Nyomtatás
2014. június 18. 08:14

SU-100Y - Elemzés

(59 szavazat)
66 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

130 mm-es B-13. Egyéb kérdés? Szerintem ha az ember meglátja magát a kalibert, rögtön felismeri, hogy itt valami nagyon ocsmány dolog van készülőben... 

Nos igen a SU-100Y semmilyen tekintetben nem nevezhető hétköznapinak és ezért a legfőbb felelős ez a böszme nagy cső. A 130 mm-es űrméretből egyenesen következik a magas alfa sebzés, ami az Y legfőbb fegyvere. Egész pontosan 440, ami kegyetlen pusztításra képes, ám ilyenkor kezdi el vakarni az ember a fejét, hogy "oké de akkor hol a csapda?". Lelőjem a poént? Nem hogy csapda nincs, de még hátra van a lényeg... a páncélátütés a valami brutális 196 mm, aminek hála bármit átlő amivel szembekerülhet. 

Sajnos persze a nagy kaliber hosszú töltésidővel párosul, ami alapjáraton 15,3 sec, ezt ellátmány nélkül le lehet vinni 13,2 sec-re (ellátmánnyal 12,6 sec). 

Mint láthatjátok az alfa hiába magas, a DPM maga némileg az átlag alatt van a többi Tier VI-os TD-hez képest ami nem feltétlen hátrány. Igaz mikor nyílt mezőn csak taposni kell a gombot akkor érezhetően kevesebb sebzést tudunk leadni mint mondjuk egy Hellcat, de városi harcokban nem mindegy, hogy a peek-a-boo-zó ellenfélre 250-et vagy 440-et vágunk oda. Ilyenkor hatalmas előnyt jelent a nagy alfa, hiszen lényegesen nagyobb a visszatartó ereje és persze kevesebb ideig kell kint ülnünk kockáztatva azt, hogy visszakapunk egy pofont.

Viszont... eddig nem esett szó az arany lőszerről. Ilyenkor kérdezné az ember, hogy majd' 200-as pen mellé minek az arany? Nos, az Y ebből a szempontból is különleges, mivel van egy furcsa csavar ebben a lövedékben, hiszen az Y egyike azon keveseknek, akiknek magasabb az alfájuk arannyal. Egész pontosan 510. <egy perc néma csönd> Igen jól olvastad, 510-es alfa egy Tier VI-os TD-n, amivel hála a 25% random szórásnak akár 630-akat is tudsz lőni... Gyakorlatilag aminek ezzel odaversz felrepül a holdra. Igen kellemetlen tud lenni, mikor kinézel a fedezék mögül és hirtelen nincs több HP-d, mert ődobozsága éppen arra gurított egy kókuszt. Amint betöltötted az aranyat, a fent leírt rész a gyenge DPM-ről elpárolog és az Y átalakul egy brutális cséphadaróvá. 

Természetesen a magasabb alfa mellé egyedülálló módon a pen-ből csíp le egy jókora darabot a játék. Az arany átütése csupán 171 mm, ami Tier VI-VII-ben abszolúte visz még mindent, viszont Tier VIII-ban már a nehezeket némileg problémás belőni vele szemből, különösen nagy távolságokból.

Ami az érdekes még ebben a tankban, hogy abszolúte megéri vele aranyat használni, hiszen hiába a 4000 kredites ár, a magas alfa miatt minden 500 körül sebző lövés termel némi profitot, persze ehhez az kell, hogy lehetőleg az összes lövés sebezzen.

Általában nem szoktam megemlíteni a HE lövedékeket, de ez alkalommal úgy érzem kivételt teszek, mert az Y ebből a szempontból is egy érdekes jószág, hiszen a HE lövedékének egész jó 65 mm-es penje van, ami brutálisan hatásos Hellcat, Nashorn és már SU-100Y-ok kiiktatására (ez utóbbit oldalról érdemes megkínálni a felépítményen), ezeket előszeretettel kapja ki egyetlen lövésből.

Az ágyú Achilles-sarkai a pontosság (0,38 m), a célzás idő (2,9 sec) és a csőlehajlás (5°) trió, ezek közül egyedül talán a célzás ami vészes, de nincs olyan amit ne oldana meg egy célzásgyorsító+BiA+ventilátor kombó. Ezek használatával az érték levihető 2,6 sec környékére, ami már abszolút rendben van.

Mivel egy TD-ről beszélünk nem árt megemlíteni a cső kitéríthetőségét sem, ami 10° mindkét irányban. Ez sajnos elég szűk tartomány, így a mozgó célok eltalálása néha bajos lehet, pláne a célzásidővel összeadódva. (Aki játszott már ARL-V39 alias "Quasimodo"-val tudja miről beszélek.)

Természetesen a nagy kaliber mellé elengedhetetlenül társul a lövés utáni nagy álca veszteség, viszont hála a prémium tank mivoltának ellentétben a normál TD-kkel az ő álcája nem esik le nullára.

Felépítmény

A SU-100Y ebből a szempontból is különleges. A Tog II mellett talán az egyik legkomikusabb ábrázattal megáldott tank a játékban, egyszerűen már az idióta formája miatt megszereti az ember... pláne mikor lő vele egyet. 

A jármű alapja a T-100-as nehéz harckocsi, viszont a méretén és a súlyán kívül semmi nehéz nincs benne, ezt bizonyítja a 60/60/60 mm-es páncélvastagság is. Az Y maga a mozgó XP pinatha, ami eltalálja szinte biztosan sebezni is fogja, páncél csak és kizárólag a lövegpajzson van, az is csupán 156 mm, a test pedig változó 60-120 mm-es effektív vastagságú lemezekkel rendelkezik. Az oldala és hátulja pedig mindenhol 60 mm, így a Tier IV-es könnyű tankok is könnyűszerrel megdádázhatják... na már persze ha nem oneshotolod le őket.

A járgány méretéből adódóan sajnos következik, a gyenge álca képessége, ami viszont nem annyira kiemelkedően rossz, mint elsőre gondolná az ember. Simán lehet vele továbbra is bujkálni, de nem lehet vele annyira agresszívan előreszaladni mint mondjuk egy JagdPzIV-gyel. Érdemes tartani egy jó 300 méteres távolságot magad és a célpontjaid között, hiszen innen még valószínűleg nem látnak meg.

A felépítmény nagy hibája, mint ahogy azt a lenti képen is láthatjátok, hogy az ágyú felett még van egy jókora rész ami igen kényelmetlen egy hulldown pozícióban. Egy dombon felfelé menet előbb látszik ki a tank teteje mintsem te lőni tudnál, amin aztán még sokat ront az 5°-os csőlehajlás is.

A látótáv sajnos egy tipikus TD-s 350 méter, ami a már fent említett álcázással párosulva arra elég, hogy sok esetben az ellenfél előbb lásson meg téged mint te őt, így nem igazán érdemes vele spot köröket futni.

Felfüggesztés

30°/sec forgási sebesség, ami egy ekkora mamuthoz képes meglepően jó, de nem érdemes kisérteni a sorsot, hiszen egy med továbbra is könnyedén leforogja. A talajellenállás viszont meglepően jó, egyenesben messze nem veszít annyit a sebességéből mint más tankok ebből az 60 tonnás súlycsoportból, viszont a vizeket és nehéz talajokat bármi áron, de el kell kerülnöd vele, hiszen itt esélyed sincs megfordulni.

Motor

Egy 890 LE-s GAM, ami nem másban mint a legendás TB-7 nehézbombázóban figyelt, ami a kor "atombombája" lehetett volna, ha lett volna hozzá kedve... na de elég a történelem órából. Remélem sikerült érzékeltetnem, hogy mit jelent egy majd' 900 LE-s motor egy ilyen TD-ben. A tank hála ennek a böszme motornak a mérete és a súlya ellenére nagyon jól gyorsul és pillanatok alatt eléri a 35 km/h végsebességét. Ezáltal soha nem lesz gondod azzal, hogy ne tudnál gyorsan átállni egy pozícióból a másikba.

Perverzeknek érdemes elgondolkodni az import benzinen is. A 10%-os változat 980 LE-re növeli a teljesítményt, ami épp úgy érezhető a gyorsulásban mint a forgási sebességen is.

A viszonylag jó sebesség és súly arány miatt néha érdemes bevetni a tank testet is a harcban. Ha egy könnyebb tankba beleszállsz 30-cal, annak többnyire egy jó 250-300 HP veszteség a vége, így ha nem lehetséges elbújni a hosszú töltésidő erejéig akkor érdemes egy kicsit dodgem üzemmódba váltani. Viszont óvatosan, mert ha leforognak akkor sírás lesz a vége.

Ajánlott játékstílus

Hála a viszonylag jó mobilitásának érdemes megcélozni az olyan helyeket még a meccs elején, ahol várhatóan az ellenfelek fognak elhaladni. Itt általában csurran-cseppen egy-két 500-as lövés. Aztán pedig maradnak a klasszikus TD helyek, ezeket nem részletezném, hiszen egy bokorban bárki tud ülni és polírozni a majmot... Sajnos igen, a játék nagy része ebből áll az Y-nal, hogy ülsz és vársz, hogy mások spotoljanak neked, mivel az Y rengeteg apró hibával rendelkezik amik igazán akkor bosszulják meg magukat, ha valaki agresszívabban próbál meg vele játszani, hiszen az álcád nem túl jó, páncélod nincs és ennek tetejébe még akkora is vagy mint fél Azerbajdzsán. Erre pedig még rájön a csőlehajlás-célzás-töltésidő trió, amik eléggé megkeserítik a közelharcot vele.

Városi vagy szűkebb pályákon lehet vele agresszívabban játszani, mivel itt általában egyszerűen nem tudod ezt kikerülni... viszont hála az 500/440-es alfának az emberek nem szívesen szemeznek a csövével. Egy városi mapon érdemes sidescrapelve kitolni a fenekét ha elég buta az ellenfél ellövi magát a láncra és innentől kezdve szabad a pálya. 

Szerencsére az Y egy olyan tank, akit nem igazán tud meghatni az MM, ő pont ugyanolyan OP disznó Tier VIII-ban is, mint Tier VI-ban, különbség a kettő között a bekapott és a kiosztható sebzések mértékében van.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor/Álcaháló, Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány/105-ös benzin.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék a parancsnokon elengedhetetlen, hisz mivel maga a tank hatalmas és papír, amint felvillan mindenki az ő fejét akarja majd karóra tűzni. A többieknek meg álca (következő körben pedig a parancsnoknak is), így már egész tűrhetően rejtőzködik.

2. körben álca a parancsnokra, a többieknek pedig vegyes skillek, ezek közül a kuplung égető és a biztonságos elhelyezés ami különösen hasznos. A SU-100Y igazán 3. skill kifullozása után válik jóvá, amikor már megvan rajta a BiA is, érdemes rászánni az időt, nagyon meg fogja hálálni.

Átlagos bevétel

20-25k körüli kreditet igen könnyen ki tud pattintani magából 1,5k-2k körüli sebzésre, amit hála a magas alfának pillanatok alatt összeszed. Jobb körökben viszont igencsak megtud lódulni a keresete, mivel jobb TD-s pályákon és pláne Tier VIII-ban nem ritkák vele a 3k sebzéses körök, amikkel gond nélkül kiadja a 35-40k-kat is.

Meglepő módon ha valaki úgy dönt, hogy arannyal fogja használni akkor sem feltétlenül kell lemondania a profitról, hiszen ha minden lövés sebez akkor az könnyedén kompenzálja a 4000 kredites arany lőszer árát és még így is csinál 10-15k kreditet.

A sima lőszer ára egyébként  1.118, viszont a javítási költség valami nevetségesen alacsony 3500 kredit.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Brutális ágyú, ami elképesztő fear factort kölcsönöz neki... már ha nem annyira buta az ellenfél, hogy ne féljen beállni elé. Egyáltalán nem igényel arany lőszert (ha nem akarod az 510-es alfát), így nem kell félni attól, hogy eleszi a nyereséget. Nagyon jó kredit gyár, hála a magas sebzési potenciáljának. Bivalyerős motor, aminek hála egyenesen viszonylag fürgén tud haladni. Az MM igazából nincs hatással rá, sose fogod gyengének érezni a nagyobbak ellen. A formája pedig annyira csúnya, hogy az már szép.

Hátrányai

HATALMAS, papír páncélzat, gyenge álcázás. Hosszú töltési és célzási idő, ami összeadva a lassú forgási sebességével és a csőlehajlásával nagyon esetlenné teszi, ha meg kellene védenie magát. Az ágyú elhelyezése elég problémásan a tank közepén lett megoldva, ami miatt előbb látják a tetejét mintsem te lőni tudnál. Alacsony DPM sima AP lövedékkel.

Kiknek ajánlott

Igazából szerintem ez egy olyan tank, ami bárkivel könnyedén szót tud érteni és megszerettetni magát vele, de mégis elsősorban azoknak ajánlanám, akiknek a TD-khez húz a szívük. Én nagyon pozitívan csalódtam benne. Az Y egy igazi kemény péntek esti piálás eredménye, amolyan "tök mindegy mit tud csak nagyot lőjön" tank. Kicsit olyan mint a "Beverly Hills Ninja": néha nagyon esetlen és komikus, de ha akarja igazán oda tudja tenni magát. A játéka meglepően szórakoztató. Mikor Tier VI-ban dobálod az 500-as kókuszokat és cserébe hallgatod az ellenfelek sirámait, az még a legszőrösszívűbb emberek arcát is mosolyba rántja. Mikor ezt a tankot teszteltem azon kaptam magam, hogy egyszerűen nem bírom abbahagyni. Amellett hogy FUN, a kredithozama is igen kellemes, arról nem is beszélve, hogy mekkora egy statpadder wn8 nyomtató... jobb TD-s pályákon röhögve kitolja a 2000 sebzést, amit egy Tier VI tankban már elég szépen honorál a rendszer.

Igazából egyetlen dolog van ami szúrja a szemem vele kapcsolatban, mégpedig a legénység. A hat fős csapatban két tüzért üdvözölhetünk, ami akkor jól jön, ha a 263 és a 268 is bent figyel a garázsunkban (vagy legalább tervben van eljutni hozzájuk), de egyéb esetben csak fölöslegesen képezzük azt a tüzért, aki mindig le lesz maradva a többiekhez képest és így az összes XP az ő torkán fog lecsorogni. Ennél fogva legénység húzásra nem a legideálisabb választás (nem mintha lenne más alternatíva hiszen a SU-122-44-be csak 4 ember fér).

Jelenleg szerintem ő a legjobb választás azoknak akik egy olyan olcsó pénzgyárat keresnek, amivel mellesleg élvezetes is a játék. Lehet hogy nem olyan jó a szorzója mint egy Pz IV S.-nek, de ezzel könnyebben meglövöd ugyanazt a sebzést... sőt még többet is.

Szerintem a SU-100Y-ban a maga fura módján minden megvan ami egy jó TD-hez kell. Brutális ágyú, kellemes mobilitás, amin az egyéb hiányosságai messze nem csorbítanak annyit, hogy az szembeötlően kellemetlenné váljon. Természetesen megvan a maga mozgástere, ahol érdemes operálni vele, de ha nem hagyod el ezt a területet, nem fognak előjönni a hibái.

Első ránézésre nem tűnik egy nagy carry gépnek, amivel könnyedén lehetne csatákat eldönteni, de ha megtanulod kihasználni a jó tulajdonságait, közvetett módon ugyan, de rengeteget képes tenni a győzelem érdekében. Ha ügyesen mozogsz és a csapatod sem áll komplett agyhalottakból akkor nem fogsz egyedül maradni vele.

Személy szerint nem szeretem a TD-ket, de csak ajánlani tudom a nagy Y-t, sikerült belopnia magát a szívembe, bőven megéri a 3.250 aranyas árát.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Fenyő
    • Tankos
    · 3 éve
    Kedvcsinálónak: tegnap volt egy jobb csatám vele, prémium fiókkal, alap lőszerrel, kredit gyorsító nélkül bruttó 68000 kredit, 1970 sebzés, 3 kill (Type64, Dicker Max, T25/2) plusz 960 sebzés két lövésből a Progetto-ba. Szóval lehet vele keresni. Átlag 1000-1200 sebzést lehet vele csinálni
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      death_train
      • Tankos
      · 3 éve
      Nekem is megvan, de egy TS5-el szemben (szemtől szemben) nem tudsz kezdeni semmit leforogni nem tudod, nem vagy elég magas, hogy a tetejét overmatch-eld, a kupola.... ja..... Meg ugyanez a baja egy halom 8-as heavyvel. Nagyot üt, de pontosságnak igencsak híján van, hiába van 4+ skilles legénységem benne, ha álca híján csak messziről ér valamit, már ha eltalálja. Átütésnek szintén híja van, ha T8-ban keményebb tankokat kap ellenfélnek (nem Progettot). Nagyon fun tud lenni, a HP boost miatt meg alacsonyabb ellenfelek ellen még jobban lehet vele keresni, mint eddig, már nem felesleges a 2. lövés rájuk, mert nem csak 100-150 hp marad a 4-es, 5-ösökben. De lassan eljár felette az idő... Jó a kreditszorzója, ez tény. átütésboostot azért vagy 15-20mm-t azért kaphatna.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Fenyő
        • Tankos
        · 3 éve
        Ja még egy pontosítás: a bruttó 68000 kreditet összesen 1970 sebzésre/ 3 killre adta.
        TS5 brrrr rémálom. De ilyen helyzetben nyomom a repeszt rá és/vagy menekülök-meghalok 
        (100m-en belül talán még a kupolát is ki lehet lőni)
        És igen, jó lenne egy ~240mm-es átütésű gold lőszer, de ez az álom kategória lenne. Így marad a küzdelem és már ott is vagyunk a lényegnél, hogy ez a gép a mazochistáknak való, akik keresik/szeretik a kihívást, az egyenlőtlen küzdelmet, de ha azt megnyeri, akkor katarzisa van.
        Amúgy én nem érzem pontatlannak. Őrültségnek hangzik, tudom, de ez az egyetlen tankom, amin 3db fejlesztett felszerelés van (szellőzés, töltés/célzás gyorsító).
        A szerelem 3 éve kezdődött, amikor az első csatámban az első lövés egy Cromwell-re ment és 470-et vert bele (Skill4ltu mondaná: „I made him pregnant” :-)
        De van nálam súlyosabb eset is: egyszer láttam egy kollégát ezzel menni és megnéztem a stat-ját. Írd és mondd 28000 (huszonnyolc ezer) csatája volt a SU100Y-al :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Galactus
    • Tankos
    · 6 éve
    :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    peterszegvari
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="search92"][quote name="peterszegvari"]

    Cikk alapján választottam ezt a TD-t, mert úgy lett leírva hogy nagyjából mindenki kezében fog működni. Ha picit visszapörgetsz itt a kommentek között, nem csak én érzem erről a tankról azt, hogy a jelenlegi metának nem igen felel meg (sőt). Egyébként ez az én véleményem és "első benyomásom" erről a páncélvadászról, játszottam én más TD-vel is, azokkal jobban tudok érvényesülni. Csak azt mondom, hogy nem mindenkinek jó ez a járgány, lehet ha 0-24ben gyakorolnám akkor pró lennék. Nem akarok vitát nyitni amúgy, egy szóval sem mondtam, hogy szutyok csak én csalódtam benne - egyébként azért is írtam, hogy lehet szépen 1shotolni vele, de ahhoz jónak kell lennie a teamnek is. WN8-ba meg inkább ne menjünk bele, nem szép dolog dobálózni ezzel.. volt vagy 2 év kimaradásom a WoT-ban, még vissza kell szokjak, amúgy recent alapján nekem 583-at mutat a wotlabs Tudom, hogy noob vagyok, de legalább lelkes, ennek ellenére is tolom a 100y-t, viszont a böhöm mérete miatt nem igazán tudok vele érvényesülni.. :/[/quote]

    Nem fikázni akartalak, csak rámutatni, hogy még fejlődnöd kell ahhoz, hogy stabilan, jól tudj teljesíteni a tankkal. Ha lelkes vagy, az jó, abból lesznek a csillivilli színű játékosok ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Galactus
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="peterszegvari"]

    Szumma 1500 csata után, 437-es a WN8-cal kijelented, hogy ez egy szutyok tank. Ne haragudj, de a hiba benned van és nem a járműben! Neked egyszerűen még fejlődnöd kell, ami egyáltalán nem probléma, senki sem Skill4tu szintjén kezdte.

    Ezzel a tankkal 567 csata után: (2 csillag a csövön): 60.14% winratem, 1905 WN8-am van. Irtózatos fun faktor lakozik a "dobozban". Ha olyan valakinek a kezében van, aki tudja haszálni, akkor nagyon durva befolyással lehet a csata kimenetelére. Ez egy igazi megtartós, "lemegyünk tier 6-ba pedózni" hangulatú tank, bátran ajánlom.

    Pl: http://wotreplays.eu/site/4189673#details[/quote]

    Cikk alapján választottam ezt a TD-t, mert úgy lett leírva hogy nagyjából mindenki kezében fog működni. Ha picit visszapörgetsz itt a kommentek között, nem csak én érzem erről a tankról azt, hogy a jelenlegi metának nem igen felel meg (sőt). Egyébként ez az én véleményem és "első benyomásom" erről a páncélvadászról, játszottam én más TD-vel is, azokkal jobban tudok érvényesülni. Csak azt mondom, hogy nem mindenkinek jó ez a járgány, lehet ha 0-24ben gyakorolnám akkor pró lennék. Nem akarok vitát nyitni amúgy, egy szóval sem mondtam, hogy szutyok csak én csalódtam benne - egyébként azért is írtam, hogy lehet szépen 1shotolni vele, de ahhoz jónak kell lennie a teamnek is. WN8-ba meg inkább ne menjünk bele, nem szép dolog dobálózni ezzel.. volt vagy 2 év kimaradásom a WoT-ban, még vissza kell szokjak, amúgy recent alapján nekem 583-at mutat a wotlabs Tudom, hogy noob vagyok, de legalább lelkes, ennek ellenére is tolom a 100y-t, viszont a böhöm mérete miatt nem igazán tudok vele érvényesülni.. :/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    peterszegvari
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="search92"]40%-os a winratem vele. Akkor ajánlott megvételre, ha az elsők között akarod kilövetni magad. Konkrétan akkora mint egy világítótorony, ha tehetné a játékmechanikája a térkép másik feléről átlósan is meg lehetne látni. Nem lehet kibontakozni vele rendesen, leadsz 1-2 lövést és már fel is vagy spotolva, a lomha manőverezése miatt meg az arty-k egy pillanat alatt kipukkantanak. Páncélja és camoja nuku, így campelni kell vele, ezzel az a baj, hogy nem tudsz rendes tűzerőt adni a csapatnak ha dombok mögött van az ellenfél. Ha magaslati pontra mész (dombokon levő bokrok), első lövés után számolj azzal, hogy neked annyi. Ritka, hogy elérjem az 1k dmg done-t egy meccs alatt ezt mondjuk a vbaddict statisztikájai között is rendesen lehet látni (ott egy görbe a közelmúltra, amin jól kivehető hogy valami nerfelve lett ezen a 100Y-on), prém lőszerrel úgy ahogy kivitelezhető, de hát na.. prémium lőszerről is meg van a véleményem (khm.. p2w.. khmm) - Régebb biztos jobb volt, de mostmár használhatatlan, ebbe a "metába" sajnos nem illik bele. Nem is beszélek a löveg sebességéről (870m/s). Ugye a max táv amit belátsz a terepen 565m, szóval ha épp a peremen lősz valakit az 0.65s utazási idő, ez egy TD-nek marha lassú, nem beszélve a szórásról + a töltési időről. Annyiból jó hogy nagy az alfája és ha betalál egy tier V - VI körüli akármit, azt 1shotolja. Én megbántam hogy megvettem, csalódnom kellett a szovjet prémium TD-jében :/[/quote]

    Szumma 1500 csata után, 437-es a WN8-cal kijelented, hogy ez egy szutyok tank. Ne haragudj, de a hiba benned van és nem a járműben! Neked egyszerűen még fejlődnöd kell, ami egyáltalán nem probléma, senki sem Skill4tu szintjén kezdte.

    Ezzel a tankkal 567 csata után: (2 csillag a csövön): 60.14% winratem, 1905 WN8-am van. Irtózatos fun faktor lakozik a "dobozban". Ha olyan valakinek a kezében van, aki tudja haszálni, akkor nagyon durva befolyással lehet a csata kimenetelére. Ez egy igazi megtartós, "lemegyünk tier 6-ba pedózni" hangulatú tank, bátran ajánlom.

    Pl: http://wotreplays.eu/site/4189673#details
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Galactus
    • Tankos
    · 6 éve
    40%-os a winratem vele. Akkor ajánlott megvételre, ha az elsők között akarod kilövetni magad. Konkrétan akkora mint egy világítótorony, ha tehetné a játékmechanikája a térkép másik feléről átlósan is meg lehetne látni. Nem lehet kibontakozni vele rendesen, leadsz 1-2 lövést és már fel is vagy spotolva, a lomha manőverezése miatt meg az arty-k egy pillanat alatt kipukkantanak. Páncélja és camoja nuku, így campelni kell vele, ezzel az a baj, hogy nem tudsz rendes tűzerőt adni a csapatnak ha dombok mögött van az ellenfél. Ha magaslati pontra mész (dombokon levő bokrok), első lövés után számolj azzal, hogy neked annyi. Ritka, hogy elérjem az 1k dmg done-t egy meccs alatt ezt mondjuk a vbaddict statisztikájai között is rendesen lehet látni (ott egy görbe a közelmúltra, amin jól kivehető hogy valami nerfelve lett ezen a 100Y-on), prém lőszerrel úgy ahogy kivitelezhető, de hát na.. prémium lőszerről is meg van a véleményem (khm.. p2w.. khmm) - Régebb biztos jobb volt, de mostmár használhatatlan, ebbe a "metába" sajnos nem illik bele. Nem is beszélek a löveg sebességéről (870m/s). Ugye a max táv amit belátsz a terepen 565m, szóval ha épp a peremen lősz valakit az 0.65s utazási idő, ez egy TD-nek marha lassú, nem beszélve a szórásról + a töltési időről. Annyiból jó hogy nagy az alfája és ha betalál egy tier V - VI körüli akármit, azt 1shotolja. Én megbántam hogy megvettem, csalódnom kellett a szovjet prémium TD-jében :/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KUF
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem megvan a tank, 4 skilles legénységet húztam ki vele. Egyik kedvenc tankom volt, de ma már csak x3 szorzóknál veszem elő, mert valami hihetetlenül sz@r lett. Eddig se volt camója, sebessége, páncélja, pontossága és gyorsan szűkölő ágyúja, de volt 440 alfája.
    Ezzel van a probléma, ugyanis az utóbbi időben nem igazán láttam 440 feletti rollt, sőt, gyakoribbak a 3-as számmal kezdődőek. Illetve egyszer dobott egy 470 körülit, de azt is az 510alfás prémlőszerből.
    Nem tudom mit művelt vele a wg, de innentől értéktelen lett.
    Senkinek sem ajánlom megvételre.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    themsgt
    • Tankos
    · 6 éve
    Egy igazi csoda ez a "kis" tankocska
    Az uj MM rendszerrel, pedig valóban halálcsillag ! És egész jól lehet vele keresni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RedFox69
    • Tankos
    · 7 éve
    Sziasztok!
    Olvasom a hozzászólásokat, amik elég vegyes képet festenek erről a tankról.
    Aki játszik vele aktívan, le tudná írni, hogy mik a tapasztalatai a közelmúltat illetően?
    Ezt az ágat szeretném húzni és ehhez kell vennem egy megfelelő legényképző, farmoló tankot.
    Válaszokat előre is köszönöm! :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 7 éve
    De sajnos előszeretettel tier 8-as csatákba rakja a gép (kb 60%-ban). Szerintem vagy az elmúlt 15 csatában top tank nem is voltam.

Legfrissebbek a szerzőtől: Jacktor

Kapcsolódó elemek