Jelenleg

27
látogatónk van

2014. október 14. 12:41

Churchill III - Elemzés

(38 szavazat)
36 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

QF 6-pdr MK. V, ez egy brit ágyú, ami nem meglepő, hiszen a kölcsön-bérleti szerződés értelmében kapták a ruszkik ezt a brit csodát, így ez az ágyú megtalálható a Churchill I-esen is, apró eltérésekkel (az egy picit jobb, de annak van jobb ágyúja is ennél). 110 mm-es átütéssel dolgozhatunk normál lőszerrel, ami prémiummal 180 mm-re emelkedik! Ez már minden szembe jöhető tankra elég az AT 2 kivételével, de neki a gyenge pontjait lőve (gun mantlet, kupola) tehetjük szebbé a napját. Ehhez jön az eget rengető 75-ös sebzés, ami senkit nem fog visszatartani, de ez még a javunkra is válhat (erről majd később).

Szóval 75 sebzés... hát igen, elég gyengécske, de ehhez jön egy 26,25-ös RoF, ami elképesztő hatékony géppuskát csinál ebből az ágyúból: 2,29-es újratöltéssel rendelkezik, ez töltésgyorsítóval 1,97-re vihető le, ha pedig emellett a ventillátor/BiA kettős valamelyikével is rendelkezünk, akkor ez az érték 1,93. Ha mindkettő van, akkor 1,89 alatt tölt újra. Brutális számok ezek, nem véletlenül rendelkezik az ötös heavy-k között a legmagasabb DPM-el. 

Pontossága 0,43, ami nagyon rossz és ez az, ami a tankot kizárólag közelharcra teszi alkalmassá. Ehhez jön még a 2,3sec-es célzásidő, ami alapvetően jó lenne, de ehhez az eszement tűzgyorsasághoz egyszerűen kevés, emiatt kell rá a célzásgyorsító, de még így sem szűkül be teljesen a célkereszt, mire a lőszer a csőben van.

Lőszerköltsége nevetséges 45 kredit, az arany pedig 2400, amit ezáltal nem is érdemes használni csak a legvégső esetben, különben oda a profit. Ha nincs 6-os tank, akkor egyáltalán nem szükséges a gold, 110 átütés egy prémium tanktól ezen a szinten nagyon jó, ebben kategóriákat ver a T14-re és az Excelsiorra.

Torony

Ez a része a tanknak egy hatalmas fekete pont az összesítésben. 88/88/76-os páncéllal rendelkezik elöl, oldalt és hátul. A 88 mm-es front jól hangzik, viszont a drága Tommy-k nem igazán vannak tisztában az effektív páncélzat fogalmával és a ballisztika alapjaival. Ez a 88 mm egyáltalán nem döntött sehol, teljesen sima felület, így a 90+ átütésű ágyúknak már nem okoz gondot a belövése. Emellett itt nincs lövegpajzs, így a löveg körül még inkább sebezhető, ott csak 76mm-es a páncél, azt pedig már tényleg mindenki belövi. Ezek az értékek teljesen alkalmatlanná teszik bármiféle hulldown pozíció megtartására, ezzel a tankkal az ilyen szituációkat messze el kell kerülni. Aki szembe találkozik vele a csatamezőn, az nyugodtan célozzon a toronyra, valószínűleg sikerrel jár.

A löveg forgási sebessége 35°/másodperc, ami egy nehéz tankhoz mérten nagyon jó. Nem lesz probléma azzal, hogy a mozgó ellent kövessük a toronnyal. Csőlehajlása 6°, ami nem az igazi, de annyira azért nem vészes, mivel a hulldown amúgy is kuka. Látótávja 350 méter, ez olyan átlagos, a Churchill I-es is ennyivel van megáldva.

Felépítmény

Először az értékek papíron: 176 mm elöl, 76,2 mm oldalt és 50 mm hátul. A 176 mm nagyon durván hangzik, de nem kell megijedni, tele van gyenge pontokkal, ez az első géppuska körüli részre vonatkozik mindössze. Mivel sok a gyenge pont, ezért érdemes beforgatni a tankot, hiszen így az előre kilógó lánctalp elrejti ezeket. A jármű alja itt nem weak spot, 125 mm-es effektív páncél található rajta. Bár mindegy is, hiszen aki egynél többször találkozott ezzel a tankkal, az úgy is a tornyot fogja lőni. Ha használunk XVM-et, az épp emiatt segítségünkre lehet, ha az ellenfél tankját egy zsák krumpli irányítja, akkor nyugodtan lehet sidescrape-elni, jobb játékosok ellenében ez a torony miatt nem igazán lehetséges. Nem különösebben modul-érzékeny, ammoracket kap néha, ami sajnos a toronyban van, emiatt érdemes a biztonságos elhelyezés perk-et kihúzni a töltőn.

Felfüggesztés

20°/sec a forgása, ami elé lomhává teszi sajnos, érdemes első vagy második skillnek a kuplungégetést kihúzni a sofőrön. Talajellenállása átlagos és nem képes egy helyben megfordulni.

Motor

374 LE-s Bedford Twin-Six, ami egy 40 tonnás Churchill-hez egyszerűen gyenge és ez sajnos a fordulékonyságán is nyomot hagy. Csúcssebessége 28 km/h, amit sík talajon el is tud érni, de egy hegy ennek a tanknak maga az ördög. Mire felkapaszkodik egy dombra, kétszer kiköpi a tüdejét, nem nagyon ajánlatos tehát ezzel a tankkal túrázni indulni, csak ha nagyon muszáj, akkor induljuk neki a magaslatok bevételének.

Ajánlott játékstílus

A Churchill III ebben a tekintetben elég kétarcú. Szinte kizárólag közelharcra használható a 0,43-as „pontossága” miatt, de közép-távra sem az igazi már. Közelről viszont, bár elég jól páncélozott, a tornyán át nem nehéz belőni és ezt nem védhetjük ki úgy, mint a Maus-nál, hogy addig elforgatjuk a tornyot, míg töltünk, hiszen itt mindig lövünk az eszement tűzgyorsaság miatt. Ami viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet, az az, hogy ha az ellenfél kap tőlük egy találatot, ami kőkemény 75-öt sebez, nem fog megijedni és le fog rohanni. És ez a legnagyobb hiba, amit ez ellen a tank ellen elkövethet, ugyanis olyan gyorsan aprítod le a HP-t szinte bármiről, hogy mire észbe kap, már csak füstölgő roncs és azon gondolkodik, hogy hová tűnt az élete. 

Tier 5-ben eredményes taktika lehet, hogy ha tolod a frontot és a többi heavy jön utánad. Nem hagyod az ellenfelet elbújni és mész utána amíg él, mint egy jó adóellenőr. Persze azért az ésszerű határokon belül, 5 tank közé ne kövesd, gondolom ez egyértelmű. Ha ketten összeálltok ezzel a tankkal, senki sincs biztonságban, annyi lövést kap szegény ellenség, amivel nem tud mit kezdeni, és másodperceken belül ementáli sajt lesz belőle. 

Tier 6-ban változik a helyzet, az átütésed oda is elegendő, de ott átalakulsz egy support nehéz tankká, vagyis megvárod, míg kialakulnak a harcok, és mikor senki sem figyel rád, megsorozod az ellenséget, aki ha választania kell, hogy egy Churchill III-ra, vagy pl. egy T-150-re figyeljen, nem téged fog választani.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, harmadiknak ízlés szerint Ventilátor vagy Repeszpáncél. Én utóbbit használom, mivel az arty-k szeretik a nagy és hosszú célpontokat.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Kézi tűzoltókészülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Első körben hatodik érzék és/vagy javítás, esetleg vegyes skillek, mint kapáslövés, kuplungégető, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés. Második körben pedig vagy vegyes skillek és parancsnoknak javítás, vagy full javítás, értelemszerűen amit nem az első körben húztál ki. Harmadik körben jöhet a BiA.

Átlagos bevétel

Ez a tank nagyon jól keresi a pénzt, 1000 sebzésre már 18-20 ezret is ad tisztán 5-ös top tierrel, hatosok között ez 25 ezer is lehet simán. 1500 feletti körre 25 illetve 30 ezer a jutalmunk, ha pedig a 2000-et is elérjük (ami ritka azért), akkor a 35-40 ezer profit sem lehetetlen. Ezek persze gold lőszer használata nélkül értendők, ami szerintem ebbe a tankba felesleges, én nem használok szinte soha.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Elképesztő tűzsebesség
  • Jó DPM
  • Jól páncélozott test
  • Jól termeli a pénzt

Hátrányai

  • Nagyon papír torony
  • Alacsony alfa sebzés
  • Lassú, nagy célpont

Kiknek ajánlott

Nos, ez a tank a szegény ember IS-6-ja. A legénység az IS ággal egyáltalán nem kompatibilis, a KV-vonallal is tier 7-ig ha jól emlékszem, így legénységtenyésztésre nem igazán alkalmas. Ennek ellenére nagyon fun tud lenni, amit az eszeveszett tűzgyorsaság tud biztosítani. Én máig nagyon szeretem ezt a kis dögöt, de lehet hogy elfogult vagyok egy kicsit vele, mivel ez volt az első prémium tankom. Erre a szerepre szerintem tökéletes, hiszen egyrészt jól hozza a pénzt, másrészt véleményem szerint kellemes kikapcsolódás játszani vele, ami egy prémium tanknál különösen fontos, hiszen sok kört fogsz belerakni ha már megvetted, harmadrészt igazán olcsó, akcióban 750 aranyba kerül, ami nevetségesen kevés ezért a tankért.

Két tábor van azok között, akiknek volt már Churchill III-a. Az egyik aki utálja és élete legrosszabb döntésének véli a tank megvételét, a másik pedig aki oda van érte. Gondolom egyértelmű, hogy én az utóbbiba tartozok, hiszen a sok bosszúság mellett sokkal több szép pillanatot szállított ez a tank. Szóval így közel 500 Churchill-es csatával a hátam mögött én mindenképpen ajánlom a tankot olyannak, aki szeret heavyvel játszani és a lassúsága nem zavarja, valamint olyannak, aki munka vagy suli után szeretne kellemesen kikapcsolódni a játékban.


Az elemzést írta: Claymaker52

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:30

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rockpapa
    • Tankos
    · 4 éve
    Hát én sajnos megvettem.Költöttem rá .A legénység 100%-os,vannak rajta extrák.Szóval arra gondoltam hogy a WOT ezt méltányolja.Hát nem! Tizenkét csata kilenc vereség.Állandóan a szopó csapatban voltam a top gun.Nem tudom mitől random ez a játék.A páncélzatáról annyit , hogy mivel mindenki acélmagvassal lő rád te egy nagy pléhdoboz vagy.
    Arty mágnes ,még el sem indulsz már lőnek rád.Lehet hogy gyorsan tölt,és sokat lő, de nem ér semmit.Az ellenfeled két három prémlőszerrel elintéz.Mivel ötös tier állandóan a Japán acélkolosszusokba,és acélfejű ruszki nehezekbe botlasz.Azok egy lövéssel szarrá lőnek,te meg még csak meg sem karcolod öket.Pedig te volnál a Top gun.Szóval nemigazán élvezet vele a játék,csak bosszankodás.Állandóan azt hallgatni hogy döngetnek.Rólad nem pattan le semmi.Lehet hogy amikor ez a cikk íródott akkor még jó volt,de most csak az vegye aki mazoista.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Henrik8511
      • Tankos
      · 4 éve
      Nemrég elővettem én is már 3-4 skilles legénységem van benne de mióta goldot spamelnek már tier1 től szinte mindenki azóta szinte mindegy milyen tankkal mész. Addig voltak jó csaták ameddig csak aranyért lehetett prém lőszert venni. Amx 40 Matilda stb elég op tankok voltak most meg fél perc után mennek a garázsba ha találkoznak valakivel a churchill 3 is ilyen sajnos :/ A tank elemzések java része nem helyt álló elég sok minden módosítva lett azóta, hogy íródtak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    miskagabor77
    • Tankos
    · 5 éve
    Üdv!

    Saját vélemény: Mindenki nagy ívben kerülje, a mostani játékban szenvedés vele játszani.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tibi_67
    • Tankos
    · 5 éve
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. Teljesen kezdő vagyok a WOT világában a XBOX-on a nyáron kezdtem el vele játszani nem rég vettem egy Churchill III tankot. Szépen gyűjtögeti az XP de nem tudom mit lehet vele kezdeni átváltani nem éri meg mert nincs a földön annyi arany. Ma olvastam talán valahol be lehet állítani, hogy az XP a legénység fejlesztésébe számolja be??? De nem találom ezt a beállítást! Megköszönöm ha valaki tud segíteni ha esetleg hülyeséget kérdeztem akkor elnézést.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bmw0511
      • Tankos
      · 5 éve
      Rámész a tankra és ahol a legénységek vannak, ott a parancsnok fölött van egy kis négyzet asszem a legénység fejlődésének felgyorsítása néven, arra kell rányomni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Tibi_67
        • Tankos
        · 5 éve
        Köszönöm a segítséget de lehet rossz helyen keresem mert nem találom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Laci66
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="perretz"]Ha valaki akar egy ilyen tankot, olcsobban, az keressen ebay-en GamesCon2017-es bonuszkodokat, Churchill III -ast ad, en 2.5 fontert vettem, miutan sokat nezegettem, 3.5-ert szinte mindig van.[/quote]
    Változnak az idők. Most garázs + jármű 2110 Huf vagy szólóba 1500 gold ami kb 1800Huf. Az a kérdés hogy az MM mennyire veszi kegyeibe?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz
    • Tankos
    · 6 éve
    Ha valaki akar egy ilyen tankot, olcsobban, az keressen ebay-en GamesCon2017-es bonuszkodokat, Churchill III -ast ad, en 2.5 fontert vettem, miutan sokat nezegettem, 3.5-ert szinte mindig van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jcbkw
    • Tankos
    · 6 éve
    Höhö...lehet, kezdő vagyok, és még csak kábé a negyvenedik csatám bolt ezzel a tankkal, de kezdek ráérezni...hiába oszt a jóságos MM hatos meccsekbe, néhány pályán verhetetlen a tank...Cliffs, SandRiver, MountainPath...óvatosan beforgatva egy kavics mögül gyilkos dög, gépouska ágyúval...és az oldala nekem gyártja a pattanókat...imádom...nameg persze a közelharvot szereti. Próbaképp szó szerint belegázoltam egy trollágyús KV1 arcába és legépouskáztam...az RNG segített...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lordvomit
    • Tankos
    · 7 éve
    Sziasztok Tegnap vettem meg ezt a tankot de nagyon bejön https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1321916881165828&set=gm.742864449188143&type=3&theater
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 7 éve
    Vmi bűzlik Dániában. vagy mi a szösz. Erőteljesen félrehord az ágyúja 1 hete, ennek is. Aztán minden 4. lövés biztos, hogy pattanni fog , akárhonnan. Churchill-III párbajt vívtunk, 19db lövésből 6db mellé 5db pattant 1db nem sebzett , az ellenfélnél is 130m-ről. Célzásgyorsító és venti azonnal kell rá.
    Goldért tankot nem érdemes venni. 6-os alatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gwr
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="gwr"]Hosszú tépelődés után 750 aranyért megvettem. Is7 legénysége jó bele, a többi kreditért átképezve. Venti, távcső, töltésgyors van rajta. 1,92-vel tölt úgy, hogy 2 legény 80%-os-látótáv 393m most. Artyk leskelődő TD-k és rohangáló medek imádják a 6-os nehezek eszegetik. Óvatosan kezelendő. Társ kell mindenféleképpen, spotter és/vagy med. Hamar rád esnek az XWM-s csávók . 10 db sebző lövéssel hoz kb 15ezret netto. A legfontosabb, a legénység gyorsan halad. tanulni jó előtte a Matilda (angol) de ennek az ágyúja 200m-tól meg fog viccelni, az oda lő ahova néz.[/quote]


    Kiegészítés!
    Csőlehajlás nincs, artyk csak téged fognak lőni, löveg 200m-n kívül nem használható, minden 4-ik lövés elhúz a fenébe, minden ellenfél a tornyodat fogja lőni (Churchill tankokon az angolok lánctalp szemet raktak oda). Mozgó célpontra művészet lőni (egér beállítás!!!). Képes pattanni m5-ről is. Folyamatosan mozgatni kell minden irányba, hatosok meg fognak enni és ha rossz napod van csak ellenük rak be a gép min 5 db ellen. Ha meg tanulod ezzel a csíziót akkor király (kék) leszel .
    Óvatosan és vigyél magaddal értelmes társat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    seelowe1
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="fly"]
    Érdemes megvenni ezt a tankot?A véleményedből ez tűnik ki.[/quote]
    Üdv

    jó kis tank, stug-ért jó néhány küldit vele abszolváltam :-)

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « ST-I - Elemzés KV-2 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.