Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Jelenleg 159 vendég és 9 tag online

Hungarian Croatian English French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Ukrainian
2015. február 16., hétfő 08:03

IS - Elemzés

Írta: 
Értékelés:
(16 szavazat)

Paraméterek

Ágyú

Egy 122 mm-es hurkatöltő figyel a tankon. Aki játszott már a WoT-tal, annak biztos, hogy ismerős ez a löveg. Igen ez a 175 penes nemzeti válogatott egyik tagja, ami ma az IS-en és a KV-3-on található meg (ésszerű választásként).

Tipikusan oroszosra sikerült belőni a löveg adatait, azaz nagyot lő, sokáig tölt-céloz és pontatlan is. 

Szóval a 122mm D-25T lövegről van szó. 

Penetrációs értéke: 175/217/61 mm (AP/APCR/HE). Normál lőszerrel a saját szintjén elég szépen lehet dolgozni, brit AT széria tud gondot okozni (a pontatlanság miatt), meg persze a hull downos T29. Egy szinttel feljebb már van jó pár tank, amit nem fogunk belőni AP lőszerrel, pl. T28, T28 Prototype, meg úgy általánosságban a tier 8-as mezőny fele, ha nem dugják az orrunk elé a gyomrukat. Itt ajánlott goldot is lőni szorosabb csaták alatt. Tier 9-es tankok nagy része meg könnyes szemmel fog röhögni, ha 175 pennel akarjuk bontani őket. 

A löveg lényege egyértelműen az alfa sebzés, amit tier 7-es td-k is megirigyelnének. Egy lövéssel 390 HP-t tud leakasztani az ellenfélről. 

Töltésgyorsítóval (kötelező felszerelés) érhetjük el a 10,615 másodperces újratöltést és így kapjuk meg a 2204-es DPM (sebzés/perc) értéket. Az ágyú nagy pozitívuma, hogy hatalmas alfa sebzés mellé kapunk a csomagba egy jó DPM-et is. Nagyot sebző tankokról általában elmondható, hogy sokáig töltenek és így nem olyan jó a DPM, de ez az IS-re nem igaz. Egyedül a Tigris rendelkezik nála jobb DPM-el. 

Készen álltok? Mert akkor jönnek a negatív tulajdonságok.

A lövéspontosság (vagy pontatlanság) 0,46, ez egyértelműen a legpontatlanabb löveg, ami tier 7-es nehéz tankkal kompatibilis. Távoli támogatást jobb, ha el is felejti mindenki, arra ott a Tiger 1. A távolban rohangáló yolo light tankokat sem mi fogjuk kiszedni, és a T29 kupolájának a sebzése is elég nagy feladat lesz. Közelről korrektül működik, de már közepes távolságból is volt, hogy pislogtam mint pocok a lisztben egy-egy epic mellé lövés után. 

A másik fájó pont a célzási idő, ami 3,4 másodperc. Tier 7-es nehéz tank közegben ez is a legrosszabb érték. Kombinálva a pontatlansággal kijelenthető, hogy csak az RNG segítségével lehet távoli, mozgó light, med tankokat meglőni. Ez a hosszú célzás a mai 15-1-es csatákban is kellemetlen tud lenni, nem egyszer volt, hogy csata végén full hp-s tankokról pörgették le a hp-t, mire összeszűkültem. 

A lövedék „repülési” sebessége is az alsóházat erősíti, a 780 m/s értékével. Ez nagyon lassúnak számít 7-es szinten, ahol az átlag 901 m/s. A prémium (APCR) lőszer sebessége már barátságosabb 975 m/s. 

Az ágyúsüllyedés negatív irányba 6 fok. Úgy gondolom, hogy ez az érték elfogadható egy orosz tank esetében. Arra bőven elég, hogy ne kerüljünk egy bucka miatt kellemetlen helyzetekbe. 

Úgy érzem, hogy meg kell említeni még a HE lőszert is, mert néha el kell lőni 1-2-t. 61 mm-es átütése mellé 530-as sebzés társul. Olyan agyonpáncélozott tankok ellen jól jöhet, amit még prém lőszerrel is bajosan lőnénk át. Papír tankokban brutális károkat tud okozni (Hellcat, Emil, RHM, önjáró lövegek). 

28 lövedéket tud magával vinni az IS, ez még heves harcokban is elég sokáig kitart úgy gondolom. Én a következőképpen osztottam fel a lőszerrekeszemet: 18 AP, 7 APCR, 3 HE. 

A táblázatban szereplő adatok alap értékek, felszerelések és képzettségek nélkül ennyi a DPM.

TankDPM
T29 1683
Tiger 2150
Tiger P. 1675
IS 1903
KV-3 1857
IS-2 1903
Black Prince 1800
AMX M4 45 1675

Torony

Ahogy azt alacsony szinten megszokhattuk az orosz gépektől, alacsony a látótávolságunk és a tornyunk hemzseg a gyenge pontoktól. 

Alap látótávunk fájdalmas, 350 méter. Ez végjátékban bosszulja meg legjobban önmagát. Gondolom mindenkinek ismerős az érzés, amikor az utolsó tankot keresi egy orosz nehéz tankkal és folyamatosan villog a 6. érzék. Akit nagyon frusztrál ez a látótáv, azon a távcső segíthet, 385 méterre növeli a látótávot, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez sem egy hű de jó érték. 

Páncélról nem szándékozom sokat írni, a képről szépen le lehet olvasni, hogy ez nem egy T29 torony. A legnagyobb baj az vele, hogy a löveg mellett balra és jobbra elég nagy, 102 mm-es rész található. Tier 7-es tankok viszik, mint kés a vajat. Mint ahogy a képen látható, van egy méretes kupolánk is, ez gondoskodik arról, hogy a tier 6-os tankok is be tudják lőni a tornyot. A löveg felett és alatt egész komoly a páncélzatunk, van olyan pont, ahol 289 mm az effektív vastagság, de itt nem tudom, hogy véletlenül, vagy szándékosan nehezebb e meglőni. 

Értelmetlen ezzel a tankkal a tornyozás. Relatíve könnyen lövik be a tornyunkat és az ágyú süllyedésünk se túl jó. 

A toronyforgási sebessége nagyon kellemes, 29,2 fok/másodperc. Testtel, történő rásegítéssel a legtöbb közepes tank után tudunk fordulni. 

Felépítmény

Hogy is volt ez az egész a KV-1-nél és a T-150-nél? Gyengécske torony mellé brutális páncél járt? Az a helyzet, hogy az IS hű maradt az elődeihez, mert korrekt test páncéllal látták el. A front páncélja tény, hogy nem pattog úgy, mint egy T-150-é, de sidescraper helyzetben (kép az ajánlott játékstílus résznél) még ő is rengeteget tud pattintani. 

Továbbá meg kell jegyezni azt is, hogy az első tank a vonalon, ami speciális kialakítást kap front páncél terén. Ahogy a képen is látszik, középen van egy egyenes rész, ez az ami könnyen belőhető. Viszont, ahogy haladunk a tank széle felé, úgy kapunk egy ívelt páncélt, ami a tier 7-es lövegeket bizony le tudja pattintani egy kis szerencsével. 

Íme ez az egész egy képen demonstrálva:

Aki hatékonyan akarja pattintani az ellenfél lövéseit annak viszont a sidescraper pozíciót ajánlom, mert egész nagy kalibereket is meg tud fogni az IS oldala. 

Álca szempontjából elmondhatjuk magunkról, hogy a szintünkön mi rendelkezünk a legjobb álca értékkel a nehéz tankok közül. Bár ez kicsit olyan, mint a rezsicsökkentés, mert 350 méter látótáv mellett sokra nem megyünk vele. 

Az IS egyik pozitívuma a sebesség. A 34 km/h mellé 46 tonna társul, ez garantálja, hogy top tier tankként komoly károkat tudjunk okozni rammolással. Persze nem ész nélkül kell vele tripla R-rel rammolgatni, mert rólunk is le tud esni a HP. Tier 5, 6-os tankokba, tier 7-8-as közepes tankokba viszont nyugodtan bele rongyolhatunk, miután megkínáltuk őket a 122 mm-es kályhacsövünkkel. 

Felfüggesztés

A lánctalpnak komoly gyakorlati szerepe van, hiszen sidescraper pozícióba rengeteg mindent képes elnyelni. Úgy mellékesen átlagon felüli a forgási sebessége, 35 fok/másodperc. Ez kombinálva a torony forgással lehetővé teszi, hogy nehéz tank létünkre megtudjuk védeni magunkat néhány könnyű tankkal és a legtöbb közepes tankkal szemben is. Nem kell attól félni, hogy büntetlenül leforognak minket. Az is nagy előny, hogy nehéz tank létünkre elég sok td-t különösebb kihívás nélkül tudunk leforogni. 

Motor

Elég furán hangzik ez egy nehéztanknál, de a top motorral élménnyé vált a játék. A 2. motor + 100 lóerővel(!!!) növeli meg a teljesítményünket. Végsebességünk 34 km/h és ezt nagyon könnyen el is éri az IS. Csaták elején nagyon jól jön, amikor kulcspontokat kell elfoglalni. 

Ajánlott játékstílus

Top tierként egyértelműen a fronton van a helyünk. A jó sebességet kihasználva szinte bármilyen kulcspontot el tudunk foglalni a csata elején. A legésszerűbb dolog a sidesceape pozíció (lásd lentebb a képen), mivel top tierként mindent le tudunk így pattintani. Arra kell az IS-sel figyelni (aki hajlamos túlforgatni vagy nagyon kitolatni), hogy csak azután tolassunk ki, miután ránk lőtt és lepattant az ellenfél. Ha akkor megyünk ki elé, amikor be van töltve, sanszos, hogy rálát majd az íves részre, ami a beesési szög miatt veszít az effektív értékéből. Ez kicsit arra emlékeztet, hogy IS-3-mal se állj soha srégan, mert megölöd a saját effektív értéked. 

Az alábbi képen látható, hogy rossz helyezkedéssel hogy vesztünk a páncél gyakorlati értékéből.

A pontatlan löveg, és a hosszú célzás idő miatt a szokásos eljárást ajánlott használni, mindig a puhább célpontot kell lőni. Ezzel a löveggel sokkal jobban járunk, ha (előttünk van egy Tiger, és egy Tiger P) a sima Tigrist lőjük meg. Nem is kell teljesen beszűkülni, és a pontatlanság se jelent problémát, mert akárhol találjuk el a testét, sebezzük.

Tier 8-9-ben több stílust is lehet képviselni. Vagy prémium és HE lőszer kettőssel operálunk, vagy hozzácsapódunk a közepes tankokhoz. Itt nem ajánlom a sidescraper helyzetet, mert nem annyira nagy az effektív vastagságunk, hogy pattintsuk a 8-as, 9-es tankokat. Vannak tankok, amiket valószínűleg szerencsésebb HE-vel lőni, pl. T29, Prototype, T28, E 75 stb.

Tier 9-ben már könnyen beleszaladhatunk izmosabb gépekbe, amik a 217 penes prémium lőszert is pattintani tudják. Őket megkínálhatjuk HE lőszerrel is. 

Van pár tank, amivel jobb nem újat húzni. Ilyen a tier 7 diktátora, a T29. Face hugba (amikor az arcunkba mászik), akkor elég nagy bajba tudunk kerülni. Van még 2 másik tank, ami meg tud szivatni (ha skilles játékos vezeti). Ezek az E-25 és az ELC AMX. Ha bejönnek az oldalunkba, vagy a hátsónkba, akkor esélyes, hogy be sem tudjuk őket célozni az ágyúsüllyedés miatt. 

Ezzel a löveggel a feladatunk a sebzés kiosztása. Ha tehetjük, akkor hagyjuk a gyorsan töltő tankoknak meg az alacsony HP-s ellenfeleket, mi pedig lőjünk nagy HP-s tankot. Ha elkezdünk killekre vadászni, akkor a lövegünk elveszti a nagy előnyét (alfa sebzés). 

Dombtetőre csak okosan szabad vele mászni, mert egy Tigris vagy Black Prince nagyon kellemetlen helyzetbe hozhat, ha lelövi a lánctalpunkat és már nincs meg a javítókészletünk. Simán láncolva tudnak tartani és garázsmenet lesz a vége. 

Sidescraper helyzet:

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Célzásgyorsító
 • Ventilátor/Optika

A szélsőséges tulajdonságai miatt én a Ventilátort használtam.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítócsomag
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automatikus tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

A 6. érzék nem annyira fontos ennél a tanknál. Első sorba javítást érdemes rakni, majd újrapörgetés után BIA perket. 2. sorba mehet a javítás, újraosztás után elfér a 6. érzék. Aki nem szereti folyton resetelni a skilleket, az rakhat egyből 6. érzéket 2. sorba. 

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagy alfa sebzés és jó DPM
 • Sidescraper pozícióban egész erős
 • Pont van annyi sebessége, hogy a kulcspontokat el lehessen vele foglalni

Hátrányai

 • Pontatlan, lassan szűkülő ágyú
 • Lassan száll a lövedék
 • Szörnyű látótáv
 • A front páncél nem megbízható

Kiknek ajánlott

Kezdő játékosoknak az amerikai heavy vonal mellett az orosz nehéz ág a legjobb választás, mert nagyon szépen tolerálják a játékos hibáit. Az IS-sel egy kezdő játékos is jól ellehet, mert kevés „kattintással” lehet sok sebzést kiosztani vele. Egy bevitt sebzéssel is olyat odavág, mint kezdő villanyszerelőnek a váltóáram. 

Ha valaki viszont a legjobb tier 7-es nehéz tankot keresi, akkor nem jó ajtón kopogtat. Aki egy igazán durva dolgot akar tier 7-ben, annak még mindig a T29 a legjobb választás. T29-en kívül még a Tiger I az, amivel nagyon szépen lehet aratni, de ehhez már skill is kell. 

A játék egyik legnépszerűbb ágának tankja, így előbb-utóbb mindenkinek ott figyel majd a garázsában. Az ágon az IS-3 követi az IS-t, ami az egyik legnépszerűbb ESL, Team battle tank, az ág legvégén pedig az IS-7 található, ami még ma is egy sokat látott tank tier 10-ben.

Statisztikák és érdekességek

Egy csatában 900-1375-ös sebzésig jár a zöld szín, 1700-ig a kék, 1700 felett pedig a lila. Összesített statisztikákat tekintve nekem 1280-as átlag sebzésre adott a rendszer 2023 wn8-at, ez alapján könnyen behatárolható, ki hogy tud vele teljesíteni. 

Összesített szerverstatisztikák alapján könnyen leolvasható, hogy az IS-sel rengeteg játszanak kezdőként, mert az összesített statisztikái átlagon aluliak. Az átlag wn8 a szerveren ezzel a tankkal 895, ez 50 ponttal marad el a szintátlagtól. Viszont győzelmi aránya jobb, mint az átlag (49,96%), a szerverátlag 50,22% vele.

Videó

Ebben a csatában nem lett akkora sebzés kiosztva, de a Sidescrapelés lényege nagyon jól kivehető:

Ez a csata már inkább a komoly sebzés kiosztásáról szól:


Az elemzést írta: Hun_Mercenary

Megjelent: 21570 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 16., hétfő 11:55

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#36 Mr. Crimetime 2017-03-26 13:44
Meglepő amit néhányan írtok. Neotilius, mitől lenne az IS papír?:D Az egyik legjobb tier 7 es nehéztank.
Nekem van T29 em is meg IS em is, de a T29 el soha nem értem el két csillagot, az IS-el 53% winratem van és két csillag., és nem vagyok unikum aki az életét is tankozásra tette fel!
Nemtudom, valahogy ezzel a tankkal megy.. Jó mobilis, a torony gyors, 4 kilókat szórja mint a bolond a lisztet..:D
Jobban bejött mint a T29, igaz, azzal szereztem két Radleyt is, a buksija miatt :D De annak csak a buksija jó, a teste az eléggé papundekli. Összességében egy igazi ilyen orosz stíl, nulla látótáv, menj előre azt üsd vágd nemanyád:D Ráadásul, ha a történelmet nézzük, az oroszok tényleg igénytelenek voltak, megfogtak pár földműves parasztot azt bevágták egy tankba had menjen. A németekhez képest kb ilyen volt az orosz hadviselés :D Nah, a tank is ilyen :D

Sajnos továbbra sincs semmi köze a történelemhez, maximum ez. Látszik h orosz játék. A legendás tigrist azt kb egy hányavetett hajléktalan is keresztül dobja a lyukas zoknijával, ami miatt el is ment tőle a kedvem. Ráküldtek 4-5 Shermant egy Tigerre hogy kivégezze, hagyjukmár ezt...
#35 Neotilius 2017-01-21 13:34
Imádom ezt a tankot. Én úgy hívom, hogy tier 7 Bud Spencere. Hatalmas pofonokat oszt, még 9-es tankokba is fájdalmasakat tud lőni. Ez a tank az alfáról szól. Cromwellekkel tradelni külön öröm vele. Jobb a dpm-e mint az IS-3-nak. Ki kell használni. Top tierként óriási pusztításra képes. Az ágyú elég troll, sokszor bead nagyon lehetetlennek tűnő lövéseket, néha meg lekaparom az arcom egy-két bődületes mellélövéstől :D kerülni kell vele a távolsági harcot, mert borzalmas a látótáva és elég papír is. De én csak ajánlani tudom, elég nagy fun faktora van.
#34 szotyimag 2016-12-13 20:25
A 6. érzék nem annyira fontos ennél a tanknál. Első sorba javítást érdemes rakni, majd újrapörgetés után BIA perket. 2. sorba mehet a javítás, újraosztás után elfér a 6. érzék. Aki nem szereti folyton resetelni a skilleket, az rakhat egyből 6. érzéket 2. sorba.

Üdv. El árulná valaki, mi a tököm az az ujrapörgetés?4 Egyre érthetetlenebb dolgokat lehet itt olvasni!
#33 Nortonor 2016-09-21 10:26
Egy-két napon belül a garázsba parkolom a gépet. Két kérdésem lenne:
1. Ha a számításaim helyesek akkor miután a stock tankot felszereletem (tölt.gy., vent, célz.gy.) akkor az alap lánc elég lesz arra, hogy ha gyors free xp-ből rárakom a tornyot és a kv-85-ön kihúzott 122-es ágyút akkor ezzel el tudjam kezdeni a grindelést. Erősítsen ebben meg valaki hogy jól számoltam-e? (láttam már csodákat hiába számoltam ki, ezért kérdezem)
2. A 100mm-es ágyú jóval szimpatikusabb mint a top 122-es szóval szerintem azzal használom majd, de a kérdésem az, hogy ez a 36 db-os lőszerkészlet mennyire tud problémás lenni? Nyilván blind-shotolgatni így nem fogok, de azért jó lenne ha nem emiatt menne el a csata (bár egy Fadin medálra már régóta fáj a fogam).
#32 vonkurz 2015-02-18 21:56
Idézet - Hoat:
Jelentem: nálam az átütő lövéseknek szinte pontosan 50%-a sebzett 300 alatt, jelentős részük bőven!
Szóval vagy gyári hibás Királytigrist adtak nekem a boltban, vagy a legénység szabotálja a bevetéseket

@Bhalangir: Nem kizárt, hogy túl rövid idő telt el legutóbbi változtatás óta, ezért a személyes tapasztalat túl kevés mintán alapul. De amikor egy T-54 vs. Leo PT szituációban középtávú párharcban az utóbbiban ülve minden lövésemért kapok egyet az orosztól, vagy mikor az IS-8-al simán lesznájperelek egy német tankot, akkor azért elkezdek elméletek gyártani a pontosság nerfről.
Inkább ne legyen igazam, de eddig ennyit láttam!


ugye a random az random. tehat ha eleg nagy mintat nezel, mondjuk 100 loves mar eleg kell legyen :) akkor az atlagsebzesed 320 lesz, ami azt jelenti hogy elhiszem a 250-280-s sebzeseidet, de akkor a masik 50% meg 380, max ez nem tunik fel annyira :) amit kizartnak tartok, hogy kimondottan egy tank itt a tiger2 ugye agyujaba nyultak volna bele, ertelmetlen a felvetes. van egy altalanos random, ugy muxik ahogy muxik,de tutira minden tankon ugyanugy...

a masikhoz, leo pta puha es nagy. lenyegeben automata celzassal is menetbol, ruszki tank szepen lo menetbol ugye nagyon jo esellyel eltalall, es ha eltalall akkor at is megy. visszafele mar nem egyertelmu, mert ha tornyon lovod akkor ugye hiaba a talalat :) mondjuk 1-1 ben nem jar jol a t54 a kisebb alfaja miatt, de leohoz adok egy tanacsot, gyors vagy. barki szembenall veled, fordulj meg, es menj el. menj jo messzire a kozeptavtol...
#31 Hoat 2015-02-18 14:32
Nos, mindazok kedvéért, akik többé vagy kevésbé szalonképes formában kifejezték kételyeiket a Tiger II sebzését illető megjegyzésemre, leporoltam a nagymacskát és futottam vele néhány kört. Jelentem: nálam az átütő lövéseknek szinte pontosan 50%-a sebzett 300 alatt, jelentős részük bőven! És mielőtt bárki megkérdezné: a top ágyúval, AP-vel lőttem mindet.

Szóval vagy gyári hibás Királytigrist adtak nekem a boltban, vagy a legénység szabotálja a bevetéseket (majd szólok Wilhelmnek, küldjön át pár szakembert az Abwehrtől), vagy a papíron leírt értékek nem érnek egy kalap szamócát sem!
Esetleg engem gyűlöl a WG és automatikusan kapok 25% dmg nerfet.
Részemről itt zárom a témát, ahogyan mindenki más is, én is csak saját tapasztalatból tudok beszélni. Ha valakinek ennél jobb értékek jönnek ki a gyakorlatban, annak örülök, és örülhet ő is. Ettől még nem hazudik egyikünk sem.

@Bhalangir: Nem kizárt, hogy túl rövid idő telt el legutóbbi változtatás óta, ezért a személyes tapasztalat túl kevés mintán alapul. De amikor egy T-54 vs. Leo PT szituációban középtávú párharcban az utóbbiban ülve minden lövésemért kapok egyet az orosztól, vagy mikor az IS-8-al simán lesznájperelek egy német tankot, akkor azért elkezdek elméletek gyártani a pontosság nerfről.
Inkább ne legyen igazam, de eddig ennyit láttam!
#30 Morphelo 2015-02-17 10:26
Nekem anno a Tiger II az esetek 90%-ban 300 fölött sebzett. Az IS annál gyakrabban 400 alatt.

Szerintem mind a 4 heavy (T29, IS, Tiger, M445) nagyon erős, csak tudni kell mi miben jó.
Személy szerint a Tigrist nem szerettem. Olyan, mint egy nagy bádogdoboz. Úgy gondolom illő lenne egy normális páncélzatot adni neki, mert a jelenlegi használhatatlan. Egyedül sniperkedésre, közelharcban a jó RoF-re és a sok életére támaszkodhat.
IS-nek ki kell használni a sebességét és a nagy alfát, azonban a 175-ös pen T9-ben eléggé csekély.
De alacsony tier ellen(5-7) szerintem a 4 közül a legjobb.
M4 45-ön én a lassan zoomoló jobb átütésű agyút használtam. 105-ös valóban nagyon erős, és hihetetlen DPM-e van, de én attól zakkanok meg, ha nem megy át egy lövésem. Inkább a biztosra megyek. Nálam jobban beválnak a nagyobb átütésű ágyúk, még ha kisebbet is sebeznek. M4 45-nek szerettem a tornyát. Sok lövést tud pattintani, ráadásul elég jó a csőlehajlás is.
T29 az egyik kedvenc tankom. Nagy alfa, jó átütés, erős toronypáncél. Ha megtanulod használni a tornyot, bizony egy t7-es heavy sem ér a nyomába. Egyetlen gyengéje a közelharc alacsonyabb felépítményű, jó RoF-rel rendelkező tankok ellen. A négy közül az egyedüli mely alkalmas közvetlen kontaktra egy T9-es tank ellen is.
#29 vonkurz 2015-02-17 09:24
Idézet - Hoat:
Köszönjük az elemzést, teljesen egyet lehet vele érteni!
Ez az egyik legtökéletesebb n00btank, köszönhetően a brutális ágyúnak - a 400+ dmg -hez képest a Tigris II egy tierrel feljebb 250 körül sebez. Szóval vérpistike beizzítja az IS-t, autoaim be, első lövést követően berobog az ellenség arcába, újratölt, második lövés, ha kitart a hp, akkor jut idő a harmadikra, máris megvan az elvárt sebzés, vérpistike boldogan megy a garázsba.
És hát a legutóbbi pontosság nerf egyértelműen az oroszoknak kedvezett, miután ők eddig is random küldözgették a lövéseket a célzókörön belül. Ha eddig gyakori látvány volt az IS, akkor most minden tele lesz vele.


te is igy csinallod ? meg mi az hogy 250-t egy 320-s agyu ? vagy a tiger2 nagyagyuig mar nem jutottal el ?:

Idézet - Hoat:


Hát nem tudom, de amikor még sokat futkározta a saját Tiger II-vel, akkor nem nagyon emlékszem, hogy szórta volna 300+ -os sebzéseket, inkább a 2-vel kezdődő számokat szerette. Persze lehet, hogy csak pechszériám volt,

Sajna a winrate-ról meg a win8-ról nem tudok mit mondani, a saját xvm-et 3 nap után töröltem és azóta sem aktiváltam. Azt vettem észre, hogy ilyen színfetisiszta százalékhívővé teszi az embert, aki egy segédprogram alapján ítél meg másokat. Szerencsére mindig van valaki, aki tizedesjegyig tisztában van az efféle statisztikai értékekkel, nem kell nekem foglalkozni vele.
.esetleg probalj meg legkozelebb he helyett ap-t hasznalni, majd jonni fog a 300+ is.
ez ervenyes e75-re is amugy, tenyleg, egyszer probald ki :)

ui, xvm az jogos, en is torolnem a helyedben....
#28 2015-02-17 09:03
Hát azért a T29 T9-ben is eléggé megállja a helyét és egyedül is képes egy oldalt tartani kb. Erre az IS egyáltalán nem képes.

Ha előttem egy lila és egy piros áll, akkor a lilát lövöm, mert ő az aki képes lenne megfordítani/lehozni a csatát, míg egy piros csak ingyen frag. A jó játékos nem a pirosból/gyengébbekből él (mondjuk mivel a játékosok nagy része rosszabb tőle, így végülis tényleg belőlük él), hanem ő azért jó, mert jobban átlátja a helyzetet, tud priorizálni, tudja, hogy mikor mit kell tenni a győzelem érdekében.


Az M4 45-höz kapcsolódóan: szerintem egyáltalán nem olyan gáz, csak a 105 millis ágyúval kell használni, 10-15 golddal töltve és váltogatni a lőszereket a szituációnak megfelelően.
#27 Bhalangir 2015-02-17 08:47
Idézet - Kopadski:
"Az dobja az első követ aki előtt egy lila színű, és egy piros színű játékos áll, az a lilára lő tudva hogy nagyobb eséllyel hárítja a tudása által a lövésed.Vagyis a tudatlanabb játékosokból élnek meg a jobbak.Aztán küszködnek az egyenrangú ellenféllel, majd alulmarad az ügyesebbel szemben."


Pontosan ez különbözteti meg a jó játékost a gyengétől. A lila potenciálisan nagyobb veszélyt jelent, ezért a lelövése a csata megnyerése, további dmg/kill elérése szempontjából fontosabb. A jó játékos a lilára lő akár úgy is, hogy a pirosnak ad egy free lövést ha ezzel a lilát le tudja szedni.

Egyébként minden tank brutál tud lenni, ha megtalálod vele az alkalmas stílust. Ha nem akkor viszont kínszenvedés tud lenni bármi. A Tiger II ugyanolyan papír mint a Tiger I, nem frontharcos heavy, hanem support sniper (Kivéve ha top tier vagy, főleg ha kevés veled azonos szintű tank van, a többiek alacsonyabb tierből valók. Akkor viszont mindkettő szépen tud pattogtatni). Ezért pl Tiger I-el nem nagyon izgat ha basztatnak, meg reportolnak hogy heavyvel miért nem megyek front harcolni. Főleg, hogy a csata végén a reportolónak van 285 sebzése és 0 spotja neked meg 2k+ 7-8száz spottal. :)
#26 Haromszog 2015-02-17 08:44
Idézet - Jackal_hun:
Ebben az a durva hogy az AMX M45-öt, ami a leggyengébb T7 "heavy", még az alacsony DPM-el is büntetik...


Szerintem kijárna annak a tanknak egy tigriséhez hasonló RoF. Bár a mozgékonysága miatt lehet kicsit OP lenne. Mindazonáltal 7.32 s töltési idő venti+töltés gyorsító kombónál elég szerény. 6 sec szerintem ideális lenne.
#25 Jackal_hun 2015-02-17 08:30
Ebben az a durva hogy az AMX M45-öt, ami a leggyengébb T7 "heavy", még az alacsony DPM-el is büntetik...
#24 wilddog84 2015-02-17 07:45
IMÁDOM!!
Nem értem, miért istenítik annyira a t29-et, szvsz, az IS sokkal jobb tank. Ha az arcodba mászik, hátra+balra/jobbra és már lőheted is az első görgőnél, track+sebzés 8)
1000+ csatám van vele, szeretem és kész!
#23 Kopadski 2015-02-17 01:34
Én az ST-1 fejlesztéséig jutottam a kv ágon, viszont az IS-nél leragadtam és eladtam sebesen.A kv-85 és IS egy kartonpapír.Nem is értem miért vannak ilyen tankok a játékban.Egy tank éppen azért tank, mert páncélozott.Német ágon Tiger2-ig mentem aztán ott is volt egy eladás.A Tiger1 még jó volt a tier kiosztás miatt, de a Tiger2-nek sok a csatánként átlag tier X-ből 8-10.Nekem a kedvencem eddig a kv-4 volt.Pattogtak róla a 9-esek mint ha hógolyóval lőttek volna.Ki lehet hamar gyújtani, de ha rájössz mikor hogy mész forgatod a tankot, annyi acélfalat szedsz össze mint az összes többi tankodat összevéve.Viszont összességében már nem játszom ezzel a játékkal, annyira eltorzított lett a sok változtatások miatt, hogy a valóságtól már fényévekre el van rugaszkodva ez a játék.Mindig van 1-2 nemzet/ág amit szándékosan átlagon felüli specifikációkkal látnak el, erre gyúr a sok %-os emberke ugye az AT sorozat, a KV-1S és a Hellcat.Ezek alap tankok voltak azoknak akik minimum zöldek szeretnek lenni.A KV-1S-t le amortizálta a WG, el is tűnt a csatákból.MIÉRT?Aki jól játszik, az szar tankkal is jól játszik nem?8.1-nél kezdtem a játékot, és 9.2-nél mondtam azt hogy ez már nem fér bele az én toleranciámba.A sok kockának meg csak annyit mondanék, ha nem lenne szar játékos, akkor ki lenne a jó játékos??Az dobja az első követ aki előtt egy lila színű, és egy piros színű játékos áll, az a lilára lő tudva hogy nagyobb eséllyel hárítja a tudása által a lövésed.Vagyis a tudatlanabb játékosokból élnek meg a jobbak.Aztán küszködnek az egyenrangú ellenféllel, majd alulmarad az ügyesebbel szemben.
#22 replika 2015-02-16 23:13
IS, háát nem az én tankom, nem tudtam megszeretni. Nem is próbáltam erőltetni. Érdekes , hogy az IS2 mennyivel jobb tank, pedig sokkal rosszabb a statom vele (45%), a majdnem azonos tank sokkal jobban feküdt nekem. Jó hír annak aki IS3-ra gyúr teljesen más az is, sokkal játszhatóbb mint az IS. KV3, Tigris, nagyságrendekkel jobb, Most sokan felhördülhetnek , de nekem a T29 sem volt egy flash. Kinek mi jön be jobban.

Fórum hozzászólások (WoT)

Fórum hozzászólások (más játékok)

Hasznos oldalak

Cikk hozzászólások