, amit előtte bemutattál? Látod, az az én véleményem, amit beidéztél. Kinek nem inge... [/s]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tóni
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Thothem"]Amit te írsz Tónikám, hogy mi fog jönni ezután, na az a gugli barátunk szabályainak megsértése lenne. Nem fognak ilyet kérni, mivel vannak páran akik a jobboldalt alul látható PayPal modult is használják... Nem mindenki olcsójános...[/quote]
    Mi a baj, ennyire megsértődtél, hogy Tónikázól meg olcsójánosozól vagy ennyire nem tudod kezelni ha valaki már véleményen van mint te?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 8 éve
    Én engedélyeztem az oldalon a reklámokat.
    Van is egy Lidl reklám... igaz hogy az egész városban nincs ilyen bolt de le...om.
    Sőt ha lenne valami hasonló tagsági díj mit a PH-n még akár arra is beneveznék, pedig nem feltétlen az én tudás vágyam szomját hivatott az oldal oltani. Viszont sejtem, hogy nem kis energia és idő az oldalt koordinálni fen tartani. Szerintem ennyit megér ez az oldal, persze lehet menni máshova... őőőő hova is? A másik oldalra hova fészbukbelépésel lehet kérdezni és bacnak válaszolni? Na majd ott próbálj hisztizni, hogy ez meg az nem tetszik. :izmena:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    D00M
    • Tankos
    · 8 éve
    A következőt nem értem (lehet túl öreg vagyok?), adott egy marha egyszerű [b]kérés[/b], amit [b]nem kötelező[/b] teljesíteni. Erre fel, egyesek itt verik a mellüket (már csak hogy csúnyábbat ne mondjak) hogy mi az, hogy az oldal üzemeltetői, akiknek amúgy [b]ingyen[/b] élvezitek a vendégszeretetét, meg mertek titeket kérni valamire. (Most azt hagyjuk, hogy pluszba, még a hülyeségeiteket is elviselik.)

    Szóval oké, ha neked snaszz két kattintást csinálni azért, hogy segíts annak a felületnek, ahová a hülyeségeidet írogatod, lelked rajta, de legalább ne kérd már ki magadnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PanzerGunter
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="TheMajor66"]Érdekes ez a felhívás, minden oldalon tele a hócipőm a kéretlen "eladóktól", azaz a reklámoktól, hát itt sem engedélyezem, kizárt. Akár olyan áron is, hogy olvasok máshol.....már a felhívás is lázító. Lehet egyet nem érteni, vagy egyetérteni, nem érdekes.[/quote]


    Látszik, hogy katona vagy komám. Pukkan a pezsgő az arcodba. Jó lesz? Remélem örülsz.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.