Jelenleg

25
látogatónk van

2016. március 7. 07:55

Pz.Kpfw. II Luchs - Elemzés

(26 szavazat)
25 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Elég sok esetben látható rajta az 5 cm Kw.K. 39 L/60 elnevezésű löveg, ám ennek átütése már négyes "könnyű"/közepes (pl. AMX 40, Valentine, Matilda) tankok ellen is kevés lehet, nehezeket pedig gyakorlatilag esélytelen beütni a 67 mm átütéssel és így mindenképp arany lőszert kéne vele használni (az ágyú adatai: átütés 67/130/25, sebzés 70/70/90).

Csakhogy szerencsére van egy sokkal jobb löveg, ami a 3 cm M.K. 103 névre hallgat. Fejlesztett toronnyal 10 lőszert tölt egyszerre, 95/110/15 átütés mellett lövedékenként 30/30/40 sebzést kiosztva (a HE lőszert felejtsük el, semmire sem jó).

Igazi kis piócaként kell játszani vele, mert a löveg nem túl pontos (0,5/100 m) és messzire nagyon sokat veszít átütéséből is (saját tapasztalat: 400 méterre lévő Hellcat popsiját nem lőttem át).

Menet közben csak végső esetben, életveszélyben vagy nagyon közelről érdemes tüzelni vele, mivel jelentős szórása van. A tár újratöltése sajnos elég sok ideig tart: 16,87 másodperc 100%-os legénységgel és Fokozott szellőzéssel megtámogatva. 2 lövedékenként lehet üríteni a tárat, és két-két lövedék között minimális, 0,14 másodperc a töltés.

Ha nem lőjük ki minden lőszerünket, de úgy érezzük, hogy később teli tárra lesz szükségünk, akkor a C billentyű lenyomásával lehet újratárazni, nem érdemes kilődözni a levegőbe (de mobilitásának köszönhetően gyorsan el tudunk tűnni, míg a művelet befejeződik).

A tár átlagsebzése 300 életerő, de szépen osztja a kritikus sebzéseket, egy tárból gyújtással simán összejöhet 400-500 HP sebzés is.

Torony

50/30/30 mm páncél, aminél is a toronyfronton lévő lövegpajzs néha (nagyon-nagyon ritkán) képes elképesztően lehetetlen lepattanókat generálni, persze erre nem szabad építeni, főleg T6-7-ben nem, ahol úgyis egylövéseznek. Életerőnk a fejlesztett toronnyal 340 hp, szóval átlagos négyes light szint.

Látótávja remek 360 méter, toronyforgási sebessége 38 fok, aminél az alap torony jobban forog ugyan, de még ez is jó értéknek mondható.

Az ágyú vertikális kitéríthetősége -10/+20 fok, amik kiemelkedően jó értékek.

240 lőszer fér bele, ami a tízes tár relatív hosszú töltésidejének köszönhetően nem fogyhat el egy meccs alatt, hacsak nem lődözünk rögtön a földbe/levegőbe ahogy betöltött...

Felépítmény

Mint egy Pz. II.: 30/20/20 mm. Tekintsünk rá úgy, mint a "kenyérpirítóra" (Pz. Sfl. IV C), azaz minden lehetséges behatástól óvjuk, mert bármi ami szembejön átlő (kivétel néhány stock löveges meggymagköpködő).

A rádió hatótávja nem túl jó, mindössze 455 méter, amivel nem folytathatunk olyan jó passzív spotter szerepkört T6-7-ben, mint amennyi potenciálisan benne lenne.

Álcaértéke alapból remek 18%/18%/5%, ha nem lövünk, nem nagyon fognak észrevenni (festéssel, 100% camo skillel és ventilátorral : 45%/35%/9%).

Felfüggesztés

33 fok/mp forgás, ami nem kiemelkedő és néha sajnos le is tudják forogni azonos és/vagy nagyobb szintű lightok.

Viszonylag sérülékeny a lánc, ugratásnál gyakran leesik, emellett könnyen el is lövik.

Motor

Egy bivalyerős, 360 lóerős Maybach a top motor, ami a kb. 13 tonnás tankot nagyon könnyen felgyorsítja a 60 km/h-s maximális sebességre.

Gyakran lövik narancsra vagy pirosra, de a 20% esély ellenére - szerencsére - ritkán gyullad (akkor is inkább hátulról).

Ajánlott játékstílus

Saját tierben jól használva (és ha a csapattársak nem "botok") bátran bele lehet menni az események sűrűjébe, persze kerülőúton, mert a komolyabban páncélozott tankokat szemből nem nagyon viszi be (ilyen pl. AMX 40, Matilda, Valentine, Valentine II, B1, Pz. B2). Egyező szintű light  tankok ellen 1v1-ben komoly esélyei vannak, mármint akkor ha az ellenfél tényleg light és nem csak papíron az: vagyis Stuart vagy a kínai Stuart, vagy Pz 38 nA, stb. ezeket gyakorlatilag kicsontozza, ha szerencsénk van egy tárból el is tűnnek, vagy ha nem, olyan szinten szét lesznek szedve kritikus találatokkal, hogy nem nagyon lesz esélyük üldözni és/vagy kilőni minket.

Ha a top tier még csak 5, akkor aktív felderítés is lehetséges, annak a tudatában, hogy oldalról és/vagy hátulról bárkit beütünk (kivétel AT 2, akit soha, golddal is necces). Tehát ha valaki nagyon kíváncsiskodna hogy mit legyeskedünk körülötte, mehet 10 lövés az oldalába, ami meg fogja győzni arról hogy jobb lesz egy kő/ház mögött töltenie a csata hátralévő részét.

T6-7-ben egyértelműen passzív felderítés ajánlott, az álca és a látótáv megvan hozzá, majd amikor már kellőképpen le vannak foglalva olyan tankok, amiket jó eséllyel beütünk, odagurulunk és szépen beletárazunk az oldalukba/hátukba, majd visszaszaladunk passzívba. Másik megoldás, ha látunk egy folyosót, amin át el lehet jutni az artykhoz akkor kihasználjuk az alkalmat, vagy ha az ellenfél jó messze van a bázistól és/vagy nehéz, lassú tankjai vannak, bemegyünk foglalni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Fokozott szellőzés
  • Periszkóp távcső/Távcső
  • Álcaháló (esetleg lehet még Fejlesztett felfüggesztés is, ízlés szerint)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítócsomag
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

1. kör full Álca, majd parancsnoknak eldobni és helyette Hatodik érzék. Második körben parancsnoknak Álca, vezetőnek Off-road vezetés/Kuplungégető/Sima utazás, lövésznek Pillanatkép vagy Halálos szem, rádiósnak Helyzetfelismerés. Harmadik körben vegyes, ami a vezetőnél vagy a lövésznél kimaradt, többieknek javítás, vagy full javítás.

Bevétel

Átlagban a játékosok 48% körüli winrate-tel, átlag 0,199 killt és 104,6 dmg-t hoznak ki belőle, amik borzalmas adatok, DE még így is 3276 kreditet keresnek vele tisztán. Namármost, ha egy krumpliszsáknál kicsit jobban játszunk vele, minimum 8-10 ezer bejön vele tisztán, véleményem szerint.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Kiváló gyorsaság és gyorsulás
  • Jó álcaérték (kis méret)
  • Jó látótáv
  • Relatív nagy átütés, és társebzés
  • Fun faktor!
  • Kiváló csőlehajlás

Hátrányai

  • Rossz rádió hatótáv (455m)
  • Hosszú újratöltési idő (ha nem tudsz hová menekülni)
  • Gyakorlatilag használhatatlan stockként
  • Motor és lánc nagyon sérülékeny

Kiknek ajánlott

Csakis azoknak, akik úgy érzik tudnak egy helyben lövés nélkül ücsörögni egy bokorban (nagyobb tierben), továbbá azoknak, akiket nem zavar, hogy messzire nem lehet vele puffogtatni. De ha mindezektől eltekintünk, egy hihetetlen gyors kis méregzsákot kapunk, aki szinte bárkibe belemar, aki alábecsüli.

Főleg pedig azoknak ajánlott, akik szeretnének vigyorogni azon, hogy a kis lebecsült spotterjükkel kigyújtottak egy három szinttel nagyobb tankot, aki ezután azt se tudta "mi merre hány méter" :)


Az elemzést írta: Bence0721

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    willy975
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Pootj78"]Ezt a tankot kár átugrani. Szerintem hatalmas poén vele KV-1-et gyújtogatni. Saját Tierjében még Top Gun-t is szereztem vele :-) Az utána jövő Leopard viszont tényleg gagyi. Nagy, lassú és ugyanez az ágyú kombinálva rosszabb MM-mel.[/quote]
    Luchshozl az ezredik csatám körül volt szerencsém, azt sem tudtam mi a skill meg mire jó. A Leo nagyon tetszett, de eladtam, majd sok idő múlva az egyik csatában láttam mit művel vele egyik csapattárs. Nos én td fan voltam, egy három skilles legénységet kapott a visszavásárolt Leo . Brutális ez a kis tank BIA, Ventivel, 16,05 ójratöltési idő. A legnagyobb sebzésem 2250, 7 kill, közel 900 csatám van eddig vele és megvan a csövön a kilenc strigula is . Örök kedvenc, fun tank, jó móka vele játszani, ugyanúgy mint a bishop, vagy fv artyk, könnybe lábad az ember szeme És a második15-ös missziót (amcsi td) is neki köszönhetem...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Creative35
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="singes"]Teir 4-es gépen 4-5 skill??? OMG, nekem a 10-eseken se mindig van 4 skill, mégis tök jól el vagyok velük. Ki az az elvetemült, aki ennyit kihúz egy tier 4-es gépre?

    A pzic-t pedig ugyanúgy a géppuskával szabad csak használni, és azzal 1v1-ben szerintem simán megeszi a luchs-t, mert nagyobb a tára, és sokkal gyorsabban újratölti a tárát, továbbá mozgékonyabb is (maga a tank és a tornya is), ha emlékeim nem csalnak.[/quote]

    Én azt látom, hogy sok-sok játékos (főleg Ödönkék apu laptopján) rohan előre minden nemzet fejlesztési ágán, hogy megszerezhessen egy-egy nagyot pukkantó tier X tankot. Mert az menő. Véleményem szerint rendkívül sok, jó és jól használható tank van IV,V,VI tierben is, amivel érdemes játszani. A játszani szó itt a lényeg. Egy jól szkillezett legénységű tank, majdnem szöges ellentéte a stock és alaplegénységű harckocsiknak. Természetesen senki nem lesz lila egy 5 skilles legénységű tankban ülve, viszont megtapasztalhatja, hogy valójában mit is tud az a jármű, amit gagyinak gondol. Több sikerélménye lehet, több nyert csatája, több mosoly az arcán. Ödönkék meg kiabálnak, frusztráltak, idegesek, szitkozódnak a cseten, szidják a MM-t, az RNG-t, a prémiumfiókot, az aranylőszerrel lövőket és még Isten tudja mit, mert E-100-ban ülve sem lettek félistenek. Pedig az bizony nagyot pukkant, a kis Luchs meg a kisleo meg nagyon kicsit. Viszont jó legénységgel, jól felszerelt tankkal nagyon jó kis csatákat lehet menni kisebb tierben is. És esetleg élvezni ezt a hülye tankos játékot egy kicsit:-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 8 éve
    Van a garázsban PzIi, PzIIG, PzIC, PzLusch és a kiskrapeknak Leo . A legnagyobb hibája a 3cm-s ágyú esetén a célzási idő. Előtted az ellen , kibújsz,elszürcsőlsz egy feketét, 2 kocka csoki hozzámajszolsz mire beszűkül és 150m-ren kívűl a fele lövedék betalál( általában 2-4 szakít), Harcmodor: Beállsz egy bányaló mögé és követed, ha intelligens a fickó akkor küld egy vigyort és lődözi az ellent, ha nem akkor, kapsz a fenekedbe. ha nincs bányaló, akkor meglapulsz, sunnyogón elosonsz egy préda mellé, belelősz és elszaladsz. De az ellen gyakran vár téged, hetzer( Tier IV-s td soxor fő tank, nem átugró és ...), m4, kv1s/122 és a CII-is egy lövésez. Távcső, ventil, célzásgyors, 1 skill és Bia nélkül nem szabad csatába vinni.
    ui: Mivel német ezért benzines és keskeny a lánctalp. A sarat, homokot, vizet , dombot kerüld ha lehet, igazán a városi betony az ő helye.

    [quote name="singes"]Teir 4-es gépen 4-5 skill??? OMG, nekem a 10-eseken se mindig van 4 skill, mégis tök jól el vagyok velük. Ki az az elvetemült, aki ennyit kihúz egy tier 4-es gépre?

    A pzic-t pedig ugyanúgy a géppuskával szabad csak használni, és azzal 1v1-ben szerintem simán megeszi a luchs-t, mert nagyobb a tára, és sokkal gyorsabban újratölti a tárát, továbbá mozgékonyabb is (maga a tank és a tornya is), ha emlékeim nem csalnak.[/quote]


    Ltr 1 skill, PzII a következő, PzIIg, vagy Pzic a köv. pl:én
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 8 éve
    Teir 4-es gépen 4-5 skill??? OMG, nekem a 10-eseken se mindig van 4 skill, mégis tök jól el vagyok velük. Ki az az elvetemült, aki ennyit kihúz egy tier 4-es gépre?

    A pzic-t pedig ugyanúgy a géppuskával szabad csak használni, és azzal 1v1-ben szerintem simán megeszi a luchs-t, mert nagyobb a tára, és sokkal gyorsabban újratölti a tárát, továbbá mozgékonyabb is (maga a tank és a tornya is), ha emlékeim nem csalnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Creative35
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Pootj78"]Ezt a tankot kár átugrani. Szerintem hatalmas poén vele KV-1-et gyújtogatni. Saját Tierjében még Top Gun-t is szereztem vele :-) Az utána jövő Leopard viszont tényleg gagyi. Nagy, lassú és ugyanez az ágyú kombinálva rosszabb MM-mel.[/quote]
    Aki igazán ismeri a kisLeo-t az nem mond olyat, hogy gagyi. Mint minden tank, a leo is 4-5 skill/perk-nél kezd el igazán muzsikálni. A látótávolsága papíron talán nem a legjobb, de a valósíágban hihetetlenül jó felderítő, persze ha megvan a megfelelő skillezése. 2000 dmg a leoval? Igen ilyen is van. De minek beszélni róla, itt nézd meg: http://tazilon.net/HOF/HOFVK1602.html Az én replayem is ott van, hogy lásd nem a levegőbe beszélek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Attila27
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="singes"]
    Elődnél a pzic-t értettem, mert az az igazi elődje, ugyanolyan játékstílus kell hozzá. ;-)[/quote]

    Na annak esélye nincsen ellene a kis meggymagköpködőjével (mondjuk hidegfejű medált kaphatsz jó eséllyel).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tiberius_88
    • Tankos
    · 8 éve
    sztem a leopárd is roppant jó tank. Én is-3akat szedegettem ki vele meg ilyenek. csak azt is szokni kell jó élmény játszani vele. legalábbis nekem ezt is szerettem de mivel a leo jobban bekött ez repült =) énis csak ajánlani tudom
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    phurges00
    • Tankos
    · 8 éve
    #17Pootj78 Kár hát, Valami kell elrettentő példának is Ajánlom még a Churchill GC-t
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pootj78
    • Tankos
    · 8 éve
    Ezt a tankot kár átugrani. Szerintem hatalmas poén vele KV-1-et gyújtogatni. Saját Tierjében még Top Gun-t is szereztem vele :-) Az utána jövő Leopard viszont tényleg gagyi. Nagy, lassú és ugyanez az ágyú kombinálva rosszabb MM-mel.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rejkov
    • Tankos
    · 8 éve
    Kis karakterrel sokat játszottam vele. Ezen az az accon nem annyit, és tier 3-as volt még, amikor megvolt. Félelmetesen jó tank, tier 4 legjobbja, mióta 4-es td-k látótávját elvették. Gyors, jó az álcája, jó a látótávja, nagyon jól fordul. A test forgási sebessége jóval nagyobb, mint a torornyé. És elég páncélja van, hogy a pz1c-k peregjenek róla. A látótávja tier 4-ben nagyon jó, és tier 7-ben is használható még. Kis karakteren ezzel csináltam meg a stug lt-15-öst.

    És igen, a torony bűn lomha. Közelharcban egy másik luchs, vagy hasonlóan gyors masina simán le tudja hagyni a tornyot. Túl gyorsan rácuppanva az ellenségre, a torony egyszerűen lemarad, az auto célzás simán lemászik az ellenségről. Lehet testtel kompenzálni, de ha ez sok, akkor meg azért mászik le a célzó. Így sajnos nem lehet igazán kihasználni az amúgy piszok mozgékony gépet. Ennek ellenére simán használható, max néha előre kell gondolkodni, és elcsavarni a tornyot a támadás előtt, minél gyorsabban kitárazni, aztán elfutni. Én célzásgyorsítót javasolnám álcaháló helyett, akkor gyorsabban lehet vele 2 lövésenként kis szünetet tartva kitárazni, mert hát jó lassan céloz alapból.

    Tier 4-es meccseken gyakorlatilag csak az ellenséges luchs az, amitől félni kell. Matildát, amx 40-et apránként láthatatlanul szét lehet szedni, és mire észhez tér, mér rég elfutott az ember. Néha a torll ágyús hetzerek, amik meglepetést tudnak okozni. Tier 5-6-ban még simán jó, 7-ben már sok a páncél, és nagyok az ágyúk sajnos. Az a baj ezzel is, ha az ember jól játszik vele, akkor 10 meccsből 5 tier 7, 1 tier 4, a maradék meg vegyesen 5-6. Ez persze nem a tank hibája.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.