Nyomtatás
2015. szeptember 30. 07:01

Rhm.-Borsig Waffenträger - 7 kill | 8769 sebzés (Mfood) (by Bodzy)

(32 szavazat)
35 hozzászólás

{youtubegalleryid=270,3}

Utoljára frissítve: 2015. szeptember 30. 07:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leopardusz
    • Tankos
    · 8 éve
    de a khmer zászlóval nem is akarják az ottani haditechnikát reklámozni
    amugy meglehet a távol keleten jóval ismertebb az a jelkép, mind esetleg a horogkereszt. (attól most tekintsünk el, h Indiából ered és esetleg most is kétszer annyian használják, mind ahányan ajrópában használták összesen). Ez van, tényleg minden relativ, az biztos, h a khmer anyukák nem a horogkereszttel ijesztgetik a gyerekeiket, megvan nekik a helyi specialitásuk rá, és forditva, itt sem a vörös khmer zászlóval, mindegyik térség kitermelte a saját mumusát... :sad:

    azt mondjuk nem tudom h az ugandai, ruandai harcok mészárlások mennyire köthetőek ideológiához, alakulte ki jelképük... Esetleg a bozótvágó kés mind a XXI.ik század Afrikájának jelképe ...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Get200"]Csodálom, hogy a zászló után senkinek sem tűnt fel a pernye a videó elején és csinált belőle összefüggést..
    Jackal, ez mi? [/quote]

    Ez a Vörös Khmer zászló, 70-es években az 8 milliós lakosságú Kambodzsában 2-3 millió embert mészároltak le (férfi lakosság 40%-a), ráadásul ezt eléggé brutális módon tették (gyerekeket akasztottak a falra, majd agyonverték őket, iskolákból kivégzőtáborokat csináltak, parázzsal teli gödörbe löktek áldozatokat, megölték a szemüvegeseket !!! stb.) még sem annyira "ismert" mint a horog kereszt/vörös csillag stb.

    Szóval bizonyos jelképekre mindenki egyből ugrik, másokra meg senki. A másik világháború óta Afrika a diktátorok hazája, vagy 30-at sikerült kitermelni máig (pl. Az utolsó skót király c. filmet érdemes megnézni), de pl. a legnagyobb emberáldozatot követelő kongói/ugandai/(meg ahova még átért) háborúban 5 millió !!! afrikai vesztette életét.

    Ezért írtam, hogy vannak történelmi jelképek amelyekre mindenki érzékeny, míg másokról nem is hallottunk. Szóval kicsit fel van fújva ez az egész téma.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Get200
    • Tankos
    · 8 éve
    Ha tudnék jobb klikkelni, megtettem volna - telefonon nem nagyon szoktam eröltetni az ilyet
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ergil
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Get200"]Csodálom, hogy a zászló után senkinek sem tűnt fel a pernye a videó elején és csinált belőle összefüggést..
    Jackal, ez mi? [/quote]
    jobb klikk a képre - google keresés = vörös Khmer zászló
    https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Democratic_Kampuchea
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Get200
    • Tankos
    · 8 éve
    Csodálom, hogy a zászló után senkinek sem tűnt fel a pernye a videó elején és csinált belőle összefüggést..
    Jackal, ez mi?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 8 éve
    Az a baj ezzel az egésszel, hogy ezek "propagált" jelképek, persze ettől még a hozzájuk kötődő történelmi események szörnyűek, de pl. ha ez lett volna a háttérben, akkor hányan írtak volna ide?:

    [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/151002/flag_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img] ([url]http://kepfeltoltes.hu/view/151002/flag_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url])
    A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ([url]http://www.kepfeltoltes.hu[/url])

    Szerintem nem sokan...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leopardusz
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="crowley74"](Az igazi "fasiszta" az, aki jelképeket tilt be és meg akarja szabni, hogy ki/miről/mikor/mit gondolhat. A jelképek nem bántanak senkit, ahogy egy fegyver sem öl, csak ha használja valaki. Ráadásul sok jelképnek több jelentése is van. Szánalmas ahogy például egy német páncélos múzeumban is letakarják az Afrika Korps jelképét, miközben Kubinkában, vagy a Stalin Vonalnál gond nélkül ott lehetnek a német jelképek. Ezek hozzá tartoztak, ahogy egy magyar/német/szovjet katonától sem tagadható meg, hogy például az a jelkép legyen a sírján, aminek a nevében harcba küldték - ugye ennek ellenkezőjére Ausztirában láthattunk mostanában több példát. Nekem eszembe se jutna, hogy megtagadjam valakitől, vagy szóvá tegyem, hogy miért használ valamilyen jelképet. Mindenkinek joga van hozzá - akinek nem tetszik, annak meg joga van elfordítani a fejét. És ugye nem csak a horogkereszt és a vörös csillag nevében öltek, hanem gyakorlatilag az összes ország, vallás, politikai irányzat jelképeit is be kellene ilyen alapon tiltani.)[/quote]
    tévedés, az nem fasiszta, max erkölccsősz , jó lenne végre már nem összemosni a különféle fogalmakat.


    szerintem az önkényuralmi jelképeknek csakis történelmi környezetben van keresnivalójuk, viszont ott jogosan. Jó példa erre az általad emlitett Afrika Korps jelvénye, ami tényleg nem letakarni való. Ugyanigy a Vörös téri felvonuláson is van keresnivalójuk a csillagos zászlóknak. De amugy is, ahogy mondják, katona nem politizál, egy tankon is ezek a jelképek másképp néznek ki, más a jelentésük, nincs meg az az ideológiai töltetük, mint egy zászlón pl, vagy civilek, politikusok kezében.
    vörös csillagoknak, horogkereszteknek csak ugy szabadon semmi de semmi létjogosultságuk.
    Pl én a vörös csillagtól látok vöröset, még most is, épp eleget szenvedtek felmenőim ama jelkép rendszerétől. Ez van, nem vagyunk egyformák.

    [i]egy magyar/német/szovjet katonától sem tagadható meg, hogy például az a jelkép legyen a sírján, aminek a nevében harcba küldték[/i] - na ezzel sem értek egyet, h érthetőbb legyen, forditsunk egyet rajta. Szerintem azokból a sorozott katonákból nagyon kevés örülne neki, h a sirjukon az őket halálba küldő rendszer jelképe legyen látható, s nem pl a kereszt, esetleg sima fejfa, emléktábla... Legtöbbször a tulélés esélye nélkül vezényelték őket a lövészárkokba, a többszörös túlerővel, sokkalta jobb felszereléssel rendelkező ellennel szembe. Ugy képzeled, h örültek ennek azok, s utolsó sóhajuk nem az Istenem, hanem a Párt éltetése volt?

    S ugyanigy az RHM. Nem tartom szerencsésnek az RHMet horogkeresztes zászlóval összevonni. Ahogy ujabban igyekeznek különválasztani a nácizmust a németektől, nem általánositani, pl a tömegirtásokkal kapcsolatban nem németeket, hanem nácikat emlegetnek, éppugy jobb lenne a méltán hires német haditechnikát, Tigrisek, RHM, Stuka, Messer, Tirpitz, stb., is a német tudáshoz kapcsolni s nem a nácizmushoz. Szerencsésebb lenne, a németeknek is és nekünk is ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ergil
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Derec77"]
    Az RHM-et a németek fejlesztették ki. Nem mondom hogy szerencsés volt a háttér megválasztása. De egy akkori náci, vagy német járműre könnyen felkerült. Ez egy háborús játék, ahol az akkori hadseregek járművei csapnak össze. Az Rhm amikor elkészült Németország zászlaján horogkereszt volt. Így nézve akár kicsit másmilyen az elképzelés mint úgy hogy itt egy játék Borsig. Vagy inkább úgy hogy azt a terrorhatalom szimbólumát rakja mögé, aminek az eszköze volt anno AZ RHM. Így nézve sem hiszem hogy kegyeleti, méltóságot sért. És abban is biztos vagyok ha valaki élőben látott hasonló hadigépet az nem azt fogja mondani hogy őt sérti, hanem inkább azt: "emlékezzetek, és ne felejtsétek el soha"[/quote]
    Én is ezt szerettem volna mondani, hogy nem szerencsés a használata. Néztem Rheinmetal történelmi képeket és szinte mindegyiken a WG által használt német jelzés van és nem a náci.
    Ettől függetlenül köszönönjük a lelkiismeretes munkát és a klassz videókat! Szíved joga, hogy úgy készítsd el őket, ahogy szeretnéd.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    crowley74
    • Tankos
    · 8 éve
    (Az igazi "fasiszta" az, aki jelképeket tilt be és meg akarja szabni, hogy ki/miről/mikor/mit gondolhat. A jelképek nem bántanak senkit, ahogy egy fegyver sem öl, csak ha használja valaki. Ráadásul sok jelképnek több jelentése is van. Szánalmas ahogy például egy német páncélos múzeumban is letakarják az Afrika Korps jelképét, miközben Kubinkában, vagy a Stalin Vonalnál gond nélkül ott lehetnek a német jelképek. Ezek hozzá tartoztak, ahogy egy magyar/német/szovjet katonától sem tagadható meg, hogy például az a jelkép legyen a sírján, aminek a nevében harcba küldték - ugye ennek ellenkezőjére Ausztirában láthattunk mostanában több példát. Nekem eszembe se jutna, hogy megtagadjam valakitől, vagy szóvá tegyem, hogy miért használ valamilyen jelképet. Mindenkinek joga van hozzá - akinek nem tetszik, annak meg joga van elfordítani a fejét. És ugye nem csak a horogkereszt és a vörös csillag nevében öltek, hanem gyakorlatilag az összes ország, vallás, politikai irányzat jelképeit is be kellene ilyen alapon tiltani.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Derec77
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Leopardusz"][quote name="Morphelo"]Btk. 335. § Önkényuralmi jelkép használata:
    "(2) Nem büntethető önkényuralmi jelkép használata miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el."
    Kizárt a büntethetőség, ha az önkényuralmi jelkép használatát ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követik el."
    Ez pedig egy oktató videó. Téma lezárva[/quote]
    javitom

    ez egy RHM oktató videó 8) , nem a náci németországról szóló, sem az önkényuralmi jelképekről szóló vidió, szóval épp ugy nincs benne keresnivalója, mind ahogy egy komposztálást bemutató vidióban sincs...
    na most lehet lezárni.[/quote]

    "Az Országgyűlés a kérdést a 2013. évi XLVIII. törvénnyel szabályozta újra, amiben a korábbinál szűkebb körre vonatkozó tilalmat állított fel. Már nem elég az önkényuralmi jelképek puszta használata a bűncselekmény elkövetéséhez, annak a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon kell megtörténnie."

    Az RHM-et a németek fejlesztették ki. Nem mondom hogy szerencsés volt a háttér megválasztása. De egy akkori náci, vagy német járműre könnyen felkerült. Ez egy háborús játék, ahol az akkori hadseregek járművei csapnak össze. Az Rhm amikor elkészült Németország zászlaján horogkereszt volt. Így nézve akár kicsit másmilyen az elképzelés mint úgy hogy itt egy játék Borsig. Vagy inkább úgy hogy azt a terrorhatalom szimbólumát rakja mögé, aminek az eszköze volt anno AZ RHM. Így nézve sem hiszem hogy kegyeleti, méltóságot sért. És abban is biztos vagyok ha valaki élőben látott hasonló hadigépet az nem azt fogja mondani hogy őt sérti, hanem inkább azt: "emlékezzetek, és ne felejtsétek el soha"

Legfrissebbek a szerzőtől: Jacktor